Είναι λάθος η άποψή σου, πιστεύω.Γραφικός έγραψε: 05 Αύγ 2019, 19:45 1. Δεν είδαμε πώς άρχισε. Αν πήγαινε ο άλλος να φύγει κι ο μπάτσος τον κυνηγούσε να τον τουλουμιάσει θα έλεγα "απόλυση χθες". Αλλά δεν φάνηκε καθόλου κάτι τέτοιο.
2. Δεν του έριξε καμιά επικίνδυνη. Τον έσπρωχνε, τον τραβούσε και η μόνη πράξη βίας ήταν μια δυνατή κλοτσιά στον κώλο. Θα επιβιώσει. Ήταν τόσο ακίνδυνος ο τρόπος που τον αντιμετώπισε που αν ήμουν στην θέση του γκραφιτά δεν θα καταδεχόμουν να κάνω μήνυση.
3. Μην τον εξισώνουμε με τον Κορκονέα. Η τάση να εξισώνουμε το παραμικρό με στυγερά εγκλήματα δεν κάνει ζημιά στον φασισμό, τον τροφοδοτεί.
4. Στο συγκεκριμένο θέμα θα συμφωνήσω με τους δεξιούς (παίζει από το '13 που είμαι στο πχόρουμ να είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ με τον Chainis και τον under). Η άχρηστη αποψάρα μου λοιπόν: Αθώος ο μπάτσος. Το μένος που νιώθουν οι περισσότεροι που είναι κατά του μπάτσου πιο πολύ στηρίζεται σε αντιμπατσικά αντανακλαστικά παρά στην "στυγερότητα του εγκλήματος".
Το πρόβλημα στην Ελλάδα ονομάζεται "αυτοδικία". Κάθε ελληναράς νομίζει ότι έχει πάντα δίκιο, κι ότι το δίκιο που νομίζει ότι έχει δικαιώνει κάθε πράξη του που εκείνος πιστεύει ότι αποτελεί το Δίκαιο.
Η πολιτική συνείδηση του έλληνα έληξε κάπου τον 3ο π.Χ. αιώνα.