Η καλύτερη ιδέα που γράφτηκε στο νήμα μέχρι τώρα!sharp έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:41
Τότε τι γράφεις κατεβατά; Άσε να πέσει ο καπιταλισμός (όπου νά ναι έρχεται, όπως διαβάζουμε συχνά, πυκνά) και μετά τα ξαναλέμε. Πάμε σε άλλη Ενότητα να πούμε για γκόμενες
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τέλος τα τεκμήρια διαβίωσης μετά από 40 χρόνια
-
alexandroso
Re: Τέλος τα τεκμήρια διαβίωσης μετά από 40 χρόνια
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
- hellegennes
Γιατί δεν το καταλαβαίνεις; Είναι απλό το κόνσεπτ. Φοροδιαφυγή εξ ορισμού είναι τα λεφτά που χάνει το κράτος από μη απόδοση φορολογικών εισφορών. Η κύρια προϋπόθεση για να ισχύει αυτό θα πρέπει αυτά τα χρήματα να είναι αποδόσιμα, αλλιώς δεν είναι χαμένα χρήματα, είναι φοροδιαφυγή μόνο στα χαρτιά.alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:44Δεν σε παρακολουθώ. Δεν έχω δει πουθενά στη φορολογική μου δήλωση να με ρωτάει αν βγαίνω και αν δε βγαίνω να μην πληρώσω γιατί δεν χάνει τίποτα το κράτος.hellegennes έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:42Αν όντως δεν βγαίνει και λέει αλήθεια, πώς ακριβώς το θεωρείς αυτό χαμένο χρήμα για το κράτος; Πώς μπορείς να το θεωρείς φοροδιαφυγή;alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:19 Κι επειδή πολύ μου τα χετε ζαλίσει οι ΕΕ ας πω το παράδειγμα του κουρέα μου. Ο κουρέας μου ποτέ δεν μου κόβει απόδειξη πια (μου κοβε στην αρχή γιατί τη ζήταγα). Δέκα ευρώ έχει το κούρεμα ούτως ή άλλως, είτε με απόδειξη είτε χωρίς. Και είναι πολλά, στο Μαρούσι βρίσκω και με 5 αλλά είναι συνήθεια χρόνων και δε θα μου λείψουν 5 ευρώ παραπάνω το μήνα. Και δεν ζητάω απόδειξη πλέον για να γλυτώσω τη γκρίνια. Δε βγαίνω, με το ζόρι τη βγάζω κλπ κλπ. Που δεν το αμφισβητώ καθόλου. Πράγματι είναι πολύ πιθανό με τα νοίκια και τα έξοδα που έχει να μην βγαίνει και να πρέπει να κλείσει το μαγαζί αν δίνει σ'όλους απόδειξη.
Κι αν κλείσει τί; Ε, αυτός είναι ο μεγάλος εφιάλτης των ΕΕ. Να γίνουν μισθωτοί. Αν μπορούν κι αυτό φυσικά. Και γι αυτό δεν συμφέρει κανέναν να χτυπήσει οριστικά την παραοικονομία. Γιατί υπάρχει πολύς κοσμάκης που φυτοζωεί μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας. Και τι θα τον κάνει μετά όλον αυτόν; Αλλά κι αυτοί που δεν φυτοζωούν με τα μαύρα καταφέρνουν και χτίζουν σπίτια. Και με την κρίση το μαύρο χρήμα που κυκλοφορούσε ήταν που κράτησε ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων απ το να βγουν και ν'αρχίσουν να τα καίνε όλα.
Είναι σαν αυτούς που λένε «έχασα 5 χιλιάρικα στο στοίχημα» κι όταν τούς ρωτάς αν πόνταραν 5 χιλιάρικα, λένε ότι πόνταραν 1 ευρώ αλλά θα κέρδιζαν πεντοχίλιαρο αν η Μπόλτον έφερνε Χ.
Δεν εξετάζω αν λέει ψέματα ο κουρέας σου (κατά πάσα πιθανότητα λέει).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Τα τεκμήρια πιάνουν κυρίως τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους. Να ψάξετε να δείτε τα στοιχεία.
Έχουν να ξαναβγούν κάτι Opel Manta 2λιτρα στους δρόμους...

Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
- Northern Spirit
Tο να αλλαξεις τον τρεχοντα φορολογικο νομο σημαινει να καταργησεις την φορολογια;alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:37Ποιό νόμο να αλλάξεις; Της φορολογίας; Να καταργήσουμε τη φορολογία;Northern Spirit έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:33Κατααβες οτι σου επιτρεπουνε τα κοκκινα γυαλια που φορας...Αυτο που εννοω και το ξαναλεω ειναι οτι οταν σε μια οικονομια εχεις μαζικα μαυρη οικονομια (οπως υπηρχε και στον κομμουνισμο) αντι να συκοφανστεις και να βριζεις τους πολιτες καλο ειναι να ξαναδεις το νομο και να τον αλλαξεις.alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:27
Τι είπε τώρα το κομμούνι; Οτι όταν φοροδιαφεύγεις γιατί δεν βγαίνεις είναι καλή η φοροδιαφυγή; Αυτό είπε ή λάθος κατάλαβα;![]()
Επισης ειπα ως διαπιστωση οτι αν καποιος εχει λεφτα για να πληρωσει το φορο η να ταισει την οικογενεια του θα πραξει το δευτερο. Αυτ δεν κανει την φοροδιαφυγη καλη. Ειναι επιλογη αναμεσα σε δυο καλα. Τοτε επιλεγεις το λιγοτερο κακο..Απλο ειναι διαπιστωμεν οπως το λεω απο την εμπειρια..
Το οτι εσυ βεβαια δεν το καταλαβαινεις ειναι λογικο...Κομμουνιστης εισαι..Οτι πει το κρατος, ακομη κι αν σου ζητησε κ*λο ενας κρατικος γραφιεοκρατης εσυ θα το κανεις..
ΟΙ φιλελευθεροι εχουμε αλλες αντιληψεις: το κρατος πρεπει να ειναι στην υπηρεσια του πολιτη, του καθε πολιτη, οχι το αντιστροφο. Αν το φορλογικο συστημα δεν δουλειε για ολους τους πολιτες πρεπει να αλλαξει αυτο και οχι οι πολιτες.
Ειπα πιο πανω: Υπαρχουνε δεκαδες παραδειγματα χωρων με πιο αποτελεσματικα φορολογικα συστηματα απο το δικο μας..Ας αντιγραψουμε ενα απο αυτα..Δεν ειναι rocket science το θεμα..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
- Northern Spirit
ταν λες πολυ συχνο φαινομενο τι εννοεις; Στα δυο εκατομυρια ΕΕ απσι επιτιθενται στο ΣΔΟΕ;alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:42Δεν τα παρουσιάζω σαν κανόνα, αλλά σίγουρα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Από κει και πέρα το μόνο που κάνεις μέχρι τώρα είναι να λες ότι καλά κάνουν και φοροδιαφεύγουν. Ο Καραμανλής ξέρει τι θα σου σούρει έτσι και τ'ακούσει αυτό; Ο Καραμανλής όχι εγώ. Εγώ το λέω κι από μόνος μου ότι μερικοί φοροδιαφεύγουν γιατί αλλιώς δεν τη βγάζουν. Αλλά μου μένει και λίγο η απορία γιατί δεν το κλείνουν τότε να γίνουν μισθωτοί. Που δεν είναι πραγματικά απορία, είναι φυσικό το να μην θέλουν να γίνουν μισθωτοί. Ποιός θέλει;Northern Spirit έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:36 προσπαθω να σου δειξω ποσο υποκριτης εισαι. Πιανεις μεμονωμενα περιστατικα (και καταδικαστεα) σε βαρος ελεγκτων τα γενικευεις και τα παρουσιαζεις ως κανονα...Και απο εκει το τραβας ακομη περισσοτερ λεγοντας οτι για την φοροδιαφυγη φταινε οι πολιτες και μονο.
Σου λεω λοιπον οτι το προβλημα ειναι το φορολογικο συστημα και η δομη του ελεγκτικου μηχανισμου, αυτα ειναι οι πηγες των κακων.Οι πολιτες αντιδρουνε οπως θα περιμενες να αντιδρασουνε σε χωρα του παραλογου: με παραλογους τροπους...Αν δεν θελεις να το δεις δικαιωμα σου..
Δηλαδη η συμβουλη σου για καποιν που δεν βγαινει απο την τρελλη φορολογιση ειναι να γινουνε μισθωτοι; Περισσευουνε δηλαδη θεσεις εργασιας εκει;
Εχω φιλο που εκλεισε το μαγαζι του περσυ και εδω και 1.5 χρονο ψαχνει για δουλεια ως μισθωτος και δεν βρισκει..
Δεν ειναι απλα τα θεματα αυτα..
Και σε προσεγγιζεις και με λαθος τροπο.
Ο σωστος τροπος ειναι να ρωτησεις αν το φορολογικο συστημα πως ισχυει ειναι δικαιο. Αν καταναμει τα βαρη αναλογικα αν οι συντελεστες δικαιολογουνται...Τα υπολοπα επονται..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
εδω να σημειωσουμε οτι οσοι ειναι με βασικο, δεν μπορουν να φοροδιαφυγουν καθολου το φορο εισοδηματος, αφου δεν πληρωνουν. νοημα να γινει κατι τετοιο εχει περιπου απο τον διπλο βασικο και πανω.alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 14:59
Πρώτος εγώ το είπα ότι υπάρχει. Οχι τόσο διαδεδομένο βέβαια όταν οι περισσότεροι είναι με βασικό, αλλά υπάρχει. Κι αυτός που βάζει τους όρους γι αυτό είναι ο εργοδότης. Αυτός αποφασίζει αν θα γίνει έτσι ή όχι. Οχι ο εργαζόμενος.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Aπλώς, δεν το αντιμετωπίζουν, ή τουλάχιστον δεν το αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικότερο τρόπο απ'ό,τι στην Ελλάδα. Οι ΕΕ αποφεύγουν να εκδώσουν αποδείξεις παντού στον κόσμο. Ομως στις προηγμένες χώρες, αυτό δεν δημιουργεί πολύ μεγάλο πρόβλημα, επειδή οι ΕΕ δεν αποτελούν μεγάλο κομμάτι τής Οικονομίας.alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 14:18Ιδέα δεν έχωhellegennes έγραψε: 02 Αύγ 2019, 14:08Οι άλλες χώρες πώς αντιμετωπίζουν τους ηλεκτρολόγους, κτλ;alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 11:43 Το 90% που απασχολείται στον τουρισμό δεν κόβει απόδειξη ούτε αν κινδυνεύει η ζωή του. Ασε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και συναφή επαγγέλματα. Πάλι οι μισθωτοί θα το τραβήξουνε όλο το λούκι.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Δε νομίζω ότι έχουμε ιδιαίτερα περισσότερους υδραυλικούς.
Έχουμε όμως πάρα πολλές ατομικές επιχειρήσεις λιανικής που αποφεύγουν να εκδόσουν αποδείξεις.
Έχουμε όμως πάρα πολλές ατομικές επιχειρήσεις λιανικής που αποφεύγουν να εκδόσουν αποδείξεις.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Φοσι ,δουλευα 8 + 4 ασφαλισμενος μονο τα 8 υπολογιζονταν συνταξιμα ,τα αλλα τα χλαπακιαζε το δημοσιοfoscilis έγραψε: 02 Αύγ 2019, 14:00Δεν ισχύει αυτό που λες.perseus έγραψε: 02 Αύγ 2019, 13:17 Για να καταλαβεις πόσο σκατοτεμπεληδες απατεωνες ειστε οι νεοδημοκρατες ,Μαλακα και 24 ωρες με ενσημα να δουλευεις στο τελος του μήνα 24 ενσημα θα γράψεις ,τα αλλα θα τα φανε οι πουσταραδες νεοδημοκρατες
Κατ'αρχας δεν υπάρχουν πια ένσημα, υπάρχουν ασφαλιστεες αποδοχές.
Και προφανώς έχει διαφορά αν θα ασφαλίσεις 1000 ή 200.
- Eθνικοκοινωνιστης
σε ενα χρονο ερχεται ο μηδενισμος του αφορολογητου με αυτα τα μετρα
ειναι σαν τον φπα στην εστιαση του σαμαρα που τον επανεφεραν εννισχυμενο μετα απο λιγους μηνες
θα βαλουν μετα τεκμηριο διαβιωσης ακομη και τα σκυλια
ειναι σαν τον φπα στην εστιαση του σαμαρα που τον επανεφεραν εννισχυμενο μετα απο λιγους μηνες
θα βαλουν μετα τεκμηριο διαβιωσης ακομη και τα σκυλια
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Ακριβως.
Απλως αντι για τα παλια τεκμηρια που ηταν πεντε δεκα σταθερα πραγματα τωρα θα εχει εξυπνα τεκμηρια απο data mining.
Απλως αντι για τα παλια τεκμηρια που ηταν πεντε δεκα σταθερα πραγματα τωρα θα εχει εξυπνα τεκμηρια απο data mining.
Και όμως έχουμε. Μπορεί ο περίφημος Πολωνός υδραυλικός στην Γαλλία να μη κόβει αποδείξεις, αλλά οι περισσότεροι υδραυλικοί δεν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Δουλεύουν σε εταιρείες διαχείρησης κτηρίων.
Οι εμπορικές εταιρείες είναι δυσκολότερο να φοροδιαφύγουν. Γιά εύκολη φοροδιαφυγή, πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα μέρος παροχής υπηρεσιών.foscilis έγραψε: 02 Αύγ 2019, 18:04Έχουμε όμως πάρα πολλές ατομικές επιχειρήσεις λιανικής που αποφεύγουν να εκδόσουν αποδείξεις.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 291 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
-
- 8 Απαντήσεις