Στη συζήτηση όμως δεν ξέρω που δεν είναι αλληλένδετα αυτά τα δύο (και που είναι βεβαίως).ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:25Φυσικά και δεν καλύπτει το ποστ μου όλους τους συμβολισμούς, οπότε καλώς κάνεις και δεν τοποθετείσαι. Αλλά εδώ χρειάζεται ακόμη μια διευκρίνηση, για την περίπτωση που δεν έχω γίνει σαφής. Οι συμβολισμοί που ανέφερα αφορούν κυρίως στην ψυχολογία της κερκίδας, η οποία παραμένει πάντα σε ένα αμετάβλητο φαντασιακό πλαίσιο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.Χαοτικός έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:10Οι συμβολισμοί είναι πολυεπίπεδοι και το ποστ σου δεν τους καλύπτει. Αλλά η πληθώρα ερεθισμάτων τώρα δεν με αφήνει να τα ακολουθήσω ένα ένα και να τοποθετηθώ. Μου τραβάει την προσοχή το τελευταίο περί αναχαίτισης ψευδαίσθήσεων. Η απάντησή μου είναι:ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Σεπ 2019, 16:05
Ο συντονισμός/συνεργασία που περιγράφεις στα μπολνταρισμένα είναι η βάση της φάλαγγας.
Η παράταξη των αντιπάλων στρατών σε ανοικτό πεδίο μάχης, επίσης.
Όπως και τα διαφορετικά χρώματα σε μανδύες, λάβαρα κλπ
Και ακριβώς γι' αυτό αναφέρθηκα στην κλασσικού τύπου μάχη και όχι στο πεδίο μαχών που αναφέρεσαι εσύ, που περιλαμβάνει τη βολική και κυρίως ευέλικτη απροσδιοριστία των πάσης φύσεως "αγώνων".
Κατά τα άλλα, ομολογώ ότι διακρίνω μία ασυμβατότητα μεταξύ της μελίρρυτης περιγραφής που χρησιμοποιείς για την αρχαία άθληση και της απέχθειας σου για το σημερινό γίγνεσθαι στα ομαδικά αθλήματα. Προσωπικώς πάντως, θεωρώ τον αθλητισμό στις νεαρές ηλικίες, πολύτιμη εμπειρία όχι μόνον στο σωματικό αλλά κυρίως στο πνευματικό επίπεδο για έναν πολύ βασικό λόγο. Δεν αφήνει περιθώριο στις ψευδαισθήσεις.
Ναι ναι! Οπωσδήποτε!
Η αναχαίτιση των ψευδαισθήσεων αφορά σ' αυτό που βιώνουν οι αθλητές, σε προσωπικό αλλά και ομαδικό επίπεδο.
Τώρα αν βάζουμε το βιωματικό επίπεδο, μπερδεύει ακόμα περισσότερο. Τι βιώνουν οι αθλητές που τους απομακρύνει από τη λειτουργία να το πούμε) της ψευδαίσθησης, που δεν το βιώνει ένας χασικλωμένος και άρα οδηγείται στην... ψευδαισθητικότητα (γενικά να το θέσουμε).
(Ας ξεκαθαρίσουμε ότι καταλληλότερος όρος είναι "Οι αυταπάτες" και πως "οι ψευδαισθήσεις" καπελώνονται (δικαιωματικά) από την ψυχιατρική και την ιατρική γενικά αφού είναι απλώς αντιληπτικές διαταραχές. Βεβαίως στα παπάρια μας οι όροι - δεν προσκυνάμε αυτιστικά τις λέξεις - αν μπορούμε να κατανοηθούμε. )