!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Συριζα, ΝΔ, Κιναλ. Απο το ιδιο χαρμανι.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Re: Συριζα, ΝΔ, Κιναλ. Απο το ιδιο χαρμανι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Δημοκράτης έγραψε: 20 Ιουν 2019, 22:04
Kauldron έγραψε: 20 Ιουν 2019, 19:11
Ή μήπως να πάει σε άτακτη χρεοκοπία και δραχμή με ο,τι αυτό συνεπάγεται;
Δεν είμαι οικονομολόγος να ξέρω τί συνεπάγεται.
Αυτό που ξέρω είναι οτι η οικονομία σου σαν Ελλάδα δε μπορεί ν' αντέξει να έχει για νόμισμα το γερμανικό μάρκο. Απλά δεν είναι νόμισμα για την Ελλάδα αυτό.
αφού δεν είσαι οικονομολόγος πως ξέρεις ότι ελλάδα δεν αντέχει το ευρώ αλλά αντέχει να αλλάξει νόμισμα και να πάει σε άτακτη πτώχευση; :lol: :lol: :lol:
πως ξέρεις ότι ελλάδα δεν αντέχει το ευρώ
Το βλέπω. Δε χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να το καταλάβεις αυτό. Εγώ δεν είπα τίποτα για άτακτη πτώχευση, για το ευρώ μίλησα. Κάποτε τα 'λεγε και ο Μπουμπού.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

μίστερ μαξ έγραψε: 20 Ιουν 2019, 21:41
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 20 Ιουν 2019, 21:36
μίστερ μαξ έγραψε: 20 Ιουν 2019, 21:26

Αντιθετως φιλε μου, το κειμενο διεπεται απο ενα εντονο ανθρωπισμο. Κυττα, τι λεει: δεν θέλουμε να γινουν όλοι αναρχικοι. Ουτε μπορουμε να κανουμε κάτι τέτοιο. Εμεις σαλπάρουμε προς τον προορισμο μας για να ζήσουμε την ζωή μας συμφωνα με τις αρχες μας. Εσεις, δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε. Αυτό ερχεται σε αντίθεση με την κομμουνιστική θεωρια και τον ιστορικό υλισμό. Ειναι μια ιδεαλιστική και ηρωϊκή προσέγγιση της ζωης.
Αν κάτι θεωρώ ως φασιστικό γνωρισμα είναι η ιδεαλιστική και ηρωική , με αρκετή δόση ποιητικού λογοτεχνικού ρομαντισμού , προσέγγιση της ζωής :wink
Ειναι ex association fallacy αυτο που κάνεις. :102:
Απλή παρατήρηση
Η φασιστική προπαγάνδα η τα φασιστικά προπαγανδιστικά κείμενα είναι γεμάτα από μεταφυσικού τύπου ιδεαλισμό , από ηρωικά πρότυπα τα οποία περιγράφονται με όμορφο ποιητικό ρομαντικό λογοτεχνικό τρόπο
Τελικά ο ρομαντισμός και ο ιδεαλισμός ήταν ανέκαθεν γνωρίσματα του φασισμου ..
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Πάολο έγραψε: 20 Ιουν 2019, 22:01 Σταματηστε πια με τον Ρουβικωνα.
Βαθυ κρατος ειναι, με σκοπο να τρομαξει τους νοικοκυραιους.
Βαζουμε και μια αναρχικη πινελια, κανουμε και μια καταληψη.
Ασφαλιτες του κερατά.
Βασικά ..εάν τους έδινε χρημματα και τους έβαζε η ΝΔ και ο Μητσοτάκης ..τόση επικοινωνιακή ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έκαναν .
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Kauldron έγραψε: 20 Ιουν 2019, 22:06
Kauldron έγραψε: 20 Ιουν 2019, 19:11

Δεν είμαι οικονομολόγος να ξέρω τί συνεπάγεται.
Αυτό που ξέρω είναι οτι η οικονομία σου σαν Ελλάδα δε μπορεί ν' αντέξει να έχει για νόμισμα το γερμανικό μάρκο. Απλά δεν είναι νόμισμα για την Ελλάδα αυτό.
αφού δεν είσαι οικονομολόγος πως ξέρεις ότι ελλάδα δεν αντέχει το ευρώ αλλά αντέχει να αλλάξει νόμισμα και να πάει σε άτακτη πτώχευση; :lol: :lol: :lol:
Το βλέπω. Δε χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να το καταλάβεις αυτό. Εγώ δεν είπα τίποτα για άτακτη πτώχευση, για το ευρώ μίλησα. Κάποτε τα 'λεγε και ο Μπουμπού.
πως ακριβώς το βλέπεις; ΤΙ ακριβώς βλέπεις; Αντέχει η Βουλγαρία να έχει σταθερή ισοτιμία με το Ευρώ και δεν αντέχει η Ελλάδα να έχει ευρώ;
Αν πας σε δραχμή δηλαδή και εγώ σε λέω ότι σε δίνουν ισοτιμία 2001 και σε κάνουν το χρέος σε δολάρια, τι θα αλλάξει; Ξαφνικά θα σε δανείζει όλος ο ντουνιάς και δεν θα έχεις ελλείμματα;
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Πάολο έγραψε: 20 Ιουν 2019, 21:55
πατησιωτης έγραψε: 20 Ιουν 2019, 21:37 Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την αντιμνημονιακή ή μνημονιακή προπαγάνδα.Έχουν λεχθεί τα πάντα πολλές φορές.Θα ήταν βαρετο να σου απαντώ με Βενεζουέλες και τα παρόμοια.Ας μείνουμε στα γεγονότα.Προσωπικά πίστευα ότι ήταν καλύτερο το ΝΑΙ.Βγήκε το ΟΧΙ.Εγώ ήμουν έτοιμος να αποδεχθώ το ΟΧΙ και τις συνέπειές του.Αυτοί που ξεκίνησαν την ιστορία και προκήρυξαν το δημοψήφισμα δεν ήσαν.Ας βρουν οι ψηφοφόροι τους άλλους πιο αξιόπιστους πολιτικούς.
Καταρχην δεν ειναι προπαγανδα. Ειναι πραγματικοτητα.
Χαιρομαι για τη θεση σου και την εκτιμηση σου, σ΄αυτο το ποστ.

Η ουσια ειναι οτι η πλειοψηφια του κοσμου, δεν θελει και δεν αντεχει αυτην τη μνημονιακη πραγματικοτητα.
Ο Συριζα που πουλησε την ελπιδα στον κοσμο προεκλογικα, σκαρφαλωσε απο το 3%-4%, κι εγινε εξουσια.
Μονο που ο Συριζα ειναι μερος του συστηματος.
Αρα πρεπει να βρεθει λυση απο μικρα εξωκοινοβουλευτικα κομματα, που να υποστηριζουν αυτα που ελεγε ο Συριζα,
αλλά οταν ερθουν στην εξουσια, θα υλοποιησουν το προγραμμα τους.
Ηδη κατι γινεται.
Το μόνο ...σοβαρό αριστερό πολιτικό κόμμα που έχει κάποια πολιτική πρόταση ,εάν και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες είναι το ΚΚΕ ..
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Δημοκράτης έγραψε: 20 Ιουν 2019, 22:15

πως ακριβώς το βλέπεις; ΤΙ ακριβώς βλέπεις; Αντέχει η Βουλγαρία να έχει σταθερή ισοτιμία με το Ευρώ και δεν αντέχει η Ελλάδα να έχει ευρώ;
Αν πας σε δραχμή δηλαδή και εγώ σε λέω ότι σε δίνουν ισοτιμία 2001 και σε κάνουν το χρέος σε δολάρια, τι θα αλλάξει; Ξαφνικά θα σε δανείζει όλος ο ντουνιάς και δεν θα έχεις ελλείμματα;
Ρε Δημοκράτη, δεν είχες οικονομικές συναλλαγές πριν το ευρώ? Εγώ είχα. Πολύ πιο καλά τα πράγματα για τον μέσο Έλληνα ήταν με τη δραχμή. Με το ευρώ απλά ακρίβυναν τα πάντα. Όσο αυξάνονταν οι μισθοί, μπορούσε κάποιος ν' ανταπεξέλθει, μετά κόπηκαν οι μισθοί, αλλά έμειναν υψηλές οι τιμές (δες το πετρέλαιο/βενζίνη πχ).
Η Βουλγαρία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ. Τί συζητάμε?
Και οχι, η Ελλάδα ΔΕΝ αντέχει να 'χει ευρώ. Ο αντιπρόδερδός σου τα έλεγε, όταν ήταν στο λάος και ήταν να μπούμε. Αν δεν τον πιστεύεις, μη ψηφίζεις ΝΔ.
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Δημοκράτης

Kauldron έγραψε: 20 Ιουν 2019, 22:45
Δημοκράτης έγραψε: 20 Ιουν 2019, 22:15

Ρε Δημοκράτη, δεν είχες οικονομικές συναλλαγές πριν το ευρώ? Εγώ είχα. Πολύ πιο καλά τα πράγματα για τον μέσο Έλληνα ήταν με τη δραχμή. Με το ευρώ απλά ακρίβυναν τα πάντα. Όσο αυξάνονταν οι μισθοί, μπορούσε κάποιος ν' ανταπεξέλθει, μετά κόπηκαν οι μισθοί, αλλά έμειναν υψηλές οι τιμές (δες το πετρέλαιο/βενζίνη πχ).
Η Βουλγαρία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ. Τί συζητάμε?
Και οχι, η Ελλάδα ΔΕΝ αντέχει να 'χει ευρώ. Ο αντιπρόδερδός σου τα έλεγε, όταν ήταν στο λάος και ήταν να μπούμε. Αν δεν τον πιστεύεις, μη ψηφίζεις ΝΔ.
καταρχάς πριν το ευρώ ήμουν 15 χρονών :p Δεν έχει νόημα το τι γινόταν πριν το 2001, δεν είσαι στο 2001 είσαι στο 2019. Σε λέω κάτι πολύ απλό, αύριο ο μισθός σου γίνεται δραχμές, το ελληνικό χρέος γίνεται δολάρια. Τι ακριβώς θα αλλάξει για την χώρα;
Η Βουλγαρία έχει ένα νόμισμα που έχει σταθερή αξία όσο μισό Ευρώ. Όπως είχε η Ελλάδα το 80 σύνδεση με το δολάριο μέχρι που γίναμε σοσιαλιστές.
Και ο Τσίπρας έλεγε ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ και ο καθένας λέει ότι μαλακία του κατέβει όταν δεν παίζει το κεφάλι του. ΓΙα κάποιο λόγο όμως ο Τσίπρας είδε την έξοδο από το Ευρώ του Σόιμπλε και έκλασε μέντες
Πάολο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάολο »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 20 Ιουν 2019, 22:16 Το μόνο ...σοβαρό αριστερό πολιτικό κόμμα που έχει κάποια πολιτική πρόταση ,εάν και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες είναι το ΚΚΕ ..
Γκετο του κερατά ειναι.
Εναντια στην ΕΕ και στο καπιταλιστικο συστημα, αλλά τον 902 το πουλησε κανονικα σε οφσορ.
Εναντια στην καταργηση συλλογικων συμβασεων, αλλά στο Ριζοσπαστη με ατομικες.
Οσο πεφτει χρημα απο κρατικες επιδοτησεις και θαλασσοδανεια, μια χαρα ειναι.
Αυτες οι πουτανες οι συνθηκες. Δεν ωριμαζουν ποτέ. Εχουν βρει το ελιξηριο της νεοτητας.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Σε λέω κάτι πολύ απλό, αύριο ο μισθός σου γίνεται δραχμές
Επειδή πρόλαβα μισθό σε δραχμές, μου έφταναν και μου περίσσευαν κιόλας. Ρώτα κι άλλους που τα πρόλαβαν.
Η Βουλγαρία έχει ένα νόμισμα που έχει σταθερή αξία όσο μισό Ευρώ. Όπως είχε η Ελλάδα το 80 σύνδεση με το δολάριο μέχρι που γίναμε σοσιαλιστές.
Δε βγάζει νόημα στη συζήτησή μας. Η Ελλάδα ΗΔΗ έχει ευρώ, δεν έχει ισοτιμία. Φάν φάκτ, την ισοτιμία μας την άλλαξαν οι Γερμανούχτεν λίγο πριν μπούμε στο ευρώ. Ήταν τα προεόρτια γι' αυτά που μας περίμεναν. Καταθέτες έχασαν ένα σωρό χρήματα.
ΓΙα κάποιο λόγο όμως ο Τσίπρας είδε την έξοδο από το Ευρώ του Σόιμπλε και έκλασε μέντες
Καμιά μέντα δεν έκλασε, μια χαρά απ' την αρχή δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ σκοπό να μας βγάλει απ' το ευρώ. Πολύ απλά, ο σύριζα είναι τόσο προσκολλημένος στην "Ευρώπη" όσο και η ΝΔ. Είχαν ρωτήσει τον Άδωνι "Ευρώ πάση θυσία? Ακόμα κι αν μας κοστίσει 4 εκατομύρια άνεργους?" και είχε πεί ο Αδώνιδας "οχι βέβαια". Δε συνέχισε όμως ο Χατζηνικολάου να τον ρωτήσει "στους πόσους άνεργους θα πούμε τέρμα?"
Εδώ το είχε πεί:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Πάολο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάολο »

Δημοκράτης έγραψε: 20 Ιουν 2019, 22:54 καταρχάς πριν το ευρώ ήμουν 15 χρονών :p Δεν έχει νόημα το τι γινόταν πριν το 2001, δεν είσαι στο 2001 είσαι στο 2019. Σε λέω κάτι πολύ απλό, αύριο ο μισθός σου γίνεται δραχμές, το ελληνικό χρέος γίνεται δολάρια. Τι ακριβώς θα αλλάξει για την χώρα;
Και ο Τσίπρας έλεγε ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ και ο καθένας λέει ότι μαλακία του κατέβει όταν δεν παίζει το κεφάλι του. ΓΙα κάποιο λόγο όμως ο Τσίπρας είδε την έξοδο από το Ευρώ του Σόιμπλε και έκλασε μέντες
Το ευρω το δανειζει η ΕΚΤ στην τραπεζα της Ελλαδας, κι αυτη με τη σειρα της, στις συστημικες τραπεζες.
Δηλαδη, για καθε ευρω που εχεις στην τσεπη σου, εχεις πληρωσει 0,κατι% παραπανω.
Το ευρω δηλαδη ειναι χρεογραφο. Παραγει χρεος.
Η δραχμη (εθνικο νομισμα), ειναι αξιογραφο.
Δηλαδη οσες δραχμες εχεις στην τσεπη σου, τοσο εχεις πληρωσει για να τις παρεις.

Αν παθαινε κατι ο Ντραγκι σημερα, κι ελεγε οτι μας χαριζει το χρεος.
Απο τη στιγμη που εχουμε ευρω, παλι θα χρωσταμε.
Αλφαβητα στα νομισματικα ειναι αυτο.

Επισης το νομισμα αντιπροσωπευει τη ζωντανη εργασια. Την παραγωγη.
Σε μια χωρα με 60% ανεπισημη ανεργεια, το να εχεις ευρω, ειναι εγκλημα.

Ελπιζω να στροφαρεις και να τσιμπησεις κατι, αλλά μαλλον επι ματαιω.
Θα ερθουν οι κομμουνιστες και θα μας παρουν τις γυναικες.
Δημοκράτης

Kauldron έγραψε: 20 Ιουν 2019, 23:04
Σε λέω κάτι πολύ απλό, αύριο ο μισθός σου γίνεται δραχμές
Επειδή πρόλαβα μισθό σε δραχμές, μου έφταναν και μου περίσσευαν κιόλας. Ρώτα κι άλλους που τα πρόλαβαν.
Δε βγάζει νόημα στη συζήτησή μας. Η Ελλάδα ΗΔΗ έχει ευρώ, δεν έχει ισοτιμία. Φάν φάκτ, την ισοτιμία μας την άλλαξαν οι Γερμανούχτεν λίγο πριν μπούμε στο ευρώ. Ήταν τα προεόρτια γι' αυτά που μας περίμεναν. Καταθέτες έχασαν ένα σωρό χρήματα.
ΓΙα κάποιο λόγο όμως ο Τσίπρας είδε την έξοδο από το Ευρώ του Σόιμπλε και έκλασε μέντες
Καμιά μέντα δεν έκλασε, μια χαρά απ' την αρχή δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ σκοπό να μας βγάλει απ' το ευρώ. Πολύ απλά, ο σύριζα είναι τόσο προσκολλημένος στην "Ευρώπη" όσο και η ΝΔ. Είχαν ρωτήσει τον Άδωνι "Ευρώ πάση θυσία? Ακόμα κι αν μας κοστίσει 4 εκατομύρια άνεργους?" και είχε πεί ο Αδώνιδας "οχι βέβαια". Δε συνέχισε όμως ο Χατζηνικολάου να τον ρωτήσει "στους πόσους άνεργους θα πούμε τέρμα?"
Εδώ το είχε πεί:
Δεν είχε σκοπό να μας βγάλει από το Ευρώ αλλά ο Φλαμπουράρεις κατέβαζε ιδέες για ντου στο Νομισματοκοπείο, ο Βαρουφάκης είχε έτοιμο πλάνο για iou, ο λαπαβίτσας έβγαζε λόγους για το πόσο καλή είναι η επιστροφή στην δραχμή και έκαναν δημοψύφισμα που μας κόστισε όλοι το τραπεζικό σύστημα :lol: :lol:
Ξαναλέω ότι δεν είσαι στο 2001, το κράτος δεν έχει την οικονομία του 2001, δεν έχει τα προβλήματα δανεισμού του 2001, η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη του 2001 και σε ρωτάω κάτι πάρα πολύ απλό. Δηλαδή σήμερα αλλάζεις νόμισμα, χρωστάς όσα χρωστάς, αυξάνουν τα σπρεντς γιατί φυσικά δεν έχεις την την προστασία της ΕΚΤ και έχεις τα ελλείμματα που έχεις. ΤΙ σκατά θα κάνεις;
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Δεν είχε σκοπό να μας βγάλει από το Ευρώ αλλά ο Φλαμπουράρεις κατέβαζε ιδέες για ντου στο Νομισματοκοπείο, ο Βαρουφάκης είχε έτοιμο πλάνο για iou, ο λαπαβίτσας έβγαζε λόγους για το πόσο καλή είναι η επιστροφή στην δραχμή και έκαναν δημοψύφισμα που μας κόστισε όλοι το τραπεζικό σύστημα :lol::lol:
Ναι, δεν είχαν σκοπό να μας βγάλουν απ' το ευρώ. Αυτά που περιγράφεις είναι ακριβώς αυτό "ιδέες που κατέβαζαν".
Και είναι "δημοψήφισμα".
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Δημοκράτης

Kauldron έγραψε: 21 Ιουν 2019, 00:01
Δεν είχε σκοπό να μας βγάλει από το Ευρώ αλλά ο Φλαμπουράρεις κατέβαζε ιδέες για ντου στο Νομισματοκοπείο, ο Βαρουφάκης είχε έτοιμο πλάνο για iou, ο λαπαβίτσας έβγαζε λόγους για το πόσο καλή είναι η επιστροφή στην δραχμή και έκαναν δημοψύφισμα που μας κόστισε όλοι το τραπεζικό σύστημα :lol::lol:
Ναι, δεν είχαν σκοπό να μας βγάλουν απ' το ευρώ. Αυτά που περιγράφεις είναι ακριβώς αυτό "ιδέες που κατέβαζαν".
Και είναι "δημοψήφισμα".
και γιατί δεν είχε σκοπό να μας βγάλει από το Ευρώ; Επίσης σε ρώτησα ποιο πιστεύεις ότι είναι το πλάνο αν βγούμε από το Ευρώ, τι κάνουμε μετά;
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Πάολο έγραψε: 20 Ιουν 2019, 22:59
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 20 Ιουν 2019, 22:16 Το μόνο ...σοβαρό αριστερό πολιτικό κόμμα που έχει κάποια πολιτική πρόταση ,εάν και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες είναι το ΚΚΕ ..
Γκετο του κερατά ειναι.
Εναντια στην ΕΕ και στο καπιταλιστικο συστημα, αλλά τον 902 το πουλησε κανονικα σε οφσορ.
Εναντια στην καταργηση συλλογικων συμβασεων, αλλά στο Ριζοσπαστη με ατομικες.
Οσο πεφτει χρημα απο κρατικες επιδοτησεις και θαλασσοδανεια, μια χαρα ειναι.
Αυτες οι πουτανες οι συνθηκες. Δεν ωριμαζουν ποτέ. Εχουν βρει το ελιξηριο της νεοτητας.
Τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς τι ρεαλιστικές και εφικτές προτάσεις έχουν πάνω στα κοινωνικά , πολιτικά ζητήματα ; :D
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Δημοκράτης έγραψε: 21 Ιουν 2019, 00:12
Kauldron έγραψε: 21 Ιουν 2019, 00:01
Και είναι "δημοψήφισμα".
και γιατί δεν είχε σκοπό να μας βγάλει από το Ευρώ; Επίσης σε ρώτησα ποιο πιστεύεις ότι είναι το πλάνο αν βγούμε από το Ευρώ, τι κάνουμε μετά;
Σαν να ρωτούν κάποιοι ..Ρωμιοί επαναστάτες το 1820 τον Κολοκοτρώνη το εάν υπάρχει πλάνο να φύγουμε από το γροσι και την Οθωμανική Ένωση και τι κάνουμε μετά !!! :smt005:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”