!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο ΜΗ ΩΝ: η δύναμη του Σκότους ως εχθρός του Θεού της Δημιουργίας

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Re: Ο ΜΗ ΩΝ: η δύναμη του Σκότους ως εχθρός του Θεού της Δημιουργίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I »

Natasha έγραψε: 26 Αύγ 2019, 08:30
O I έγραψε: 26 Αύγ 2019, 08:26
Natasha έγραψε: 26 Αύγ 2019, 08:17

ΠΑΛΙ δεν εξηγείς καλά. Για εμας τους ανθρωπους συμφωνοι, είχαμε μπροστα μας (η στο αυτί μας) τον διαβολο και τον επιλεξαμε. Για τον διαβολο όμως, ΤΙ στο καλό υπηρχε;;;

Δεν μπορεί να δημιουργηθεί αιτία απο το τίποτε. Δηλαδη το ίδιο το ον να δημιουργησει μεσα του κακό. Αυτό σημαίνει ότι υπαρχει μεσα του ΗΔΗ το κακό, ΑΡΑ ο Θεος που μας εκανε ετσι είναι και ο ίδιος κακός! Δεν καταλαβαίνεις το κενο της λογικης που υπαρχει;;;
Ανάποδα το βλέπεις Νατάσα.
Υπήρχε η επιλογή μέσω ελεύθερης βούλησης
Ήδη ο τίτλος τού νήματος που θεωρεί το κακό ως "μη ΩΝ" απαντά από μόνο του στο ερώτημα.
Το κακό, όπως λες και αλλού, "δεν το έφτιαξε ο Θεός" αλλά προήλθε από την κακή προαίρεση των κτισμάτων Του.
Αν προϋπήρχε, ποιος το δημιούργησε αν όντως πιστεύεις ότι ο καλός Θεός είναι ο Δημιουργός τού παντός και δεν έφτιαξε το κακό;

Ο.Ι.
Πρεπει να σου στείλω και σενα ενα πμ εδω, διότι δεν μου επιτρεπεται να δημοσιευσω περισσότερα. Θα μου πεις τότε τί το ανοιξες το θεμα; Το ανοιξα για προβληματισμό με αφορμη το βιντεο του Δημου που κυκλοφορεί ελευθερα. Αλλά όντως, εχετε δίκαιο, θελει να ξερει κανείς όλη την παρουσίαση της αληθειας για να κρίνει καλυτερα.
Οκ

:wave:

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:14
ksk έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:08
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:04

Πλαστήκαμε πρωτίστως ελεύθεροι. Η ελευθερία είναι το μέγιστο δώρο του Θείου σε εμάς.
Γιαυτο και όταν κάναμε χρήση της, μας τιμώρησε;
Δεν μας τιμώρησε. Απλώς βιώνουμε τις συνέπειες των πράξεών μας.

Ο Θεός στην Ορθόδοξη Παράδοση δεν είναι δικαστής και τιμωρός, αλλά Πατέρας και θεραπευτής.
Ποιων ακριβως πραξεων; Εξηγησε τι ακριβως κανει αυτο το δεντρο και τι ακριβως θα υποστουν;Και γιατι κατι που δεν επρεπε να δοκιμασουν το εβαλε στο κεντρο και τους το επισημανε; και μη μου πεις για δοκιμασια γιατι οταν ξερεις το αποτελεσμα της δοκιμασιας τοτε αυτη δεν υφισταται...
Και στην τελικη αυτο το δεντρο προσφερε κατι που ειχε και ο Θεος...Δεν ειπε ψεμματα ο οφις...τεσπα οφις .
Υ.Γ Δεν επηλθε ο θανατος απο αυτο αλλα απο την στερηση του δενδρου της ζωης.
Τελικα μιας και τα ξερεις πες μου αν θελεις εκτος απο τις δυο γυναικες υπηρχαν και δυο ανδρες κατα την γενεση;
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
O I

Natasha έγραψε: 23 Αύγ 2019, 17:18 Ενας διασημος λογος του Χριστου που αποδεικνυει την υπαρξη του σκότους και του μη όντος είναι το εξης:

Ιω. 8,44
"ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ᾿ ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ· ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶ καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ."
Αυτός ο λόγος τού Χριστού Νατάσα δεν αποδεικνύει κάποια ύπαρξη εκτός τού Διαβόλου ως πηγή τού κακού, του ψεύδους ή το ότι είναι ανθρωποκτόνος απ' αρχής, δηλαδή τής δημιουργίας τού ανθρώπου.
Το μόνο που αποδεικνύει είναι αυτό που σου λέω, (σου λένε κι άλλοι όσον αφορά το δίπολο).
Ο Χριστός λέει ότι ο Διάβολος είναι ο πατέρας/γεννήτορας τού ψεύδους, της ανθρωποκτονίας ως ο αίτιος τού θανάτου και ότι όσα λέει τα λέει από τα δικά του.

Το δίπολο καλού-κακού ως οντότητες ιδίου μεγέθους είναι Πολυθεΐα, Παγανισμός, Ινδουισμός και Θεοσοφία. Σε καμιά περίπτωση όμως Χριστιανισμός.
Τους ίδιους τρόπους διαλογισμού με τον Ινδουισμό, αν θες, τους χρησιμοποιεί και ο Σατανισμός που πιστεύει στην ύπαρξη τού Θεού (τον τοποθετεί μέσα στο πάνθεον που πιστεύει) μόνο που ο Διάβολος γι' αυτούς είναι ισόθεος ίσως και υπέρθεος, αυτό δηλαδή που λέει ο Χριστιανισμός ότι επεδίωξε ο Διάβολος στον Παράδεισο και προέτρεψε τον άνθρωπο να υπακούσει στη συμβουλή του και ότι ο Θεός φθονεί τούς ανθρώπους μη γίνουν ισόθεοι. Αυτά πιστεύει και ο Σατανισμός με κάποιες διαφοροποιήσεις.

Εκεί οδηγούν τέτοιες απόψεις Νατάσα.

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Kωστας
Phorum.gr user: ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kωστας »

Natasha έγραψε: 26 Αύγ 2019, 07:46
Kωστας έγραψε: 26 Αύγ 2019, 01:12
stargazer έγραψε: 26 Αύγ 2019, 00:59 Είναι ανάγκη να ζητάμε απ τον Χριστό να κάνει τόσο άπλα πράγματα;

Δεν μπορούμε άπλα να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες και να ελέγχουμε τις πηγές;
Απο που και ως που ειναι απλα; Οπως εγραψα, οταν ο Εωσφωρος θελει να σε παραπλανησει, ειτε ο ιδιος ειτε μεσω ανθρπων δικων του, θα σου πει 9 αληθειες και 1 ψεμα ωστε να δυσκολεψει πολυ το εργο σου να τον αντηληφθεις. Εχουμε αναγκη την βοηθεια του Χριστου για να μην πεφτουμε σε πλανη. Ο Λιακοπουλος( που δεν ξερω τον ρολο του ακομα, τυχαιος παντως δεν ειναι) λεει πολλα σωστα πραγματα κατ'εμε, τα χωνει στον εκκλησιαστικο κατεστημενο, βγαζει την Παλαια Διαθηκη εξω απ τον Χριστιανισμο και βαζει την Αρχαια Ελλαδα . Αυτα για εμενα ειναι σωστα. Αλλα λεει καποια πραγματα που με βρισκουν ακρως αντιθετο( υπαρχουν και χειρογραφα που τον βγαζουν λαθος) και επισης ειναι και ο τροπος που μεταδιδει καποιες πληροφοριες. Μιλαει για θεματα υψιστης σημασιας με υφος καφενειου. Πως θα νατιμετωπισει μετα ο ακροατης του τα ζητηματα αυτα με την πρεπουσα σοβαροτητα;;
Δεν εχει στομφο, ουτε το υφος του ξερόλα και του δηθεν, ουτε υφος δεκα στρατηγων όταν μιλαει ο Δημοσθενης, εχει ΑΠΛΟΤΗΤΑ. Και γι αυτό είναι αληθινός και μεγαλος. Και αυτό θα αποδειχτεί. Υπομονη.

Μια ερωτηση για το θεμα, τί είναι αυτό που σε κανει να νομίζεις ότι η γνωση αυτη μπορεί να είναι παραπλανητικη; Εγραψα ότι εξηγεί ΠΛΗΡΩΣ την αιτία του κακου, δικαιολογει το φερσιμο του διαβόλου και δικαιολογεί και καποια αλλα πραγματα. Εσενα γιατί σε κανει να είσαι επιφυλακτικός;
Μου λες οτι δεν εχει το στυλ του ξερολα τη στιγμη που καθε μερα γραφεται τουλαχιστον ενα αρθρο στο ελ που λεει ποσο μπροστα ειναι ο Λιακοπουλος που ελεγε τα γεγονοτα πριν συμβουν, τη στιγμη που με καθε αφορμη δεν χανει ευκαιρια να εκθειαζει τον εαυτο του απεναντι στους αλλους (επιστημονες, ερευνητες κλπ) και μαλιστα ''θυματοποιει'' τον εαυτο του λεγοντας οτι οι αλλοι παντα τα κλεβουν απ 'αυτον( πραγμα που δεν ισχυει επ 'ουδενι). Μαλιστα οι οπαδοι του στο τσατ του ελ( περι οπαδων προκειται δυστυχως και μαλιστα φανατισμενων) αναφερουν συνεχως ειρωνικα οτι ο Λιακοπουλος λαδωσε για να βγουν αυτα που λεει. Ειναι φανερη η ελλειψη ταπεινοτητας απο τον ανθρωπο αυτο διοτι ο αληθινα ταπεινος ανθρωπος δεν αναφερει συνεχως τις γνωσεις που εχει και το ποσο μπροστα ειναι σε σχεση με τους αλλους οπως αυτος. Και περαν αυτων, δεν αληθευει καν οτι ειναι μπροστα , καθως πολλα εξ οσων εχει πει εχουν αναφερθει απο αλλον πριν καν βγει στην τηλεοραση ο ΔΛ. Περιττο να πω οτι με ολοκληρωτικα φασιζουσα τακτικη διαγραφονται σχολια που δεν του αρεσουν, εχουν γινει πολλα παραπονα(αν πχ εγω βαλω βιντεο ενος αλλου αυτο σιγουρα θα διαγραφει)

Οσο αφορα το 2ο σκελος της ερωτησης σου, σου εχω αναφερει σε αλλο θεμα, νομιζω για το χαραγμα, καποια σημεια που κανει λαθος, οπως πχ οτι ο πλανητης γη και τα υλικα σωματα εχουν πλαστει απο τον Εωσφωρο, ισχυρισμο για τον οποιο δεν αναφερει πηγη νομιζω( εκτος ναγκ χαμαντι που και ο ιδιος εχει πει οτι δεν ειναι αξιοπιστα) , ενω πλατωνικα κειμενα λενε οτι τα σωματα τα υλικα πλαστηκαν απο Ολυμπιους. Υπαρχουν βεβαια και
πολυ πιο σοβαρα σημεια που κανει λαθος οπως το οτι οι ανθρωποι που θα χαραχτουν δεν θα καταληξουν στην λεγομενη 'αιωνια Κολαση'(οπως λεει ρητα η Αποκαλυψη) αλλα σε μια αλλη κατασταση υπαρξης οπου και παλι θα μπορουν να επιστρεψουν στον Παραδεισο. Αναφερει επισης οτι θα υπαρξουν 3 χαραγματα και μαλιστα εαν εσυ δεν παρεις εστω το ενα σωζεσαι δια παντος. Δηλαδη εσυ πιστευοντας το αυτο, λαμβανεις το χαραγμα θεωρωντας οτι δεν εχεις αλλες 2 ευκαιριες και η ψυχη σου απωλυεται εις τον αιωνα, καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο; Που βασιζεται για να το πει αυτο; Ανατεπεται ολοκληρη η Αποκαλυψη με αυτον τον τροπο και συ μου λες που ειναι το παραπλανητικο;

Εγω βεβαια ημουν εξ 'αρχης αρνητικος με αυτον διοτι το πρωτο πραγμα που παρατηρω στους ανθρωπους ειναι το αν επαιρονται για τις γνωσεις τους και ο συγκεκριμενος το κανει διαρκως και το εχει μεταφερει και στους οπαδους του. Τελειωνοντας, σκεψου μονο για ποιο λογο οι οπαδοι του αναφερονται στους αλλους ανθρωπους ως γκοιμ( ξερεις τι σημαινει) , λεξη που ελεγαν οι Εβραιοι για τους αλλους λαους ωστε να δειξουν την ανωτεροτητα τους;; Δεν ειναι αυτο δειγμα επαρσης;;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kωστας την 26 Αύγ 2019, 12:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Kωστας

Natasha έγραψε: 26 Αύγ 2019, 07:41
Kωστας έγραψε: 26 Αύγ 2019, 00:44
Την γνωση που λαμβανουμε απο διαφορες πηγες, ειτε ειναι ανθρωποι ειτε βιβλια ειτε ακομα και βιωματικες εμπειριες, πρεπει να τη ελεγχουμε,...
Όταν λες "βιωματικές εμπειρίες", τί εννοείς;
Εννοω οραματα του Χριστου, της Παναγιας η Αγιων που εχουμε μεσω ονειρων. Μπορει ενας δαιμονας να λαβει την μορφη ενος Αγγελου η ακομα και του Χριστου για να σε παραπλανησει. Αυτο που δεν μπορει να σου πει ειναι οτι προσκυνο την Αγια Τριαδα. Γι'αυτο με αυτην την ερωτηση ελεγχεις αν αυτο που σου εμφανιζεται ειναι θετικο ή αρνητικο.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα »

O I έγραψε: 26 Αύγ 2019, 11:34
Natasha έγραψε: 23 Αύγ 2019, 17:18 Ενας διασημος λογος του Χριστου που αποδεικνυει την υπαρξη του σκότους και του μη όντος είναι το εξης:

Ιω. 8,44
"ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ᾿ ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ· ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶ καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ."
Αυτός ο λόγος τού Χριστού Νατάσα δεν αποδεικνύει κάποια ύπαρξη εκτός τού Διαβόλου ως πηγή τού κακού, του ψεύδους ή το ότι είναι ανθρωποκτόνος απ' αρχής, δηλαδή τής δημιουργίας τού ανθρώπου.
Το μόνο που αποδεικνύει είναι αυτό που σου λέω, (σου λένε κι άλλοι όσον αφορά το δίπολο).
Ο Χριστός λέει ότι ο Διάβολος είναι ο πατέρας/γεννήτορας τού ψεύδους, της ανθρωποκτονίας ως ο αίτιος τού θανάτου και ότι όσα λέει τα λέει από τα δικά του.

Το δίπολο καλού-κακού ως οντότητες ιδίου μεγέθους είναι Πολυθεΐα, Παγανισμός, Ινδουισμός και Θεοσοφία. Σε καμιά περίπτωση όμως Χριστιανισμός.
Τους ίδιους τρόπους διαλογισμού με τον Ινδουισμό, αν θες, τους χρησιμοποιεί και ο Σατανισμός που πιστεύει στην ύπαρξη τού Θεού (τον τοποθετεί μέσα στο πάνθεον που πιστεύει) μόνο που ο Διάβολος γι' αυτούς είναι ισόθεος ίσως και υπέρθεος, αυτό δηλαδή που λέει ο Χριστιανισμός ότι επεδίωξε ο Διάβολος στον Παράδεισο και προέτρεψε τον άνθρωπο να υπακούσει στη συμβουλή του και ότι ο Θεός φθονεί τούς ανθρώπους μη γίνουν ισόθεοι. Αυτά πιστεύει και ο Σατανισμός με κάποιες διαφοροποιήσεις.

Ο.Ι.
Κανε λίγη υπομονη, δες πρωτα τί εχω να σου στειλω και μετα θα μπορεσεις να κρίνεις καλυτερα!

να είσαι καλά
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Kωστας έγραψε: 26 Αύγ 2019, 11:52
Kωστας έγραψε: 26 Αύγ 2019, 00:44
Την γνωση που λαμβανουμε απο διαφορες πηγες, ειτε ειναι ανθρωποι ειτε βιβλια ειτε ακομα και βιωματικες εμπειριες, πρεπει να τη ελεγχουμε,...
Εννοω οραματα του Χριστου, της Παναγιας η Αγιων που εχουμε μεσω ονειρων. Μπορει ενας δαιμονας να λαβει την μορφη ενος Αγγελου η ακομα και του Χριστου για να σε παραπλανησει. Αυτο που δεν μπορει να σου πει ειναι οτι προσκυνο την Αγια Τριαδα. Γι'αυτο με αυτην την ερωτηση ελεγχεις αν αυτο που σου εμφανιζεται ειναι θετικο ή αρνητικο.
Σου απαντω εδω γιατί είναι η ουσία ολοκληρης της θεογνωσίας. ΣΩΣΤΑ εγραψες ότι όταν εχουμε μια πληροφορία απο τον Θεό ή εναν φωτισμό, ή όραμα, το ελεγχουμε. Είτε με προσευχη, ή με το να παμε στον πνευματικό μας. Και το ξαναγραφω για χιλιοστη φορα εδω μεσα, ΕΧΩ ΗΔΗ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΌΣ!!!!!!!!!

Πόσο πιο λιανό να το κανω;;;;;;;; ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ!!!!!!!!!!

Ο Βασίλης απο δω μεσα μου είπε το πιο καλό, να παω και σε εναν μητροπολιτη, είναι το ανωτερο πιστευω.

ΣΑΝ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ;;;;;;;;;; Μην με σκατε ρε.
"Άχρι καιρού..."
Kωστας

Natasha έγραψε: 26 Αύγ 2019, 12:08

Σου απαντω εδω γιατί είναι η ουσία ολοκληρης της θεογνωσίας. ΣΩΣΤΑ εγραψες ότι όταν εχουμε μια πληροφορία απο τον Θεό ή εναν φωτισμό, ή όραμα, το ελεγχουμε. Είτε με προσευχη, ή με το να παμε στον πνευματικό μας. Και το ξαναγραφω για χιλιοστη φορα εδω μεσα, ΕΧΩ ΗΔΗ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΌΣ!!!!!!!!!

Πόσο πιο λιανό να το κανω;;;;;;;; ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ!!!!!!!!!!

Ο Βασίλης απο δω μεσα μου είπε το πιο καλό, να παω και σε εναν μητροπολιτη, είναι το ανωτερο πιστευω.

Πηγες και τι του ειπες ακριβως και συμφωνησε;; Για τον ΔΛ;; Εγω προσωπικα στην Εκκλησια παω κυριως για τα Μυστηρια του Χριστου και οχι για να συμβουλευτω ιερεις( δεν ξερεις τον ανθρωπο , τα ρασα δεν κανουν τον παππα).Εδω ο αλλος στα Ιεροσολυμα(ανωτατη θεση) ειχε ερωτικη σχεση με τραβεστι, τι μου λες τωρα;; Εμπιστευομαι πιο πολυ την διανοια μου και περισσοτερο απο ολα τον ιδιο τον Χριστο οποτε προσευχομαι και ζηταω να μου δινει σοφια ωστε να διακρινω το αληθες απο το ψευδες. Αιτειτε και δωθησεται, μην ξεχνας. Η διακριση ειναι η πιο μεγαλη αρετη στον ανθρωπο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kωστας την 26 Αύγ 2019, 12:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Kωστας έγραψε: 26 Αύγ 2019, 12:16

Πηγες και τι του ειπες ακριβως και συμφωνησε;; Για τον ΔΛ;; Εγω προσωπικα στην Εκκλησια παω κυριως για τα Μυστηρια του Χριστου και οχι για να συμβουλευτω ιερεις( δεν ξερεις τον ανθρωπο , τα ρασα δεν κανουν τον παππα). Εμπιστευομαι πιο πολυ την διανοια μου και περισσοτερο απο ολα τον ιδιο τον Χριστο οποτε προσευχομαι και ζηταω να μου δινει σοφια ωστε να διακρινω το αληθες απο το ψευδες. Ζητησετα;ι και δωθησεται, μην ξεχνας. Η διακριση ειναι η πιο μεγαλη αρετη στον ανθρωπο.
Παπαριες μου γραφεις και κακως που σου απανταω.
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
O I

Το ότι ο Λιακόπουλος "βγαζει την Παλαια Διαθηκη εξω απ τον Χριστιανισμο και βαζει την Αρχαια Ελλαδα . Αυτα για εμενα ειναι σωστα", δεν είναι καθόλου σωστό αυτό Kωστας. Πόσο μάλλον αυτό να προέρχεται από διάκριση ή φωτισμό

Μέσω τής Παλαιάς Διαθήκης περίμεναν οι Ιουδαίοι τον Μεσσία ότι θα έρθει και όχι από αρχαία Ελληνικά κείμενα. Εξάλλου αυτό δηλώνει και η καταγωγή τού Χριστού και το κήρυγμα Του μέσα στα όρια τής Ιουδαίας και όχι στην αρχαία Ελλάδα.

Ο.Ι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O I την 26 Αύγ 2019, 12:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
O I

Natasha έγραψε: 26 Αύγ 2019, 12:03

Ιω. 8,44

Ο.Ι.
Κανε λίγη υπομονη, δες πρωτα τί εχω να σου στειλω και μετα θα μπορεσεις να κρίνεις καλυτερα!

να είσαι καλά
Το σχολίασα επειδή το βρήκα τώρα που έκανα ένα διάλειμμα από τις εργασίες μου και πίνω καφέ

Στείλτο όταν βρεις το χρόνο

Ο.Ι.
Kωστας

Natasha έγραψε: 26 Αύγ 2019, 12:18

Πηγες και τι του ειπες ακριβως και συμφωνησε;; Για τον ΔΛ;; Εγω προσωπικα στην Εκκλησια παω κυριως για τα Μυστηρια του Χριστου και οχι για να συμβουλευτω ιερεις( δεν ξερεις τον ανθρωπο , τα ρασα δεν κανουν τον παππα). Εμπιστευομαι πιο πολυ την διανοια μου και περισσοτερο απο ολα τον ιδιο τον Χριστο οποτε προσευχομαι και ζηταω να μου δινει σοφια ωστε να διακρινω το αληθες απο το ψευδες. Ζητησετα;ι και δωθησεται, μην ξεχνας. Η διακριση ειναι η πιο μεγαλη αρετη στον ανθρωπο.
Ενταξει, αφου σου γραφω παπαριες κατσε να εμπιστευεσαι παππαδες με ρασα που δεν ξερεις τι ανθρωποι ειναι και τι μυαλο κουβαλανε, κατσε να εμπιστευεσαι εναν ΔΛ που εχει βγαλει την μιση Αποκαλυψη λανθασμενη και μην προσευχεσαι στον Χριστο να σε φωτιζει και να σου δινει σοφια ωστε να διακρινεις το καλο απο το κακο και το αληθες απο το ψευδες. Ο καθεις πραττει κατα βουληση και ειναι υπευθυνος των πραξεων του.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

ksk έγραψε: 26 Αύγ 2019, 10:50
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:14
ksk έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:08
Γιαυτο και όταν κάναμε χρήση της, μας τιμώρησε;
Δεν μας τιμώρησε. Απλώς βιώνουμε τις συνέπειες των πράξεών μας.

Ο Θεός στην Ορθόδοξη Παράδοση δεν είναι δικαστής και τιμωρός, αλλά Πατέρας και θεραπευτής.
Ποιων ακριβως πραξεων; Εξηγησε τι ακριβως κανει αυτο το δεντρο και τι ακριβως θα υποστουν;Και γιατι κατι που δεν επρεπε να δοκιμασουν το εβαλε στο κεντρο και τους το επισημανε; και μη μου πεις για δοκιμασια γιατι οταν ξερεις το αποτελεσμα της δοκιμασιας τοτε αυτη δεν υφισταται...
Και στην τελικη αυτο το δεντρο προσφερε κατι που ειχε και ο Θεος...Δεν ειπε ψεμματα ο οφις...τεσπα οφις .
Πιστεύεις πραγματικά ότι στον Παράδεισο της Π.Δ. υπάρχουν δέντρα και φίδια που μιλάνε;
Δε νομίζω ότι βρίσκεται εκεί το νόημα της περιγραφής.
Πολλοί αθεϊστές ρίχνουν το επίπεδό τους στεκόμενοι σε αλληγορικές περιγραφές.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 26 Αύγ 2019, 12:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

O I έγραψε: 26 Αύγ 2019, 12:25
Natasha έγραψε: 26 Αύγ 2019, 12:03

Ο.Ι.

να είσαι καλά
Το σχολίασα επειδή το βρήκα τώρα που έκανα ένα διάλειμμα από τις εργασίες μου και πίνω καφέ

Στείλτο όταν βρεις το χρόνο

Ο.Ι.
Αγαπητε, να μην σχολιάζεις και πολυ. :lol: Πιες τον καφε σου και κανε υπομονη. Εγω τί να πω η ερμη που 20 χρόνια περιμένω την δικαίωση μου;
Είκοσι χρόνια τον πιστευω τον Δημο. Εικοσι χρόνια συνεχους πολεμου...
Αλλα εσσεται ημαρ.
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Kωστας έγραψε: 26 Αύγ 2019, 12:28
Natasha έγραψε: 26 Αύγ 2019, 12:18

Ενταξει, αφου σου γραφω παπαριες κατσε να εμπιστευεσαι παππαδες με ρασα που δεν ξερεις τι ανθρωποι ειναι και τι μυαλο κουβαλανε, κατσε να εμπιστευεσαι εναν ΔΛ που εχει βγαλει την μιση Αποκαλυψη λανθασμενη και μην προσευχεσαι στον Χριστο να σε φωτιζει και να σου δινει σοφια ωστε να διακρινεις το καλο απο το κακο και το αληθες απο το ψευδες. Ο καθεις πραττει κατα βουληση και ειναι υπευθυνος των πραξεων του.
Συνηδειτοποιείς τί μου λες τωρα;;; Απο την μια μου λες να ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ τους φωτισμους μας και τις πληροφορίες μας και απο την αλλη λες ΟΤΙ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΑ ΜΑΣ χωρίς να μιλησουμε με τους πνευματικους μας;;;;;;;;;;;; Μα ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ κανουν όλοι οι αιρετικοί!!!!!!!

ΑΡΑ δεν είσαι πιστός και δεν ζεις εν Χριστώ! Καταλαβαίνεις ότι είναι σαν να λες ότι το σωμα της Εκκλησίας είναι ολο πλανεμένο και ότι ΚΑΝΕΝΑΝ πνευματικό δεν φωτίζει το αγιο Πνευμα και ότι ΕΚΤΟΣ μυστηρίων μπορεί να σταθεί η κρίση μας σωστα;;;;;;;;

Κωστα, μ αυτα που γραφεις σημαίνει ότι ΔΕΝ κατεχεις την πνευματική ζωη.

Αστο, γιατί αρχίζω και τα παίρνω.
"Άχρι καιρού..."
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”