!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Apergos8

Re: Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Apergos8 »

Θα έπρεπε να παίρνουν κάτι τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για τον κόπο τους.
"Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό αυτό που είναι αληθές"
Διονύσιος Σολομος
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

hellegennes έγραψε: 30 Μάιος 2019, 21:37
Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Μάιος 2019, 21:28 Επίσης κανείς δεν αποκαλεί τους γιαλούς στραβούς ή ίσιους οπότε μ' αυτή τη λογική η παροιμία "ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε" δεν υπάρχει στα ελληνικά.

Σκέτη τρέλα.
Η παροιμία αφενός υπάρχει στα ελληνικά, αφετέρου δεν έχει καμμιά λέξη ή σχήμα που δεν χρησιμοποιείται στα ελληνικά. Αντιθέτως το «αποτυγχάνω» με την έννοια που έχει το αγγλικό "fail" δεν υπάρχει. Ανάλογα την σύμφραση, μπορεί να μεταφραστεί ως: αμελώ, παραλείπω, αδυνατώ, δεν καταφέρνω.

Παρεμπιπτόντως, η πρώτη φράση τέτοιου τύπου ειπώθηκε από τον Σωκράτη, που είπε ότι οι άλλοι ζούνε για να τρώνε αλλά αυτός τρώει για να ζει, που όπως βλέπει και η κουτσή Μαρία είναι επίσης χονδροειδής ταυτολογία.
Τώρα λες πίπες. Η κακή μετάφραση (ή η αδυναμία στη μετάφρραση) κάποιων "αμερικανιών" δεν έχει καμιά σχέση μ' αυτό που γράφεις για τον Σωκράτη. Μια χαρά στέκει η φράση του και μόνο ταυτολογία δεν είναι.

Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

vatraxos έγραψε: 31 Μάιος 2019, 01:08 Εικόνα
Ρε δεν είπαμε να μην αντιγράφεις από το γκρουπάκι;

Εδώ βλέπουμε προετοιμασία (το σπιράλ), αλλά μάλλον μαλάκα γραμματέα (αν του έδωσε να περάσει αυτός την σταυροδοσία).
Όσο για τα Χ της προηγούμενης φωτογραφίας, αυτός που συμπλήρωσε δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει την κορυφή της σελίδας (που γράφει για αριθμούς ψηφοδελτίων).

Το πιο ωραίο πάντως δεν το έγραψες:

Πήρε τηλέφωνο υποψήφιος τον Έφορο για να ζητήσει να καταθέσει αίτηση επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων. Ο Έφορος του απάντησε ότι αν θέλει ας κάνει αίτηση επανάληψης της ψηφοφορίας, καθότι πολλοί δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν επέστρεψαν τα ψηφοδέλτια. (δήμος Αμαλιάδας)

:smt005: :smt005: :smt005:

Τουλάχιστον ο Ποκοπίκος μείωσε τις ποινές για τα εκλογικά αδικήματα στα 5 έτη μαξ.
My Life had stood, a Loaded Gun
don't speak
Γενική Γραμματέας Συντονισμού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από don't speak »

Και σε άλλους δύο δήμους δεν παρέδωσαν ψηφοδέλτια.

Το καλύτερο το είδα Κυριακή πρωί που έφτιαχνε τα πακέτα του άγραφου πρακτικού 2 στο πρωτοδικείο :lol:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

shrike έγραψε: 31 Μάιος 2019, 09:35
Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Μάιος 2019, 21:28 Επίσης κανείς δεν αποκαλεί τους γιαλούς στραβούς ή ίσιους οπότε μ' αυτή τη λογική η παροιμία "ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε" δεν υπάρχει στα ελληνικά.

Σκέτη τρέλα.
Η παροιμία αφενός υπάρχει στα ελληνικά, αφετέρου δεν έχει καμμιά λέξη ή σχήμα που δεν χρησιμοποιείται στα ελληνικά. Αντιθέτως το «αποτυγχάνω» με την έννοια που έχει το αγγλικό "fail" δεν υπάρχει. Ανάλογα την σύμφραση, μπορεί να μεταφραστεί ως: αμελώ, παραλείπω, αδυνατώ, δεν καταφέρνω.

Παρεμπιπτόντως, η πρώτη φράση τέτοιου τύπου ειπώθηκε από τον Σωκράτη, που είπε ότι οι άλλοι ζούνε για να τρώνε αλλά αυτός τρώει για να ζει, που όπως βλέπει και η κουτσή Μαρία είναι επίσης χονδροειδής ταυτολογία.
Τώρα λες πίπες. Η κακή μετάφραση (ή η αδυναμία στη μετάφρραση) κάποιων "αμερικανιών" δεν έχει καμιά σχέση μ' αυτό που γράφεις για τον Σωκράτη. Μια χαρά στέκει η φράση του και μόνο ταυτολογία δεν είναι.
Δηλαδή η σχέση «όσο τρώω ζω και όσο ζω τρώω» δεν είναι κυκλική;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

aljawn έγραψε: 31 Μάιος 2019, 12:43
vatraxos έγραψε: 31 Μάιος 2019, 01:08 Εικόνα
Ρε δεν είπαμε να μην αντιγράφεις από το γκρουπάκι;

Εδώ βλέπουμε προετοιμασία (το σπιράλ), αλλά μάλλον μαλάκα γραμματέα (αν του έδωσε να περάσει αυτός την σταυροδοσία).
Όσο για τα Χ της προηγούμενης φωτογραφίας, αυτός που συμπλήρωσε δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει την κορυφή της σελίδας (που γράφει για αριθμούς ψηφοδελτίων).

Το πιο ωραίο πάντως δεν το έγραψες:

Πήρε τηλέφωνο υποψήφιος τον Έφορο για να ζητήσει να καταθέσει αίτηση επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων. Ο Έφορος του απάντησε ότι αν θέλει ας κάνει αίτηση επανάληψης της ψηφοφορίας, καθότι πολλοί δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν επέστρεψαν τα ψηφοδέλτια. (δήμος Αμαλιάδας)

Τουλάχιστον ο Ποκοπίκος μείωσε τις ποινές για τα εκλογικά αδικήματα στα 5 έτη μαξ.
Αυτές είναι αδιάβλητες διαδικασίες. Όχι αστεία. Τι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και πούτσες μπλε; Αφού η φυσική διαδικασία λέμε λειτουργεί τζάμι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
shrike

hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2019, 13:58
shrike έγραψε: 31 Μάιος 2019, 09:35

Δηλαδή η σχέση «όσο τρώω ζω και όσο ζω τρώω» δεν είναι κυκλική;
Και τι σχέση έχει αυτό που είπε ο Σωκράτης, μ' αυτό που γράφεις εσύ εδώ τώρα; Έτσι όπως το λες, ναι, είναι μια κλασική αμερικανιά απ' αυτές που λέγαμε νωρίτερα.

Αυτός όμως είπε ότι κάποιοι έχουν το φαγητό σαν την ανώτερη απόλαυση στη ζωή τους, ότι είναι λαίμαργοι δηλαδή, ενώ αυτός είναι λιτοδίαιτος και τρώει όσο χρειάζεται για να επιβιώσει.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Εγώ το διαβάζω ως «δεν έχω σκοπό της ύπαρξής μου το φαΐ, το φαΐ είναι η αιτία της ύπαρξής μου», το οποίο ναι, είναι ταυτολογία. Λιτοδίαιτος ο Σωκράτης δεν ήταν. Ούτε μετριόφρων ήταν. Ποτέ δεν είπε ας πούμε ότι «ένα ξέρω, ότι τίποτα δεν ξέρω» (το οποίο είναι λογικό άτοπο).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
shrike

hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2019, 14:38 Εγώ το διαβάζω ως «δεν έχω σκοπό της ύπαρξής μου το φαΐ, το φαΐ είναι η αιτία της ύπαρξής μου», το οποίο ναι, είναι ταυτολογία. Λιτοδίαιτος ο Σωκράτης δεν ήταν. Ούτε μετριόφρων ήταν. Ποτέ δεν είπε ας πούμε ότι «ένα ξέρω, ότι τίποτα δεν ξέρω» (το οποίο είναι λογικό άτοπο).
Αυτό σου βγαίνει, επειδή το δεύτερο μέρος της φράσης του το μεταφράζεις μ' αυτόν τον τρόπο. Δες το ξανά (περίπου με τα λόγια σου), αλλιώς:
«δεν έχω σκοπό της ύπαρξής μου το φαΐ, τρώω απλά για να επιβιώσω»

Edit: να σου το πω κι αλλιώς (πώς το εκλαμβάνω εγώ δηλαδή, δεν ξέρω αν έχω δίκιο).
Ο καυλωμένος με το αυτοκίνητο, θα πει "ζω για να οδηγώ", ο ταξιτζής θα πει "οδηγώ για να ζήσω". Κάαααπως έτσι (κάπως).

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Όχι, αντιλαμβάνομαι πως λέει ότι δεν βλέπει το φαΐ σαν απόλαυση αλλά σαν ανάγκη. Αυτό είναι ξεκάθαρο από την ρήση του. Αλλά η διατύπωσή του οδηγεί σε ταυτολογία, γιατί για να ζήσει πρέπει να φάει και όσο τρώει ζει. Στην τελική, θα μπορούσε να πει «εγώ βλέπω το φαΐ ως ανάγκη, οι άλλοι το βλέπουν ως απόλαυση», αλλά ήθελε να πει εξυπνάδα. Το συνήθιζε αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
shrike

Μα, φυσικά και είναι εξυπνάδα. Νόμιζα το είχα γράψει κι εγώ πιο πάνω, αλλά τώρα που ξαναβλέπω το ποστ μου μάλλον μου ξέφυγε.
Αλλά ταυτολογία δεν είναι, με τίποτα. Οδηγεί σε ταυτολογία όπως λες, μόνο αν το οδηγήσεις εσύ εκεί, με τον τρόπο που το κάνεις.

Τέλος πάντων, παραξεφύγαμε στο νήμα. Μ' αρέσει που θα γινόταν και split σε κάποια στιγμή... :)

don't speak
Γενική Γραμματέας Συντονισμού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από don't speak »

Μα έγινε ένα σπλιτ :lol:
Γυναίκες στο στρατό
Άβαταρ μέλους
shrike

Α, ναι; Δεν το πήρα είδηση. Νόμιζα θα γινόταν split για το θέμα του αδιάβλητου των εκλογών και της διαφωνίας περί φυσικής και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

shrike έγραψε: 31 Μάιος 2019, 14:58 Μα, φυσικά και είναι εξυπνάδα. Νόμιζα το είχα γράψει κι εγώ πιο πάνω, αλλά τώρα που ξαναβλέπω το ποστ μου μάλλον μου ξέφυγε.
Αλλά ταυτολογία δεν είναι, με τίποτα. Οδηγεί σε ταυτολογία όπως λες, μόνο αν το οδηγήσεις εσύ εκεί, με τον τρόπο που το κάνεις.
Πρώτα απ' όλα το κάνω γιατί είμαι εξυπνότερος απ' τον Σωκράτη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

aljawn έγραψε: 31 Μάιος 2019, 12:43

:smt005: :smt005: :smt005:

Αμαλιάδα; έπρεπε να καλέσει τον Ηράκλειτος, όχι τον έφορο
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”