!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κ. Καραμανλής: «Αποβράσματα της κοινωνίας όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο στο μετρό»

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
sharp

Re: Κ. Καραμανλής: «Αποβράσματα της κοινωνίας όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο στο μετρό»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

alexandroso έγραψε: 01 Αύγ 2019, 14:48 Προσωπικά είμαι υπέρ των δωρεάν ΜΜΜ για πολλούς λόγους. Ενας απ αυτούς, πέρα απ τα όσα ήδη είπα, είναι γιατί πιστεύω ότι ολόκληρη η πόλη πρέπει να λειτουργεί διαφορετικά. Πρέπει να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα εντελώς (εκτός ηλεκτροκινήτων) εντός πόλης και να κυκλοφορούν μόνο ΜΜΜ.
Α, ώστε έτσι ε; Είσαι δηλ. με τους πλούσιους που μπορούν να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και πώς θα πάει ο φτωχός βιοπαλαιστής την άρρωστη μάνα του για εξετάσεις που χρειάζεται κάθε τόσο, στριμωγμένη με το λεωφορείο;

Βλέπεις τι έυκολο που είναι; Επειδή όμως βάζεις την ταμπέλλα "εγκώ υπέρ φτωχών - βλ. κοθμόθνι, κανείς δεν σού τη λέει στα σοβαρά έτσι.

Και κάπως έτσι κυλά η συζήτηση δω μέσα, με προκαταλήψεις. Και η πολιτική ζωή της χώρας φυσικά.
sharp

Re: Κ. Καραμανλής: «Αποβράσματα της κοινωνίας όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο στο μετρό»

foscilis έγραψε: 01 Αύγ 2019, 12:54 Το Ταλίν έχει το 1/10 του πληθυσμού της Αθήνας και το 1/3 της έκτασης. Δεν είναι μητρόπολη. Είναι περίπτωση δημοτικές συγκοινωνίες που έλεγα πριν.

Εγώ λέω να προσέξουμε instead το παράδειγμα του θείου μου που είχε δωρεάν νερό ως πάσοκος διορισμένος στην ΕΥΔΑΠ κι έτσι τη χρονιά της λειψυδριας εγκαινίασε την πισίνα του.
Εμένα με σοκάρει που ως δημ. υπάλληλος είχε πισίνα :003:
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Α καλά. Δε θέλω να πω τι θεση του είχανε φτιάξει γιατί τιμωρήθηκε πολύ σκληρά (ALS)
Athos
Phorum.gr user: Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos »

sharp έγραψε: 01 Αύγ 2019, 15:06
foscilis έγραψε: 01 Αύγ 2019, 12:54 Το Ταλίν έχει το 1/10 του πληθυσμού της Αθήνας και το 1/3 της έκτασης. Δεν είναι μητρόπολη. Είναι περίπτωση δημοτικές συγκοινωνίες που έλεγα πριν.

Εγώ λέω να προσέξουμε instead το παράδειγμα του θείου μου που είχε δωρεάν νερό ως πάσοκος διορισμένος στην ΕΥΔΑΠ κι έτσι τη χρονιά της λειψυδριας εγκαινίασε την πισίνα του.
Εμένα με σοκάρει που ως δημ. υπάλληλος είχε πισίνα :003:
και στάνταρ θα ήταν αριστερός όπως ο ανηψιός
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

sharp έγραψε: 01 Αύγ 2019, 14:41
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Αύγ 2019, 13:26
alexandroso έγραψε: 01 Αύγ 2019, 12:13
Τα παμε αυτά. Φυσικά και υπάρχει κόστος. Το θέμα είναι ποιός το πληρώνει. Εσείς κάνετε τη διάκριση ανάμεσα σε αυτούς που το χρησιμοποιούν και αυτούς όχι. Εγώ κάνω τη διάκριση ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς ώστε να υπάρχει αναδιανομή του εισοδήματος εις όφελος των αδυνάτων. Ο καθείς σύμφωνα με την πολιτική του ιδεολογία και του ποιός πιστεύει ότι θέλει βοήθεια. Απ ότι φαίνεται αυτοί που χρήζουν βοήθειας είναι οι φτωχοί καπιταλιστές και μόνο. Γι αυτό θα μειώσουμε τους φόρους στις επιχειρήσεις και τα μερίσματα, γιατί οι άνθρωποι δεν αντέχουν άλλο τους ψόφιους αστακούς και το μαύρο χαβιάρι.
Πάλι χρησιμοποιείς τα γνωστά κλισέ. Αλλά για να γίνουμε λίγο πιο πρακτικοί και με το δεδομένο ότι οι άνεργοι δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς, ποιο είναι το εισόδημα που θέτεις ως ένδειξη φτώχειας και αδυναμίας; Και από που θα προκύπτει αυτό; Από τις φορολογικές δηλώσεις (σε συνδυασμό π.χ. με τον αριθμό τέκνων, την ακίνητη περιουσία κλπ) που ούτως ή άλλως αμφισβητούνται;
Επί παχιών αγελάδων είχα διαβάσει σε άλλο φόρουμ ότι για 4μελή οικογένεια το όριο φτώχειας είναι τα 3,5 χιλιάρικα

...ε...ευρώ, έτσι; :lol:
Και εδω τα ιδια διαβαζες
Άβαταρ μέλους
foscilis

ΠΑΣΟΚ ήταν. Εντελώς ομως.

Όλα αυτά ειναι πασοκιες.

Το δικαίωμα του παιδιού να πάει να διασκεδάσει χωρίς να πληρώσει εισιτήριο.

Στα αληθινά αριστερά καθεστώτα αν προσπαθήσεις να κλέψεις ένα δρομολόγιο από το λαό τα επόμενα δώδεκα χρόνια είσαι σε κάποιο ορυχείο και τσαπιζεις εικοσιδύο ώρες τη μέρα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

talaipwros έγραψε: 01 Αύγ 2019, 15:16

Πάλι χρησιμοποιείς τα γνωστά κλισέ. Αλλά για να γίνουμε λίγο πιο πρακτικοί και με το δεδομένο ότι οι άνεργοι δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς, ποιο είναι το εισόδημα που θέτεις ως ένδειξη φτώχειας και αδυναμίας; Και από που θα προκύπτει αυτό; Από τις φορολογικές δηλώσεις (σε συνδυασμό π.χ. με τον αριθμό τέκνων, την ακίνητη περιουσία κλπ) που ούτως ή άλλως αμφισβητούνται;
Επί παχιών αγελάδων είχα διαβάσει σε άλλο φόρουμ ότι για 4μελή οικογένεια το όριο φτώχειας είναι τα 3,5 χιλιάρικα

Και εδω τα ιδια διαβαζες
Αναρωτιέται κανείς και που στο διάολο τα ξοδεύουν αν όχι σε μετακίνηση, ρεύμα, νοίκι, υγεια, σχολεια. Τρώνε εκατόν είκοσι ευρώ τη μέρα ντελιβερι και είναι τόσο φτωχοί?
alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso »

sharp έγραψε: 01 Αύγ 2019, 14:58 Μπαίνεις στο φόρουμ για να πεις εγώ νοιάζομαι τους φτωχούς και πονεμένους και γι αυτό είμαι κομμούνι, ενώ εσείς είστε αδίστακτοι που θέλετε να πλουτίζει όλο και περισσότερο ο Βαρδινογιάννης.

Το ερώτημα μου είναι πότε σκοπεύεις να προχωρήσεις παραπέρα;

Κι αν δεν σού αρέσει αυτό το ερώτημα, τότε διαφορετικά: πού σε έφερε αυτό έως τώρα; Δηλ. που οδήγησε στη χώρα αυτή η νοοτροπία λατινικής Αμερικής; Γιατί για μένα αυτές οι χώρες ταιριάζουν στην ελληνική νοοτροπία, κακώς αναφέρεται συχνά ως αφρικανική.
Δεν το λέω εγώ, εσείς το λέτε. Την ίδια στιγμή που φωνάζετε για μείωση των φόρων σε επιχειρήσεις για προσέλκυση επενδύσεων και αναρωτιέστε από πότε απέκτησε δάσος το Ελληνικό, αρνείστε κατηγορηματικά κάτι που θα ανακουφίσει τα φτωχότερα στρώματα όπως οι δωρεάν συγκοινωνίες. Και φυσικά δεν μένετε εδώ, είστε, οι νεοφιλελεύθεροι, κατά κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους που προσφέρει δίχτυ ασφαλείας στα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα. Κι όταν τολμήσει κάποιος να σας το υποδείξει αυτό του τη λέτε κι από πάνω. Γιατί, ψέματα είναι;
Και τι θα πει που μ'έχει φέρει αυτό; Καπιταλιστικές πολιτικές δεκαετιών χρεωκόπησαν τη χώρα, όχι ο επάρατος κομμουνισμός. Δίνετε δίνετε δίνετε στους πλούσιους και που ναι αυτοί όταν τους θέλετε να επενδύσουν; Πουθενά αν δεν πάρουν ακόμα περισσότερα.
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
independent_44
Phorum.gr user: independent_44

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από independent_44 »

Στα λεωφορεία με την επιβίβαση μόνο απ' την μπροστινή πόρτα είναι 0 οι τζαμπατζήδες;
alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso »

sharp έγραψε: 01 Αύγ 2019, 15:04
alexandroso έγραψε: 01 Αύγ 2019, 14:48 Προσωπικά είμαι υπέρ των δωρεάν ΜΜΜ για πολλούς λόγους. Ενας απ αυτούς, πέρα απ τα όσα ήδη είπα, είναι γιατί πιστεύω ότι ολόκληρη η πόλη πρέπει να λειτουργεί διαφορετικά. Πρέπει να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα εντελώς (εκτός ηλεκτροκινήτων) εντός πόλης και να κυκλοφορούν μόνο ΜΜΜ.
Α, ώστε έτσι ε; Είσαι δηλ. με τους πλούσιους που μπορούν να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και πώς θα πάει ο φτωχός βιοπαλαιστής την άρρωστη μάνα του για εξετάσεις που χρειάζεται κάθε τόσο, στριμωγμένη με το λεωφορείο;

Βλέπεις τι έυκολο που είναι; Επειδή όμως βάζεις την ταμπέλλα "εγκώ υπέρ φτωχών - βλ. κοθμόθνι, κανείς δεν σού τη λέει στα σοβαρά έτσι.

Και κάπως έτσι κυλά η συζήτηση δω μέσα, με προκαταλήψεις. Και η πολιτική ζωή της χώρας φυσικά.
Είμαι με τη λογική που λέει ότι κάτι πρέπει να γίνει με το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Και εννοείται ότι αυτό προυποθέτει και την αύξηση των μέσων για δημόσιες συγκοινωνίες.
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

4μιση χρονια κουμουνιστικη κυβερνηση, μονο αυξησεις ειδαμε στα εισιτήρια.
Άβαταρ μέλους
Παλαιοελλαδίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Παλαιοελλαδίτης »

talaipwros έγραψε: 01 Αύγ 2019, 15:34 4μιση χρονια κουμουνιστικη κυβερνηση, μονο αυξησεις ειδαμε στα εισιτήρια.
:smt018 Το αντίτιμο της μηνιαίας είναι το ίδιο από την εποχή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
sharp

alexandroso έγραψε: 01 Αύγ 2019, 15:26
sharp έγραψε: 01 Αύγ 2019, 14:58 Μπαίνεις στο φόρουμ για να πεις εγώ νοιάζομαι τους φτωχούς και πονεμένους και γι αυτό είμαι κομμούνι, ενώ εσείς είστε αδίστακτοι που θέλετε να πλουτίζει όλο και περισσότερο ο Βαρδινογιάννης.

Το ερώτημα μου είναι πότε σκοπεύεις να προχωρήσεις παραπέρα;

Κι αν δεν σού αρέσει αυτό το ερώτημα, τότε διαφορετικά: πού σε έφερε αυτό έως τώρα; Δηλ. που οδήγησε στη χώρα αυτή η νοοτροπία λατινικής Αμερικής; Γιατί για μένα αυτές οι χώρες ταιριάζουν στην ελληνική νοοτροπία, κακώς αναφέρεται συχνά ως αφρικανική.
Δεν το λέω εγώ, εσείς το λέτε. Την ίδια στιγμή που φωνάζετε για μείωση των φόρων σε επιχειρήσεις για προσέλκυση επενδύσεων και αναρωτιέστε από πότε απέκτησε δάσος το Ελληνικό, αρνείστε κατηγορηματικά κάτι που θα ανακουφίσει τα φτωχότερα στρώματα όπως οι δωρεάν συγκοινωνίες. Και φυσικά δεν μένετε εδώ, είστε, οι νεοφιλελεύθεροι, κατά κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους που προσφέρει δίχτυ ασφαλείας στα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα. Κι όταν τολμήσει κάποιος να σας το υποδείξει αυτό του τη λέτε κι από πάνω. Γιατί, ψέματα είναι;
Και τι θα πει που μ'έχει φέρει αυτό; Καπιταλιστικές πολιτικές δεκαετιών χρεωκόπησαν τη χώρα, όχι ο επάρατος κομμουνισμός. Δίνετε δίνετε δίνετε στους πλούσιους και που ναι αυτοί όταν τους θέλετε να επενδύσουν; Πουθενά αν δεν πάρουν ακόμα περισσότερα.
Να δώσει το κοινωνικό κράτος δωρεάν μετακίνηση στους φτωχούς ΜΟΝΟ!

Μα είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσεις τη διαφορά; Ή μήπως παίζεις κρυφά το παιχνίδι των πλουσίων; Είσαι και εφοπλιστής άλλωστε :lol:
sharp

talaipwros έγραψε: 01 Αύγ 2019, 15:16

Και εδω τα ιδια διαβαζες
Ένα άλλο που μού τράβηξε το ενδιαφέρον ήταν σε συζήτηση για αγορά σπιτιού, προσφιλές θέμα γύρω στο 2005, όπου φυσικά αναφερόντουσαν διάφορα γλαφυρά ποσά. Έκει κάποιος συμπλήρωσε "και μετά θες 20, 30 χιλιάρικα να το επιπλώσεις".

Εκεί κατάλαβα ότι πλέον δεν μετράνε τα ευρώ σε κατοστάρικα ή χιλιάρικα αλλά σε δεκαχίλιαρα.

Ύστερα από αυτό δεν μού χρειαζόταν να διαβάσω καμμία οικονομική ανάλυση, ώστε να καταλάβω γιατί πτώχευσε η χώρα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 01 Αύγ 2019, 15:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”