Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να λυθεί αυτό. Η χρήση ταυτότητας σίγουρα δεν είναι ασφαλές μέσο για όποιον θέλει να κάνει κάτι τέτοιο σε φυσική ψηφοφορία.paul25 έγραψε: 27 Μάιος 2019, 19:12 Πρέπει να ταυτοποιηθεί και με κάποιο τρόπο οτι ψήφισες εσύ και όχι άλλος στην άκρη του υπολογιστή, η ταυτοπροσωποίηση είναι ουσιώδης, δεν μπορεί πχ να έχουμε ένα μέλος οικογένειας να ψηφίζει για όλους, πως θα ξέρεις οτι στον ίδιο υπολογιστή στο σπίτι ψήφισα εγώ μια φορά και η γυναίκα μου και όχι και τις δύο εγώ;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;
- hellegennes
Re: Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Μην πετάτε τούβλα οι τεχνολογικά αναλφάβητοι, please.Μηχανικός έγραψε: 27 Μάιος 2019, 19:15Δεν είναι μόνο αυτό.paul25 έγραψε: 27 Μάιος 2019, 19:12 Πρέπει να ταυτοποιηθεί και με κάποιο τρόπο οτι ψήφισες εσύ και όχι άλλος στην άκρη του υπολογιστή, η ταυτοπροσωποίηση είναι ουσιώδης, δεν μπορεί πχ να έχουμε ένα μέλος οικογένειας να ψηφίζει για όλους, πως θα ξέρεις οτι στον ίδιο υπολογιστή στο σπίτι ψήφισα εγώ μια φορά και η γυναίκα μου και όχι και τις δύο εγώ;
Θα μπορούσες να πουλάς την ψήφο σου κάνοντας υποβολή μπροστά σε αυτόν που την αγοράζει ή δίνοντας του τους κωδικούς σου.
Οπότε ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΕΛΟΣ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αν δεν καταλαβαίνεις ότι μπορεί να γίνει συναλλαγή με την ψήφο σου, προσπάθησε πάλι.hellegennes έγραψε: 27 Μάιος 2019, 19:31Μην πετάτε τούβλα οι τεχνολογικά αναλφάβητοι, please.Μηχανικός έγραψε: 27 Μάιος 2019, 19:15Δεν είναι μόνο αυτό.paul25 έγραψε: 27 Μάιος 2019, 19:12 Πρέπει να ταυτοποιηθεί και με κάποιο τρόπο οτι ψήφισες εσύ και όχι άλλος στην άκρη του υπολογιστή, η ταυτοπροσωποίηση είναι ουσιώδης, δεν μπορεί πχ να έχουμε ένα μέλος οικογένειας να ψηφίζει για όλους, πως θα ξέρεις οτι στον ίδιο υπολογιστή στο σπίτι ψήφισα εγώ μια φορά και η γυναίκα μου και όχι και τις δύο εγώ;
Θα μπορούσες να πουλάς την ψήφο σου κάνοντας υποβολή μπροστά σε αυτόν που την αγοράζει ή δίνοντας του τους κωδικούς σου.
Έχω βάλει παραπάνω άρθρα για το γιατί δεν είναι στο άμεσο μέλλον δυνατή η εγγύηση του αδιάβλητου μέσω διαδικτύου
Κάντε τον κόπο να τα δείτε και μην κάνετε άσκοπη ανάλυση. Δεν μιλάμε για Ελλάδα αλλά γενικάReality έγραψε: 27 Μάιος 2019, 17:56 https://www.csoonline.com/article/32692 ... ng-it.html
https://www.theguardian.com/technology/ ... not-secure
wooded glade έγραψε: 22 Μάιος 2019, 17:39Επιτρεπόταν.Kauldron έγραψε:Μιλάς γι' απατεώνες ενώ πήγες να πάρεις τα λεφτά που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους το 2007 και το έλεγες μέσα στο φόρουμ έτσι?
Ωραια σκεψη για την εξοικονομηση χαρτιου, αλλα ο server δεν μπορει να διατηρειτε απο κρατικο θεσμο ουτε απο ιδιωτη και νομιζω το αντιληφθηκες και εσυ. Αυτος ειναι ενας λογος που κληρωνουνε ανριπροσωπους και μελη που θα ερθουν σε επαφη με την καταμετρηση.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Απο ποια αποψη η χρηση ταυτοτητας δεν ειναι ασφαλες μεσο σε μια φυσικη ψηφοφορια;hellegennes έγραψε: 27 Μάιος 2019, 19:30
Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να λυθεί αυτό. Η χρήση ταυτότητας σίγουρα δεν είναι ασφαλές μέσο για όποιον θέλει να κάνει κάτι τέτοιο σε φυσική ψηφοφορία.
- hellegennes
Από την άποψη ότι πλαστογραφείται πανεύκολα. Ένα κομμάτι πλαστικοποιημένο χαρτί είναι. Το μόνο που κάνουν στο εκλογικό κέντρο είναι να ελέγχουν ότι ήρθες.paul25 έγραψε: 27 Μάιος 2019, 20:14Απο ποια αποψη η χρηση ταυτοτητας δεν ειναι ασφαλες μεσο σε μια φυσικη ψηφοφορια;hellegennes έγραψε: 27 Μάιος 2019, 19:30
Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να λυθεί αυτό. Η χρήση ταυτότητας σίγουρα δεν είναι ασφαλές μέσο για όποιον θέλει να κάνει κάτι τέτοιο σε φυσική ψηφοφορία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δεν μπορεί να γίνει συναλλαγή με την ψήφο σου. Πάψε να σκέφτεσαι με όρους του 1900.Μηχανικός έγραψε: 27 Μάιος 2019, 19:35Αν δεν καταλαβαίνεις ότι μπορεί να γίνει συναλλαγή με την ψήφο σου, προσπάθησε πάλι.hellegennes έγραψε: 27 Μάιος 2019, 19:31Μην πετάτε τούβλα οι τεχνολογικά αναλφάβητοι, please.Μηχανικός έγραψε: 27 Μάιος 2019, 19:15
Δεν είναι μόνο αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Πιθανο ειναι! Στην πραξη ομως τοσες δεκαετιες δεν εχω ακουσει τετοιο φαινομενο, μαλλον οι πολιτες ειναι αδιαφοροι απο το να το κανουν.hellegennes έγραψε: 27 Μάιος 2019, 20:26Από την άποψη ότι πλαστογραφείται πανεύκολα. Ένα κομμάτι πλαστικοποιημένο χαρτί είναι. Το μόνο που κάνουν στο εκλογικό κέντρο είναι να ελέγχουν ότι ήρθες.paul25 έγραψε: 27 Μάιος 2019, 20:14Απο ποια αποψη η χρηση ταυτοτητας δεν ειναι ασφαλες μεσο σε μια φυσικη ψηφοφορια;hellegennes έγραψε: 27 Μάιος 2019, 19:30
Μονο αυτο δεχεται βελτιωση με την τεχνολογια, μια ταυτοτητα σε μορφη πιστωτικης και σκαναρισμα.
- hellegennes
Άρα πόσο πιο πιθανό το βρίσκεις να γίνεται ψηφιακά;paul25 έγραψε: 27 Μάιος 2019, 20:49Πιθανο ειναι! Στην πραξη ομως τοσες δεκαετιες δεν εχω ακουσει τετοιο φαινομενο, μαλλον οι πολιτες ειναι αδιαφοροι απο το να το κανουν.hellegennes έγραψε: 27 Μάιος 2019, 20:26Από την άποψη ότι πλαστογραφείται πανεύκολα. Ένα κομμάτι πλαστικοποιημένο χαρτί είναι. Το μόνο που κάνουν στο εκλογικό κέντρο είναι να ελέγχουν ότι ήρθες.paul25 έγραψε: 27 Μάιος 2019, 20:14
Απο ποια αποψη η χρηση ταυτοτητας δεν ειναι ασφαλες μεσο σε μια φυσικη ψηφοφορια;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Πολυ περισσοτερο γιατι εισαι σπιτι σου και νοιωθεις ανετα να το κανεις. Αυτοι που εμφανιζονται σε τοσο κοσμο μπροστα με αστυνομικους και αντιπροσωπους και ψηφιζουν με πλαστη ταυτοτητα εχουν το θρασος που εχει ενας κλεφτης και ευτυχως δεν ειναι πολλοι. Ειμαστε φιλησυχοι εντιμοι πολιτες δεν προκαλουμε τοσο.
-
Spiros252
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Όντως η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι δύσκολο να γίνει.
Ωστόσο θα μπορούσε να γίνει κάτι πιο απλό. Να υπάρχει μέσα στο παραβάν μηχάνημα εκτύπωσης ψηφοδελτίων. Θα είναι μέσα περασμένα τα ψηφοδέλτια των κομμάτων και ο ψηφοφόρος θα βάζει τους σταυρούς (τσεκμποξ). Εφόσον ψηφίζει σωστά - και όχι με επιπλέον σταυρούς όπως έγινε χτες σε μεγάλο αριθμό ψηφοδελτίων - θα εκτυπώνει το χαρτάκι και ο ψηφοφόρος θα το βάζει στο φάκελό του. Θα γλυτώναμε έτσι τους τεράστιους πάκους χαρτούρας και τα ψηφοδέλτια σε μέγεθος πετσέτας θαλάσσης..
Θα έπρεπε να υπάρχει μια ποσότητα βέβαια σε περίπτωση βλάβης ή σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί / δεν θέλει να ψηφίσει με εκτύπωση.
Ωστόσο θα μπορούσε να γίνει κάτι πιο απλό. Να υπάρχει μέσα στο παραβάν μηχάνημα εκτύπωσης ψηφοδελτίων. Θα είναι μέσα περασμένα τα ψηφοδέλτια των κομμάτων και ο ψηφοφόρος θα βάζει τους σταυρούς (τσεκμποξ). Εφόσον ψηφίζει σωστά - και όχι με επιπλέον σταυρούς όπως έγινε χτες σε μεγάλο αριθμό ψηφοδελτίων - θα εκτυπώνει το χαρτάκι και ο ψηφοφόρος θα το βάζει στο φάκελό του. Θα γλυτώναμε έτσι τους τεράστιους πάκους χαρτούρας και τα ψηφοδέλτια σε μέγεθος πετσέτας θαλάσσης..
Θα έπρεπε να υπάρχει μια ποσότητα βέβαια σε περίπτωση βλάβης ή σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί / δεν θέλει να ψηφίσει με εκτύπωση.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Τα μηχανήματα μέσα στο παραβάν δημιουργούν πολλά προβλήματα από μόνα τους, κάθε χρόνο σε συναντήσεις όπως το DEFCON έχουν μερικά και κάνουν διαγωνισμούς ποιος θα το χακάρει πιο εύκολα και αυτό είναι μόνο το θέμα ασφάλειας, μην πούμε για άσχετους ψηφοφόρους κτλ
wooded glade έγραψε: 22 Μάιος 2019, 17:39Επιτρεπόταν.Kauldron έγραψε:Μιλάς γι' απατεώνες ενώ πήγες να πάρεις τα λεφτά που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους το 2007 και το έλεγες μέσα στο φόρουμ έτσι?
- hellegennes
Μπορούν να υπάρξουν δικλείδες που να μην σου επιτρέπουν να το κάνεις, όπως facial recognition software, που ας πούμε είναι η πολύπλοκη διαδικασία. Υπάρχουν και πιο απλά πράγματα, όπως ειδικός εκλογικός αριθμός που να εκδίδεται την ημέρα των εκλογών και να αποστέλλεται στο μέσο που εσύ επιλέγεις και να απαιτείται συσχέτιση με άλλα προσωπικά στοιχεία, όπως ΑΦΜ, ΑΤ και ΑΜΚΑ. Το να μπορεί κάποιος να έχει όλες αυτές τις πληροφορίες ταυτόχρονα για πολλά άτομα είναι μάλλον απίθανο.paul25 έγραψε: 27 Μάιος 2019, 20:56Πολυ περισσοτερο γιατι εισαι σπιτι σου και νοιωθεις ανετα να το κανεις. Αυτοι που εμφανιζονται σε τοσο κοσμο μπροστα με αστυνομικους και αντιπροσωπους και ψηφιζουν με πλαστη ταυτοτητα εχουν το θρασος που εχει ενας κλεφτης και ευτυχως δεν ειναι πολλοι. Ειμαστε φιλησυχοι εντιμοι πολιτες δεν προκαλουμε τοσο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 22 Απαντήσεις
- 723 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας
-
- 288 Απαντήσεις