Juno έγραψε: 05 Αύγ 2019, 17:21
hellegennes έγραψε: 05 Αύγ 2019, 16:59
Juno έγραψε: 05 Αύγ 2019, 16:46
Δηλαδή αν πάει κάποιος να βάψει με σπρέι την Ακρόπολη ο Χέλλης θα τον σταματήσει με:
α. Αγιουβέρδα
β. Τη δύναμη της αγάπης
γ. Χαλαρωτικό μασάζ
δ. Ρεφλεξολογία
Τσεκάρετε το σωστό.
Τηλέφωνο στην αστυνομία. Δεν γουστάρουμε αναρχία σ' αυτήν την χώρα. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας.
Αν κάποιος μπει μέσα στο μαγαζί σου και αρχίσει να τα σπάει, βγει και ξαναμπεί με ένα μπιτόνι βενζίνη, τι κάνεις; Περιμένεις την αστυνομία;
Επειδή δεν καταλαβαίνεις και νομίζεις ότι έχεις νόμιμα δικαίωμα να δέρνεις όποιον θες, ρώτα έναν νομικό ή έναν αστυνομικό, να σου πει τι οφείλεις να κάνεις. Μέχρι να ρωτήσεις, αρκέσου στην πραγματικότητα, που είναι ότι έχεις νόμιμο δικαίωμα να τον εμποδίσεις και να καλέσεις την αστυνομία. Και όχι, το να τον πλακώσεις στο ξύλο δεν δικαιολογείται από τον νόμο ως απόπειρα να τον εμποδίσεις.
Κι επειδή εγώ έχω μαγαζί κι εσύ όχι, έχει συμβεί να μπει ξανά στο μαγαζί άτομο που έχουν καταγράψει οι κάμερές μου σε προηγούμενη μέρα να κλέβει (ποτά αξίας 150 ευρώ). Το μόνο που είχα δικαίωμα να κάνω ήταν να καλέσω την αστυνομία και να ελπίζω να έρθουν πριν φύγει. Ούτε καν να κρατήσω το άτομο στο μαγαζί μέχρι να έρθει η αστυνομία, μπορώ. Έτσι λοιπόν άφησα τον κλέφτη να φύγει, γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να έρθει η αστυνομία τόσο γρήγορα.
Άσε λοιπόν τις θεωρίες σου,
εγώ ζω με τις συνέπειες του νόμου στην πραγματικότητα, όχι από τον καναπέ μου. Κατάλαβες ηθικολόγε της κλίνης;