Βρε ήρωα, μιλάμε για ΔΕΗ και όχι για σουπερ μάρκετ...Leporello έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 09:40Εγώ χάνω την ψυχραιμία μου; Αφού κάθομαι και σου απαντάω την στιγμή που ισχυρίζεσαι ότι η ΔΕΗ είναι καλύτερα με ζημιές (τρομακτικές ζημιές είναι η σωστή έκφραση) αλλά μικρότερο χρέος, παρά με κέρδη και με χρέος, είμαι ήρωας, όχι άνθρωπος που έχασε την ψυχραιμία μου. Προφανώς δεν μπορώ να σου πώ ποιόν πλήρωσε και ποιόν δεν πλήρωσε η ΔΕΗ ένα προς ένα (αλήθεια περίμενες με αυτή την μαλακία να ξεγλυστρήσεις; ). Θα κάνω μία προσπάθεια αν μου πείς εσύ πρώτα ονόματα και διευθύνσεις όλων των πιστωτών τής ΔΕΗ και μετά θα σου πώ εγώ ποιούς έπρεπε να πληρώσει και ποιούς όχι.nrg έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 09:21Γιατί χάνεις την ψυχραιμία σου;Leporello έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 08:58 Απλούστατο: δεν πλήρωσε άλλες υποχρεώσεις της και προτίμησε να πληρώσει το δάνειο. Τα λέει όλα η κατάσταση ταμειακών ροών. Αρκεί να είσαι σε θέση να την διαβάσεις. Και εσύ δεν είσαι, μόνο γιά παπαρίτσες είσαι καλός.
Αν δυσκολεύεσαι, δεν δεσμεύεσαι από κανέναν. Φεύγεις όποτε θέλεις.
Για την κουβέντα της ΔΕΗ:
Βρε καλέ μου ΤΟΣΟ δύσκολο είναι να γράψεις:
Η ΔΕΗ δεν πλήρωσε τον Α τον Β και τον Γ και για αυτό μείωσε το χρέος και έκανε επενδύσεις.
Να δούμε μήπως τελικά έπρεπε να πληρώσει τους Α, Β και Γ και να αυξήσει το χρέος στα 6 δις και να μειώσει τις επενδύσεις.
Οπότε ο Χατζηδάκης θα πανηγύριζε σήμερα με 6 δις χρέος και λιγότερες επενδύσεις.
Αφού με τα 5 δις χρέος και λιγότερες επενδύσεις το 2014, όλα ήταν μια χαρά, ίσως να είναι ακόμα καλύτερα με 6 δις χρέος.Δεν είναι αξιολογική η κρίση. Απλώς, ο καθένας καταλαβαίνει ότι αν δεν πληρώνεις κάποιους από αυτούς που χρωστάς, σου περισσεύει ρευστότητα να πληρώσεις το δάνειο. Δεν είναι δείγμα αυτό επιτυχούς διαχείρισης. Το να εμφανίσεις κέρδη είναι.nrg έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 09:21Να δούμε μήπως τελικά έπρεπε να πληρώσει τους Α, Β και Γ και να αυξήσει το χρέος στα 6 δις και να μειώσει τις επενδύσεις.
Αυτό ρωτώ: Αν έγινε κακοδιαχείριση και φαγώθηκαν χρήματα σε ανύπαρκτα έργα ή/και έδωσαν χρήματα για να προσλάβουν 500 σφραγιδοφόρους... ΝΑΙ να βγουν να μας τα πουν με στοιχεία και να τους χώσουν μέσα.
Όχι όμως να βγαίνει ο άεργος, day 1 και να ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα ούτε για κολώνες...
5 δις χρέος, δεν προκύπτουν με κέρδη. Εκτός και αν αντιστρέψουμε την πραγματικότητα.
Αν μερικές χρονιές η ΔΕΗ είχε κέρδη αμελητέα μπροστά στο χρέος, τι να κάνουμε; Να πανηγυρίζουμε επειδή ... Σαμαράς και Βενιζέλος;
Μιλάμε ότι τα γαλαζοπράσινα τρωκτικά παρέδωσαν ΔΕΗ με 5 δις χρέος το 2014.
Έλα τώρα να μου πεις ότι τόσα χρόνια η ΔΕΗ πετούσε, αλλά να... κάπου έτσι και γιατί... το χρέος, έλα μωρέ δεν πειράζει, έφτασε τα 5 δις...