!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τελικα οι αρβανιτες ειναι Αλβανοί

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Re: Τελικα οι αρβανιτες ειναι Αλβανοί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος »

Σπύρος έγραψε: 17 Αύγ 2019, 12:36
Ζαποτέκος έγραψε: 17 Αύγ 2019, 11:36 Τα R1 πρέπει να είναι τα ινδοευρωπαϊκά. Τα I είναι τα παλαιολιθικά. Τα Ε και J είναι τα νεολιθικά. Το N μοιάζει ουραλικό και το G καυκασιανό.
Εμείς δηλαδή μοιάζει να είμαστε 39 % νεολιθικοί, 25 % Ινδοευρωπαίοι, 12 % παλαιολιθικοί και 24 % άλλα. Λέω , δεν κατέχω.

Αν η ΙΕ θεωρία είναι σωστή άτομα με R1 μετέδωσαν των γλώσσα τους από την κεντρική Ασία προς την Ευρώπη. Όμως, απ' ότι ξέρω στην Ελλάδα ζούσαν άτομα με R1b από την Νεολιθική ή και Παλαιολιθική εποχή. Έτσι το R1b δεν το συσχετίζω αναγκαστικά με την Ασία, παρόλο που πολύ παλιά μπορεί να ξεκίνησαν από εκεί. Με την ομάδα R1a νομίζω τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά διότι την βρίσκουμε σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στην Ανατολική Ευρώπη αλλά και στην Ασία. Έτσι δεν μπορώ να την θεωρήσω μία "Ἑυρωπαϊκή" απλοομάδα. Επίσης δεν είναι σίγουρο ότι η Ι είναι παλαιολιθική. Είναι πιθανό η μεγάλη συγκέντρωση της I2*/I2a στην Βοσνία να σχετίζεται με τον Νεολιθικό πολιτισμό Vinca.

Υπάρχει όμως πρόβλημα και με το να θεωρήσουμε το J νεολιθικό. Το J1 είναι σημιτικό, και η Αραβία δεν είχε πολύ σχέση με τον νεολιθικό πολιτισμό. Η μεγάλη συγκέντρωση του J1 στο κάτω Ιράκ πιθανόν να τους συνδέει με τους Σουμέριους οι οποίοι όμως ήταν της εποχής τους χαλκού. Δεν μπορώ να εκτιμήσω αν προήλθαν από το προηγούμενο νεολιθικό Ουμπάιντιο πολιτισμό. Από την άλλη η J2 είναι προασιάτικη ομάδα που φαίνεται να αναπτύχθηκε την εποχή του χαλκού στην Κρήτη την Ανατολία(βλέπε Χετταίους κλπ) και την Άνω Μεσοποταμία. Τις απλοομάδες λοιπόν εγώ τις χωρίζω σε Ευρωπαϊκές, Μεσανατολικές, Αφρικανικές, την R1a και τις λοιπές(Ωκεάνιες, Αμερικανικές, Ασιατικές). Το Ν που ανέφερες φαίνεται στην Ελλάδα να είναι μηδενικό.
Μου φαίνεται ότι οι ομάδες αυτές πάνε πολύ πιο παλιά. Π.χ. το R1a δεν έχει σχέση με την σλαβική κοιτίδα, αλλά με την πολύ παλαιότερη ινδοευρωπαϊκή κοιτίδα ( ποντοκασπικές στέπες ) . Απ' την ινδοευρωπαϊκή κοιτίδα έφυγαν πρώτα οι Ινδουρωπαίοι της Ανατολικής ομάδας ( Χετταίοι και Λούβιοι ) , έπειτα οι Τόχαροι , μετά οι Ιταλοκέλτες , μετά οι Ελληνοφρύγες , μετά οι Ινδοϊρανοί και τελευταίοι διασπάστηκαν οι ΓερμανοΒαλτοΣλάβοι. Το R1a υπάρχει πολύ και στους Νορβηγούς και στους Σουηδούς, στις περιοχές των οποίων δεν εγκαταστάθηκαν ποτέ μαζικά Σλάβοι. Συνεπώς το R1a ανάγεται το λιγότερο σε μια εποχή που οι Γερμανοί και οι ΒαλτοΣλάβοι ζούσαν πολύ κοντά.

Ομοίως και το J2 πάει πολύ παλαιότερα από την εμφάνιση των ιστορικών σημιτικών λαών. Πηγαίνει την εποχή όπου οι πληθυσμοί της Μεσοποταμίας μετέφεραν την αγροτοκαλλιέργεια και το νεολιθικό πολιτισμό στην Ελλάδα και από εκεί εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Βαλκανική.

Το I είναι παλαιολιθικό. Οι πληθυσμοί του I ήρθαν και αυτοί από την Μέση Ανατολή στην Ελλάδα και από εκεί εξαπλώθηκαν σε όλη την Ευρώπη. Το ότι είναι η πλειοψηφία στην περιοχή που αναπτύχθηκε ο πολιτισμός Βίντσα - νεολιθικός πολιτισμός και χρονικά μεταγενέστερος του Σέσκλου - δεν σημαίνει ότι τον δημιούργησαν αυτοί οι ίδιοι χωρίς να δανειστούν τεχνογνωσία από τους νεοφερμένους πληθυσμούς της J ομάδας.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

'
Κάνετε σοβαρή συζήτηση με τον τουρκαλβανό προπαγάνδα;
Πάτε καλά βρε;
Μόνο τρολλάρισμα και κοροϊδία του αξίζει!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
bolek

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bolek »

Nandros έγραψε: 17 Αύγ 2019, 14:28 '
:p2: δεν κανει προπαγανδα, ο ανδριανο τα πιστευει ολα αυτα. εχω εναν γνωστο αλβανο, το τι εχω ακουσει δεν λεγεται. αλλα δεν αισθανεται οτι λεει ψεμματα
Άβαταρ μέλους
Nandros

bolek έγραψε: 17 Αύγ 2019, 14:40
:p2: δεν κανει προπαγανδα, ο ανδριανο τα πιστευει ολα αυτα. εχω εναν γνωστο αλβανο, το τι εχω ακουσει δεν λεγεται. αλλα δεν αισθανεται οτι λεει ψεμματα
Και εμείς πώς θα λυτρωθούμε από την παπαρολογία; :smt017
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
bolek

Nandros έγραψε: 17 Αύγ 2019, 14:41
bolek έγραψε: 17 Αύγ 2019, 14:40
Και εμείς πώς θα λυτρωθούμε από την παπαρολογία; :smt017
.
:102:
ας τους βαπτισουμε ορθοδοξους και βλεπουμε
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

Μη μου προγκάτε των Αντριάνο καριόληδες θα σας σκίσω. :011:

Μόνο ο Πρωτέας τον συναγωνιζόταν κάποτε, τώρα παίζει και γράφει ιστορία χωρίς συναγωνισμό.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
Nandros

Chainis έγραψε: 17 Αύγ 2019, 17:50 Μη μου προγκάτε των Αντριάνο καριόληδες θα σας σκίσω. :011:

Μόνο ο Πρωτέας τον συναγωνιζόταν κάποτε, τώρα παίζει και γράφει ιστορία χωρίς συναγωνισμό.
Αντιγράφει τις παπαριές μιας ηλίθιας αλβανιάρας από το φατσομπούκι: Albanian Woman of New England :g030:

Alexander the great, son of the Albanian Philip II :smt005:
.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Αυτά υποτίθεται ότι είναι Πελασγικά:
Εικόνα
Καταλαβαίνεις τίποτα; Και γιατί άραγε ο τύπος δεν φοράει γκέκικο μαντήλι;
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
bolek

Chainis έγραψε: 17 Αύγ 2019, 19:10
ADRIANO έγραψε: 17 Αύγ 2019, 18:57
Chainis έγραψε: 16 Αύγ 2019, 20:07

Τι λένε αυτοί ρε, αυτοί μας λένε ότι οι Αρβανίτες δεν είναι αυτόχθονες που τους κατάκτησαν οι Έλληνες αλλά ήρθαν εδώ από το 1200 μέχρι το 1500 από ένα μέρος που λεγόταν Αρβανο.
Κι αν είναι έτσι, ποιοι ζούσαν εδώ πριν έρθουν οι Αρβανίτες;
ασφαλως και δεν υπαρχει τοσο παλια μνημη, απο το που ξεκινησαν και πως φτασαν, μου κανει εντυπωση, που το σχολιαζουν και σιγουρα ουτε σχετικα παραδοσιακα τραγουδια κτλ
Άβαταρ μέλους
Chainis

bolek έγραψε: 17 Αύγ 2019, 19:15
ADRIANO έγραψε: 17 Αύγ 2019, 18:57

Τι λένε αυτοί ρε, αυτοί μας λένε ότι οι Αρβανίτες δεν είναι αυτόχθονες που τους κατάκτησαν οι Έλληνες αλλά ήρθαν εδώ από το 1200 μέχρι το 1500 από ένα μέρος που λεγόταν Αρβανο.
ασφαλως και δεν υπαρχει τοσο παλια μνημη, απο το που ξεκινησαν και πως φτασαν, μου κανει εντυπωση, που το σχολιαζουν και σιγουρα ουτε σχετικα παραδοσιακα τραγουδια κτλ
Για να καταλάβω, πήρες στα σοβαρά τι λένε οι παπούδες βοσκοί;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
bolek

Chainis έγραψε: 17 Αύγ 2019, 19:19

:roll: ναι γιατι;
Άβαταρ μέλους
Chainis

bolek έγραψε: 17 Αύγ 2019, 19:23
Chainis έγραψε: 17 Αύγ 2019, 19:19

:roll: ναι γιατι;
Οκ, κράτα το να έχεις επιχειρήματα όταν τα χρειαστείς.
"Ένας βοσκός Αρβανίτης είπε αυτό", άρα μόκο όλοι οι άλλοι".

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

Πάτε καλά βρε;
Μόνο τρολλάρισμα και κοροϊδία του αξίζει!
.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

Ζαποτέκος έγραψε: 17 Αύγ 2019, 13:28 Ομοίως και το J2 πάει πολύ παλαιότερα από την εμφάνιση των ιστορικών σημιτικών λαών. Πηγαίνει την εποχή όπου οι πληθυσμοί της Μεσοποταμίας μετέφεραν την αγροτοκαλλιέργεια και το νεολιθικό πολιτισμό στην Ελλάδα και από εκεί εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Βαλκανική.
Νομίζω ότι εννοείς το J1. Αυτό είναι το κυρίως Σημιτικό. Το J2 το ονομάζουν Έλληνο-Μικρασιάτικο(Greco-Anatolian). Μαζί με το E-V13 είναι τα κατεξοχήν Ελληνικά.
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος »

Σπύρος έγραψε: 17 Αύγ 2019, 20:51
Ζαποτέκος έγραψε: 17 Αύγ 2019, 13:28 Ομοίως και το J2 πάει πολύ παλαιότερα από την εμφάνιση των ιστορικών σημιτικών λαών. Πηγαίνει την εποχή όπου οι πληθυσμοί της Μεσοποταμίας μετέφεραν την αγροτοκαλλιέργεια και το νεολιθικό πολιτισμό στην Ελλάδα και από εκεί εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Βαλκανική.
Νομίζω ότι εννοείς το J1. Αυτό είναι το κυρίως Σημιτικό. Το J2 το ονομάζουν Έλληνο-Μικρασιάτικο(Greco-Anatolian). Μαζί με το E-V13 είναι τα κατεξοχήν Ελληνικά.
Ναι για το J2 λέω. J2 έχουν πολύ οι Έλληνες ( μέσο όρο 17 % αλλά κατά περιοχές μπορεί να φτάσει και 38 % [ π.χ. Κρήτη ] ). J1 έχουμε λίγο , το πολύ 5% οι Ελλαδίτες , ως 7 % οι Κύπριοι .

https://en.wikipedia.org/wiki/Y-DNA_hap ... _of_Europe
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”