!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Φοιτητική κατοικία: Στα ύψη τα ενοίκια λόγω Airbnb

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Εμπεδοκλής

Re: Φοιτητική κατοικία: Στα ύψη τα ενοίκια λόγω Airbnb

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

stella έγραψε: 25 Αύγ 2019, 23:16
Philip Mortimer έγραψε: 25 Αύγ 2019, 23:12
stella έγραψε: 25 Αύγ 2019, 23:08

Θες να μου βρεις σε παρακαλώ στον Άγιο Δημήτριο (Μπραχαμάρα, καμία χλιδή) σπίτι 40 τ.μ. περίπου κάτω από τα 300 ευρώ; Ή σπίτι 50 τ.μ. στη Νέα Σμύρνη κάτω από 400 ευρώ (ισόγειο και πάνω, να το διευκρινίσω); Τι είναι φυσιολογικό ενοίκιο; Μια οικογένεια με 2 παιδάκια μπορεί να μείνει κάπου αξιοπρεπώς με ενοίκιο κάτω από 450 ευρώ;
55 τ.μ. Περιστέρι
https://www.spitogatos.gr/%CE%B5%CE%BD% ... _-l5033483
Με 1 υπνοδωμάτιο, οικογένεια με 2 παιδάκια μπορεί να μείνει αξιοπρεπώς; Όπου στο λινκ που μου δίνεις η τελευταία ενημέρωση φαίνεται το 2017, επομένως πριν την αύξηση τουλάχιστον 30% που λέω ότι έχει γίνει στα ενοίκια.

Εικόνα
Συνήθως οτιδήποτε άνω των 10 ημερών έχει ενοικιαστεί και απλά έχει ξεμείνει η αγγελία. Ή κάποιο λάκκο έχει η φάβα...
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

stella έγραψε: 25 Αύγ 2019, 23:04
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 25 Αύγ 2019, 22:57
stella έγραψε: 25 Αύγ 2019, 22:52

Πρώτα απ' όλα, να σου πω ότι πρέπει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης να ασφαλίζεται. Οπότε εκτός από τον φόρο από ενοίκια/ενφια κτλ, έχουμε και την ατομική ασφάλιση (minimum 185,18 per month) για ελεύθερους επαγγελματίες.

Αν θεωρείται εξίσου συμφέρον, να μπούμε και στις λεπτομέρειες για διαφορές φορολογικής κλίμακας κτλ.
Έται και αλλιώς δεν οφείλει να ασφαλίζεται κανείς; Αυτά τα 185 το τσμεδέ τα βλέπει και γελάει. Όπως και για αυτό που λες για τη διάρκεια, ψάξε το λίγο. Πέρυσι έκαμα πλήρως λετζίτ εξάμηνο συμβόλαιο (με εκπαιδευτικό η οποία αυτή μου το ζήτησε)

Γράψε και για τους συντελεστές φορολογίας (αν γνωρίζεις)
Τι εννοείς "οφείλει να ασφαλίζεται κανείς"; Αν είναι μια νοικοκυρά που έχει κληρονομήσει προίκα και την εκμεταλλεύεται ως airbnb, θα ασφαλιστεί; Μακάρι, αλλά ΟΧΙ, δεν θα το κάνει. 185 θα πονούσε πολύ κόσμο, που το έχουν δει επιχειρηματίες χωρίς τις υποχρεώσεις της επιχείρησης.

Για τα συμβόλαια, επειδή μεταφράζω αβέρτα από ελληνικά σε αγγλικά συμβόλαια πάσης φύσεως, επικοινωνώ εβδομαδιαία με ειδικό δικηγόρο επί ιδιοκτησίας και το νομικά κατοχυρωμένο είναι αυτό που γράφω (και φαίνεται από το Νόμο). Από κοινού, μπορείτε να συμφωνήσετε το οτιδήποτε. Πρέπει στο συμβόλαιο για να είσαι κατοχυρωμένος να φαίνονται τα 3 έτη. Έπειτα κάνετε λύση από κοινού και είστε κομπλέ. (Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχεις ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα, ακόμη κι αν γράψεις ότι το μισθώνεις για 2 μήνες, αλλά ΤΥΠΙΚΑ έχεις).

ΥΓ: Δε γνωρίζω για τους συντελεστές, θα το ψάξω αλλά σου ξαναλέω, όλες οι υποχρεώσεις ενός ιδιοκτήτη airbnb θα πρέπει να είναι παρόμοιες με εκείνες των άλλων επιχειρηματιών, εφόσον εκμεταλλεύονται την ιδιοκτησία τους ως επιχείρηση. Σωστό δεν ακούγεται;
Εδώ που είμαι είναι υποχρεωτική η ασφάλιση για όλους τους ενήλικες και υπέθεσα ότι είναι έτσι και σε εσάς
Το εξάμηνο συμβόλαιο το έκανα εντελώς προβλεπέ (όπως και όλα όσα έχω κάνει και θα κάνω) με μεσίτη, χαρτόσημα, δου κλπ. και δεν είπε κανείς τίποτε. Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό που γράφεις
Τέλος, το να ενοικιάζεις μερικά δ/τα δεν σε καθιστά
γκόινγκ κονσέρν ώστε να έχεις ανάλογες υποχρεώσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ την 25 Αύγ 2019, 23:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

stella έγραψε: 25 Αύγ 2019, 23:08

Θες να μου βρεις σε παρακαλώ στον Άγιο Δημήτριο (Μπραχαμάρα, καμία χλιδή) σπίτι 40 τ.μ. περίπου κάτω από τα 300 ευρώ; Ή σπίτι 50 τ.μ. στη Νέα Σμύρνη κάτω από 400 ευρώ (ισόγειο και πάνω, να το διευκρινίσω); Τι είναι φυσιολογικό ενοίκιο; Μια οικογένεια με 2 παιδάκια μπορεί να μείνει κάπου αξιοπρεπώς με ενοίκιο κάτω από 450 ευρώ;
55 τ.μ. Περιστέρι
Με 1 υπνοδωμάτιο, οικογένεια με 2 παιδάκια μπορεί να μείνει αξιοπρεπώς; Όπου στο λινκ που μου δίνεις η τελευταία ενημέρωση φαίνεται το 2017, επομένως πριν την αύξηση τουλάχιστον 30% που λέω ότι έχει γίνει στα ενοίκια.

Εικόνα
72 τμ Περιστέρι, 350 ευρώ
Τελευταία ενημέρωση : 25/8/19
https://www.spitogatos.gr/%CE%B5%CE%BD% ... _-l8701533
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Philip Mortimer έγραψε: 25 Αύγ 2019, 23:23
55 τ.μ. Περιστέρι

Εικόνα
Τελευτα ενημέρωση : 25/8/19
Δεν είναι κακό. Φαίνεται υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν είναι αγιογδύτες. Είναι όμως λίγοι και δεν καλύπτουν τη ζήτηση...
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

85 τμ, 380 ευρω, Κέντρο αγίων Αναργύρων
https://www.spitogatos.gr/%CE%B5%CE%BD% ... _-l8044778
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Philip Mortimer την 25 Αύγ 2019, 23:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 25 Αύγ 2019, 23:22
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 25 Αύγ 2019, 22:57

Έται και αλλιώς δεν οφείλει να ασφαλίζεται κανείς; Αυτά τα 185 το τσμεδέ τα βλέπει και γελάει. Όπως και για αυτό που λες για τη διάρκεια, ψάξε το λίγο. Πέρυσι έκαμα πλήρως λετζίτ εξάμηνο συμβόλαιο (με εκπαιδευτικό η οποία αυτή μου το ζήτησε)

Γράψε και για τους συντελεστές φορολογίας (αν γνωρίζεις)
Τι εννοείς "οφείλει να ασφαλίζεται κανείς"; Αν είναι μια νοικοκυρά που έχει κληρονομήσει προίκα και την εκμεταλλεύεται ως airbnb, θα ασφαλιστεί; Μακάρι, αλλά ΟΧΙ, δεν θα το κάνει. 185 θα πονούσε πολύ κόσμο, που το έχουν δει επιχειρηματίες χωρίς τις υποχρεώσεις της επιχείρησης.

Για τα συμβόλαια, επειδή μεταφράζω αβέρτα από ελληνικά σε αγγλικά συμβόλαια πάσης φύσεως, επικοινωνώ εβδομαδιαία με ειδικό δικηγόρο επί ιδιοκτησίας και το νομικά κατοχυρωμένο είναι αυτό που γράφω (και φαίνεται από το Νόμο). Από κοινού, μπορείτε να συμφωνήσετε το οτιδήποτε. Πρέπει στο συμβόλαιο για να είσαι κατοχυρωμένος να φαίνονται τα 3 έτη. Έπειτα κάνετε λύση από κοινού και είστε κομπλέ. (Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχεις ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα, ακόμη κι αν γράψεις ότι το μισθώνεις για 2 μήνες, αλλά ΤΥΠΙΚΑ έχεις).

ΥΓ: Δε γνωρίζω για τους συντελεστές, θα το ψάξω αλλά σου ξαναλέω, όλες οι υποχρεώσεις ενός ιδιοκτήτη airbnb θα πρέπει να είναι παρόμοιες με εκείνες των άλλων επιχειρηματιών, εφόσον εκμεταλλεύονται την ιδιοκτησία τους ως επιχείρηση. Σωστό δεν ακούγεται;
Εδώ που είμαι είναι υποχρεωτική η ασφάλιση για όλους τους ενήλικες και υπέθεσα ότι είναι έτσι και σε εσάς
Το εξάμηνο συμβόλαιο το έκανα εντελώς προβλεπέ (όπως και όλα όσα έχω κάνει και θα κάνω) με μεσίτη, χαρτόσημα, δου κλπ. και δεν είπε κανείς τίποτε. Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό που γράφεις
Μην υποθέτεις τίποτε λογικό σε σχέση με την Ελλάδα.

Σου έδειξα το Νόμο, σου είπα και ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχεις πρόβλημα, τώρα κάνε ό,τι καταλαβαίνεις και καλή τύχη.

Είπαμε, όταν θες να το παίξεις ξενοδόχος, ΛΟΓΙΚΑ θα έχεις τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του ξενοδόχου. Όχι μόνο τα δικαιώματα και για τις υποχρεώσεις να σφυρίξεις κλέφτικα. :c020:
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια

Philip Mortimer έγραψε: 25 Αύγ 2019, 23:26 85 τμ, 380 ευρω, Κέντρο αγίων Αναργύρων
Χωρίς φωτογραφίες και ανοίκιαστο από τον Μάρτιο και με 1 υπνοδωμάτιο. Μπααααα...!!!
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Εμπεδοκλής έγραψε: 25 Αύγ 2019, 23:25

Εικόνα
Τελευτα ενημέρωση : 25/8/19
Δεν είναι κακό. Φαίνεται υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν είναι αγιογδύτες. Είναι όμως λίγοι και δεν καλύπτουν τη ζήτηση...
Δεν είναι θέμα αγιογδυτων ή μη. Είναι καθαρά θέμα του πόσο ψηλά μπορούν να βάλουν την τιμή και να νοικιαστεί. Προσφορά και ζήτηση. Άμα δεν έφταναν για να καλύψουν τη ζήτηση, τότε δε θα υπήρχαν αυτή τη στιγμή τα συγκεκριμένα ξενοικιαστα.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

stella έγραψε: 25 Αύγ 2019, 23:28
Philip Mortimer έγραψε: 25 Αύγ 2019, 23:26 85 τμ, 380 ευρω, Κέντρο αγίων Αναργύρων
Χωρίς φωτογραφίες και ανοίκιαστο από τον Μάρτιο και με 1 υπνοδωμάτιο. Μπααααα...!!!
Είπες άμα μπορεί να μείνει οικογένεια με κάτω από 450. 72 τμ Περιστέρι και 85 τμ άγιοι Ανάργυροι με 350 και 380 ευρω αντίστοιχα μια χαρά μου φαίνονται. Το αλλο πως και δεν το σχολιασες;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Philip Mortimer την 25 Αύγ 2019, 23:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια

55 τ.μ. Περιστέρι

Εικόνα

Κλιματισμός: Οχι, Πόρτα ασφαλείας: Οχι, Ασανσέρ: Οχι, Διπλά τζάμια: Οχι, Σίτες: Οχι, Βαμμένο: Οχι, Κήπος: Οχι, Βεράντα: Οχι, Τέντα: Οχι,
Νεόδμητο: Οχι, Αποθήκη: Οχι, Ηλιακός θερμοσίφωνας: Οχι, Συναγερμός: Οχι, Δορυφορική κεραία: Οχι, Φωτεινό: Οχι, Θέα: Οχι, Πρόσοψης: Οχι, Γωνιακό: Οχι, Ανακαινισμένο: Οχι, Νυχτερινό ρεύμα: Οχι...Του 1973, 1 υπνοδωμάτιο.
Πραγματικά, θα ήθελα να ήξερα τι σημαίνει αξιοπρεπώς κατά γενική ομολογία.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

stella έγραψε: 25 Αύγ 2019, 23:27
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 25 Αύγ 2019, 23:22

Μην υποθέτεις τίποτε λογικό σε σχέση με την Ελλάδα.

Σου έδειξα το Νόμο, σου είπα και ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχεις πρόβλημα, τώρα κάνε ό,τι καταλαβαίνεις και καλή τύχη.

Είπαμε, όταν θες να το παίξεις ξενοδόχος, ΛΟΓΙΚΑ θα έχεις τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του ξενοδόχου. Όχι μόνο τα δικαιώματα και για τις υποχρεώσεις να σφυρίξεις κλέφτικα. :c020:

Μπα τίποτε δε έγινε. Έκατσε ένα εξάμηνο και έφυγε όταν έληξε (ήταν από επαρχία και τη στείλανε αθήνα). Τώρα το έδωσα τρία έτη. Τώρα για το άλλο που λες χρειάζεται αλλαγή νομοθεσίας γιατί τώρα δεν ισχύει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ την 25 Αύγ 2019, 23:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια

Philip Mortimer έγραψε: 25 Αύγ 2019, 23:30
stella έγραψε: 25 Αύγ 2019, 23:28
Είπες άμα μπορεί να μείνει οικογένεια με κάτω από 450. 72 τμ Περιστέρι και 85 άγιοι Ανάργυροι με 350 και 380 αντίστοιχα μια χαρά μου φαίνονται. Το αλλο πως και δεν το σχολιασες;
Έλα, το σχολίασα. Έγραψα ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ. Δες το ξανά. :wave:
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 25 Αύγ 2019, 23:31 Μπα τίποτε δε έγινε. Έκατσε ένα εξάμηνο και έφυγε όταν έληξε (ήταν από επαρχία και τη στείλανε αθήνα). Τώρα το έδωσα τρία έτη. Τώρα για το άλλο που λες χρειάζεται αλλαγή νομοθεσίας γιατί τώρα δεν ισχύει.
Χρειάζεται αλλαγή, ναι. Και για πολλά ακόμη, όπως για τις υποχρεώσεις ιδιοκτητών που εκμεταλλεύονται τα ακίνητά τους μέσω airbnb χρειάζεται αλλαγή νομοθεσίας.
Άβαταρ μέλους
Pedro
Phorum.gr user: Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro »

stella έγραψε: 25 Αύγ 2019, 23:31
Spoiler

Εικόνα

Κλιματισμός: Οχι, Πόρτα ασφαλείας: Οχι, Ασανσέρ: Οχι, Διπλά τζάμια: Οχι, Σίτες: Οχι, Βαμμένο: Οχι, Κήπος: Οχι, Βεράντα: Οχι, Τέντα: Οχι,
Νεόδμητο: Οχι, Αποθήκη: Οχι, Ηλιακός θερμοσίφωνας: Οχι, Συναγερμός: Οχι, Δορυφορική κεραία: Οχι, Φωτεινό: Οχι, Θέα: Οχι, Πρόσοψης: Οχι, Γωνιακό: Οχι, Ανακαινισμένο: Οχι, Νυχτερινό ρεύμα: Οχι...Του 1973, 1 υπνοδωμάτιο.
Πραγματικά, θα ήθελα να ήξερα τι σημαίνει αξιοπρεπώς κατά γενική ομολογία.
Το αντιθετο του ναι σε ολα.

Συνεχιζω,..διαμερισμα : οχι. Στεγη: οχι. Σκεπη:οχι...ταρατσα ενοικιαζει; Τι στο πεο;
Golden Age έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 16:42
NKVD_SMERSH έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 16:41

Εξωκοινοβουλευτικέ ακροδεξιέ στηρίζεις Μάρτυρες του Ιαχωβά;
Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Εγώ πάλι λέω ότι δεν χρειάζεται αλλαγή νόμου. Απλά πρέπει να αποδίδουν όλοι τον φόρο που αναλογεί και τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο των
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”