Διαφωνώ, επειδή πιστεύω ότι η θέση του καθενός μας και καθορίζει τον αντίκτυπο που έχουν οι πράξεις μας, αλλά και δίνει άλλη βαρύτητα στις ενέργειές μας. Είναι σαν να λες (για οποιονδήποτε πολιτικό) κοίτα ρε τον μαλάκα που δεν ήρθε στη συγκέντρωση, ενώ πήγα εγώ. Το γιατί δεν πήγε σηκώνει πολλή κουβέντα αν είναι σωστό ή όχι, εκεί μπορεί και να 'μαι και μαζί σου (ότι έπρεπε να πάει δηλαδή), αλλά δεν μπορώ με τίποτα να το συγκρίνω με τη δική μου απόφαση να πάω.Sid Vicious έγραψε: 03 Ιουν 2019, 15:45Νομίζω έχεις λάθος οπτική όσο αφορά την συγκριση. Ένα μεγάλο λάθος, σύμπτωμα κιόλας βαθειάς κοιωννικής και πολιτικής σήψης είναι η πίστη σε επαγγελματίες πολιτικούς. Όσο πολιτικός είναι ο Μητσοτάκης, το ίδιο είναι και ο Σαββίδης και εσύ και εγώ. Η πολιτική, η ενσχόληση και διαχείριση των κοινών, δεν είναι και δεν πρέπει να είναι κάτι σαν εξειδικευμένη επαγγελματική ταυτότητα. Οπότε η σύγκριση θέσεων που παίρνει ο καθένας σε κονωνικά ζητήματα είναι ορθή και λογικότατη.shrike έγραψε: 03 Ιουν 2019, 15:33Ρε συ, εγώ σχολίασα γιατί δεν ήρθε επίσημα (κανένα) κόμμα, όχι τι έκανε ο Χ σε αντίθεση με τον Ψ. Όπου Χ και Ψ είναι Μητσοτάκης και Σαββίδης, έτσι; Με ποια λογική τίθεται καν θέμα σύγκρισης των ενεργειών του ενός σε σχέση με αυτές του άλλου; Ο ένας είναι ένας επιχειρηματίας και πρόεδρος ομάδας και ο άλλος ένας πολιτικός, αρχηγός κόμματος. Να μου πεις ότι ήρθε πχ ο Καμμένος σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, το καταλαβαίνω. Ή ο Σαββίδης σε αντίθεση με τον (πχ) Χαΐτογλου ή Μαρινάκη ή Γιαννακόπουλο κλπ. Αλλά αυτοί οι δυο που κρίνεις τις ενέργειές τους, δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους.Sid Vicious έγραψε: 03 Ιουν 2019, 15:25
Εδώ κάνεις λάθος, δεν ήρθαν επίσημα για να μην χαρακτηριστούν εθνικιστές, βέβαια είδαν πολύ κόσμο (aka ψηφοι) και αλλάξαν γνωμη μετα, χαρακτηριστικό και σημειολογικά το γεγονός ότι ο κούλης επέλεξε να πάει για σκι εκείνη την ημέρα που είχε μαζευτεί μια λαοθάλασσα στην Θεσσαλονίκη. Στον αντίποδα ο Σαββίδης ήρθε εκεί, ανάμεσα στο κόσμο. Όσα στελέχη ήρθαν παρά τις έμμεσες επίσημες κομματικές γραμμές μη συμμετοχής, μπράβο τους.
Όσο για τον λόγο που δεν ήρθαν "επίσημα", εγώ το πιστεύω αυτό που λέω. Στο συλλαλητήριο είδα άτομα που σήμερα βρίσκονται (ή τέλος πάντων, θα βρίσκονται όταν επισημοποιηθούν) σε λίστες υποψηφίων, οι οποίοι μια χαρά φώναζαν, βγαίναν φωτογραφίες, τις ανεβάζαν σε προσωπικούς λογαριασμούς από την αρχή μάλιστα, όταν ακόμα μαζευόταν ο κόσμος. Χωρίς να φοβούνται πώς θα τους χαρακτηρίσουν (που φυσικά και το κάνανε, οι γνωστοί "δεν είσαι μαζί μας; είσαι φασίστας").
Επίσης, τόση ώρα κάνουμε διάλογο πάνω στο θέμα, και ειλικρινά δεν το ήξερα. Ο Σαββίδης εμφανίστηκε στο συλλαλητήριο; Στ' αλήθεια το ρωτάω, ούτε τον είδα προσωπικά, αλλά ούτε και έτυχε να ακούσω κάτι τόσο καιρό, πρώτη φορά τώρα από σένα το άκουσα.