!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο ΜΗ ΩΝ: η δύναμη του Σκότους ως εχθρός του Θεού της Δημιουργίας

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Kωστας
Phorum.gr user: ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ

Re: Ο ΜΗ ΩΝ: η δύναμη του Σκότους ως εχθρός του Θεού της Δημιουργίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kωστας »

Natasha έγραψε: 26 Αύγ 2019, 15:05
Kωστας έγραψε: 26 Αύγ 2019, 13:29

Την δεχεσαι εξ' ολοκληρου ως Θεοπνευστη, ναι ή οχι;;
Ποιο είναι αυτο που νομίζεις οτι δεν δεχομαι;
Κοιτα, ολη η ουσια της Αποκαλυψεως που ειναι η Σωτηρια οσων δεν λαβουν το Χαραγμα και η αιωνια καταδικη οσων το λαβουν και φυσικα ολων των δαιμονων ειναι απορριπτεα απο σενα. Συγχωρεσε με αν κανω λαθος, αλλα εσυ δεν ειπες πως στο τελος ολοι θα σωθουν, ακομα και ο Εωσφωρος; Αυτο ειναι αντιθετο με την Αποκαλυψη που λεει ρητα οτι οσοι λαβουν το Χαραγμα θα καταδικαστουν. Και ερχεσαι εσυ και λες εμενα αιρετικο; Βεβαια εγω δεν θυμωνω γιατι ξερω οτι ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις επιλογες του.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα »

Kωστας έγραψε: 26 Αύγ 2019, 15:20

Κοιτα, ολη η ουσια της Αποκαλυψεως που ειναι η Σωτηρια οσων δεν λαβουν το Χαραγμα και η αιωνια καταδικη οσων το λαβουν και φυσικα ολων των δαιμονων ειναι απορριπτεα απο σενα. Συγχωρεσε με αν κανω λαθος, αλλα εσυ δεν ειπες πως στο τελος ολοι θα σωθουν, ακομα και ο Εωσφωρος; Αυτο ειναι αντιθετο με την Αποκαλυψη που λεει ρητα οτι οσοι λαβουν το Χαραγμα θα καταδικαστουν. Και ερχεσαι εσυ και λες εμενα αιρετικο; Βεβαια εγω δεν θυμωνω γιατι ξερω οτι ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις επιλογες του.
Βρε Κωστα, είδες που δεν καταλαβες τί εγραψα; Μπορείς σε παρακαλώ στο μελλον να διαβαζεις λίγο πιο προσεκτικα; Είπα ότι ΜΕΧΡΙ να γίνει η Δευτερα Παρουσία κανονικά αγωνιζόμαστε κατα των δυναμεων του σκότους και εννοείται εναντια στον διαβολο και φυσικά ΔΕΝ παίρνουμε το χαραγμα. ΤΕΛΟΣ. ΜΕΤΑ όμως την Δευτερα Παρουσία-και αυτό είναι δουλεια του Θεου πλεον- είπα ότι θα περασει καποιο χρονικό διαστημα, θα καταργηθεί η κολαση και επειτα θα συγχωρεθεί και ο διαβολος και θας μας ζηταει συγγνωμη. Το ότι θα συγχωρεθεί ο διαβολος ξερω ότι το λενε και οι Πατερες, αλλά δυστυχως δεν θυμαμαι που το λενε για να σε παραπεμψω.

Και ετσι, ολα τα όντα του Θεου θα επιστρεψουν στο πρωτο τους φως. Αποκατασταση των παντων λεγεται αυτο. Εγω προσθεσα ότι θα ξαναγεννηθουμε απο την αρχη, αλλά αστο αυτο, να μην σε βαραίνω. Το θεμα που προσθετει ο Δημοσθενης τωρα, είναι ότι όπως στην αρχη του παραδείσου ο Θεός ηθελε να πολεμησουμε τον Μη Οντα, το σκότος δηλ, επειδη όμως αποτυχαμε, θα μας περιμένει να το ξαναεπιχειρησουμε αυτο ΜΕΤΑ την τελική Κρίση.

Το σκεπτικό δηλ του Θεου είναι να επαναφερει ΟΛΑ Του τα όντα στο φως, ωστε να αποτελουν κατα καποιο τρόπο μια φωτεινη δυναμη ΕΝΑΝΤΙ της δυναμης του σκότους. Και δεν θελησε να πολεμησουν οι αγγελοι το σκότος, αλλά εμείς οι άνθρωποι, γι αυτό και μας μισησε ο διαβολος τόσο.

Καταλαβες τωρα, ή παλι σε μπερδεψα;
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Η νεα γνωση που δίνει ο Δημοσθένης (και όπως είπατε μερικοί υπηρχε σαν σκεψη και ιδεα αλλά και γνωση απο τα παλια χρόνια) είναι ότι ΔΕΝ είναι πανταχου παρων ο Θεός και ΔΕΝ απλωνεται παντου το φως Του. Υπαρχει ενα μερος εκεί εξω, ενας χωρος όπου είναι γεματος σκοταδι πισσα. Αυτό το σκοταδι ΔΕΝ είναι λεει ο Δημος ενας δευτερος Θεός, αλλά μία δυναμη (που ωστοσο εχει δικη της βουληση και σκεψη) που εχει μονίμως την ταση να θελει να καταστρέψει με λυσσα και μανία όλη την Δημιουργία. Μαλλον και τον Θεό τον ίδιο. Ετσι το καταλαβαίνω εγω τουλαχιστον. Εκεί μεσα, μεσα σ αυτο το σκοταδι ημασταν και μεις οι ανθρωποι καποτε, αλλά ηρθε μεσα ο Χριστός και μας εβγαλε, προσεξτε, επειδη ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΜΕ και το ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ.

Υπαρχουν αυτην την στιγμη που μιλάμε και αλλα οντα εκεί μεσα που λεγονται "μη οντα" και δεν ξερω αν και ποτε θα σωθουνε και αυτα.
Αυτό ακόμα που καταλαβα είναι ότι ο Μη Ων, το Σκότος ή η Σκια είναι η κόλαση και η κατασταση ανυπαρξίας που λεει και ο Δημος και κυρια χαρακτηριστικά της έιναι το να μην υπαρχει προσωπικότητα, φαντασία και ονειρα, ελπιδα και πρωτοβουλία, με λίγα λόγια όλα αυτα που θελουν σημερα οι δυναμεις του σκότους να μας επιβάλουν, ώστε να κυριαρχησουν.

Οποτε, όπως ίσως καταλαβαίνετε, η προσπαθειά μας και ο αγωνας μας είναι να ενδυναμώνουμε συνεχώς τον καλό μας και φωτεινό εαυτό (αν μπορουμε μονοι μας ή με την βοηθεια του Θεου) και να ενισχυουμε το "Εγώ" μας, δηλ την προσωπικότητα μας.

Ετσι, θα γινόμαστε ολοενα και πιο φωτεινοί, ώστε καποτε να μπορεσουμε να πολεμησουμε το σκότος και τον Μη Όντα, έτσι όπως το θελει ο Θεός!

αμην, γενοιτο
ΙΧΝ
"Άχρι καιρού..."
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Kωστας έγραψε: 26 Αύγ 2019, 14:17
stavmanr έγραψε: 26 Αύγ 2019, 14:11

Θεόπνευστη σημαίνει "με πνεύμα Θεού".
Το κυρίως πρόβλημα δεν είναι αν το βιβλίο είναι θεόπνευστο, αλλά ο αναγνώστης.
ρωτησα αν το θεωρει θεοπνευστο διοτι δεν δεχεται πολλα απο αυτα που λεει μεσα. Και σε προηγουμενο σχολιο με αποκαλεσε στην ουσια αιρετικο ενω παντα της απαντω με βαση το ιεροτερο βιβλιο του Χριστιανισμου.
Και σε ενδιαφέρει που κάποιος άλλος σε θεωρεί αιρετικό;
Ως "αιρετικός" καταδικάστηκε ο ίδιος ο Ιησούς.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Natasha έγραψε: 26 Αύγ 2019, 15:50
Οποτε, όπως ίσως καταλαβαίνετε, η προσπαθειά μας και ο αγωνας μας είναι να ενδυναμώνουμε συνεχώς τον καλό μας και φωτεινό εαυτό (αν μπορουμε μονοι μας ή με την βοηθεια του Θεου) και να ενισχυουμε το "Εγώ" μας, δηλ την προσωπικότητα μας.
Μια διευκρίνηση εδω για να μην παρεξηγηθω, εγραψα ότι καποιοι άνθρωποι μπορουν να αναπτυχθουν μόνοι τους χωρίς την βοηθεια του Θεου, επειδη βασίζομαι στον λόγο του Χριστου που διαχωρισε τους ανθρωπους σε υγιείς-δικαιους και αρρωστους-αμαρτωλους. -Κατα Μαρκον, 2:17.

Με αυτην την εννοια το θεωρησα και πιστευω ότι οι υγιείς και δίκαιοι δεν χρειαζονται την βοηθεια του Θεου, για θεματα προσωπικης αναπτυξης και εξέλιξης, αλλά και μετανοιας όπως το λεει ο ίδιος ο Χριστός.

Αλλα αυτό το θεμα θα το ανοιξω στην Θρησκειολογία καποια αλλη φορα.
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer »

Natasha έγραψε: 26 Αύγ 2019, 15:15
Λοιπον, επειδη δείχνεις να καταλαβαίνεις καπως, ωστοσο δεν νομίζω να εχεις σχεση με την εν Χριστώ πνευματικη ζωη, σου λεω κατι που νομίζω ότι το εχω ξαναπεί εδω στο θεμα. Ο Δημοσθένης εχει πει σε πολλές εκπομπές του ότι την εξουσία για την γνωση την παίρνει ΑΝΩΘΕΝ. Διαφορετικά ΔΕΝ μπορεί να αποκαλυψει το οτιδηποτε. Καταλαβαίνεις ποσο σοβαρό είναι αυτό;;;

Και συ καθεσαι και μου λες για πηγες απο το δικτυο ή απο οπουδηποτε αλλου;;; ΑΝΩΘΕΝ τα ξερει και αυτό για να το κρίνεις αν θες ότι είναι γνησιο -μιας και δεν τον πιστευεις-, πρεπει ή να εχεις εσυ ο ίδιος φωτισμό απο το αγιο Πνευμα απευθείας, ή να ψαξεις να βρεις εναν ή και περισσότερους φωτισμένους για να σου πουν αν είναι αληθεια!!!!!!!!

Μπορείτε βρε να σας παρει η ευχη να καταλαβετε ότι η θεογνωσία δεν εχει σχεση με τον ορθολογισμό και τις πιπες του τεχνοκρατικου πολιτισμου που σας μαθαν να ψαχνετε δηθεν τον τρόπο να αποδειξετε τα αναποδεικτα;;;

Εχετε καταλαβει ότι η γνωση για τα θεία είναι ΔΩΡΟ μεγαλο του Θεου και ότι το δικαίωμα για να δοθεί είναι πληρωμένο με το αιμα Του;;;
Κατ αρχήν υπάρχουν κάποιες παρανοήσεις όσον αφορά την εν Χριστω ζωή. Για να πετύχει κάποιος κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, πρέπει να αποδέχεται τον Ιησού ως θεότητα, την διδασκαλια του, τα θαύματα και την ανάσταση. Πρέπει να πιστεύει και να προσεύχεται σύμφωνα με την θεολογία που έχουν αναπτύξει ο Παύλος και οι πατέρες και να συμμετέχει στα μυστήρια. Αν αυτά δεν τα κάνεις, δεν μπορείς να είσαι εν Χριστω, σύμφωνα πάντα με την ορθόδοξη διδασκαλία.

Για αυτό απ την αρχή της εκκλησίας και για 1000 χρόνια μετά έγινε μεγάλη προσπάθεια να καθαρίσει η πίστη από κακοδοξίες και δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι για αρκετούς αιώνες κυρία αποστολή του κλήρου ήταν η αντιμετώπιση των αιρέσεων. Τι είναι η αίρεση; θα ρωτήσει κάποιος. Η αίρεση είναι όταν μέσα στην διδασκαλία της θρησκείας εμπλέκονται δοξασίες που αλλοιώνουν το δόγμα. Όπως ο Άρειος έλεγε ότι ο Χρίστος ήταν κτίσμα και όχι αιώνιος και αφορίστηκε έτσι και άλλοι πολλοί είπαν τα δικά τους κατά καιρούς, κάποιοι είπαν και αυτά που λέει ο ΔΛ σήμερα έτσι καταδικαστηκαν και αυτοί. Ο λόγος που καταδικαστηκαν είναι ότι η διδασκαλία αυτή είναι ψευδής και εμποδίζει από αυτό που λέμε "εν Χριστω". Δεν λέω ότι έτσι είναι, παραθέτω γεγονότα. Ένα γεγονός που προκύπτει από αυτά που λέει ο ΔΛ είναι ότι καταργείται το δόγμα της Αγ τριάδας αλλά και το ευαγγέλιο του Ιωάννη το οποίο αναφέρει ξεκινώντας "εν αρχή ην ο Λόγος" και όχι εν αρχήν ήταν η Λιλιθ η οτιδήποτε. Ουσιαστικά ακυρώνεται ένα απ τα θεμέλια της ορθοδοξίας άλλα και οι τρεις ιεράρχες που το δόμησαν. Μια και το είπα αυτό στο "εις εξαήμερον" του Μ Βασιλείου μέσα στο οποίο εξηγεί την δημιουργία μέσα απ την εβραϊκή Γένεση δεν αναφέρει τιποτα από αυτές τις μπούρδες, ούτε καν υπαινιγμό. Με λίγα λογία (λεει η εκκλησία) ότι δεν μπορείς να έχεις "εν χριστω ζωη" αν πιστεύεις πράγματα που βρίσκονται έξω απ το δόγμα, αυτός είναι ο κανόνας. Παραδοσιακά οποίος κάνει κάτι διαφορετικό στιγματιζεται ως αιρετικός και αφορίζεται, μια ματιά στις Οικουμενικές συνόδους θα σε πείσει.

Το ποιντ μου είναι οτι μπορείς να πιστεύεις αυτά, άντε να δεχτώ ότι ανήκουν στον χριστιανισμό εφόσον αναφέρεις και τον Χριστό μέσα, αλλά σε καμμια περίπτωση δεν ανήκεις στο Ορθόδοξο δόγμα όπως αυτό θεμελιώθηκε απ τους Πατέρες άρα (σύμφωνα πάντα με την εκκλησία) δεν έχεις καμμια ελπίδα να έχεις εν "χριστω ζωη". Σε καμμια περίπτωση ξαναλέω....

Το ότι έχει εντολή άνωθεν ο Λιακο μου φέρνει ακατάσχετο γέλιο, εκτός αν εννοεί ως άνωθεν τον εκδότη του. Μου θυμίζει κάτι θείες που για να σε πείσουν ότι είναι σωστό κάτι, λένε "είδα όνειρο την παναγία και μου το είπε". Με την ίδια λογική αν σου πω ότι είδα τον αρχάγγελο Γαβριήλ σε όραμα να μου λέει με βαθιά φωνή "Αυτά είναι μπούρδες και τα λέει ο ΔΛ για να μαζέψει λεφτά" θα με πιστέψεις; Και αν όχι γιατί δεν πιστεύεις εμένα και πιστεύεις τον Λιακο; Τις ίδιες αποδείξεις φέρνουμε...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stargazer την 26 Αύγ 2019, 16:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
stargazer

stavmanr έγραψε: 26 Αύγ 2019, 16:12
Και σε ενδιαφέρει που κάποιος άλλος σε θεωρεί αιρετικό;
Ως "αιρετικός" καταδικάστηκε ο ίδιος ο Ιησούς.
Ναι απ τους Εβραίους, γιατί όντως ήταν αιρετικός ως προς την θρησκεία τους

Εδω βγαίνει αιρετικος ο Χριστός από χριστιανούς :lol:
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

stargazer έγραψε: 26 Αύγ 2019, 16:39 Ένα γεγονός που προκύπτει από αυτά που λέει ο ΔΛ είναι ότι καταργείται το δόγμα της Αγ τριάδας αλλά και το ευαγγέλιο του Ιωάννη το οποίο αναφέρει ξεκινώντας "εν αρχή ην ο Λόγος" και όχι εν αρχήν ήταν η Λιλιθ η οτιδήποτε.
Κρατησα την ουσία σου. ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. ΔΕΝ ακυρωνει την αγία Τριαδα, εξακολουθεί ο Δημος να πιστευει στην αγία Τριαδα και το τονίζει αυτό παντου, η διαφορα είναι ότι προσθεσε ότι εκτός απο τον Πατερα, τον Υιό και το αγιο Πνευμα, υπηρχε μεσα στον Θεο και μια αλλη δυναμη, που αποσπαστηκε απο τον Θεο και τον Νου Του.

ΠΡΟΣΕΞΕ κατι. ΧΩΡΙΣ να διαβασεις το κείμενο που παρουσιαζει, ΜΗΝ κανεις επιπολαιες κρίσεις σε παρακαλώ. Τα εχουμε πει αυτα.

Και ενα σχόλιο γενικό τωρα, εντυπωση μου κανει μεγαλη και ασχημη το γεγονός ότι ΚΑΝΕΙΣ σας δεν συγκινηθηκε να με γνωρίσει απο κοντα (υπαρχουν συμφορουμίτες και συμφορουμιτισσες που μενουν κοντα μου), ωστε να δει με τα ματια του που λενε ότι είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ κανονική πιστη και μαλιστα να ζητησει να γνωρίσει ΚΑΙ τον πνευματικό μου, μιας και τον αναφερω συνεχεια. Γιατί μία ψυχη που θελει να βρει ακρη με όλα αυτα, ΨΑΧΝΕΙ και ΑΝΑΖΗΤΑ με όλους τους τρόπους.

Επισης, πολυ κακη εντυπωση μου εκανε το γεγονός ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφερθηκε να μου ζητησει το κειμενο αυτό το περιβοητο, να του το δωσω μυστικά, ώστε να δει τί γίνεται και να παρει και μια κρίση απο τον δικό του πνευματικό.

Κατα τα αλλα, απο μακρια, λεμε ότι θελουμε.

Για να μην είμαι όμως αδικη, υπηρξε όντως ενας συμφορουμίτης που με πλησίασε με εντυπωσικό ζηλο για τα πνευματικά και θελω να πω ότι τον εκτιμώ βαθυτατα.

Ενας όμως μονο;;; Ενας;;; Σκετη απογοητευση είστε, ειλικρινα.
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Α, και κατι ακομα που με παραξενευει. Το φόρουμ εχει αρκετους δηλωμενους σατανιστες, πως και δεν γραφουν κατι απο τις γνωσεις τους για το αφεντικό του αφεντικου τους; Δεν το γνωρίζουν αραγε;...
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

Natasha έγραψε: 23 Αύγ 2019, 17:14
Parrot έγραψε: 23 Αύγ 2019, 17:10
Natasha έγραψε: 23 Αύγ 2019, 17:07 Τωρα καταλαβαίνω ότι πριν απο αυτόν "υπηρχε" η πηγη του κακου.
Πώς γίνεται να υπάρχει κάτι που δεν υπάρχει; :smt017
Το λεμε με αυτην την λέξη (ανυπαρξία) γιατί εχει ολα τα χαρακτηριστικά της ανυπαρξίας. Υπαρχει όμως. Απο εκεί πηγαζουν όλα τα κακα: θανατος, θλίψη, αδρανεια, απραξία, ελλειψη πρωτοβουλίας, φαντασίας, ονείρων, ελπιδας κτλ. Προφανως εχει σχεση με την κολαση. Η ενεργεια της κόλασης εκεί μεσα βρίσκεται.

.
Η Παλαιά Διαθήκη έχουμε πεί δέν αναφέρει καμμία Κόλαση.....

Πού τή βρήκαν οι χριστιανοί ;;; ποιό σαδιστικό μυαλό τή γέννησε ;;;

Από τόν Πλατωνικό μύθο τού Ηρώς μήπως ;;;

Οι Ξέροντες τί ξέρουν ;;;

Ανύπαρκτα κσί όμως υπαρκτά.....λέτε.....

σφύζει Λογικής το Φόρουμ βλέπω.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
stargazer

Natasha έγραψε: 26 Αύγ 2019, 16:56
Κρατησα την ουσία σου. ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. ΔΕΝ ακυρωνει την αγία Τριαδα, εξακολουθεί ο Δημος να πιστευει στην αγία Τριαδα και το τονίζει αυτό παντου, η διαφορα είναι ότι προσθεσε ότι εκτός απο τον Πατερα, τον Υιό και το αγιο Πνευμα, υπηρχε μεσα στον Θεο και μια αλλη δυναμη, που αποσπαστηκε απο τον Θεο και τον Νου Του.

ΠΡΟΣΕΞΕ κατι. ΧΩΡΙΣ να διαβασεις το κείμενο που παρουσιαζει, ΜΗΝ κανεις επιπολαιες κρίσεις σε παρακαλώ. Τα εχουμε πει αυτα.
Δεν ακυρώνει την τριάδα αλλά την κάνει τετράδα, μάλιστα μάλιστα :003: Και κάνω εγώ επιπόλαιες κρίσεις, μμμμμ
Και ένα σχόλιο γενικό τώρα, εντυπωση μου κανει μεγαλη και ασχημη το γεγονός ότι ΚΑΝΕΙΣ σας δεν συγκινηθηκε να με γνωρίσει απο κοντα (υπαρχουν συμφορουμίτες και συμφορουμιτισσες που μενουν κοντα μου), ωστε να δει με τα ματια του που λενε ότι είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ κανονική πιστη και μαλιστα να ζητησει να γνωρίσει ΚΑΙ τον πνευματικό μου, μιας και τον αναφερω συνεχεια. Γιατί μία ψυχη που θελει να βρει ακρη με όλα αυτα, ΨΑΧΝΕΙ και ΑΝΑΖΗΤΑ με όλους τους τρόπους.
Δεν συνηθίζω να κλείνω ραντεβού με κυρίες ονλαιν γιατί κάτι τέτοιο είναι εύκολα παρεξηγήσιμο
Επισης, πολυ κακη εντυπωση μου εκανε το γεγονός ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφερθηκε να μου ζητησει το κειμενο αυτό το περιβοητο, να του το δωσω μυστικά, ώστε να δει τί γίνεται και να παρει και μια κρίση απο τον δικό του πνευματικό.

Κατα τα αλλα, απο μακρια, λεμε ότι θελουμε.
Εγώ στο ζήτησα αλλά δεν μου το έστειλες, είπες να πάω να αγοράσω το βιβλίο, αν το στείλεις υπόσχομαι να το ξεφτιλίσω. Αν δεν τα καταφέρω ζήτα ότι θες.
Ενας όμως μονο;;; Ενας;;;
Ίσως υπάρχει ελπίδα :lol:
Kωστας

Natasha έγραψε: 26 Αύγ 2019, 15:32
Kωστας έγραψε: 26 Αύγ 2019, 15:20

Βρε Κωστα, είδες που δεν καταλαβες τί εγραψα; Μπορείς σε παρακαλώ στο μελλον να διαβαζεις λίγο πιο προσεκτικα; Είπα ότι ΜΕΧΡΙ να γίνει η Δευτερα Παρουσία κανονικά αγωνιζόμαστε κατα των δυναμεων του σκότους και εννοείται εναντια στον διαβολο και φυσικά ΔΕΝ παίρνουμε το χαραγμα. ΤΕΛΟΣ. ΜΕΤΑ όμως την Δευτερα Παρουσία-και αυτό είναι δουλεια του Θεου πλεον- είπα ότι θα περασει καποιο χρονικό διαστημα, θα καταργηθεί η κολαση και επειτα θα συγχωρεθεί και ο διαβολος και θας μας ζηταει συγγνωμη. Το ότι θα συγχωρεθεί ο διαβολος ξερω ότι το λενε και οι Πατερες, αλλά δυστυχως δεν θυμαμαι που το λενε για να σε παραπεμψω.

Και ετσι, ολα τα όντα του Θεου θα επιστρεψουν στο πρωτο τους φως. Αποκατασταση των παντων λεγεται αυτο. Εγω προσθεσα ότι θα ξαναγεννηθουμε απο την αρχη, αλλά αστο αυτο, να μην σε βαραίνω. Το θεμα που προσθετει ο Δημοσθενης τωρα, είναι ότι όπως στην αρχη του παραδείσου ο Θεός ηθελε να πολεμησουμε τον Μη Οντα, το σκότος δηλ, επειδη όμως αποτυχαμε, θα μας περιμένει να το ξαναεπιχειρησουμε αυτο ΜΕΤΑ την τελική Κρίση.

Το σκεπτικό δηλ του Θεου είναι να επαναφερει ΟΛΑ Του τα όντα στο φως, ωστε να αποτελουν κατα καποιο τρόπο μια φωτεινη δυναμη ΕΝΑΝΤΙ της δυναμης του σκότους. Και δεν θελησε να πολεμησουν οι αγγελοι το σκότος, αλλά εμείς οι άνθρωποι, γι αυτό και μας μισησε ο διαβολος τόσο.

Καταλαβες τωρα, ή παλι σε μπερδεψα;
Πρωτη φορα μου συμβαινει ναι λεω Α και ο αλλος να λεει οτι λεω Β. Που ειδες ρε συ Νατασσα οτι δεν καταλαβα τι εγραψες;; Σου λεω (για τελευταια φορα) οτι μετα την Δευτερα Παρουσια ΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Αυτα συμφωνα με την Αποκαλυψη. Εσυ υποστηριζεις οτι ''ολα τα όντα του Θεου θα επιστρεψουν στο πρωτο τους φως''. Αυτα τα 2 ειναι αντιθετα, απλα και κατανοητα. Δεν θα επανελθω , εαν καταλαβες τι λεω καλως, ιδαλλως ο,τι σε φωτισει ο Θεος.
Άβαταρ μέλους
stargazer

Kωστας έγραψε: 26 Αύγ 2019, 17:31

Πρωτη φορα μου συμβαινει ναι λεω Α και ο αλλος να λεει οτι λεω Β. Που ειδες ρε συ Νατασσα οτι δεν καταλαβα τι εγραψες;; Σου λεω (για τελευταια φορα) οτι μετα την Δευτερα Παρουσια ΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Αυτα συμφωνα με την Αποκαλυψη. Εσυ υποστηριζεις οτι ''ολα τα όντα του Θεου θα επιστρεψουν στο πρωτο τους φως''. Αυτα τα 2 ειναι αντιθετα, απλα και κατανοητα. Δεν θα επανελθω , εαν καταλαβες τι λεω καλως, ιδαλλως ο,τι σε φωτισει ο Θεος.
Είπαμε πριν, αν δεν το είδες, ότι αυτό περί συγχώρεσης του διαβόλου και πλήρους αποκαταστασης, είναι διδασκαλία του Ωριγενη η οποία έχει απορριφθεί εδώ και 1500 χρόνια απ τους Ορθόδοξους, απ τους καθολικούς και όλους τους υπολοίπους.

Κάποιος πρέπει να κάνει κατς απ :003:
Kωστας

stargazer έγραψε: 26 Αύγ 2019, 17:38
Kωστας έγραψε: 26 Αύγ 2019, 17:31

Είπαμε πριν, αν δεν το είδες, ότι αυτό περί συγχώρεσης του διαβόλου και πλήρους αποκαταστασης, είναι διδασκαλία του Ωριγενη η οποία έχει απορριφθεί εδώ και 1500 χρόνια απ τους Ορθόδοξους, απ τους καθολικούς και όλους τους υπολοίπους.

Κάποιος πρέπει να κάνει κατς απ :003:
Nαι το ξερω. Εγω επαναλαμβανω οτι μιλαω παντα συμφωνα με την Αποκαλυψη, το Ιεροτερο Βιβλιο του Χριστιανισμου. Εξαλλου αυτο την ρωτησα, εαν δεχεται την Αποκαλυψη εξ 'ολοκληρου ως θεοπνευστη.
Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

O I έγραψε: 26 Αύγ 2019, 14:00
ksk έγραψε: 26 Αύγ 2019, 13:26
O I έγραψε: 26 Αύγ 2019, 13:01 Τότε Κωστα πήγαινε σε έναν από αυτούς τούς ελάχιστους που παραδέχεσαι

Κι όμως, ενώ "καὶ τὸ ξύλον τῆς ζωῆς καὶ τὸ ξύλον τοῦ εἰδέναι γνωστὸν καλοῦ καὶ πονηροῦ" βρισκόντουσαν κοντά-κοντά ο άνθρωπος επέλεξε με την προτροπή του διαβόλου να φάει από το δεύτερο ενώ δεν είχε προειδοποίηση για το πρώτο:

"Γεν. 2,16 καὶ ἐνετείλατο Κύριος ὁ Θεὸς τῷ Ἀδὰμ λέγων· ἀπὸ παντὸς ξύλου τοῦ ἐν τῷ παραδείσῳ βρώσει φαγῇ, 17 ἀπὸ δὲ τοῦ ξύλου τοῦ γινώσκειν καλὸν καὶ πονηρόν, οὐ φάγεσθε ἀπ᾿ αὐτοῦ· ᾗ δ᾿ ἂν ἡμέρᾳ φάγητε ἀπ᾿ αὐτοῦ, θανάτῳ ἀποθανεῖσθε."

"Γεν. 2,9 καὶ ἐξανέτειλεν ὁ Θεὸς ἔτι ἐκ τῆς γῆς πᾶν ξύλον ὡραῖον εἰς ὅρασιν καὶ καλὸν εἰς βρῶσιν καὶ τὸ ξύλον τῆς ζωῆς ἐν μέσῳ τοῦ παραδείσου καὶ τὸ ξύλον τοῦ εἰδέναι γνωστὸν καλοῦ καὶ πονηροῦ."

Δεν το έκανε για δοκιμασία αλλά για να μας δείξει ότι ο άνθρωπος δεν ήταν πλασμένος ως άβουλο πλάσμα αλλά ότι είχε δυνατότητα επιλογής.
Αν δεν υπάρχουν δύο επιλογές και είσαι αναγκασμένος να ακολουθείς μία, τότε δεν είσαι ελεύθερος αν δεν έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις, αλλά είσαι σκλάβος αυτής τής μίας.

Ο.Ι.
Για να έχεις ελευθερία βούλησης θα πρέπει πρώτα να γνωρίζεις τους όρους των επιλογών σου... Ήξεραν λοιπόν ποιο ήταν το καλο και το κακό; Ήξεραν με την επιλογή αυτή τι θα εισέπρατταν οχι απο τον θεό αλλα απο τον καρπό;και αφού αυτή η επιλογή στο τέλος ήταν επιζήμια γιαυτους τοτε στην πραγματικότητα ήταν σκλάβοι της μιας δηλ να υπακούσουν αλλα τοτε μπήκε ο όφις , δηλ παρότρυνση, αλήθεια πως επέτρεψε ο θεός να γίνει κάτι τέτοιο;Γιατί δεν προστάτεψε τα παιδιά του;αφού τα ήξερε ολα...
Έτσι όμως έπρεπε να γίνουν ... Βάλανε το χέρι τους και τα ιερατεία φυσικά γιαυτο το έτσι...
(Τα ιερατεία δε νομίζω να έχουν σχέση με κείμενο 3500 χρόνων)
Μα τους προστάτεψε με τη συμβουλή όπως αντίθετα ο Διάβολος τούς κατέστρεψε με τη δική του.
Τι ήθελες να κάνει δηλαδή ο Θεός; Να πάρει τη βέργα ή να τους βάλει στο παιδικό κρεβατάκι με τα κάγκελα;
Μα καλή μου ksk η ονομασία "τοῦ ξύλου τοῦ γινώσκειν καλὸν καὶ πονηρόν" δηλώνει από μόνη της τις ιδιότητες.
Το "πονηρόν" είναι αυτό που προκαλεί πόνο και αν το πας παραπέρα με την προειδοποίηση που λέει "ᾗ δ᾿ ἂν ἡμέρᾳ φάγητε ἀπ᾿ αὐτοῦ, θανάτῳ ἀποθανεῖσθε" καταλαβαίνεις ότι μιλάει για την φθορά και τον θάνατο που αρχή έχει τον πόνο. Το πονηρόν.

Οι όροι των επιλογών
Όταν εσένα σου πει κάποιος "μη πας από κει έχει λιοντάρι" και κάποιος άλλος σου πει "μη τον πιστεύεις, δεν υπάρχει κανένα λιοντάρι" και τελικά πας από κει και σε φάει το λιοντάρι, χρειάζεται να σε έχει ξαναφάει λιοντάρι για να καταλάβεις τον κίνδυνο; ή όταν έχεις και τις δύο επιλογές για να επιλέξεις, αυτό σημαίνει ότι είσαι σκλάβος τής μίας;
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου :smt017

Το κείμενο θέλει να δείξει αυτό που σου λέω, τουλάχιστον έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ :102:

Ο.Ι.
Κείμενο 3500 ετών... Ποιος ήταν ο θεό εμπνευστής;
Πως γνώριζε τις ιδιότητες του καλού και του κακού αφού είχε μόνο φυσική ροπή προς το καλο;
Καταλαβαίνω ότι μιλάει μόνο για θάνατο, για ξαναδιάβασε απο την γένεση το 2.24 και 3.22 και πες μου τι καταλαβαίνεις εσύ.
Η λέξη λεονταρι δεν θα πρέπει να εξηγηθεί; Μπορεί να σημαίνει και κάτι καλο, το μην πας έχει λεονταρι ισχύει για μας που ξέρουμε τι ειναι... Θα με καταλάβεις προσεχώς που το πάω...
Παρατηρητής...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”