!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κεραμέως: «Το μάθημα της Ιστορίας να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση»

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Κεραμέως: «Το μάθημα της Ιστορίας να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:25
Χαοτικός έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:10
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:05

Ο συντονισμός/συνεργασία που περιγράφεις στα μπολνταρισμένα είναι η βάση της φάλαγγας.
Η παράταξη των αντιπάλων στρατών σε ανοικτό πεδίο μάχης, επίσης.
Όπως και τα διαφορετικά χρώματα σε μανδύες, λάβαρα κλπ

Και ακριβώς γι' αυτό αναφέρθηκα στην κλασσικού τύπου μάχη και όχι στο πεδίο μαχών που αναφέρεσαι εσύ, που περιλαμβάνει τη βολική και κυρίως ευέλικτη απροσδιοριστία των πάσης φύσεως "αγώνων".

Κατά τα άλλα, ομολογώ ότι διακρίνω μία ασυμβατότητα μεταξύ της μελίρρυτης περιγραφής που χρησιμοποιείς για την αρχαία άθληση και της απέχθειας σου για το σημερινό γίγνεσθαι στα ομαδικά αθλήματα. Προσωπικώς πάντως, θεωρώ τον αθλητισμό στις νεαρές ηλικίες, πολύτιμη εμπειρία όχι μόνον στο σωματικό αλλά κυρίως στο πνευματικό επίπεδο για έναν πολύ βασικό λόγο. Δεν αφήνει περιθώριο στις ψευδαισθήσεις.
Οι συμβολισμοί είναι πολυεπίπεδοι και το ποστ σου δεν τους καλύπτει. Αλλά η πληθώρα ερεθισμάτων τώρα δεν με αφήνει να τα ακολουθήσω ένα ένα και να τοποθετηθώ. Μου τραβάει την προσοχή το τελευταίο περί αναχαίτισης ψευδαίσθήσεων. Η απάντησή μου είναι:

Ναι ναι! Οπωσδήποτε!
Φυσικά και δεν καλύπτει το ποστ μου όλους τους συμβολισμούς, οπότε καλώς κάνεις και δεν τοποθετείσαι. Αλλά εδώ χρειάζεται ακόμη μια διευκρίνηση, για την περίπτωση που δεν έχω γίνει σαφής. Οι συμβολισμοί που ανέφερα αφορούν κυρίως στην ψυχολογία της κερκίδας, η οποία παραμένει πάντα σε ένα αμετάβλητο φαντασιακό πλαίσιο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Η αναχαίτιση των ψευδαισθήσεων αφορά σ' αυτό που βιώνουν οι αθλητές, σε προσωπικό αλλά και ομαδικό επίπεδο.
Στη συζήτηση όμως δεν ξέρω που δεν είναι αλληλένδετα αυτά τα δύο (και που είναι βεβαίως).
Τώρα αν βάζουμε το βιωματικό επίπεδο, μπερδεύει ακόμα περισσότερο. Τι βιώνουν οι αθλητές που τους απομακρύνει από τη λειτουργία να το πούμε) της ψευδαίσθησης, που δεν το βιώνει ένας χασικλωμένος και άρα οδηγείται στην... ψευδαισθητικότητα (γενικά να το θέσουμε).

(Ας ξεκαθαρίσουμε ότι καταλληλότερος όρος είναι "Οι αυταπάτες" και πως "οι ψευδαισθήσεις" καπελώνονται (δικαιωματικά) από την ψυχιατρική και την ιατρική γενικά αφού είναι απλώς αντιληπτικές διαταραχές. Βεβαίως στα παπάρια μας οι όροι - δεν προσκυνάμε αυτιστικά τις λέξεις - αν μπορούμε να κατανοηθούμε. )
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Γραφικός έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:34 Τα βιβλία της ιστορίας να είναι γραμμένα από ιστορικούς κι όχι από φιλόλογους και να διδάσκονται από ιστορικούς κι όχι από φιλόλογους και στο τέλος να παραθέτουν και βιβλιογραφία. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, το μάθημα της ιστορίας θα είναι χάσιμο χρόνου.
Θέλω να σε δω αν μπει, η λεγόμενη για δεκαετίες, σεξουαλική αγωγή στα σχολεία, θα ενίστασαι με ανάλογο τρόπο να γίνεται από πουτάνες; :p2:
Άβαταρ μέλους
Ju-87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ju-87 »

Γραφικός έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:34 Τα βιβλία της ιστορίας να είναι γραμμένα από ιστορικούς κι όχι από φιλόλογους και να διδάσκονται από ιστορικούς κι όχι από φιλόλογους και στο τέλος να παραθέτουν και βιβλιογραφία. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, το μάθημα της ιστορίας θα είναι χάσιμο χρόνου.
Συμφωνω μαζι σου, γραφικε. Πρεπε εμεις σαν Ελληνες να μαθαινουμε για τα μυρια εγκληματα των κουμουνιστων παντα με βιβλιογραφια. Οχι πως οι ιδιοι τα κρυβετε βεβαια...
Δημοκράτης έγραψε: 31 Αύγ 2021, 14:42Από εκεί και πέρα είναι φανερό ότι ψήφισα μαλακα
AlienWay έγραψε: 05 Οκτ 2021, 22:00 Η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.

Επαναλαμβάνω, η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Εχμμ και του Ιστορικού φιλόλογοι είναι. Και ως φιλόλογοι διορίζονται.
Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός »

Ju-87 έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:38
Συμφωνω μαζι σου, γραφικε. Πρεπε εμεις σαν Ελληνες να μαθαινουμε για τα μυρια εγκληματα των κουμουνιστων παντα με βιβλιογραφια. Οχι πως οι ιδιοι τα κρυβετε βεβαια...
Να μαθαίνονται σωστά και σφαιρικά οι συνθήκες και τι έκαναν όλες οι πλευρές να μην οφείλω να λέω τα αυτονόητα σε επηρμένους άσχετους σαν την πάρτη σου. Αν διδάσκεται η ιστορία επιστημονικά ο εθνικισμός θα αρχίσει να μετράει μέρες.
Γραφικός

Στύγιος έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:40
Ναι αλλά αυτοί που διδάσκουν δεν είναι αποκλειστικά του ιστορικού. Σαν να βάζουν χημικό να διδάξει γεωγραφία...
ουπς :oops:
Άβαταρ μέλους
Ju-87

Γραφικός έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:41
Ju-87 έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:38
Να μαθαίνονται σωστά και σφαιρικά οι συνθήκες και τι έκαναν όλες οι πλευρές να μην οφείλω να λέω τα αυτονόητα σε επηρμένους άσχετους σαν την πάρτη σου. Αν διδάσκεται η ιστορία επιστημονικά ο εθνικισμός θα αρχίσει να μετράει μέρες.
Υποθετω οτι οι Ιαπωνες και οι Νοτιοκορεατες θα σε εγραφαν επιεικως στα παπαρια τους...
Δημοκράτης έγραψε: 31 Αύγ 2021, 14:42Από εκεί και πέρα είναι φανερό ότι ψήφισα μαλακα

Άβαταρ μέλους
Ju-87

Giorgos 574 έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:00
Ju-87 έγραψε: 08 Σεπ 2019, 15:58
ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ έγραψε: 08 Σεπ 2019, 15:37

Είμαι αριστερός, είμαι άθεος και τουρκολάγνος. Και δε θα δώσω σε κανέναν λογαριασμό για αυτό.
Μηπως εισαι και λιγο πστακος??
Ρωταω γιατι ταιριαζει με το τουρκολαγνος.
Πουστης αριστερός και άθεος στην Τουρκία δεν πάνε μαζι
https://images.app.goo.gl/cJh7RFWVVUNq2g8t7

Στύγιος

Γραφικός έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:42
Στύγιος έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:40
Ναι αλλά αυτοί που διδάσκουν δεν είναι αποκλειστικά του ιστορικού. Σαν να βάζουν χημικό να διδάξει γεωγραφία...
ουπς :oops:
Ναι καλά, 56 μαθήματα είχα εγώ στην Κλασική φιλολογία, τα 12 με επιλογή μου ήταν στο Ιστορικό. Δεν θα πεις ποτέ στον φιλόλογο ότι δεν ξέρει να διδάξει Ιστορία, όταν ακόμα και τα Αρχαία ή η Γλώσσα ή η Ιλιάδα κλπ απαιτούν και ιστορικό υπόβαθρο.
Γραφικός

Στύγιος έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:50 Ναι καλά, 56 μαθήματα είχα εγώ στην Κλασική φιλολογία, τα 12 με επιλογή μου ήταν στο Ιστορικό. Δεν θα πεις ποτέ στον φιλόλογο ότι δεν ξέρει να διδάξει Ιστορία, όταν ακόμα και τα Αρχαία ή η Γλώσσα ή η Ιλιάδα κλπ απαιτούν και ιστορικό υπόβαθρο.
Τι 'α σου πω ρε μπρο; Εσύ που τα έχεις σπουδάσει θα τα ξες καλύτερα από εμένα. Απλά θυμάμαι κάποιες φάσεις από το μάθημα της ιστορίας που, δεν ξέρω πώς μου έχουν μείνει, μου φαίνεται πολύ δύσκολο οι αθρώποι που τα έλεγαν και τα έγραφαν να ήταν επιστήμονες, οπότε την ανεπάρκειά τους την απέδωσα σε αυτό που είπα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Χαοτικός έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:35 Στη συζήτηση όμως δεν ξέρω που δεν είναι αλληλένδετα αυτά τα δύο (και που είναι βεβαίως).
Τώρα αν βάζουμε το βιωματικό επίπεδο, μπερδεύει ακόμα περισσότερο. Τι βιώνουν οι αθλητές που τους απομακρύνει από τη λειτουργία να το πούμε) της ψευδαίσθησης, που δεν το βιώνει ένας χασικλωμένος και άρα οδηγείται στην... ψευδαισθητικότητα (γενικά να το θέσουμε).
Την ανωτερότητα του αντιπάλου σε απολύτως απτά σημεία, τι άλλο;
Και την αποδοχή αυτού του γεγονότος. Βασικό.
Με λίγα λόγια, καθημερινά μαθήματα αυτογνωσίας χωρίς δικλείδες διαφυγής.

Χαοτικός έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:35 (Ας ξεκαθαρίσουμε ότι καταλληλότερος όρος είναι "Οι αυταπάτες" και πως "οι ψευδαισθήσεις" καπελώνονται (δικαιωματικά) από την ψυχιατρική και την ιατρική γενικά αφού είναι απλώς αντιληπτικές διαταραχές. Βεβαίως στα παπάρια μας οι όροι - δεν προσκυνάμε αυτιστικά τις λέξεις - αν μπορούμε να κατανοηθούμε. )
Κανένα πρόβλημα, δεν κολλάω στις λέξεις. Και για να επιχειρήσω σύνδεση με το θέμα του τίτλου θα έλεγα ότι ο αθλητισμός είναι μια αμιγώς φυσική έκφραση, που δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο από τα θρησκευτικά ή πολιτικά δόγματα. Το πιο δυνατό λιοντάρι, κριάρι, κοκκόρι κερδίζει και αυτό είναι όλο.

Η πολιτική εκμετάλλευση του αθλητισμού ως στοιχείο υπεροχής, απλώς είναι συνέπεια της δυναμικής που ασκεί και όχι η αιτία. Το τονίζω αυτό για να μην υπάρξουν οι αναμενόμενες παρεμβάσεις για διαιτησίες, αναβολικά κλπ κλπ κλπ
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Στύγιος

Γραφικός έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:53
Στύγιος έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:50 Ναι καλά, 56 μαθήματα είχα εγώ στην Κλασική φιλολογία, τα 12 με επιλογή μου ήταν στο Ιστορικό. Δεν θα πεις ποτέ στον φιλόλογο ότι δεν ξέρει να διδάξει Ιστορία, όταν ακόμα και τα Αρχαία ή η Γλώσσα ή η Ιλιάδα κλπ απαιτούν και ιστορικό υπόβαθρο.
Τι 'α σου πω ρε μπρο; Εσύ που τα έχεις σπουδάσει θα τα ξες καλύτερα από εμένα. Απλά θυμάμαι κάποιες φάσεις από το μάθημα της ιστορίας που, δεν ξέρω πώς μου έχουν μείνει, μου φαίνεται πολύ δύσκολο οι αθρώποι που τα έλεγαν και τα έγραφαν να ήταν επιστήμονες, οπότε την ανεπάρκειά τους την απέδωσα σε αυτό που είπα παραπάνω.
Το αντίθετο μπορεί να συμβεί , ο φιλόλογος του Ιστορικού θα δυσκολευτεί αρκετά να διδάξει Λατινικά ή Αρχαία κατεύθυνσης στο Λύκειο.
Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero »

Στύγιος έγραψε: 08 Σεπ 2019, 17:02 Το αντίθετο μπορεί να συμβεί , ο φιλόλογος του Ιστορικού θα δυσκολευτεί αρκετά να διδάξει Λατινικά ή Αρχαία κατεύθυνσης στο Λύκειο.
όχι και φιλόλογοι, μη βρίζεις :8)
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Γραφικός έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:53
Μία γρήγορη διευκρίνηση. Ψέματα δύο.

Ο Εθνικισμός δεν οφείλεται στην έλλειψη γνώσεων και πληροφοριών. Είναι πολυσύνθετος και η σημαντική πλευρά είναι η ψυχολογική (για μένα) (αλλά και για την πραγματικότητα και το υπερασπίζομαι για όποιον διαφωνεί). Θ υπήρχε και θα υπάρχει για κάποιο διάστημα ακόμα - δεν ξέρω πόσο και δεν μπορώ να προβλέψω. Καλύπτει οχλικές ψυχικές λειτουργίες και καταστάσεις και στηρίζεται στην αναγκαία προϋπόθεση ύπαρξης επίπλαστων ιδεατών καταστάσεων.

Δύο. όσο επιστήμονες κι αν είναι κάποιοι, δεν εξαρτάται απ' αυτούς η τελική μορφή ενός σχολικού βιβλίου. Κάτσε να στεναχωρήσει τον κλήρο ένα βιβλίο και θα σου πω εγώ.
Στην άμεση πραγματικότητα, ο Τσίπρας έκφραζε την ελπίδα της αντίδρασης ενάντια στον εκμαυλισμό της υγιούς κοινωνικής σκέψης. παρόλα αυτά έγλειψε κώλους και ικανοποίησε το τραγοπαπαδαριό. Φαντάσου μία εθνολαϊκιστική κυβέρνηση (οικογενειακή επιχείρηση, γνωστή για το έργο της) :102:
Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian »

Το αυτονόητο λέει σε αυτό το θέμα η περίεργη τύπισα. Στα λόγια είναι πρώτοι οι της νουδούλας, να δούμε τί θα υλοποιήσουν τελικά και αν κανουν και τίποτα σε βάθος τετραετίας, για να μην θίξουν και την αριστερά που σέβονται και τιμούν. Για να υπάρξει ένα έθνος και όχι αρχαϊκα φύλα, πρωτόγονες φυλές τη ζούγκλας, απροσδιόριστης και ταχέως μεταβαλόμενης ταυτότητας, γλώσσας, απαραίτητη είναι η λίγο ή πολύ οργανωμένη μετάδοση στις νέες γενιές μέσω συστημάτων παιδείας (σύγχρονων ή ακόμα και παλαιών όπως πχ της αρχαίας Αθήνας διδασκαλοι) των απαραίτητων μιμηδίων γραφής, γλώσσας, ιστορίας, θρησκείας, κουλτούρας κοκ. Τώρα πως τα συμβιβάζουν και με τον φιλελευθερισμό ας το εξηγήσουν αυτοί. Φυσικά τίποτα δεν θα κάνει. Μέχρι στιγμής το μόνο που κάνει έιναι με επικοινωνιακά να σπρώξει μερος της πίτας στα ιδιωτικά ΙΕΚ παίζοντας με την βάση του 10 και τη δυσκολία των θεμάτων στης πανελλήνιες, τυπικές πολιτικάντικες εξυπηρετήσεις σε ομάδες συμφερόντων απο την άριστη.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”