Εγώ εδώ που δουλεύω, το να δηλώνεις κομουνιστής είναι σα να δηλώνεις ιαγουάρος με φτερά. Ο κόσμος γελάει.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Σκληρός καπιτάλας και ταυτόχρονα νεοκομμούνι!
Re: Σκληρός καπιτάλας και ταυτόχρονα νεοκομμούνι!
Ordem e Progresso.
Κοίτα, ακόμα και οι πιο μεγάλοι πολέμιοι του κομουνισμού, θεωρούν την κριτική των Μαρξ-Ένγκελς από τις καλύτερες.vantono έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 18:19Έτοιμος ημουν να γράψω ακριβώς αυτο,αλλα ειπα να διαβάσω όλο το νήμα πρώτα,και τελικά το πέτυχα μπροστά μου και καλύτερα απ'οσο θα το διατύπωνα εγώ.
Ordem e Progresso.
Μα δεν ανήκουν πια στο στρατόπεδο των κομουνιστών. Είναι άλλη τάξη. Το αν αυτοί εξακολουθούν να λένε, είμαι κομουνιστής, είναι άλλο θέμα. Για να είναι κανείς κομουνιστής πρέπει έμπρακτα να κάνει ταξική πάλη υπέρ του λαού.Nandros έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 18:21Και μέχρι να γίνει η επανάστα, ρουφάνε το αίμα της εργατιάς, ως ενσυνείδητοι καπιταλΗστές!
Λογικότατο!
Ordem e Progresso.
Κάτι τέτοια έλεγε και ο μητσοκόλιας, σοβαρέψου.vantono έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 00:02 Εχει πλακα που πονάει το σουφρίδιό σας επειδή τα κομμουνια ανεκαθεν ήμασταν μορφωμενοι και επιτυχημένοι ανθρωποι με καριερα, βασιζομενοι μαλιστα στις δικες μας δυναμεις και πολλες φορες ξεκινώντας απ το μηδεν (και με τα λεφτα μας στηριζουμε οικονομικα και το Κομμα που και που, για να πήζετε περισσοτερο)![]()
Εσεις παλαιοπασόκοι ως τι μας κρίνετε και μας φθονείτε, ως πρωην δημοσιουπαλληλάκια που ξεβολευτηκαν, να υποθεσω?![]()
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Μα αυτό ακριβώς είναι το point του νήματος. Όμως τα νεοκομμούνια του πχόρουμ αρνούνται μετά βδελυγμίας να το αποδεχτούν και υποστηρίζουν αυτόν που δεν πρέπει.Cavaliere έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 19:19Μα δεν ανήκουν πια στο στρατόπεδο των κομουνιστών. Είναι άλλη τάξη. Το αν αυτοί εξακολουθούν να λένε, είμαι κομουνιστής, είναι άλλο θέμα. Για να είναι κανείς κομουνιστής πρέπει έμπρακτα να κάνει ταξική πάλη υπέρ του λαού.Nandros έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 18:21Και μέχρι να γίνει η επανάστα, ρουφάνε το αίμα της εργατιάς, ως ενσυνείδητοι καπιταλΗστές!
Λογικότατο!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Εγώ ξέρω πως υποστηρίζεις την τάξη που ανήκεις. Αν είσαι κάτω, πρέπει να είσαι αριστερός, αν είσαι επάνω, αλλάζουν τα συμφέροντά σου. Και δεν βρίσκω κανένα ηθικό πρόβλημα τύπου Ξύπνα, Βασίλη, και άλλες μικροαστικές ηθικίστικες κατινιές. Στην ουσία όλοι κοιτούν το συμφέρον τους, έστω και αν βαφτίζουν το κρέας, ψάρι. Αν είχα ένα εργοστάσιο δεν θα ντρεπόμουν να το πάω στην Κίνα επειδή με συμφέρει. Είναι δουλειά των εργατών να διεκδικήσουν καλύτερη ζωή.Nandros έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 19:24Μα αυτό ακριβώς είναι το point του νήματος. Όμως τα νεοκομμούνια του πχόρουμ αρνούνται μετά βδελυγμίας να το αποδεχτούν και υποστηρίζουν αυτόν που δεν πρέπει.
Ordem e Progresso.
Εγώ έχω και μια άλλη οπτική για τους εργαζόμενους κομμουνιστές.Nandros έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 18:26Cavaliere έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 18:09 Εν τω μεταξύ ο λόγος για τον οποίο οι κομουνιστές γίνονται πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες, είναι ακριβώς επειδή αν διαβάσεις την ανάλυση των Μαρξ-Ένγκελς θα καταλάβεις το καπιταλιστικό σύστημα τόσο καλά, που δεν θα σε φτάνει κανένας καράμπαμπας μπάρμπας της μεταφυσικής.Έχουμε διαφορετικές επαγγελματικές εμπειρίες.Nandros έγραψε: 31 Μάιος 2019, 23:51Δούλεψα 40 τόσα χρόνια στον καπιταλισμό,.....
Όσους αριστερούς συνάντησα στην επαγγελματική μου ζωή ήταν τεμπελχανάδες του κερατά, που καμουφλάριζαν την ακαματιά τους με την αριστερίλα τους.
Πάντα έφταιγε κάτι: η δουλειά, το αφεντικό, το σύστημα, η ΝΤΠ, η κακούργα κενωνία, ο ανάδρομος Ερμής, το κέρατο μου, οτιδήποτε, αλλά ποτέ η τεμπελιά τους!
Δεν είναι πάντα τεμπελχανάδες αλλά επειδή είναι εραστές της γραφειοκρατίας είναι εκπληκτικά αποτελεσματικοί στο να ξεψαχνίζουν το οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει την επαγγελματική ανέλιξη τους και γίνονται οι απόλυτοι ευρωφονιάδες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Η αληθεια ειναι πως,δεν περιμενα τετοιο αυτογκολΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 18:22 Τι συμπερασμα βγαζουμε απο αυτο το νημα ;
Ακομα και απο γραφομενα των αποτυχημενων,κατα φαντασιαν καπιταληστων αλλα και απολογητων του καπιταλισμου.
Οτι καπιταλισμος σημαινει κατι ΚΑΚΟ.
Εκμεταλευση,ρουφηγμα αιματος με μπουρι της εργατιας,κονομα και το κακο συναπαντημα.
Δικα τους λογια.
Και εχουν δικιο.![]()
Εν τω μεταξυ το ενδεχομενο ο ανθρωπος να μην ειναι ενας απο τους κλασικους καπιταλιστες που ρουφαει το αιμα των εργατων δεν περασε απο το μυαλο κανενος.
Επισης ενα πραγμα που προσπερασε ο μπαρμπας ειναι η περιπτωση κληρονομιας. Δεν μπορω να καταλαβω την λογικη ενος ανθρωπου που σε περιπτωση κληρονομησει κανεις απο τους γονεις του πχ μια επιχειρηση γιατι σωνει και καλα πρεπει να την μοιραστει με τους συμπλιτες του; Η μονη περιπτωση που θα το δεχομουν ειναι εαν την εδινε στο κρατος,αλλα το κρατος θα επρεπε να ειναι κομμουνιστικο,αλλιως πιο το νοημα να την σε ενα καπιταλιστικο πολιτευμα;
Επισης,κυριε νανδρε,εαν το πραξει ενας αναρχικος,ο οποιος ειναι κατα των αφεντικων κλπ κλπ κλπ κλπ τοτε μαζι σου. Γιατι ειναι υποκρισαρα. Αλλα εδω δεν βλεπω κατι τετοιο.
Και μόνο η ύπαρξη υπεραξίας, είναι εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κατά Μαρξ-Ένγκελς. Δε χρειάζεται να απασχολείς ανήλικους σε ανθρακωρυχεία, για να είσαι εκμεταλλευτής. Η ίδια η έννοια της ιδιοκτησίας είναι αντικομουνιστική. Τα υπόλοιπα είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο. Δεν μπορείς να τα υποστηρίζεις όλα.
Ordem e Progresso.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Στο παραδίπλα φόρουμ έκανε κάτι χειρότερο: Κουτσομπόλευε και ειρωνευόταν, μαζί με άλλους 2 ομοϊδεάτες του, την σωματική διάπλαση ενός θηλυκού μέλους του παλιού, το οποίο όμως δεν γνώριζαν/ δεν είχαν δει ποτέ από κοντά.
Τότε τους είχα απονείμει το χρυσό, αργυρό και χαλκό @ για το ήθος τους.
Σημειωτέον ότι το θύμα δεν ήταν μέλος στο παραδίπλα, οπότε οι 3 πόρνες νόμιζαν ότι ήταν ασφαλείς.
Έλα όμως που έπεσε σύρμα, το θύμα άνοιξε λογ/σμό και τους έκανε μπιρ παρά, του ξεφτίλισε σε όλα τα μέλη!
Το θύμα είναι τώρα μέλος στο παρόν και, αν θέλει, μπορεί να τα επιβεβαιώσει.
Κατά τα λοιπά, κάποια νεοκομμούνια εδώ, τόλμησαν να ισχυριστούν ότι "κουτσομπολεύουμε" την ανακολουθία λόγων/έργων - και όχι την εμφάνιση - κάποιου που πουλάει μαρξισμό ενώ είναι αιματορουφίχτρας καπιτάλας.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Θα συμπληρώσω επίσης ότι δεν γνώρισα ούτε έναν κομμουνιστή επιχειρηματία, που να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους με τη θετική ματιά της ιδεολογίας του. Είναι από τους πιο μίζερους εργοδότες.
Ίσως επειδή ξέρουν από πρώτο χέρι με πόση συμπάθεια αντιμετωπίζει ένας κομμουνιστής τον εργοδότη του και την επιχείρηση στην οποία δουλεύει. Αυτό φυσικά παίρνει μπάλα και όσους δεν είναι κομμουνιστές αλλά αυτά έχει η ζωή.
Ίσως επειδή ξέρουν από πρώτο χέρι με πόση συμπάθεια αντιμετωπίζει ένας κομμουνιστής τον εργοδότη του και την επιχείρηση στην οποία δουλεύει. Αυτό φυσικά παίρνει μπάλα και όσους δεν είναι κομμουνιστές αλλά αυτά έχει η ζωή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Να βάλουμε λίγο τα πράγματα στην θέση τους. Μπράβο του ανθρώπου είτε κληρονόμησε, είτε δημιούργησε και να είναι καλά και να προοδεύει επαγγελματικά. Αφού όμως πλέον λόγω θέσεως δεν ανήκει στην εργατική τάξη τι νόημα έχει να κάνει σε κάποιο φόρουμ κομμουνιστική προπαγάνδα;Cavaliere έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 19:31Εγώ ξέρω πως υποστηρίζεις την τάξη που ανήκεις. Αν είσαι κάτω, πρέπει να είσαι αριστερός, αν είσαι επάνω, αλλάζουν τα συμφέροντά σου. Και δεν βρίσκω κανένα ηθικό πρόβλημα τύπου Ξύπνα, Βασίλη, και άλλες μικροαστικές ηθικίστικες κατινιές. Στην ουσία όλοι κοιτούν το συμφέρον τους, έστω και αν βαφτίζουν το κρέας, ψάρι. Αν είχα ένα εργοστάσιο δεν θα ντρεπόμουν να το πάω στην Κίνα επειδή με συμφέρει. Είναι δουλειά των εργατών να διεκδικήσουν καλύτερη ζωή.Nandros έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 19:24Μα αυτό ακριβώς είναι το point του νήματος. Όμως τα νεοκομμούνια του πχόρουμ αρνούνται μετά βδελυγμίας να το αποδεχτούν και υποστηρίζουν αυτόν που δεν πρέπει.
Δηλαδή φαντάσου τώρα να έρθει εδώ ο ιδιοκτήτης των Wallmart και να σου κάνει κήρυγμα για τις αξίες του κομμουνισμού; Πως θα σου φανεί; Αυτό νομίζω ότι συνοψίζει την απορία του Νάνδρου;
- ΜπλεΜπουμπυς
Με το ιδιο ακριβως σκεπτικο και οι νανδροι του πχορουμ που δεν ειναι καπιταληστες αλλα φτωχοι εργαζομενοι-συνταξιουχοι,μεροκαματιαρηδες να μας κανουν κηρυγμα για τις αξιες του καπιταλισμου.ST48410 έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 19:50Να βάλουμε λίγο τα πράγματα στην θέση τους. Μπράβο του ανθρώπου είτε κληρονόμησε, είτε δημιούργησε και να είναι καλά και να προοδεύει επαγγελματικά. Αφού όμως πλέον λόγω θέσεως δεν ανήκει στην εργατική τάξη τι νόημα έχει να κάνει σε κάποιο φόρουμ κομμουνιστική προπαγάνδα;Cavaliere έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 19:31Εγώ ξέρω πως υποστηρίζεις την τάξη που ανήκεις. Αν είσαι κάτω, πρέπει να είσαι αριστερός, αν είσαι επάνω, αλλάζουν τα συμφέροντά σου. Και δεν βρίσκω κανένα ηθικό πρόβλημα τύπου Ξύπνα, Βασίλη, και άλλες μικροαστικές ηθικίστικες κατινιές. Στην ουσία όλοι κοιτούν το συμφέρον τους, έστω και αν βαφτίζουν το κρέας, ψάρι. Αν είχα ένα εργοστάσιο δεν θα ντρεπόμουν να το πάω στην Κίνα επειδή με συμφέρει. Είναι δουλειά των εργατών να διεκδικήσουν καλύτερη ζωή.Nandros έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 19:24Μα αυτό ακριβώς είναι το point του νήματος. Όμως τα νεοκομμούνια του πχόρουμ αρνούνται μετά βδελυγμίας να το αποδεχτούν και υποστηρίζουν αυτόν που δεν πρέπει.
Δηλαδή φαντάσου τώρα να έρθει εδώ ο ιδιοκτήτης των Wallmart και να σου κάνει κήρυγμα για τις αξίες του κομμουνισμού; Πως θα σου φανεί; Αυτό νομίζω ότι συνοψίζει την απορία του Νάνδρου;
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Εδώ πάλι τους αντιμετωπίζουν με έναν παραδοσιακό σεβασμό, όπως κάποιοι που όταν πηγαίνουν να κάνουν πάσχα ή χριστούγεννα στο χωριό τους δεν καπνίζουν μπροστά στον παπού ή στον πατέρα γιατί έτσι, ενώ στην καθημερινότητα τους κάνουν τους χαλαρούς.
Ή σαν τον παπού που έχει άνοια και νομίζει ότι ακόμη είναι στο βουνό και κανείς δεν του λέει ότι τέλειωσε ο πόλεμος για να μην τον στενοχωρήσει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Για να βάλω εγώ τα πράγματα στη θέση τους, δεν με ενδιαφέρει αυτός ο συγκεκριμένος που αναφέρθηκε, και δεν ταΐζω καμία φήμη ή κουτσομπολιό από άλλο φόρουμ. Με ενδιαφέρει η αρχή του προβληματισμού, κατά πόσον ένας που δηλώνει κομουνιστής είναι και κομουνιστής, αν έχει μεγάλη επιχείρηση. Δε με νοιάζει ούτε θέλω να ξέρω για κανέναν. Μπήκα στο θέμα για την αρχή της θεωρητικής ερώτησης, όχι το ποιόν αναφέρει. Εγώ μπορεί να είμαι καπιταλιστής και να γράφω σε ένα φόρουμ, οι εργάτες είναι μαλάκες αν περιμένουν από τη φιλανθρωπία μου προκοπή. Δικαίωμά μου, δόκτωρ Τζέκυλ και μίστερ Χάυντ, κρίσεις ενοχής; Εφηβικά σύνδρομα; Κρίση ειλικρίνειας; Από κει και πέρα, δεν με ενδιαφέρει το φορουμικό gossip.ST48410 έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 19:50Να βάλουμε λίγο τα πράγματα στην θέση τους. Μπράβο του ανθρώπου είτε κληρονόμησε, είτε δημιούργησε και να είναι καλά και να προοδεύει επαγγελματικά. Αφού όμως πλέον λόγω θέσεως δεν ανήκει στην εργατική τάξη τι νόημα έχει να κάνει σε κάποιο φόρουμ κομμουνιστική προπαγάνδα;
Ordem e Progresso.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 54 Απαντήσεις
- 2077 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-