Παντού είναι τρομερές. Ιστορικά και σήμερα στις μεγαλουπόλεις. Αλλά δεν νομίζω να ευθύνονται οι Έλληνες. Είναι πολυεθνικές οι πόλεις και πιθανόν και η Ρώμη τότε.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ρατσισμός κατά των Ελλήνων στα ρωμαϊκά χρόνια
Re: Ρατσισμός κατά των Ελλήνων στα ρωμαϊκά χρόνια
Κακώς νομίζω σου φαίνεται περίεργο.Antares έγραψε: 22 Σεπ 2019, 16:40Αν ήταν οι Έλληνες όπως περιγράφονται ούτε πολιτισμό θα είχαν δημιουργήσει αλλά ούτε θα είχαν κατακτήσει πολιτισμικά την ρωμαική αυτοκρατορία. Μου φαίνεται περίεργο.![]()
Δεν υπήρχε δα και κάνας σπουδαίος ανταγωνισμός τότες πολιτισμικά, έτσι φαίνεται τουλάχιστον εκ των υστέρων.
Ο Ελληνισμός εξάλλου δεν έχει να κάνει μόνο με τους Έλληνες, είναι κάτι σαν αρρώστια ή θεραπεία, όπως θέλεις μπορείς να το πάρεις, βασικά είναι ένας τρόπος να σκέφτεσαι και κατά προέκταση να ζεις, προσωπικά το βρίσκω αρκετά φυσιολογικό επακόλουθο το γεγονός ότι επικράτησε κι ότι ακόμη είναι σχετικός, δεν έχει ξεπεραστεί ουσιαστικά κι αυτό νομίζω γιατί δεν έχει βρεθεί κάτι καλλίτερο, για κάποιους λόγους αμφιβάλλω κι αν βρεθεί ποτέ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sys3x την 22 Σεπ 2019, 16:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Δεν είναι καθόλου περίεργο.Antares έγραψε: 22 Σεπ 2019, 16:40Αν ήταν οι Έλληνες όπως περιγράφονται ούτε πολιτισμό θα είχαν δημιουργήσει αλλά ούτε θα είχαν κατακτήσει πολιτισμικά την ρωμαική αυτοκρατορία. Μου φαίνεται περίεργο.![]()
Υπάρχει ένα ποίημα του Καβάφη στο οποίο περιγράφεται ο ελληνικός γραικυλισμός αλλά οι περισσότεροι το αντιλαμβάνονται ως αποθέωση του ελληνισμού.
Και είναι το αγαπημένο μου ποίημα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Nero
Τώρα που το λες, ο Γιουβενάλης εκτός απο τους Έλληνες λαθρό στολίζει και τους εβραίους αλλά όχι τόσο πολύ. Δε λέμε πως τα βλέπουμε εμείς όμως, λέμε τι γράφουν αυτοί που τα ζήσανεAntares έγραψε: 22 Σεπ 2019, 16:42Παντού είναι τρομερές. Ιστορικά και σήμερα στις μεγαλουπόλεις. Αλλά δεν νομίζω να ευθύνονται οι Έλληνες. Είναι πολυεθνικές οι πόλεις και πιθανόν και η Ρώμη τότε.
Σαν τους αγωνιστές του πολυτεχνείου και τους απογόνους τους, ένα πράμα...Nero έγραψε: 22 Σεπ 2019, 16:53Τώρα που το λες, ο Γιουβενάλης εκτός απο τους Έλληνες λαθρό στολίζει και τους εβραίους αλλά όχι τόσο πολύ. Δε λέμε πως τα βλέπουμε εμείς όμως, λέμε τι γράφουν αυτοί που τα ζήσανεAntares έγραψε: 22 Σεπ 2019, 16:42Παντού είναι τρομερές. Ιστορικά και σήμερα στις μεγαλουπόλεις. Αλλά δεν νομίζω να ευθύνονται οι Έλληνες. Είναι πολυεθνικές οι πόλεις και πιθανόν και η Ρώμη τότε.Nero έγραψε: 22 Σεπ 2019, 16:40
λες για την εκπούστευση και την εκπόρνευση της κοινωνίας ε? Μα δεν είναι τρομερές οι ομοιότητες;![]()
![]()
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ποιο το "Φιλέλλην";ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Σεπ 2019, 16:47
Δεν είναι καθόλου περίεργο.
Υπάρχει ένα ποίημα του Καβάφη στο οποίο περιγράφεται ο ελληνικός γραικυλισμός αλλά οι περισσότεροι το αντιλαμβάνονται ως αποθέωση του ελληνισμού.
Και είναι το αγαπημένο μου ποίημα.
Όχι. Αυτό.
Στα 200 π.Χ.
«Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων–»
Μπορούμε κάλλιστα να φανταστούμε
πως θ' αδιαφόρησαν παντάπασι στην Σπάρτη
για την επιγραφήν αυτή. «Πλην Λακεδαιμονίων»,
μα φυσικά. Δεν ήσαν οι Σπαρτιάται
για να τους οδηγούν και για να τους προστάζουν
σαν πολυτίμους υπηρέτας. Άλλωστε
μια πανελλήνια εκστρατεία χωρίς
Σπαρτιάτη βασιλέα γι' αρχηγό
δεν θα τους φαίνονταν πολλής περιωπής.
Α βεβαιότατα «πλην Λακεδαιμονίων».
Είναι κι αυτή μια στάσις. Νιώθεται.
Έτσι, πλην Λακεδαιμονίων στον Γρανικό·
και στην Ισσό μετά· και στην τελειωτική
την μάχη, όπου εσαρώθη ο φοβερός στρατός
που στ' Άρβηλα συγκέντρωσαν οι Πέρσαι:
που απ' τ' Άρβηλα ξεκίνησε για νίκην, κι εσαρώθη.
Κι απ' την θαυμάσια πανελλήνιαν εκστρατεία
την νικηφόρα, την περίλαμπρη,
την περιλάλητη, την δοξασμένη
ως άλλη δεν δοξάσθηκε καμιά,
την απαράμιλλη: βγήκαμ' εμείς·
ελληνικός καινούριος κόσμος, μέγας.
Εμείς· οι Αλεξανδρείς, οι Αντιοχείς,
οι Σελευκείς, κι οι πολυάριθμοι
επίλοιποι Έλληνες Αιγύπτου και Συρίας,
κι οι εν Μηδία, κι οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι.
Με τες εκτεταμένες επικράτειες,
με την ποικίλη δράση των στοχαστικών προσαρμογών.
Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά
ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ως τους Ινδούς.
Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!
Τον έχω λατρέψει στην κυριολεξία γι' αυτό το ποίημα.
Όσο για τις φιλολογικές -και όχι μόνον- αναλύσεις που έχω διαβάσει, κανένα σχόλιο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Nero
Βέβαια τα λέγανε μεταξύ του, όχι για να τα ακούσει κάποιος άλλος 22 αιώνες μετά. Το να μην παίρνεις φάρμακα απο Έλληνα γιατρό γιατί έχουν βαλθεί να μας σκοτώσουν ήταν συμβουλή στον γιο τουΓΑΛΗ έγραψε: 22 Σεπ 2019, 16:57Σαν τους αγωνιστές του πολυτεχνείου και τους απογόνους τους, ένα πράμα...Nero έγραψε: 22 Σεπ 2019, 16:53Τώρα που το λες, ο Γιουβενάλης εκτός απο τους Έλληνες λαθρό στολίζει και τους εβραίους αλλά όχι τόσο πολύ. Δε λέμε πως τα βλέπουμε εμείς όμως, λέμε τι γράφουν αυτοί που τα ζήσανεAntares έγραψε: 22 Σεπ 2019, 16:42
Παντού είναι τρομερές. Ιστορικά και σήμερα στις μεγαλουπόλεις. Αλλά δεν νομίζω να ευθύνονται οι Έλληνες. Είναι πολυεθνικές οι πόλεις και πιθανόν και η Ρώμη τότε.![]()
![]()
Όλως συμπτωματικώς, η εποχή στην οποία αναφέρεται το ποίημα "Στα 200 π.Χ" είναι η φάση "ενηλικίωσης" του Κάτωνα.
Πλην Λακεδαιμονίων στις Θερμοπύλες, πλην Αθηναίων στο Μαραθώνα και πλην Αθηναίων και Λακεδαιμονίων στις Πλαταιές.
Μετά από αυτούς τους ...γραικύλους, εθριάμβευσε ο ρωμαϊκός καινούργιος κόσμος ο μέγας*.
*Και αυτοδημιούργητος μην ξεχνιόμαστε.
Πλην Λακεδαιμονίων στις Θερμοπύλες, πλην Αθηναίων στο Μαραθώνα και πλην Αθηναίων και Λακεδαιμονίων στις Πλαταιές.
Μετά από αυτούς τους ...γραικύλους, εθριάμβευσε ο ρωμαϊκός καινούργιος κόσμος ο μέγας*.
*Και αυτοδημιούργητος μην ξεχνιόμαστε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Nero
Ο ίδιος πάντως θεωρούσε στην εποχή του, με την πολιτισμική αλλοίωση που έφεραν οι Έλληνες, πάει, τελείωσαν οι Ρωμαίοι σαν έθνος. Παλιότερα έλεγε ήμασταν σπουδαίοι αλλά τώρα μπήκαμε σε παρακμή. Δεν είχε στο μυαλό του ούτε τους Αντωνίνους ούτε τίποταΓΑΛΗ έγραψε: 22 Σεπ 2019, 17:30 Όλως συμπτωματικώς, η εποχή στην οποία αναφέρεται το ποίημα "Στα 200 π.Χ" είναι η φάση ενηλικίωσης του Κάτωνα.
*Και αυτοδημιούργητος μην ξεχνιόμαστε.![]()
Ποιά η ομοιότητα της τότε με την σημερινή εποχή που τόσο διατυμπανίζει ο νηματοθέτης, τουλάχιστον στο κομμάτι που εστιάζει;
Ροδόκωλες λόγιες, που βασίστηκαν στους στρατηγούς της Ρώμης.Nero έγραψε: 22 Σεπ 2019, 17:37Ο ίδιος πάντως θεωρούσε στην εποχή του, με την πολιτισμική αλλοίωση που έφεραν οι Έλληνες, πάει, τελείωσαν οι Ρωμαίοι σαν έθνος. Παλιότερα έλεγε ήμασταν σπουδαίοι αλλά τώρα μπήκαμε σε παρακμή. Δεν είχε στο μυαλό του ούτε τους Αντωνίνους ούτε τίποταΓΑΛΗ έγραψε: 22 Σεπ 2019, 17:30 Όλως συμπτωματικώς, η εποχή στην οποία αναφέρεται το ποίημα "Στα 200 π.Χ" είναι η φάση ενηλικίωσης του Κάτωνα.
*Και αυτοδημιούργητος μην ξεχνιόμαστε.![]()
![]()
Καμμία σχέση με το ρίαλ σταφ των... γραικύλων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Πολύ ωραίο, όπως όλα άλλωστε του Καβάφη.ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Σεπ 2019, 17:17
Τον έχω λατρέψει στην κυριολεξία γι' αυτό το ποίημα.
Όσο για τις φιλολογικές -και όχι μόνον- αναλύσεις που έχω διαβάσει, κανένα σχόλιο.
Να υποθέσω ότι εννοείς ότι η συνωμοσιολογική τάση είναι παιδί της παγκοσμιοποιητικής νοοτροπίας και όχι το αντίθετο;Nero έγραψε: 22 Σεπ 2019, 17:29 Το να μην παίρνεις φάρμακα απο Έλληνα γιατρό γιατί έχουν βαλθεί να μας σκοτώσουν ήταν συμβουλή στον γιο του![]()
Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γέννούν οι κότες;
Τιναφταρε;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Nero
δεν ξερω τι εννοείς μιλάω γι'αυτό που λέει στο κείμενοΓΑΛΗ έγραψε: 22 Σεπ 2019, 17:55Να υποθέσω ότι εννοείς ότι η συνωμοσιολογική τάση είναι παιδί της παγκοσμιοποιητικής νοοτροπίας και όχι το αντίθετο;Nero έγραψε: 22 Σεπ 2019, 17:29 Το να μην παίρνεις φάρμακα απο Έλληνα γιατρό γιατί έχουν βαλθεί να μας σκοτώσουν ήταν συμβουλή στον γιο του![]()
Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γέννούν οι κότες;
Τιναφταρε;
![]()
![]()
![]()
Ο Κάτων είχε τρόμο για τους γιατρούς, οι οποίοι ήταν κυρίως Έλληνες. Τους αποκαλούσε περιφρονητικά mendici (αγύρτες) αντί medici (ιατροί).
..
Στο “Praecepta ad Filium”, επιβιώνει το απόσπασμα, όπου o Maxim (Μέγιστος) απευθύνεται στον γιο του : “Εν ευθέτω χρόνω, γιε μου Marcus, θα εξηγήσω τι έμαθα στην Αθήνα για αυτούς τους Έλληνες, και θα αποδείξω τι όφελος μπορεί να προκύψει εξετάζοντας τα γραπτά τους (αν και χωρίς να τους παίρνεις πολύ στα σοβαρά). Είναι μια άχρηστη και ανυπόφορη φυλή. Πάρε το αυτό σαν μια προφητεία: όταν αυτοί οι λαοί μας δίνουν τα γραπτά τους, θα διαφθείρουν τα πάντα. Ακόμα περισσότερο αν στείλουν τους γιατρούς τους εδώ. Ορκίστηκαν να σκοτώσουν όλους τους βαρβάρους με φάρμακα – ενώ χρεώνουν και αμοιβή για να το κάνουν αυτό, ώστε να είναι έμπιστοι και να δουλεύουν πιο εύκολα. Μας αποκαλούν βάρβαρους επίσης, φυσικά, αλλά και Οπικούς*, το πιο βρώμικο όνομα από τα υπόλοιπα. Σου απαγορεύω να ασχοληθείς με τους γιατρούς.”
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 450 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
-
- 1 Απαντήσεις