!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τεχνικές και Συνταγές .

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Custom_F έγραψε: 20 Μάιος 2018, 00:02
Αγις έγραψε: 20 Μάιος 2018, 00:00
Custom_F έγραψε: 19 Μάιος 2018, 23:53 :o Τιλεστωρα ρε συ... Δεν παιζει.

Μηπως νοικιαζουν πουθενα ψηστες;
:8)
Ποσο παει το μαλλι;
Εξαρτάται.
Ατομα - περιοχή - αν πρόκειται για γιορτή η μικρή συγκέντρωση - μενού - ωρες προετοιμασίας απασχόλησης.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Custom_F
Δημοσιεύσεις: 9262
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:12

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

Αγις έγραψε: 20 Μάιος 2018, 00:09 Εξαρτάται.
Ατομα - περιοχή - αν πρόκειται για γιορτή η μικρή συγκέντρωση - μενού - ωρες προετοιμασίας απασχόλησης.
Στειλε pdf.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Custom_F έγραψε: 20 Μάιος 2018, 00:11
Αγις έγραψε: 20 Μάιος 2018, 00:09 Εξαρτάται.
Ατομα - περιοχή - αν πρόκειται για γιορτή η μικρή συγκέντρωση - μενού - ωρες προετοιμασίας απασχόλησης.
Στειλε pdf.
Να στείλω ένα βίντεο που δείχνει που δείχνει οτι η πλειοψηφία των ακριβότερων στεκάδικων στην Αμερική ψήνει τα πανάκριβα μπριτζόλια με την τεχνική της φωτιάς ( με γκαζι ) από πάνω ; :003:

Είμεθα ακριβοί πάντως αλλά και μόνο που θα γευτείς ακόμα και το ψωμί ψημένο σωστά και με το κατάλληλο ξύλο ( συλλέγουμε προσεκτικά τα καλύτερα απ όλα τα δέντρα - και οχι μόνο ) φτάνει.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Custom_F
Δημοσιεύσεις: 9262
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:12

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

Αγις έγραψε: 20 Μάιος 2018, 00:20 Να στείλω ένα βίντεο που δείχνει που δείχνει οτι η πλειοψηφία των ακριβότερων στεκάδικων στην Αμερική ψήνει τα πανάκριβα μπριτζόλια με την τεχνική της φωτιάς ( με γκαζι ) από πάνω ; :003:

Είμεθα ακριβοί πάντως αλλά και μόνο που θα γευτείς ακόμα και το ψωμί ψημένο σωστά και με το κατάλληλο ξύλο ( συλλέγουμε προσεκτικά τα καλύτερα απ όλα τα δέντρα - και οχι μόνο ) φτάνει.
Βιντεο γιατι; σε πιστευω και μου τρεχουν τα σαλια. Αρκει.

Στειλε pdf με υπηρεσιες και τιμες.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Τιμές Κ Σ .


*Κατόπιν Συνεννοήσεως.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Κλείνει η τριλογία με τα παϊδάκια - με τα μοσχαρίσια - βοδινά.
Τα βασικά από τον Ζen PitMaster Meathead.

https://amazingribs.com/tested-recipes/ ... -beef-ribs
https://amazingribs.com/tested-recipes/ ... ibs-recipe

Και δύο βίντεο - απο τα πολλά στο νετ - εμπνευσμένα από τις διδαχές του.






+1

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15420
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Να στείλω ένα βίντεο που δείχνει που δείχνει οτι η πλειοψηφία των ακριβότερων στεκάδικων στην Αμερική ψήνει τα πανάκριβα μπριτζόλια με την τεχνική της φωτιάς ( με γκαζι ) από πάνω ;
να στειλεις αφου πρωτα το δεις εσυ και καταλαβεις την διαφορα.
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Φυσικός τρόπος - τεχνική για να μην κολλάνε τα κρεατικά στη σχάρα.




Δουλεύει το ίδιο καλά και με πατάτα.

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Τί λέει η επιστήμη για το ψήσιμο μπριτζόλας , Συγκριτικό τεχνικών forward sear vs reverse sear.




Εδώ το κείμενο ανάλυσης του βίντεο και των τεχνικών.
http://www.genuineideas.com/ArticlesIndex/steak.html
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15420
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

συνταγη για καραντζορτζεβα ,δυσκολο να βρεις κατσκαβαλι αλλα βαζεις ενα αλλο τυρακι ημισκληρο κιτρινο.

Δεν χρειαζεται να ξερεις σερβικα γιανα καταλαβεις την συνταγη ειναι απλουστατη αλλα διαφορετικη
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Το reverse sear για όσους δεν έχουν η δεν μπορούν - θέλουν να έχουν ψησταριά.



Εδώ λεπτομερείς οδηγίες για μπριτζόλες.

https://www.seriouseats.com/2012/12/the ... teaks.html

Και σε ζωγραφισμένο.

https://www.seriouseats.com/2017/03/how ... steak.html

και για χοιρινές.

https://www.seriouseats.com/2014/03/the ... -blah.html
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Δημοσιεύσεις: 9338
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:44
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

Προς φορουμ Μαστερ ψηστες...
Μηπως θα πρεπει να δινεται και την αποσταση
καρβουνου-σχαρας αναλογα με τον τροπο ψησιματος...;

Παρατηρω πολλα απο τα στεκια να εχουν μια μαυρη επιφανεια...
Οπου μαυρο ειναι καμμενο που λεμε...Καρκινος δηλαδη καπως...
Ειναι δυσκολο να κρατατε την χρωματικη παλεττα του καφε...;
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 22 Μάιος 2018, 23:47 Προς φορουμ Μαστερ ψηστες...
Μηπως θα πρεπει να δινεται και την αποσταση
καρβουνου-σχαρας αναλογα με τον τροπο ψησιματος...;

Παρατηρω πολλα απο τα στεκια να εχουν μια μαυρη επιφανεια...
Οπου μαυρο ειναι καμμενο που λεμε...Καρκινος δηλαδη καπως...
Ειναι δυσκολο να κρατατε την χρωματικη παλεττα του καφε...;
Οι αποστάσεις διαφέρουν ανάλογα με το που τοποθετείται το κρέας στη σχάρα και ποιά μέθοδος ακολουθείται - Direct - indirect -2 zone - snake κλπ .
https://www.weber.com/US/en/grill-skill ... 34138.html

Το σταθερό ( στην πλειοψηφία εκτός απο ψησταριές τύπου santa maria - hibachi ) είναι η απόσταση καρβουνων σχαρας ψησίματος που στα πιο επιτυχημένα μοντέλα είναι 12.5 και 7.5 πόντοι
ανάλογα με την χωρητικότητα σε καυσιμη ύλη και το μέγεθος της ψησταριάς.
Το ''μαυρισμα '' είναι από τα ξύλα καπνίσματος και τα χρώματα ποικίλουν - η μηλιά πχ δίνει βαθύ σκούρο χρώμα.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15420
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Ντιρεκτ ξεντιρεκτ απαγορευεται (για μενα ) φωτια στο κρεας ,οι Αμερικανοι το κανουν δεν πολυνοιαζιοντι εγω το θεωρω εγλημα (οπως και την σταχτη...)

κατ τα αλλα οπως λεει και ο Καπελλας 10 ποντοι ειναι καλα ,το σωστο ειναι ομως αναλογα με τηνθερμοκρασια που εχεις πετυχει.
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

perseus έγραψε: 23 Μάιος 2018, 07:33 Ντιρεκτ ξεντιρεκτ απαγορευεται (για μενα ) φωτια στο κρεας ,οι Αμερικανοι το κανουν δεν πολυνοιαζιοντι εγω το θεωρω εγλημα (οπως και την σταχτη...)

κατ τα αλλα οπως λεει και ο Καπελλας 10 ποντοι ειναι καλα ,το σωστο ειναι ομως αναλογα με τηνθερμοκρασια που εχεις πετυχει.
Μαθαίνεις σιγάαα σιγάα (πολύ σιγά )

Οι παράγοντες που επιδρούν στο να πετύχουμε τη θερμοκρασία που χρειάζεται ανάλογα με την τεχνική και το είδος του φαγητού είναι δεκάδες και μεταβαλλόμενοι. Στίς σωστές ψησταριές μας βοηθούν και οι αεραγωγοί να τις επιτύχουμε .
Ευτυχώς υπάρχουν και θερμόμετρα - το χερι και πόσο αντέχει πάνω απο τη φωτιά είναι για μαστόρια :003: - και μπορουμε να γνωρίζουμε ΤΙΣ ΔΥΟ θερμοκρασίες που είναι κρίσιμες .
Θερμοκρασία σχάρας κ εσωτερική φαγητού.
Ιδού εργαλείο κορυφή που εισάγεται κ στην Ελλάδα κατάλληλο και για ηλεκτρικές κουζίνες και για ψησταριές και σαν ανεξάρτητος μετρητής. Περιλαμβάνει τον αισθητήρα φαγητού - χρειάζεται τον αέρος (σχάρας) 40+ 17 δολάρια.

https://www.thermoworks.com/DOT?tw=AMAZINGRIBS


ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”