Μου προωθεί τις εικόνες η σύζυγος, δε με βάνουν στα γκρουπς οι κερατάδες
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;
Re: Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άλλο σκοπός (τελολογική προσέγγιση) και άλλο η αιτία. Καμία ταυτολογία δεν υφίσταται, άσχετα αν δεν μπορείς να διαχωρίσεις.hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2019, 14:38 Εγώ το διαβάζω ως «δεν έχω σκοπό της ύπαρξής μου το φαΐ, το φαΐ είναι η αιτία της ύπαρξής μου», το οποίο ναι, είναι ταυτολογία. Λιτοδίαιτος ο Σωκράτης δεν ήταν. Ούτε μετριόφρων ήταν. Ποτέ δεν είπε ας πούμε ότι «ένα ξέρω, ότι τίποτα δεν ξέρω» (το οποίο είναι λογικό άτοπο).
My Life had stood, a Loaded Gun
Το αντίθετο της ταυτολογίας είναιaljawn έγραψε: 31 Μάιος 2019, 16:12Άλλο σκοπός (τελολογική προσέγγιση) και άλλο η αιτία. Καμία ταυτολογία δεν υφίσταται, άσχετα αν δεν μπορείς να διαχωρίσεις.hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2019, 14:38 Εγώ το διαβάζω ως «δεν έχω σκοπό της ύπαρξής μου το φαΐ, το φαΐ είναι η αιτία της ύπαρξής μου», το οποίο ναι, είναι ταυτολογία. Λιτοδίαιτος ο Σωκράτης δεν ήταν. Ούτε μετριόφρων ήταν. Ποτέ δεν είπε ας πούμε ότι «ένα ξέρω, ότι τίποτα δεν ξέρω» (το οποίο είναι λογικό άτοπο).
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
https://www.lifo.gr/now/greece/239513/s ... oys-sakoys
Δεν βάζω φωτογραφία της συναδέλφου, γιατί θα την βγάλουμε έξω και θα την παίζουμε όλοι.
Δεν βάζω φωτογραφία της συναδέλφου, γιατί θα την βγάλουμε έξω και θα την παίζουμε όλοι.
- hellegennes
Νιώστε, λίγο. Αφού το ότι τρως είναι ο λόγος που κρατιέσαι στην ζωή, σκοπός της ζωής σου είναι να τρως (ώστε να κρατιέσαι στην ζωή). Μπορεί να μην είναι ο ΜΟΝΟΣ σκοπός της ζωής σου, αλλά ΕΙΝΑΙ σκοπός της ζωής σου.
Αιτία και σκοπός συνδέονται κυκλικά στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν είπα πουθενά ότι σκοπός και αιτία είναι το ίδιο πράγμα.
Αιτία και σκοπός συνδέονται κυκλικά στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν είπα πουθενά ότι σκοπός και αιτία είναι το ίδιο πράγμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ανόθευτη, αδιάβλητη, φυσική διαδικασία. Τι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και πίπες.aljawn έγραψε: 31 Μάιος 2019, 23:13 https://www.lifo.gr/now/greece/239513/s ... oys-sakoys
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Όταν λες ταυτολογία, αυτό εννοείς. Τώρα βέβαια το αλλάζεις σε "συνδέονται κυκλικά".hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2019, 23:15 Νιώστε, λίγο. Αφού το ότι τρως είναι ο λόγος που κρατιέσαι στην ζωή, σκοπός της ζωής σου είναι να τρως (ώστε να κρατιέσαι στην ζωή). Μπορεί να μην είναι ο ΜΟΝΟΣ σκοπός της ζωής σου, αλλά ΕΙΝΑΙ σκοπός της ζωής σου.
Και πάλι όμως είσαι λάθος. Άλλο αίτιο και αιτιατό, και άλλο τελολογία.
Ο Σωκράτης ανέφερε σε νέα ελληνικα ότι τρώει για να ζει, δεν ζει για να τρώει.
στείλε πμ τότε τύπεaljawn έγραψε: 31 Μάιος 2019, 23:13 https://www.lifo.gr/now/greece/239513/s ... oys-sakoys
Να σηκώσει το χέρι όποιος προτιμα να κατσει μονος του εφορευτικη παρα να διαβάζει ποστ χελη για τον Σωκράτη
Προφανώς, ο Χελ ταυτίζει το "ζω" με το "επιβιώνω" και παράγει το κυκλικό επιχείρημα, καθότι εξυπνότερος και φυσικά πιο μετριόφρων του Σωκράτη, ο οποίος διαχώριζε το "ζω" από το "επιβιώνω".aljawn έγραψε: 31 Μάιος 2019, 23:50 Ο Σωκράτης ανέφερε σε νέα ελληνικα ότι τρώει για να ζει, δεν ζει για να τρώει.
Σύμφωνα με το ρητό που συζητάτε, η ζωή προϋποθέτει επιβίωση, αλλά δεν ταυτίζεται με την επιβίωση.
Εφόσον προϋποτίθεται η επιβίωση, η τροφή που είναι βάση της επιβίωσης, είναι και βάση της ζωής. Επομένως τρώμε για να (ώστε να) μπορούμε να ζούμε. Όμως η ζωή, παρότι βασίζεται στην επιβίωση, δεν είναι ταυτόσημη της επιβίωσης. Είναι ένα τεράστιο σύνολο ψυχικών κι εμπειρικών βιωμάτων, τα οποία προϋποθέτουν μέν την επιβίωση, αλλά δεν ταυτίζονται με εκείνη.
Έτσι προκύπτει το δεύτερο μέρος: δεν ζω για να τρώω. Το φαγητό εξυπηρετεί μόνο το κομμάτι της ζωής που αφορά την επιβίωση. Άντε κι ένα ψυχοεμπειρικό κομμάτι που αφορά μία απόλαυση ή κάτι αντίστοιχο.
Νομίζω ότι μετά το διαχωρισμό από το νήμα "στράτευση γυναικών" πάμε για νέα εξελικτική μετάλλαξη: "ρητά, ταυτολογίες, αφορισμοί"
-
Spiros252
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 31 Μάιος 2019, 15:10Αμαλιάδα; έπρεπε να καλέσει τον Ηράκλειτος, όχι τον έφοροaljawn έγραψε: 31 Μάιος 2019, 12:43
Πήρε τηλέφωνο υποψήφιος τον Έφορο για να ζητήσει να καταθέσει αίτηση επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων. Ο Έφορος του απάντησε ότι αν θέλει ας κάνει αίτηση επανάληψης της ψηφοφορίας, καθότι πολλοί δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν επέστρεψαν τα ψηφοδέλτια. (δήμος Αμαλιάδας)
![]()
![]()
![]()
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
- hellegennes
Ξέρεις τους χρόνους του αρχαίου ρήματος «ζω»;stavmanr έγραψε: 01 Ιουν 2019, 09:31Προφανώς, ο Χελ ταυτίζει το "ζω" με το "επιβιώνω" και παράγει το κυκλικό επιχείρημα, καθότι εξυπνότερος και φυσικά πιο μετριόφρων του Σωκράτη, ο οποίος διαχώριζε το "ζω" από το "επιβιώνω".aljawn έγραψε: 31 Μάιος 2019, 23:50 Ο Σωκράτης ανέφερε σε νέα ελληνικα ότι τρώει για να ζει, δεν ζει για να τρώει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Είμαι βέβαιος ότι εντός ολίγων ποστς θα γίνω μάρτυρας κάποιας φοβερής αποκάλυψης.hellegennes έγραψε: 01 Ιουν 2019, 13:17Ξέρεις τους χρόνους του αρχαίου ρήματος «ζω»;stavmanr έγραψε: 01 Ιουν 2019, 09:31Προφανώς, ο Χελ ταυτίζει το "ζω" με το "επιβιώνω" και παράγει το κυκλικό επιχείρημα, καθότι εξυπνότερος και φυσικά πιο μετριόφρων του Σωκράτη, ο οποίος διαχώριζε το "ζω" από το "επιβιώνω".aljawn έγραψε: 31 Μάιος 2019, 23:50 Ο Σωκράτης ανέφερε σε νέα ελληνικα ότι τρώει για να ζει, δεν ζει για να τρώει.
Βλέπω τον Χελ να σηκώνει χέρι ή μου φαίνεται;ενωσηΚ έγραψε: 01 Ιουν 2019, 04:41 Να σηκώσει το χέρι όποιος προτιμα να κατσει μονος του εφορευτικη παρα να διαβάζει ποστ χελη για τον Σωκράτη
Μεταξύ μας, προτιμώ τις αυθαίρετες προσωπικές ερμηνείες του Χελ που σε μεταφέρουν μέσω σκουληκότρυπας σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, από τον πολιτικάντικα ορθό λόγο πολλών.
ώπα φίλε κάνε λίγο πιο κει στο κρεβάτιstavmanr έγραψε: 01 Ιουν 2019, 14:01Βλέπω τον Χελ να σηκώνει χέρι ή μου φαίνεται;ενωσηΚ έγραψε: 01 Ιουν 2019, 04:41 Να σηκώσει το χέρι όποιος προτιμα να κατσει μονος του εφορευτικη παρα να διαβάζει ποστ χελη για τον Σωκράτη
Μεταξύ μας, προτιμώ τις αυθαίρετες προσωπικές ερμηνείες του Χελ που σε μεταφέρουν μέσω σκουληκότρυπας σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, από τον πολιτικάντικα ορθό λόγο πολλών.
να εκεί πίσω σου
μόλις κατσικώθηκε ένας χωριάτης
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 22 Απαντήσεις
- 723 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας