!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ιδιωτικο συμφωνητικο κατοικιας
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Re: Ιδιωτικο συμφωνητικο κατοικιας
Θέλει να το πουλησει αλλα σιγα μην βρει αγοραστη
Ολα τα συμφωνητικα λενε οτι ο ενοικιαστης ειναι υποχρεωμενος να το δειχνει σε ωρες και ημερες που εχουν συμφωνηθει στο συμφωνητικο που εχει υπογραφει και σε καθε περιπτωση ειναι κατι που προβλεπει και ο νομος.Antares έγραψε: 29 Μάιος 2019, 19:00Aν θέλει να το πουλήσει; Εμένα στον τρίτο χρόνο με έβαλε στην διαδικασία να ψάχνω σπίτι επειδή ήθελε να το πουλήσει. Είχα συμβόλαιο για δύο χρόνια δεν ήμουν όμως έτοιμη να μετακομίσω. Έφερνε υποψήφιους αγοραστές μέσα (το επέτρεψα και εγώ βέβαια) και γενικά με έβαλε σε μια αγχωτική κατάσταση που δεν μου επέτρεψε να κάνω τα πράγματα που προγραμμάτιζα δηλαδή ιατρικές εξετάσεις. Να το ξέρω για το μέλλον (αν έχω).Daje έγραψε: 29 Μάιος 2019, 13:32 Ισχυει 100% η 3ετια, ακομη κι αν εχει συμφωνηθει μικροτερη διαρκεια.
Αυτο ως προς τη διαρκεια μισθωσης.
Δεν μπορει να σε πεταξει εξω δηλαδη νωριτερα, εκτος και αν δεν σεβαστεις καποιον απο τους αλλους ορους της μισθωσεως.
Στην πραξη, υποτιθεται οτι επειδη ειναι λεπτο το ζητημα, πρεπει να υπαρχει συνεννοηση μεταξυ ιδιοκτητη και ενοικιαστη.
Σε ενα ακινητο που μισθωνω, ο ενοικιαστης δεν μ’αφηνει να το δειχνω για να το πουλησω.
Μπορω να του κανω αγωγη εξωσης για κακη χρηση του μισθιου (αθετησε δηλαδη ορο του μισθωτηριου συμβολαιου, οποτε μπορω να τον πεταξω εξω η τελοσπαντων να τον αναγκασω να το δειχνει) και ταυτοχρονα να του κανω αγωγη για αποζημιωση για διαφυγοντα κερδη κλπ, αλλα στην πραξη δεν εκανα τιποτα γιατι πλησιαζουμε στο τελος της μισθωσης, βαριεμαι τα δικαστηρια και ταυτοχρονα το σαμποταζ που μου κανει προς το παρον αποβαινει εις οφελος μου γιατι η αξια του ακινητου μου ανεβαινει συνεχως!
(ευτυχως δηλαδη που ο μπινες δεν με αφηνει να το δειχνω γιατι κινδυνευα να το πουλησω φθηνα!)
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί είναι υποχρεωμένος να το δείχνει εφόσον πληρώνει ενοίκιο. Μου φαίνεται ενάντιο στα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα σπίτια πρέπει να δείχνονται κενά, δεν ξέρω τι ισχύει σε άλλες χώρες.
Επειδή δεν έτυχε να είναι ιδιοκτήτης κάποιος δεν έχει δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή; Η ιδιωτική ζωή είναι ιερή.
Aπ' ότι είδα στις ΗΠΑ ανάλογα με την πολιτεία ισχύουν και διαφορετικοί νόμοι, έχει δικαίωμα να το δείχνει αλλά μετά από συνεννόηση και σε λογικές ώρες. Αλλά τόσο εκεί και πολύ περισσότερο στην Ευρώπη ισχύουν και άλλα που δεν τα διάβασα, όπως αποζημιώσεις από την πολιτεία για μετακόμιση. Επίσης μπορείς να αγοράσεις πιο εύκολα όπως κάνουν οι περισσότεροι κυρίως αν φτιάξουν οικογένεια. Αλλά τι κάθομαι και συγκρίνω; Αν έχεις τα χρήματα που δικαιούσαι σαν εργαζόμενος άνθρωπος και αυτοκίνητο διαθέτεις για να μην δεσμεύεσαι με την τοποθεσία και τα έξοδα μετακόμισης διαθέτεις και τα ενοίκια μπορείς να πληρώσεις και την νοσοκομειακή σου περίθαλψη και τις άδειες που δικαιούσαι γι' αυτές μπορείς να έχεις, σε μια πολιτισμένη χώρα και όχι στη σιοβετία, οπότε ο ιδιοκτήτης είναι αμελητέος.
Επειδή δεν έτυχε να είναι ιδιοκτήτης κάποιος δεν έχει δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή; Η ιδιωτική ζωή είναι ιερή.
Aπ' ότι είδα στις ΗΠΑ ανάλογα με την πολιτεία ισχύουν και διαφορετικοί νόμοι, έχει δικαίωμα να το δείχνει αλλά μετά από συνεννόηση και σε λογικές ώρες. Αλλά τόσο εκεί και πολύ περισσότερο στην Ευρώπη ισχύουν και άλλα που δεν τα διάβασα, όπως αποζημιώσεις από την πολιτεία για μετακόμιση. Επίσης μπορείς να αγοράσεις πιο εύκολα όπως κάνουν οι περισσότεροι κυρίως αν φτιάξουν οικογένεια. Αλλά τι κάθομαι και συγκρίνω; Αν έχεις τα χρήματα που δικαιούσαι σαν εργαζόμενος άνθρωπος και αυτοκίνητο διαθέτεις για να μην δεσμεύεσαι με την τοποθεσία και τα έξοδα μετακόμισης διαθέτεις και τα ενοίκια μπορείς να πληρώσεις και την νοσοκομειακή σου περίθαλψη και τις άδειες που δικαιούσαι γι' αυτές μπορείς να έχεις, σε μια πολιτισμένη χώρα και όχι στη σιοβετία, οπότε ο ιδιοκτήτης είναι αμελητέος.
ακριβως αυτο.this_man έγραψε: 29 Μάιος 2019, 13:47Α, καλά. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να τον αγνοήσει και να πληρώνει τα συμφωνηθέντα 140 μέχρι τον Οκτώβριο. Αν θέλει ας βάλει δικηγόρο ο ιδιοκτήτης, πιο πολύ θα του κοστίσει και μέχρι να γίνει η έξωση (αν υπάρχει νομικό έρεισμα, που δεν το βλέπω) θα έχει έρθει ο Οκτώβριος και θα τελειώσει η υπόθεση από μόνη της.perseus έγραψε: 29 Μάιος 2019, 13:43 88 χρόνων ειναι ο μαλακας το θεμα ειναι να μεινει μεχρι να τελειωσει την δουλεια στο ξενοδοχείο τολελη Οκτωβρίου ο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Στην πραγματικότητα, η επίδειξη του σπιτιού είναι υποχρεωτική για λόγους προστασίας της ιδιοκτησίας.Antares έγραψε: 29 Μάιος 2019, 20:04 Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί είναι υποχρεωμένος να το δείχνει εφόσον πληρώνει ενοίκιο.
Ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να βρει το σπίτι ...βομβαρδισμένο έπειτα από 6-8 μήνες.
Ναι.
Συνηθως τα μισθωτηρια γραφουν οτι μπορει ο ιδιοκτητης (εκμισθωτης) να το επισκεπτεται και να το επιθεωρει καθ’ολη τη διαρκεια της μισθωσης (σε συμφωνημενες ημερες και ωρες) και κατα το τελευταιο 3μηνο η 6μηνο της μισθωσης να το επισκεπτεται με υποψηφιους μισθωτες/αγοραστες.
Συνηθως τα μισθωτηρια γραφουν οτι μπορει ο ιδιοκτητης (εκμισθωτης) να το επισκεπτεται και να το επιθεωρει καθ’ολη τη διαρκεια της μισθωσης (σε συμφωνημενες ημερες και ωρες) και κατα το τελευταιο 3μηνο η 6μηνο της μισθωσης να το επισκεπτεται με υποψηφιους μισθωτες/αγοραστες.
Aν το βάψεις με παρδαλά χρώματα θεωρείται κακή χρήση του μισθίου;
Kόκκινα, ροζ, φούξια, μαύρο με κόκκινες πιτσιλιές σαν αίμα. Είχα διαβάσει σε ένα forum ότι κάποιος το παρέδωσε έτσι βαμμένο και ειλικρινά θα το έκανα και εγώ αν έπεφτα σε μ..κα ιδιοκτήτη.
Kόκκινα, ροζ, φούξια, μαύρο με κόκκινες πιτσιλιές σαν αίμα. Είχα διαβάσει σε ένα forum ότι κάποιος το παρέδωσε έτσι βαμμένο και ειλικρινά θα το έκανα και εγώ αν έπεφτα σε μ..κα ιδιοκτήτη.
Κανονικα τα μισθωτηρια γραφουν οτι δεν επιτρεπεται να επιφερεις οποιασηποτρ εταβολη στο μισθιο διχως την ΕΓΓΡΑΦΗ συναινεση του εκμισθωτη (ιδιοκτητη).
Οπως στο παρεδωσε δηλαδη, θεωρητικα ετσι πρεπει και να το παραδωσεις (περαν φθορας «συνηθους χρησεως...»)
Το τι γινεται στην πραξη βεβαια ειναι αλλη ιστορια.
Οι ενοικιαστες εχουν το πανω χερι στην Ελλαδα.
υ.γ. Πολυ ψαρωτικο επαγγελμα αυτο του δικηγορου.
Πιστευω οτι θα τον εχωνα πολυ πιο ευκολα αν ειχα σπουδασει νομικα αντι για σεξολογια.
Στερνη μου γνωση να σ’ειχα πρωτα...
Οπως στο παρεδωσε δηλαδη, θεωρητικα ετσι πρεπει και να το παραδωσεις (περαν φθορας «συνηθους χρησεως...»)
Το τι γινεται στην πραξη βεβαια ειναι αλλη ιστορια.
Οι ενοικιαστες εχουν το πανω χερι στην Ελλαδα.
υ.γ. Πολυ ψαρωτικο επαγγελμα αυτο του δικηγορου.
Πιστευω οτι θα τον εχωνα πολυ πιο ευκολα αν ειχα σπουδασει νομικα αντι για σεξολογια.
Στερνη μου γνωση να σ’ειχα πρωτα...
παντως εντυπωσιαζομαι με το ποσο προβλεπομενα αντιμετωπιζετε εδω τις μισθωσεις.
η δικη μου πειρα λεει οτι το συμβολαιο ειναι ενα κουρελοχαρτο, και οτι ο ιδιοκτητης δεν μπορει να κανει τιποτα ακομη κι αν ο ενοικιαστης δεν πληρωσει κανενα νοικι, και ριξει και 3 χειροβομβιδες μεσα, πριν φυγει.
εχω δεκαδες ιστοριες απο φιλους και γνωστους που εγιναν τετοια, καμμια που να βρξκε το δικιο του ο ιδιοκτητης.
η δικη μου πειρα λεει οτι το συμβολαιο ειναι ενα κουρελοχαρτο, και οτι ο ιδιοκτητης δεν μπορει να κανει τιποτα ακομη κι αν ο ενοικιαστης δεν πληρωσει κανενα νοικι, και ριξει και 3 χειροβομβιδες μεσα, πριν φυγει.
εχω δεκαδες ιστοριες απο φιλους και γνωστους που εγιναν τετοια, καμμια που να βρξκε το δικιο του ο ιδιοκτητης.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
-
Γιάννης
Ισχύει.Ασέβαστος έγραψε: 30 Μάιος 2019, 19:37 παντως εντυπωσιαζομαι με το ποσο προβλεπομενα αντιμετωπιζετε εδω τις μισθωσεις.
Mήπως είναι αλλοδαποί όσοι τα κάνουν αυτά; Επίσης οι φοιτητές, αλλά αυτοί κάνουν μικρότερης έκτασης ζημιές από αμέλεια.
Θυμάμαι σε καινούργιο (της κακιάς ώρας φαίνεται) διαμέρισμα, είχε φουσκώσει το πάτωμα στο υπνοδωμάτιο και η ιδιοκτήτρια με ρώτησε αν έκανα κάτι εγώ. Ναι, άλλη δουλειά δεν είχα παρά να επινοήσω αυτό το ανεξήγητο και αξιοπερίεργο πράγμα. Αντί να πάνε στον μηχανικό για την λογική εξήγηση, νομίζουν ότι τους κάνουν βουντού
Θυμάμαι σε καινούργιο (της κακιάς ώρας φαίνεται) διαμέρισμα, είχε φουσκώσει το πάτωμα στο υπνοδωμάτιο και η ιδιοκτήτρια με ρώτησε αν έκανα κάτι εγώ. Ναι, άλλη δουλειά δεν είχα παρά να επινοήσω αυτό το ανεξήγητο και αξιοπερίεργο πράγμα. Αντί να πάνε στον μηχανικό για την λογική εξήγηση, νομίζουν ότι τους κάνουν βουντού
Ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης (κύριας) κατοικίας τα 3 έτη
(υποχρεωτική και για τα δύο μέρη). Ο εκμισθωτής μπορεί
βέβαια να παραιτηθεί από κάθε αξίωση εάν ο μισθωτής
αποδώσει το μίσθιο νωρίτερα.
Τα 5 Ευρώ την ημέρα είναι ποινική ρήτρα-αποζημίωση
για τη χρήση του μισθίου μετά τη λήξη της 2ετούς
μίσθωσης. Προφανώς δεν πρόκειται για συμφωνηθείσα
αναπροσαρμογή του μισθώματος.
Η απόδοση του μισθίου για παραβίαση ουσιώδους όρου
της μίσθωσης (π.χ. μη καταβολή του συμφωνηθέντος
μισθώματος) μπορεί να αιτηθεί με την ταχεία διαδικασία
έκδοσης διαταγής πληρωμής και να συντελεστεί σε περίπου
δύο μήνες.
Εις βάρος μισθωτή που δεν πληρώνει μισθώματα ή (και)
που προκαλεί ζημιές και που δεν έχει περιουσιακά στοιχεία
το πολύ να εκδοθεί μια δικαστική απόφαση που θα ισχύει
για 20 έτη.
(υποχρεωτική και για τα δύο μέρη). Ο εκμισθωτής μπορεί
βέβαια να παραιτηθεί από κάθε αξίωση εάν ο μισθωτής
αποδώσει το μίσθιο νωρίτερα.
Τα 5 Ευρώ την ημέρα είναι ποινική ρήτρα-αποζημίωση
για τη χρήση του μισθίου μετά τη λήξη της 2ετούς
μίσθωσης. Προφανώς δεν πρόκειται για συμφωνηθείσα
αναπροσαρμογή του μισθώματος.
Η απόδοση του μισθίου για παραβίαση ουσιώδους όρου
της μίσθωσης (π.χ. μη καταβολή του συμφωνηθέντος
μισθώματος) μπορεί να αιτηθεί με την ταχεία διαδικασία
έκδοσης διαταγής πληρωμής και να συντελεστεί σε περίπου
δύο μήνες.
Εις βάρος μισθωτή που δεν πληρώνει μισθώματα ή (και)
που προκαλεί ζημιές και που δεν έχει περιουσιακά στοιχεία
το πολύ να εκδοθεί μια δικαστική απόφαση που θα ισχύει
για 20 έτη.
Προβληματα σε ενοικιοστάσιο
Καλησπέρα σας,
Τους τελευταίους μήνες εγώ και ο σύντροφος μου έχουμε ενοικιάζει τον πρώτο όροφο μιας διπλοκατοικίας που βρίσκεται εντός οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων. Στο ισόγειο διαμένει ένας κύριος μόνος του που έχει ένα αρκετά μεγαλόσωμο σκύλο που κυρίως είναι στον κήπο. Ο κήπος υποτίθεται πως είναι κοινόχρηστος για τα δυο σπίτια, αλλά η ιδιοκτήτρια (η οποία μένει σε άλλη περιοχή) μας λέει πως δεν μας ενοικίασε το οικόπεδο και πως έχει και εκείνη δικαίωμα να βάλει τραπέζι και να καλέσει φίλους της και γενικά να κάνει χρήση του κοινόχρηστου χώρου. Στο συμβόλαιο του σπιτιού αναφέρεται πως "ενοικιάζουμε τον πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας που βρίσκεται εντός οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων που περιλαμβάνει 35 ρίζες ελιές και άλλα δέντρα". Ο δε σκύλος του κυρίου (45 κιλά) σκαρφαλώνει πάνω μας από την χαρά του, με αποτέλεσμα άθελα του να μας λερώνει, να μας ρίχνει κάτω ή να μας γρατζουνάει το πρόσωπο με τα νύχια του (να σημειωθεί πως έχουμε και εμείς ένα τσιουάουα το οποίο μένει αυστηρά εντός του σπιτιού ή κυκλοφορεί στο μπαλκόνι μας.
-Αρχικά ήθελα να ρωτήσω εάν μπορεί να κάνει χρήση του κοινόχρηστου χώρου.
-Μπορεί ο σκύλος του από κάτω να διαμένει μόνιμα στο κήπο?
Εκτός από τα παραπάνω ο κύριος που διαμένει στο ισόγειο έχει τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας που δείχνουν κυρίως τους κοινόχρηστους χώρους, το πάρκινγκ, την είσοδο του οικοπέδου καθώς και το BBQ που είναι κοινόχρηστο, με αποτέλεσμα να μας βάζει χέρι και γκρίνια για τον λόγο πως συχνά έρχονται φίλοι μας στο σπίτι.
Τέλος στο θέατρο του παραλόγου που ζούμε τον τελευταίο καιρό έχει προστεθεί το γεγονός πως το σπίτι έχει έναν αριθμό παροχής στη ΔΕΗ και έναν δεύτερο μετρητή, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε που κοστολογείται το κοινόχρηστο ρεύμα του κήπου και το επίσης τραγικό πως σήμερα ψήσαμε σε φορητή ψησταριά στον κήπο, μακριά από το οίκημα καθώς ο κύριος εξέφρασε την δυσαρέσκεια του που θα ψήναμε στο BBQ γιατί βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα από τα παράθυρα του σπιτιού του, και η ιδιοκτήτρια μας όταν την ρωτήσαμε εάν ενοχλούμε και σε αυτό το σημείο, πως και αυτό χρειάζεται συζήτηση.
Μπορεί να είναι η ίδια τόσο παρεμβατική σε έναν χώρο που έχει δώσει προς ενοικίαση?
Ευχαριστώ πολύ.
Τους τελευταίους μήνες εγώ και ο σύντροφος μου έχουμε ενοικιάζει τον πρώτο όροφο μιας διπλοκατοικίας που βρίσκεται εντός οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων. Στο ισόγειο διαμένει ένας κύριος μόνος του που έχει ένα αρκετά μεγαλόσωμο σκύλο που κυρίως είναι στον κήπο. Ο κήπος υποτίθεται πως είναι κοινόχρηστος για τα δυο σπίτια, αλλά η ιδιοκτήτρια (η οποία μένει σε άλλη περιοχή) μας λέει πως δεν μας ενοικίασε το οικόπεδο και πως έχει και εκείνη δικαίωμα να βάλει τραπέζι και να καλέσει φίλους της και γενικά να κάνει χρήση του κοινόχρηστου χώρου. Στο συμβόλαιο του σπιτιού αναφέρεται πως "ενοικιάζουμε τον πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας που βρίσκεται εντός οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων που περιλαμβάνει 35 ρίζες ελιές και άλλα δέντρα". Ο δε σκύλος του κυρίου (45 κιλά) σκαρφαλώνει πάνω μας από την χαρά του, με αποτέλεσμα άθελα του να μας λερώνει, να μας ρίχνει κάτω ή να μας γρατζουνάει το πρόσωπο με τα νύχια του (να σημειωθεί πως έχουμε και εμείς ένα τσιουάουα το οποίο μένει αυστηρά εντός του σπιτιού ή κυκλοφορεί στο μπαλκόνι μας.
-Αρχικά ήθελα να ρωτήσω εάν μπορεί να κάνει χρήση του κοινόχρηστου χώρου.
-Μπορεί ο σκύλος του από κάτω να διαμένει μόνιμα στο κήπο?
Εκτός από τα παραπάνω ο κύριος που διαμένει στο ισόγειο έχει τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας που δείχνουν κυρίως τους κοινόχρηστους χώρους, το πάρκινγκ, την είσοδο του οικοπέδου καθώς και το BBQ που είναι κοινόχρηστο, με αποτέλεσμα να μας βάζει χέρι και γκρίνια για τον λόγο πως συχνά έρχονται φίλοι μας στο σπίτι.
Τέλος στο θέατρο του παραλόγου που ζούμε τον τελευταίο καιρό έχει προστεθεί το γεγονός πως το σπίτι έχει έναν αριθμό παροχής στη ΔΕΗ και έναν δεύτερο μετρητή, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε που κοστολογείται το κοινόχρηστο ρεύμα του κήπου και το επίσης τραγικό πως σήμερα ψήσαμε σε φορητή ψησταριά στον κήπο, μακριά από το οίκημα καθώς ο κύριος εξέφρασε την δυσαρέσκεια του που θα ψήναμε στο BBQ γιατί βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα από τα παράθυρα του σπιτιού του, και η ιδιοκτήτρια μας όταν την ρωτήσαμε εάν ενοχλούμε και σε αυτό το σημείο, πως και αυτό χρειάζεται συζήτηση.
Μπορεί να είναι η ίδια τόσο παρεμβατική σε έναν χώρο που έχει δώσει προς ενοικίαση?
Ευχαριστώ πολύ.
Πάρτε από εκείνες τις σφυρίχτρες που τις ακούνε μόνο τα σκυλιά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 24 Απαντήσεις
- 548 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nyxtovios
-
- 2 Απαντήσεις