!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ένοχος ο Κορκονέας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ένοχος ο Κορκονέας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

geospun έγραψε: 07 Αύγ 2019, 17:34
hellegennes έγραψε: 31 Ιούλ 2019, 23:13
Είναι παράνομο, τελεία. Δεν έχει εφόσον. Και δεν κρίθηκε αθώος. Απαλλάχτηκε λόγω αμφιβολιών.
Δεν απαλλάχτηκε λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία που του προσάπτεις, αλλά για την άμεση συνέργεια. Τουλάχιστον αυτό λένε τα μέσα.
Λάθος. Είχε καταδικαστεί για απλή συνέργεια, δηλαδή επειδή δεν απέτρεψε ή ίσως και να προέτρεψε τον Κορκονέα να γυρίσουν πίσω και μετά επέστρεψε μαζί του στο αυτοκίνητο και διέφυγαν, χωρίς να συνδράμει το θανάσιμα πληγωμένο θύμα. Δεν ξέρω γιατί κατέληξαν στην τελευταία δίκη ότι υπήρχαν αμφιβολίες για την συνδρομή του. Εκ του αποτελέσματος και από τις μαρτυρίες και από το βίντεο είναι εμφανές ότι υπήρξε συνδρομή. Ιδού και πώς:

Για να υπάρχει απλή συνέργεια θα πρέπει ο αυτουργός να τέλεσε ή να απεπειράθη τουλάχιστον να τελέσει την ποινικά άδικη πράξη, για την εξ υποκειμένου δε στοιχειοθέτηση της απλής συνεργείας απαιτείται δόλος του συνεργού, συνιστάμενος εις την γνώση της υπό του αυτουργού τελέσεως ορισμένης αξιοποίνου πράξεως και εις την βούληση ή αποδοχή να συμβάλει δια της συνδρομής του εις την πραγμάτωση του εγκλήματος, χωρίς να είναι ανάγκη να γνωρίζει λεπτομέρειες της πράξεως και ιδίως πότε, πού και υπό ποίες ειδικές συνθήκες θα τελεσθεί από τον αυτουργό της πράξεως.

Αυτό που ίσως εκτιμήθηκε είναι ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία ως προς το ότι υποκίνησε τον Κορκονέα να γυρίσουν πίσω. Σίγουρα όμως δεν φαίνεται να προσπάθησε να τον αποτρέψει και αυτό επίσης συνιστά απλή συνέργεια:

Εκ της διατάξεως του τελευταίου άρθρου συνάγεται ότι η αντικειμενική υπόσταση της απλής συνέργειας πραγματώνεται με οποιαδήποτε βοηθητική της κυρίας πράξεως ενέργεια ή παράλειψη, θετική ή αποθετική, υλική ή (και) ψυχική.

Ή ίσως εκτιμήθηκε ότι δεν στοιχειοθετείται άμεσα γνώση του Σαραλιώτη ότι ο Κορκονέας θα προέβαινε σε δολοφονία, άρα δεν υπάρχει δόλος από την πλευρά του Σαραλιώτη. Βέβαια, η αντίδρασή του μετά την δολοφονία δεν δείχνει να βρίσκεται σε σοκ από το τι συνέβη. Για πολύ ψύχραιμο τον βλέπω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
geospun
Phorum.gr user: geospun

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από geospun »

hellegennes έγραψε: 07 Αύγ 2019, 23:28 Δεν ξέρω γιατί κατέληξαν στην τελευταία δίκη ότι υπήρχαν αμφιβολίες για την συνδρομή του.
Εν πάσει περιπτώσει, έτσι κατέληξαν. Έχεις εσύ περισσότερες πληροφορίες από το δικαστήριο;
hellegennes έγραψε: 07 Αύγ 2019, 23:28 Είχε καταδικαστεί για απλή συνέργεια, δηλαδή επειδή δεν απέτρεψε ή ίσως και να προέτρεψε τον Κορκονέα να γυρίσουν πίσω και μετά επέστρεψε μαζί του στο αυτοκίνητο και διέφυγαν, χωρίς να συνδράμει το θανάσιμα πληγωμένο θύμα.
Λινκ;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

geospun έγραψε: 11 Αύγ 2019, 15:52
hellegennes έγραψε: 07 Αύγ 2019, 23:28 Δεν ξέρω γιατί κατέληξαν στην τελευταία δίκη ότι υπήρχαν αμφιβολίες για την συνδρομή του.
Εν πάσει περιπτώσει, έτσι κατέληξαν. Έχεις εσύ περισσότερες πληροφορίες από το δικαστήριο;
hellegennes έγραψε: 07 Αύγ 2019, 23:28 Είχε καταδικαστεί για απλή συνέργεια, δηλαδή επειδή δεν απέτρεψε ή ίσως και να προέτρεψε τον Κορκονέα να γυρίσουν πίσω και μετά επέστρεψε μαζί του στο αυτοκίνητο και διέφυγαν, χωρίς να συνδράμει το θανάσιμα πληγωμένο θύμα.
Λινκ;
https://www.naftemporiki.gr/story/30666 ... saraliotis
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

hellegennes έγραψε: 11 Αύγ 2019, 23:12
geospun έγραψε: 11 Αύγ 2019, 15:52
Λινκ;
https://www.naftemporiki.gr/story/30666 ... saraliotis
Όσο για την αθώωση, δεν είναι θέμα πληροφοριών, γιατί αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Τι πληροφορίες παραπάνω προέκυψαν; Αποδείχθηκε ότι ήταν υπό την επήρεια φαρμάκων; Εννοείται ότι τον τελικό λόγο τον έχει η δικαιοσύνη, αλλά περισσότερο μού φαίνεται ότι η αθώωση έχει να κάνει με το γεγονός ότι μειώθηκε η ποινή του Κορκονέα και άρα θα φαινόταν δυσανάλογα βαρύ να μην αναγνωριζόταν κάτι και στον Σαραλιώτη. Διότι πρωτόδικα δεν είχε απλώς καταδικαστεί, αλλά η καταδίκη ήταν χωρίς αναστολή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
geospun
Phorum.gr user: geospun

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από geospun »

hellegennes έγραψε: 11 Αύγ 2019, 23:16 Όσο για την αθώωση, δεν είναι θέμα πληροφοριών, γιατί αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Τι πληροφορίες παραπάνω προέκυψαν; Αποδείχθηκε ότι ήταν υπό την επήρεια φαρμάκων; Εννοείται ότι τον τελικό λόγο τον έχει η δικαιοσύνη, αλλά περισσότερο μού φαίνεται ότι η αθώωση έχει να κάνει με το γεγονός ότι μειώθηκε η ποινή του Κορκονέα και άρα θα φαινόταν δυσανάλογα βαρύ να μην αναγνωριζόταν κάτι και στον Σαραλιώτη. Διότι πρωτόδικα δεν είχε απλώς καταδικαστεί, αλλά η καταδίκη ήταν χωρίς αναστολή.
Τέλος πάντων, το γεγονός είναι ότι ένας αθώος (αν διαφωνείς είναι άσχετο με το γεγονός ότι κρίθηκε αθώος) κάθισε άδικα 4 χρόνια φυλακή. Τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.
Δε λέει πουθενά για αυτό που είπες, ότι "δηλαδή επειδή δεν απέτρεψε ή ίσως και να προέτρεψε τον Κορκονέα να γυρίσουν πίσω και μετά επέστρεψε μαζί του στο αυτοκίνητο και διέφυγαν, χωρίς να συνδράμει το θανάσιμα πληγωμένο θύμα."
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δεν το λέει στο άρθρο, είναι ο νομικός ορισμός του όρου.

Δεν κάθισε κανένας αθώος στην φυλακή. Το δικαστήριο τον έκρινε πρωτόδικα ένοχο. Η μετέπειτα αθώωσή του δεν οφείλεται σε νέα στοιχεία που προέκυψαν για να πεις ότι τελικά ήταν αθώος. Καλώς έκατσε στην φυλακή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”