!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΣΥΡΙΖΑ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
nrg

Re: ΣΥΡΙΖΑ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

Leporello έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 08:55
nrg έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 08:48Τα προβλήματα με την ΔΕΗ είναι γνωστά και γνωρίζουμε ποιες κυβερνήσεις την χαντάκωναν επί δεκαετίες.
Σωστό κι'αυτό. Την χαντάκωναν εκείνες επί των οποίων είχε κέρδη, όχι εκείνη επί τής οποίας είχε ζημιές. Αυτό το "γνωρίζετε" καλά.
Οπότε από τα κέρδη που είχε και την σωστή διαχείρηση, μαζεύτηκε 5 δις ...χρέος.... :roll:
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Leporello έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 08:48
Maspoli έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 08:11Η εικόνα που είχα στο μυαλό μου είναι η παρακάτω που δε διαφέρει πολύ από τα νούμερα που έδωσες ή θυμόμουν
Εικόνα

Νομίζω λοιπόν πως τα 1.2 δις των ιδίων κεφαλαίων που "έγιναν αέρας επί Σύριζα" όπως είπες, ήταν κυρίως επισφάλειες (οι οποίες κατά κύριο λόγο έγιναν το 2015) και όχι ζημιές χρήσης.
Ασφαλώς δεν είναι έτσι, αφού το ποσό προβλέψεων που έγινε τα τελευταία 4 χρόνια είναι μικρότερο από εκείνο που έγινε τα προηγούμενα 4 που υπήρχαν συνολικά κέρδη, έστω και μικρά. Αλλωστε, οι μεγαλύτερες ζημιές ήταν το 2018 που όχι μόνο δεν έγιναν προβλέψεις, αλλά αντιστράφηκαν και 133 εκατ.
Οι ζημιές μιας χρήσης όμως πολλές φορές επηρεάζονται από έκτακτα γεγονότα. Δεν λέω ότι το 2018 δεν υπήρξαν ζημιές, δε νομίζω όμως ότι η πτώση των ιδίων οφείλεται σε ζημιές-δεν είχε κάθε χρόνο ζημιές η ΔΕΗ.

To "έχω ακούσει" δεν είναι τόσο αυθαίρετο όσο ίσως νομίζεις. Νομίζω ότι υπάρχει συνεργασία με την Qualco για είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών ενώ γνωρίζω ότι για οφειλέτες τύπου ΤΟΕΒ, η ΔΕΗ έχει από πέρυσι αρχίσει να δείχνει αρκετά σκληρή στάση πράγμα που θα οδηγήσει σίγουρα στην είσπραξη κάποιου σημαντικού ποσοστού από τα χρωστούμενα και τακτοποίηση της από εδώ και πέρα κατανάλωσης. Μια στάση που έγινε κόντρα σε ας πούμε σε δημάρχους και περιφερειάρχες (ορισμένοι-μάλλον πολλοί-εκ των οποίων είναι στο κόμμα του Χατζηδάκη)
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

nrg έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 09:00
Leporello έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 08:55
nrg έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 08:48Τα προβλήματα με την ΔΕΗ είναι γνωστά και γνωρίζουμε ποιες κυβερνήσεις την χαντάκωναν επί δεκαετίες.
Σωστό κι'αυτό. Την χαντάκωναν εκείνες επί των οποίων είχε κέρδη, όχι εκείνη επί τής οποίας είχε ζημιές. Αυτό το "γνωρίζετε" καλά.
Οπότε από τα κέρδη που είχε και την σωστή διαχείρηση, μαζεύτηκε 5 δις ...χρέος.... :roll:
Από μόνο του, το δανειακό χρέος δεν λέει τίποτα. Είναι στο επίπεδο του ετήσιου τζίρου, πράγμα που έχουν πολλές εταιρείες. Οι τεράστιες ζημιές μαζί με το χρέος οδηγούν στην καταστροφή. Αλλωστε, όσο η ΔΕΗ είχε κέρδη, οι Ορκωτοί Ελεγκτές δεν έγραφαν την παρατήρηη που έγραψαν φέτος.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

Leporello έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 08:58
nrg έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 08:52
Leporello έγραψε: 14 Ιούλ 2019, 23:14 Που τα βρήκε; Μα το λέει στις Οικονομικές Καταστάσεις και πάλι: Σελίδα 102 Είσπραξη από ΥΚΩ 360 εκατ. Αυτά δηλαδή που αναγνωρίσθηκαν σαν έσοδα τής ΔΕΗ το 2017, πληρώθηκαν από το Κράτος το 2018. Και τα υπόλοιπα έτσι τα βρήκε. Εισπράτοντας προκαταβολές γιά μακροχρόνια έργα π.χ. που όμως δεν θα επαναληφθούν. Θέλεις κι'άλλα;
Φυσικά.
Διότι 212,4 + 746,7 = 959,1 εκατ ευρώ έδωσε το 2018 για να μειώσει το χρέος της και για επενδύσεις.

Από τα 336 εκατ που πήρε ως προκαταβολή (και δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα) μένουν άλλα 623,1 εκατ τα οποία σύμφωνα με Χατζηδάκη, θα έπεσαν από ουρανό... αφού δεν έχει ούτε για κολώνες ...
Απλούστατο: δεν πλήρωσε άλλες υποχρεώσεις της και προτίμησε να πληρώσει το δάνειο. Τα λέει όλα η κατάσταση ταμειακών ροών. Αρκεί να είσαι σε θέση να την διαβάσεις. Και εσύ δεν είσαι, μόνο γιά παπαρίτσες είσαι καλός.
Γιατί χάνεις την ψυχραιμία σου;
Αν δυσκολεύεσαι, δεν δεσμεύεσαι από κανέναν. Φεύγεις όποτε θέλεις.

Για την κουβέντα της ΔΕΗ:
Βρε καλέ μου ΤΟΣΟ δύσκολο είναι να γράψεις:

Η ΔΕΗ δεν πλήρωσε τον Α τον Β και τον Γ και για αυτό μείωσε το χρέος και έκανε επενδύσεις.

Να δούμε μήπως τελικά έπρεπε να πληρώσει τους Α, Β και Γ και να αυξήσει το χρέος στα 6 δις και να μειώσει τις επενδύσεις.

Οπότε ο Χατζηδάκης θα πανηγύριζε σήμερα με 6 δις χρέος και λιγότερες επενδύσεις.
Αφού με τα 5 δις χρέος και λιγότερες επενδύσεις το 2014, όλα ήταν μια χαρά, ίσως να είναι ακόμα καλύτερα με 6 δις χρέος.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Άβαταρ μέλους
Leporello

Maspoli έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 09:09Οι ζημιές μιας χρήσης όμως πολλές φορές επηρεάζονται από έκτακτα γεγονότα. Δεν λέω ότι το 2018 δεν υπήρξαν ζημιές, δε νομίζω όμως ότι η πτώση των ιδίων οφείλεται σε ζημιές-δεν είχε κάθε χρόνο ζημιές η ΔΕΗ.
Υπήρχαν και κέρδη, αλλά το συσσωρευμένο αποτέλεσμα 4 ετών συριζαϊκής διαχείρισης ήταν ζημιά 700 εκατ. Μέσα σε αυτά υπήρχαν τα έκτακτα κέρδη 360 εκατ. από ΥΚΩ (που αντιστοιχούν όμως και σε προηγούμενα έτη) και 180 εκατ. από την πώληση του ΑΔΜΗΕ. Και έχουμε ακόμη τα 200 εκατ. ζημιά του Α' τριμήνου 2019. Σε σύγκριση, τα προηγούμενα 4 χρόνια 2011-2014 είχαμε συσσωρευμένο αποτέλεσμα κέρδος 170 εκατ. (οφειλόμενο όμως αποκλειστικά σε κέρδη 730 εκατ. του 2014) με μεγαλύτερες προβλέψεις και χωρίς αυτά τα έκτακτα.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Το 2017 και το 2016 η ΔΕΗ είχε θετικές ταμειακές ροές απ΄ότι βλέπω (για το 2018 δε μου ανοίγει ο σύνδεσμος που βρήκα). Το γεγονός ότι παράλληλα τρέχουν μεγάλες επενδύσεις και αποπλήρωνε δανεισμό, δε δείχνει ότι δεν έχει να πληρώσει ούτε για κολώνες. Και για το 2017 να δεχτώ ότι έπαιξε ρόλο ο ΑΔΜΗΕ σε αυτό. Το ίδιο όμως συνέβη και για το 2016.
Kataras

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kataras »

Εδώ αναφέρεται για πλάνα επενδύσεων 500.000.000 και ο Χατζηδάκης λέει ότι δεν υπάρχει ούτε για κολόνες χρήματα;
Τί γίνεται;

https://energypress.gr/news/neo-pio-fil ... gi-emploki
Άβαταρ μέλους
Leporello

nrg έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 09:21
Leporello έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 08:58
nrg έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 08:52 Φυσικά.
Διότι 212,4 + 746,7 = 959,1 εκατ ευρώ έδωσε το 2018 για να μειώσει το χρέος της και για επενδύσεις.

Από τα 336 εκατ που πήρε ως προκαταβολή (και δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα) μένουν άλλα 623,1 εκατ τα οποία σύμφωνα με Χατζηδάκη, θα έπεσαν από ουρανό... αφού δεν έχει ούτε για κολώνες ...
Απλούστατο: δεν πλήρωσε άλλες υποχρεώσεις της και προτίμησε να πληρώσει το δάνειο. Τα λέει όλα η κατάσταση ταμειακών ροών. Αρκεί να είσαι σε θέση να την διαβάσεις. Και εσύ δεν είσαι, μόνο γιά παπαρίτσες είσαι καλός.
Γιατί χάνεις την ψυχραιμία σου;
Αν δυσκολεύεσαι, δεν δεσμεύεσαι από κανέναν. Φεύγεις όποτε θέλεις.

Για την κουβέντα της ΔΕΗ:
Βρε καλέ μου ΤΟΣΟ δύσκολο είναι να γράψεις:

Η ΔΕΗ δεν πλήρωσε τον Α τον Β και τον Γ και για αυτό μείωσε το χρέος και έκανε επενδύσεις.

Να δούμε μήπως τελικά έπρεπε να πληρώσει τους Α, Β και Γ και να αυξήσει το χρέος στα 6 δις και να μειώσει τις επενδύσεις.

Οπότε ο Χατζηδάκης θα πανηγύριζε σήμερα με 6 δις χρέος και λιγότερες επενδύσεις.
Αφού με τα 5 δις χρέος και λιγότερες επενδύσεις το 2014, όλα ήταν μια χαρά, ίσως να είναι ακόμα καλύτερα με 6 δις χρέος.
Εγώ χάνω την ψυχραιμία μου; Αφού κάθομαι και σου απαντάω την στιγμή που ισχυρίζεσαι ότι η ΔΕΗ είναι καλύτερα με ζημιές (τρομακτικές ζημιές είναι η σωστή έκφραση) αλλά μικρότερο χρέος, παρά με κέρδη και με χρέος, είμαι ήρωας, όχι άνθρωπος που έχασε την ψυχραιμία μου. Προφανώς δεν μπορώ να σου πώ ποιόν πλήρωσε και ποιόν δεν πλήρωσε η ΔΕΗ ένα προς ένα (αλήθεια περίμενες με αυτή την μαλακία να ξεγλυστρήσεις; ). Θα κάνω μία προσπάθεια αν μου πείς εσύ πρώτα ονόματα και διευθύνσεις όλων των πιστωτών τής ΔΕΗ και μετά θα σου πώ εγώ ποιούς έπρεπε να πληρώσει και ποιούς όχι.
nrg έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 09:21Να δούμε μήπως τελικά έπρεπε να πληρώσει τους Α, Β και Γ και να αυξήσει το χρέος στα 6 δις και να μειώσει τις επενδύσεις.
Δεν είναι αξιολογική η κρίση. Απλώς, ο καθένας καταλαβαίνει ότι αν δεν πληρώνεις κάποιους από αυτούς που χρωστάς, σου περισσεύει ρευστότητα να πληρώσεις το δάνειο. Δεν είναι δείγμα αυτό επιτυχούς διαχείρισης. Το να εμφανίσεις κέρδη είναι.
1.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Τώρα μου άνοιξε ο ισολογισμός του 2018

http://www.helex.gr/documents/10180/434 ... ersion=1.0

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι λογιστής. Απ' ότι διαβάζω η εταιρεία είχε πράγματι αρνητικές ταμειακές ροές για το 2018-δηλαδή στο συρτάρι της μπήκαν λιγότερα χρήματα απ' όσα βγήκαν. Μπήκαν 1087941000 και βγήκαν 1140961000 ευρώ. Αρνητικό κατά 53.020.000 ευρώ

Υπάρχει όμως ένα αλλά (για τα ποσά που έβγαλε από το συρτάρι της)
Η εταιρεία κατέβαλε 695.966.000 ευρώ σε επενδυτικό πρόγραμμα ενώ παράλληλα πήρε μεν δάνεια: μακροπρόθεσμα+βραχυπρόθεσμα=272.794.000+16.483.000=289.277.000 αλλά ταυτόχρονα αποπλήρωσε πολύ μεγαλύτερο δανεισμό ύψους 570.061.000 ευρώ.

Δε δείχνει λοιπόν ούτε για το 2018 ότι δεν έχει ούτε για κολώνες
Άβαταρ μέλους
vc15

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vc15 »

Leporello έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 09:20
nrg έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 09:00
Leporello έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 08:55 Σωστό κι'αυτό. Την χαντάκωναν εκείνες επί των οποίων είχε κέρδη, όχι εκείνη επί τής οποίας είχε ζημιές. Αυτό το "γνωρίζετε" καλά.
Από μόνο του, το δανειακό χρέος δεν λέει τίποτα. Είναι στο επίπεδο του ετήσιου τζίρου, πράγμα που έχουν πολλές εταιρείες. Οι τεράστιες ζημιές μαζί με το χρέος οδηγούν στην καταστροφή. Αλλωστε, όσο η ΔΕΗ είχε κέρδη, οι Ορκωτοί Ελεγκτές δεν έγραφαν την παρατήρηη που έγραψαν φέτος.
Κάτι σαν την χώρα δηλαδή? Και ο Τσίπρας στη θέση Κωστάκη Καραμανλή?
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Η αμήχανη στιγμή που τα ευγενή ταμεία πληρώνουν για την αγενή ιδιωτική ασφάλιση.
Η κύρια κερδοφόρα δραστηριότητα του Συνεταιρισμού έγκειται στο νέο μοντέλο ασφάλισης που υιοθέτησε την 1η Δεκεμβρίου 2018, με στόχο την εξασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης, ένα εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα δευτεροβάθμιας υγείας, που παρέχει στα μέλη του σε συνεργασία με τον Όμιλο Ευρωκλινικής και τη MINETTA Ασφαλιστική. Το Ομαδικό Πρόγραμμα Ιδιωτικής Ασφάλισης διακρίνεται από τις υψηλές προδιαγραφές, τους προνομιακούς όρους ασφαλιστικών καλύψεων και πρόκειται για το οικονομικότερο πρόγραμμα της αγοράς στο οποίο μέχρι στιγμής έχουν ασφαλιστεί περίπου 6.500 μέλη του Συνεταιρισμού.
https://new-economy.gr/2019/06/28/kerdo ... u-tis-deh/

:lol: :lol: :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Χόρχε ντελ Σάλτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο »

Εικόνα
Χόρχε ντελ Σάλτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο »

Εικόνα

συμπληρώστε τη φράση:

"δε βλέπω την ώρα να ..."
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 10:09 Εικόνα
:smt023

Το απόλυτο παραγωγικό και κερδοφόρο μοντέλο.

Δοξάστε πληρώστε τους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”