Εκτός από πολιτικά μεσάνυχτα (δηλαδή δεν υπάρχει κάτι πιο απλό από το να ανοίξεις ένα βιβλίο να δεις τι είναι ο κομμουνισμός και τι ευαγγελίζεται ο κομμουνιστής) έχεις και πρόβλημα ανάγνωσης; Δεν είπα ότι ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός. Είπα ότι δεν είναι κομμούνι μια που με περίσσια ελαφρότητα προσπαθείτε να χρεώσετε ότι δεν σας αρέσει στον κομμουνισμό. Εχουν κάνει αρκετές μαλακίες οι πραγματικοί κομμουνιστές για να χρειάζεται να τους χρεώνετε και τον κάθε πικραμένο. Σύμφωνα με τη σημερινή αντίληψη περί αριστεράς αριστερή κι είναι η Φώφη που έτρεξε να ψηφίσει το νόμο κατά του ασύλου. Γενικά οι ορισμοί αριστερού δεξιού σήμερα είναι για τους ανίκανους να σκεφτούν μια που στο σύνολο της σχεδόν η σοσιαλδημοκρατία έχει ταυτιστεί με το νεοφιλελευθερισμό. Οι μόνες τους διαφορές αφορούν κοινωνικά ζητήματα όπως πχ οι γκέι, η ρητορική (και μόνον η ρητορική) περί μετανάστευσης και άλλα δευτερεύοντα. Κι αυτό όχι απόλυτα γιατί και οι φιλελεύθεροι έχουν τέτοιες απόψεις σε κοινωνικά ζητήματα.Juno έγραψε: 13 Αύγ 2019, 16:085,3% πήρατε στις εκλογές και μόνον εσείς τους χρεώνετε μη αριστερούς. 100-5,3 = 94,7. Μάθε αφαίρεση και τα ξαναλέμε. Καi μην βγάζεις νούμερα από την κοιλιά σου ή όπου αλλού.alexandroso έγραψε: 13 Αύγ 2019, 15:51Το νούμερο το βγάζεις απ την κοιλιά σου αλλά μικρή σημασία έχει.Juno έγραψε: 13 Αύγ 2019, 15:47 Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά μόνον οι κουκουέδες λέτε πως ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός. Το υπόλοιπο 94,7% λέει το αντίθετο.
Θέλεις να μιλήσεις με το 94,7% για ιπτάμενες σερβιέτες και σερβιέτες αέρος εδάφους; Σε βλέπω μέσα. Δρομοκαΐτειο, όχι φυλακή.![]()
Α τώρα παίζετε αυτό το χαρτί; Αυτές τις οδηγίες σας έδωσαν από τον Περισσό; Αλλά νταξ, γραφικοί ήσασταν, γραφικοί είστε, απλώς ανεβήκατε πίστα.alexandroso έγραψε: 13 Αύγ 2019, 15:51 Οπως μικρή σημασία έχει για το ότι δεν μιλάμε για το αν είναι ο Τσίπρας αριστερός αλλά για το αν είναι κομμούνι.
Οπότε στην ουσία του το δίπολο αριστερά δεξιά είναι μία προσπάθεια να εμφανιστεί ο μονόδρομος σαν να έχεις επιλογές. Οι μόνες πραγματικές επιλογές είναι καπιταλισμός ή σοσιαλισμός. Πενήντα κόμματα δυο πολιτικές, που λέει και το ΚΚΕ. Εγώ λοιπόν δεν βρίσκω κάποιο ιδιαίτερο νόημα να αυτοπροσδιορίζομαι σαν αριστερός απ τη στιγμή που δεν έχω καμία ιδεολογική συνάφεια με τους υπόλοιπους αριστερούς του χώρου. Εγώ προτιμώ να ξεκαθαρίζω ότι είμαι κομμουνιστής και όχι αριστερός. Να δίνω δηλαδή ένα νόημα στην ταμπέλα, αν μη τι άλλο. Το αριστερός δεν λέει τίποτα πλέον, όπως δεν λέει και το δεξιός.