!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;
- Dwarven Blacksmith
Re: Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;
Επίσης κανείς δεν αποκαλεί τους γιαλούς στραβούς ή ίσιους οπότε μ' αυτή τη λογική η παροιμία "ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε" δεν υπάρχει στα ελληνικά.
Σκέτη τρέλα.
Σκέτη τρέλα.
- hellegennes
Η παροιμία αφενός υπάρχει στα ελληνικά, αφετέρου δεν έχει καμμιά λέξη ή σχήμα που δεν χρησιμοποιείται στα ελληνικά. Αντιθέτως το «αποτυγχάνω» με την έννοια που έχει το αγγλικό "fail" δεν υπάρχει. Ανάλογα την σύμφραση, μπορεί να μεταφραστεί ως: αμελώ, παραλείπω, αδυνατώ, δεν καταφέρνω.Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Μάιος 2019, 21:28 Επίσης κανείς δεν αποκαλεί τους γιαλούς στραβούς ή ίσιους οπότε μ' αυτή τη λογική η παροιμία "ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε" δεν υπάρχει στα ελληνικά.
Σκέτη τρέλα.
Παρεμπιπτόντως, η πρώτη φράση τέτοιου τύπου ειπώθηκε από τον Σωκράτη, που είπε ότι οι άλλοι ζούνε για να τρώνε αλλά αυτός τρώει για να ζει, που όπως βλέπει και η κουτσή Μαρία είναι επίσης χονδροειδής ταυτολογία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Υπάρχει. Και κανείς δεν αποκαλεί τους γιαλούς στραβούς. Ούτε στραβό βουνό υπάρχει, ούτε στραβό σύννεφο, ούτε στραβή κοιλάδα. Η λέξη στραβός χρησιμοποιείται για πράγματα που κατασκευάζονται ίσια.hellegennes έγραψε: 30 Μάιος 2019, 21:37Η παροιμία αφενός υπάρχει στα ελληνικά, αφετέρου δεν έχει καμμιά λέξη ή σχήμα που δεν χρησιμοποιείται στα ελληνικά. Αντιθέτως το «αποτυγχάνω» με την έννοια που έχει το αγγλικό "fail" δεν υπάρχει. Ανάλογα την σύμφραση, μπορεί να μεταφραστεί ως: αμελώ, παραλείπω, αδυνατώ, δεν καταφέρνω.Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Μάιος 2019, 21:28 Επίσης κανείς δεν αποκαλεί τους γιαλούς στραβούς ή ίσιους οπότε μ' αυτή τη λογική η παροιμία "ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε" δεν υπάρχει στα ελληνικά.
Σκέτη τρέλα.
Παρεμπιπτόντως, η πρώτη φράση τέτοιου τύπου ειπώθηκε από τον Σωκράτη, που είπε ότι οι άλλοι ζούνε για να τρώνε αλλά αυτός τρώει για να ζει, που όπως βλέπει και η κουτσή Μαρία είναι επίσης χονδροειδής ταυτολογία.
Και δεν είναι ταυτολογία αυτό που είπε ο Σωκράτης, οι δύο φράσεις έχουν εντελώς διαφορετική σημασία.
- hellegennes
Ο γιαλός είναι ίσιος. Σε περίπτωση που δεν το έχεις προσέξει ποτέ. Οφείλεται σε ένα πράγμα που λέγεται βαρύτητα. Συνεχίζει να σου διαφεύγει τι σημαίνει να μην είναι ελληνικά μια φράση γιατί χρησιμοποιεί λέξεις με έννοιες που δεν έχουν στα ελληνικά. Στην φράση «στραβός γιαλός» και οι δυο λέξεις χρησιμοποιούνται με την έννοιά τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
-
talaipwros
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
και πηρε 1μιση χιλιάρικο αυτος / αυτη / τζη;
και πηρε 1μιση χιλιάρικο αυτος / αυτη / τζη;
Ποιος ποντιος(sic) το έκανε αυτό?
-
Spiros252
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Του Κούλογλου γιατί είναι στη σειρά;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Γιατι νομίζει οτι τα νούμερα πανε στο αντίστοιχο κουτακι αριθμωντας απο αριστερα με το πρωτο αριστερα απο εκάστοτε ονομα, και του κουλογλου ειναι απο 1 έως 13
Επειδή έβλεπε το όνομα του σε συνεχόμενα ψηφοδέλτια.
Η εφορευτικη του τμήματος πρεπει να εφυγε μεσημέρι Δευτέρας και με καταρράκτη στα μάτια
- hellegennes
Είναι παζλ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
- Highlander
hellegennes έγραψε: 30 Μάιος 2019, 21:21Ο Καρλ Μπαρκς, πάντως, σαν χιουμορίστας Αμερικάνος, έγραψε μια ιστορία που ένα από τα κεντρικά της θέματα ήταν ο σατιρισμός αυτού του είδους της εξυπνάδας. Ο Ντόναλντ πείθεται από έναν τσαρλατάνο καθηγητή ότι «αφού όλα στην ζωή είναι τυχαία, γιατί να μην αφήσεις την τύχη να αποφασίσει για την ζωή σου;» το οποίο ο Ντόναλντ παίρνει για φιλοσοφημένο, αλλά δεν είναι παρά μια χονδροειδής ταυτολογία. Στην ιστορία αυτή εμφανίζονται πρώτη φορά οι ανιψιές της Νταίζυ.shrike έγραψε: 30 Μάιος 2019, 18:16Κάργα, όμως. Τα 999/1000 είναι αμερικανιές και μαλακίες (σόρυ για τον πλεονασμό).hellegennes έγραψε: 30 Μάιος 2019, 17:40
Δεν υπάρχει τέτοιο ρητό στα ελληνικά. Λογικό, γιατί το «αποτυγχάνω» δεν σημαίνει ποτέ αυτό το πράγμα. Είναι ξεκάθαρος αγγλισμός και μάλιστα άγαρμπος.
Επίσης τρέφω μια αντιπάθεια προς τέτοιου είδους εξυπνακίστικα ρητά, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ίσως το κάνω νήμα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 22 Απαντήσεις
- 723 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας
-
- 288 Απαντήσεις