!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο ΜΗ ΩΝ: η δύναμη του Σκότους ως εχθρός του Θεού της Δημιουργίας

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Re: Ο ΜΗ ΩΝ: η δύναμη του Σκότους ως εχθρός του Θεού της Δημιουργίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I »

Natasha έγραψε: 28 Αύγ 2019, 10:47
O I έγραψε: 28 Αύγ 2019, 10:27
Natasha έγραψε: 27 Αύγ 2019, 21:35

Και ο Στυγιος, και όποιος αλλος μπορεί. Ευχαρίστως. Αλλα δεν βλέπω ενδιαφέρον.

Κανονικά όμως, για να βγαλει κανείς συμπερασμα για το αν υπαρχει κατι πιο πανω απο τον διαβολο, πρεπει να ψαξει και αλλα χωρία της αγ. Γραφης.

Ενα που εβαλα στην αρχη του θεματος, κανείς δεν το σχολίασε:

Ιω. Α-5,
" καὶ τὸ φῶς ἐν τῇ σκοτίᾳ φαίνει, καὶ ἡ σκοτία αὐτὸ οὐ κατέλαβεν."

Αναρωτηθηκε ποτε κανείς θεολόγος, τί σημαίνει ο παρελθοντικός χρόνος του ρηματος "κατελαβεν";;;

Αυτό σημαίνει ότι ΚΑΠΟΤΕ εγινε προσπαθεια να κυριαρχησει το σκότος πανω στο φως, αλλα΄ΔΕΝ το καταφερε!
Τί συνεβη αραγε;
Να κάνω μια προσπάθεια και γι' αυτό μιας και δεν την έκανε κανείς και έχω λίγο χρόνο να διαθέσω :roll:

Δεν ισχύει τίποτα απ' αυτό που φαντάζεσαι Νατάσα.
Ο Ιωάννης στο συγκεκριμένο παραλληλίζει το πνευματικό φως με το υλικό για να καταδείξει την ισχύ του φωτός έναντι τού σκότους.
Το χωρίο είναι αυτό:

"Ιω. 1,1 Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος. 2 Οὗτος ἦν ἐν ἀρχῇ πρὸς τὸν Θεόν. 3 πάντα δι᾿ αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ χωρὶς αὐτοῦ ἐγένετο οὐδὲ ἓν ὃ γέγονεν. 4 ἐν αὐτῷ ζωὴ ἦν, καὶ ἡ ζωὴ ἦν τὸ φῶς τῶν ἀνθρώπων. 5 καὶ τὸ φῶς ἐν τῇ σκοτίᾳ φαίνει, καὶ ἡ σκοτία αὐτὸ οὐ κατέλαβεν."

Δηλαδή, λέει, όπως το υλικό φως ποτέ δεν υπερίσχυσε τού σκότους, με τον ίδιο τρόπο δεν μπορεί να υπερισχύσει και ο σκοτεινός Διάβολος στο Λόγο τού Θεού, δηλαδή στο 2ο πρόσωπο τής Αγίας Τριάδος (Αυτόν που αναφέρει με το "Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος").
Αν εννοούσε αυτό που λες, δεν θα έλεγε "καὶ ἡ σκοτία αὐτ οὐ κατέλαβεν" αλλά θα έλεγε "καὶ ἡ σκοτία αὐτ οὐ κατέλαβεν" διότι πιο πάνω λέει "ἐν αὐτ ζωὴ ἦν" και όχι "ἐν αὐτό ζωὴ ἦν" δηλαδή καλό είναι να ξέρεις τι διαβάζεις στο αρχαίο κείμενο και αν δεν μπορείς, δεν είναι κακό να ανατρέχεις στη μετάφραση. Το να ερμηνεύεις πάντως από μόνη σου χωρίς να ξέρεις τα βασικά, για μένα είναι σφάλμα.

Καμία σχέση δηλαδή με ότι υποθέτεις και όπως μεταφράζεις

:wave:

Ο.Ι.
Το σκότος αγαπητέ ΔΕΝ έιναι ο διαβολος, λες ο αγιος Ιωάννης να μην ηξερε την λεξη διαβολος, ή σατανας και να το ονομασε σκότος;
Η ελληνικη γλωσσα είπαμε είναι η πιο πλουσια του κόσμου και εχει την μεγαλυτερη ακρίβεια.
ΔΕΝ εννοεί τον διαβολο.
Σκεψου το.

Διότι, σου θυμίζω ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ να αγγίξει τον Θεο-Χριστό! Σε καμία περίπτωση! Με το που εχασε την θεία χαρα επεσε αστραπιαία απο την θεση και το αξίωμά του και απο την πρωτη του δόξα και το φως που είχε ως αρχαγγελος.
ΕΠΕΣΕ σε χρονο ντε τε που εμείς εδω δεν μπορουμε να τον μετρησουμε! Ποσο μαλλον να πουμε ότι τολμησε να πολεμησει τον Χριστό!

Αυτη η επιθετική κίνηση εγινε απο αυτό που ο Ιωάννης ονομαζει ΣΚΟΤΟΣ, που είναι μια δυναμη που για αγνωστο λόγο εβαλε καποτε ενάντια στον Θεό και δεν καταφερε να του επιβληθεί.
Τότε μιας και θα πας στον πνευματικό σου για την προηγούμενη τοποθέτησή μου, ρώτα τον και γι' αυτή και πες μου τη γνώμη του

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα »

O I έγραψε: 28 Αύγ 2019, 10:44 Που να τρέχω τώρα μέχρι εκεί βρε Νατάσα
Πιο εύκολο θεωρώ ότι είναι να δείξεις στον πνευματικό σου το επιχείρημά μου και να μου πεις τη γνώμη του

Μέχρι τότε δεν επανέρχομαι επ' αυτού επειδή βλέπω ότι πολύ σε στεναχωρεί

Ο.Ι.
ΠΡΟΣΕΞΕ, ο πνευματικός μου ΗΔΗ τα δεχεται όλα αυτα και τα πιστευει! Το εχω πει πολλες φορες εδω. Και ξερει τις στραβες αντιληψεις τις θεολογικες που υπηρχαν και υπαρχουν. Δεν εχει νοημα δηλ να του μεταφερω τίποτα. Με στενοχωρεί που δεν μπορείτε να με καταλαβετε με βαση την πνευματική ζωη και τον αόρατο πολεμο.

Μονο ο Κωστας απο εδω παραδεχτηκε ότι η γνωση ΠΡΟΎΠΟΘΕΤΕΙ βιωματική πνευματική εμπειρία! Εσυ θα επρεπε να τα ξερεις αυτα, γιατί με παιδευεις;
Προφανώς με θεωρείς πλανεμένη.
Και γω σου ξαναλέω ότι ΔΕΝ είμαι πλανεμένη, εχω διπλα μου δυο μεγαλα κεφαλια πνευματικους που πιστευουν τα ίδια και αν τους θεωρεις και κείνους πλανεμένους, τότε σου λεω ότι φτασαμε σε χρόνια ΠΟΛΥ δυσκολα, όπου ο φωτισμος του καθε πιστου ΔΕΝ μπορεί να ελεγχθεί επειδη υπαρχει πνευματική ανικανότητα και αυτό παρτο οπως θες.
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

O I έγραψε: 28 Αύγ 2019, 10:50
Natasha έγραψε: 28 Αύγ 2019, 10:47
O I έγραψε: 28 Αύγ 2019, 10:27
Να κάνω μια προσπάθεια και γι' αυτό μιας και δεν την έκανε κανείς και έχω λίγο χρόνο να διαθέσω :roll:

Δεν ισχύει τίποτα απ' αυτό που φαντάζεσαι Νατάσα.
Ο Ιωάννης στο συγκεκριμένο παραλληλίζει το πνευματικό φως με το υλικό για να καταδείξει την ισχύ του φωτός έναντι τού σκότους.
Το χωρίο είναι αυτό:

"Ιω. 1,1 Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος. 2 Οὗτος ἦν ἐν ἀρχῇ πρὸς τὸν Θεόν. 3 πάντα δι᾿ αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ χωρὶς αὐτοῦ ἐγένετο οὐδὲ ἓν ὃ γέγονεν. 4 ἐν αὐτῷ ζωὴ ἦν, καὶ ἡ ζωὴ ἦν τὸ φῶς τῶν ἀνθρώπων. 5 καὶ τὸ φῶς ἐν τῇ σκοτίᾳ φαίνει, καὶ ἡ σκοτία αὐτὸ οὐ κατέλαβεν."

Δηλαδή, λέει, όπως το υλικό φως ποτέ δεν υπερίσχυσε τού σκότους, με τον ίδιο τρόπο δεν μπορεί να υπερισχύσει και ο σκοτεινός Διάβολος στο Λόγο τού Θεού, δηλαδή στο 2ο πρόσωπο τής Αγίας Τριάδος (Αυτόν που αναφέρει με το "Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος").
Αν εννοούσε αυτό που λες, δεν θα έλεγε "καὶ ἡ σκοτία αὐτ οὐ κατέλαβεν" αλλά θα έλεγε "καὶ ἡ σκοτία αὐτ οὐ κατέλαβεν" διότι πιο πάνω λέει "ἐν αὐτ ζωὴ ἦν" και όχι "ἐν αὐτό ζωὴ ἦν" δηλαδή καλό είναι να ξέρεις τι διαβάζεις στο αρχαίο κείμενο και αν δεν μπορείς, δεν είναι κακό να ανατρέχεις στη μετάφραση. Το να ερμηνεύεις πάντως από μόνη σου χωρίς να ξέρεις τα βασικά, για μένα είναι σφάλμα.

Καμία σχέση δηλαδή με ότι υποθέτεις και όπως μεταφράζεις

Ο.Ι.
Το σκότος αγαπητέ ΔΕΝ έιναι ο διαβολος, λες ο αγιος Ιωάννης να μην ηξερε την λεξη διαβολος, ή σατανας και να το ονομασε σκότος;
Η ελληνικη γλωσσα είπαμε είναι η πιο πλουσια του κόσμου και εχει την μεγαλυτερη ακρίβεια.
ΔΕΝ εννοεί τον διαβολο.
Σκεψου το.

Διότι, σου θυμίζω ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ να αγγίξει τον Θεο-Χριστό! Σε καμία περίπτωση! Με το που εχασε την θεία χαρα επεσε αστραπιαία απο την θεση και το αξίωμά του και απο την πρωτη του δόξα και το φως που είχε ως αρχαγγελος.
ΕΠΕΣΕ σε χρονο ντε τε που εμείς εδω δεν μπορουμε να τον μετρησουμε! Ποσο μαλλον να πουμε ότι τολμησε να πολεμησει τον Χριστό!

Αυτη η επιθετική κίνηση εγινε απο αυτό που ο Ιωάννης ονομαζει ΣΚΟΤΟΣ, που είναι μια δυναμη που για αγνωστο λόγο εβαλε καποτε ενάντια στον Θεό και δεν καταφερε να του επιβληθεί.
Τότε μιας και θα πας στον πνευματικό σου για την προηγούμενη τοποθέτησή μου, ρώτα τον και γι' αυτή και πες μου τη γνώμη του

Ο.Ι.
Οκ, θα τα πουμε!
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

Natasha έγραψε: 28 Αύγ 2019, 10:53
Πιο εύκολο θεωρώ ότι είναι να δείξεις στον πνευματικό σου το επιχείρημά μου και να μου πεις τη γνώμη του

Ο.Ι.
ΠΡΟΣΕΞΕ, ο πνευματικός μου ΗΔΗ τα δεχεται όλα αυτα και τα πιστευει! Το εχω πει πολλες φορες εδω. Και ξερει τις στραβες αντιληψεις τις θεολογικες που υπηρχαν και υπαρχουν. Δεν εχει νοημα δηλ να του μεταφερω τίποτα. Με στενοχωρεί που δεν μπορείτε να με καταλαβετε με βαση την πνευματική ζωη και τον αόρατο πολεμο.

Μονο ο Κωστας απο εδω παραδεχτηκε ότι η γνωση ΠΡΟΎΠΟΘΕΤΕΙ βιωματική πνευματική εμπειρία! Εσυ θα επρεπε να τα ξερεις αυτα, γιατί με παιδευεις;
Και γω σου ξαναλέω ότι ΔΕΝ είμαι πλανεμένη, εχω διπλα μου δυο μεγαλα κεφαλια πνευματικους που πιστευουν τα ίδια και αν τους θεωρεις και κείνους πλανεμένους, τότε σου λεω ότι φτασαμε σε χρόνια ΠΟΛΥ δυσκολα, όπου ο φωτισμος του καθε πιστου ΔΕΝ μπορεί να ελεγχθεί επειδη υπαρχει πνευματική ανικανότητα και αυτό παρτο οπως θες.
Δεν ξέρω για γνώση αλλα για θέαση και ναι πρέπει να έχεις βίωμα...
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
ksk

Βίωμα που πρέπει να το ξεχωρίσεις απο τα νοητικά παιγνίδια του μυαλού...
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

ksk έγραψε: 28 Αύγ 2019, 11:06
Natasha έγραψε: 28 Αύγ 2019, 10:53

Ο.Ι.

Δεν ξέρω για γνώση αλλα για θέαση και ναι πρέπει να έχεις βίωμα...
Σ ευχαριστω. Μαλλον εχεις διαίσθηση και συ, ετσι;
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

ksk έγραψε: 28 Αύγ 2019, 11:07 Βίωμα που πρέπει να το ξεχωρίσεις απο τα νοητικά παιγνίδια του μυαλού...
Γι αυτό πηγα σε δυο πνευματικους αγαπητη, για να αποφυγω τις παγίδες των "νοητικων παιχνιδιών του μυαλου"!
:hebit: :wave:
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
ksk

Αν καλύπτεσαι ετσι εμένα δεν μου πέφτει λόγος... Φιλακια.
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

ksk έγραψε: 28 Αύγ 2019, 13:28 Αν καλύπτεσαι ετσι εμένα δεν μου πέφτει λόγος... Φιλακια.
Είσαι όαση και συ εδω μεσα, να το ξερεις. :romance-hearteyes: :g094:
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
ksk

Αυτο δεν το επιδιώκω ...η όαση προϋποθέτει έρημο...
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

ksk έγραψε: 28 Αύγ 2019, 13:37 Αυτο δεν το επιδιώκω ...η όαση προϋποθέτει έρημο...
Αυτό λεμε, ότι υπαρχει ερημος τεραστια κριτικής και πνευματικής ικανότητας.
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer »

Τα "νοητικά παιχνίδια του μυαλού" είναι η ...σκέψη;; :lol:

Φαίνεται η αλήθεια είναι, αλλά καλό θα ήταν να τα ξεκαθαρίζουμε αυτά εξ αρχής
Άβαταρ μέλους
ksk

Natasha έγραψε: 28 Αύγ 2019, 14:15
ksk έγραψε: 28 Αύγ 2019, 13:37 Αυτο δεν το επιδιώκω ...η όαση προϋποθέτει έρημο...
Αυτό λεμε, ότι υπαρχει ερημος τεραστια κριτικής και πνευματικής ικανότητας.
Ειναι κάτι που εγώ δεν ασπάζομαι...
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
ksk

stargazer έγραψε: 28 Αύγ 2019, 15:04 Τα "νοητικά παιχνίδια του μυαλού" είναι η ...σκέψη;; :lol:

Οχι...
Απορώ πως το σκέφτηκες... : :lol:
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer »

ksk έγραψε: 28 Αύγ 2019, 15:28
stargazer έγραψε: 28 Αύγ 2019, 15:04 Τα "νοητικά παιχνίδια του μυαλού" είναι η ...σκέψη;; :lol:

Οχι...
Απορώ πως το σκέφτηκες... : :lol:
Tοτε τι;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”