Μέσος οπλίτης πάντως, εν έτει 2019, δεν ειναι συνηθως 18χρονος. Αυτοί πλέον ειναι μειοψηφία μη σου πω. Φουλ απο 18χρονους αποφοιτους λυκειου ηταν παλιότερα, τώρα οι περισσοτεροι πρωτα κοιτανε να βγαλουν τις σπουδες τους (που περνάει Πανεπιστημιο/ΤΕΙ και η κουτση Μαρία πλεον), και μετα μπαινουν στρατο, οποτε μια στοιχειώδη μόρφωση ήδη την έχουν. Στη σειρα μου πχ ημασταν όλοι 24-25αρηδες, και οι 18χρονοι αρκετα λίγοι, αν οχι ελαχιστοι.Airman68 έγραψε: 23 Μάιος 2019, 18:07 Αν μιλάς για αξιωματικούς, από πού προκύπτει ότι ο μέσος οπλίτης είναι περισσότερο μορφωμένος;.
Ο αξιωματικός έχει αποφοιτήσει από 4-ετή σχολή αντίστοιχη Πανεπιστημίου ενώ ο 18χρονος φαντάρος (ο μέσος οπλίτης που αναφέρεις) μόλις τέλειωσε το Λύκειο...![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Στράτευση γυναικών
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Re: Στράτευση γυναικών
δέχομαι οτι έχει συμβεί φόσι, απλά σου λέω οτι δεν ειναι προβλεπόμενο. Και να κρατάνε φραπέ στο χέρι όταν έδιναν εντολές να κάνουν γόπινγκ συνέβαινε για λίγες μέρες ταν πήγα στην μονάδα, τρελά πράγματα, αλλά συνέβαιναν.
Αν γινόταν κάτι, όλα τα χαρτιά θα άλλαζαν βράδυ, ο δοκιμος θα εξαφανιζόταν απο την υπηρεσία αν έκανε αναφορά, ή θα έμπλεκαν όλοι.
δεν συ μοιάζει περίεργο ο ανώτερος σε μία μονάδα να μην είναι αξιωματικός ακόμα, ή έτυχε να είναι στον τελευταίο μηνά που ειχε πάρει το αστέρι;
Αν γινόταν κάτι, όλα τα χαρτιά θα άλλαζαν βράδυ, ο δοκιμος θα εξαφανιζόταν απο την υπηρεσία αν έκανε αναφορά, ή θα έμπλεκαν όλοι.
δεν συ μοιάζει περίεργο ο ανώτερος σε μία μονάδα να μην είναι αξιωματικός ακόμα, ή έτυχε να είναι στον τελευταίο μηνά που ειχε πάρει το αστέρι;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 23 Μάιος 2019, 18:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Βρε εγώ ήμουν για ένα χρόνο σε μονάδα που ήταν λόχος ανεξάρτητος, με διοικητή ταγματάρχη, υποδιοικητή ανθυπολοχαγό ή λοχαγό και μετά υπήρχαν μόνο δόκιμοι και μόνιμοι λοχίες.enaon έγραψε: 23 Μάιος 2019, 17:51 φοσι ήταν βαυδμ ή απλά βλάκες που δέχθηκαν την ευθύνη, δεν προβλέπεται. Και σε φυλάκια πήγαιναν αλλά δεν προβλέπεται οι διαβιβαστές. Ο αυδμ είναι ο διοικητής της μονάδος, σκέψου το λίγο αν θες, δεν έχουμε τις γνώσεις να το κάνουμε ως δόκιμοι, δεν μπορούμε να λάβουμε την ευθήνη.
ΑΥΔΜ κάναμε μόνο οι δόκιμοι, μια φορά την βδομάδα έκανα.
-
don't speak
- Γενική Γραμματέας Συντονισμού
Καμιά ιστορία από στρατό είπατε; 
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Έτσι. Θέμα δύναμης της μονάδας είναι. Κι εγώ εκεί που υπηρέτησα, ΑΥΔΜ έμπαιναν μόνο οι δόκιμοι κι ένας ανθύπας.Μηχανικός έγραψε: 23 Μάιος 2019, 18:24Βρε εγώ ήμουν για ένα χρόνο σε μονάδα που ήταν λόχος ανεξάρτητος, με διοικητή ταγματάρχη, υποδιοικητή ανθυπολοχαγό ή λοχαγό και μετά υπήρχαν μόνο δόκιμοι και μόνιμοι λοχίες.enaon έγραψε: 23 Μάιος 2019, 17:51 φοσι ήταν βαυδμ ή απλά βλάκες που δέχθηκαν την ευθύνη, δεν προβλέπεται. Και σε φυλάκια πήγαιναν αλλά δεν προβλέπεται οι διαβιβαστές. Ο αυδμ είναι ο διοικητής της μονάδος, σκέψου το λίγο αν θες, δεν έχουμε τις γνώσεις να το κάνουμε ως δόκιμοι, δεν μπορούμε να λάβουμε την ευθήνη.
άρα έκανες διοικητής λόχου, σαν να λέμε ενός φυλακίου εκτός μονάδας; Οκ, αυτό προβλέπεται, ήσουν σεαπ ε;Μηχανικός έγραψε: 23 Μάιος 2019, 18:24 Βρε εγώ ήμουν για ένα χρόνο σε μονάδα που ήταν λόχος ανεξάρτητος, με διοικητή ταγματάρχη, υποδιοικητή ανθυπολοχαγό ή λοχαγό και μετά υπήρχαν μόνο δόκιμοι και μόνιμοι λοχίες.
τι σχέση έχει τί συμβαίνει με τι προβλέπεται ρε παιδιά, πλάκα κάνετε;shrike έγραψε: 23 Μάιος 2019, 18:26 Έτσι. Θέμα δύναμης της μονάδας είναι. Κι εγώ εκεί που υπηρέτησα, ΑΥΔΜ έμπαιναν μόνο οι δόκιμοι κι ένας ανθύπας.
Πέσιμο ή χεσιμο; 
Στην Μυτιλήνη είχε πολλά ελεύθερα γαϊδούρια, μπορεί και πιό πολλά από τα σκυλιά.
Κόβανε βόλτες και μέσα στο στρατόπεδο που ήταν ξέφραγο.
Μερικοί μ@λάκες τα καβάλαγαν και είχαν φάει τα μούτρα τους.
αχεμ, κι εγω δε μπορω να φανταστω σε τι μοναδες ησουν που επαιρναν τους εαυτους τους τοσο σοβαρα. γω ημουν σε συνταγμα. δηθεν. 10 φανταροι, 30 αξιωματικοι, και οι υπολοιποι θα εμφανιζονταν σε περιπτωση επιστρατευσης, και θα γινομασταν συνταγμα.enaon έγραψε: 23 Μάιος 2019, 18:10 και θέλω ρε παιδιά να καταλάβω σε τί μονάδες ήσασταν, που έμεναν το βράδυ με δόκιμο διοίκηση και υπαξιωματικούς μέσα μόνο, ούτε ένας ανθυπασπιστής δηλαδή, ούτε ένας με γενικές γνώσεις διοίκησης επιπέδου αξιωματικού.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
μπα, οχι, ψιλοπραγματα προς το παρον, παρε ποπκορν και κατσε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Εγω υπηρετησα σε ελιτ μοναδες ,κεντρο ,σεαπ ,χαλκιδα και ελδυκ που το ταγμα μας ηταν πολεμικης οργανωσης 499 ατομα 2 λειπανε μονο,εκατσε ομως προς το τελος να έχω καθηκοντα διοικητου Λυτ (3 ημέρες)διοτι ελειψαν ολοι οι αξιωματικοι μας .
Το θεμα με τους μορφωμενους στρατιωτες ειναι οτι κανουν ακριβώς τις ιδιες ερωτησεις με τα γιδια, στο στρατόπεδο ειχαμε απο πανεπιστημιακους μεχρι αγραμματους κρητικους ,φαντασου εναν θαλαμο απο ολους αυτους ,ινστρουχτορες του κκε ,κομμςνους καταδρομεις και γιδοβοσκους ...
Εξαλλου ολα ειναι θεμα καθηκοντων ,στην χαλκιδα πού ημουν αρχηγος του τμηματος μας την ειχα πει στον διοικητη των λοχαγων που περνουσαν το ιδιο σχολειο ( μου ειπε να πανε οι δοκιμοι να κουβαλησουν τους ολμους για το μάθημα τους και τους ειπα δικο σας μαθημα εσεις κουβαλατε)
Το θεμα με τους μορφωμενους στρατιωτες ειναι οτι κανουν ακριβώς τις ιδιες ερωτησεις με τα γιδια, στο στρατόπεδο ειχαμε απο πανεπιστημιακους μεχρι αγραμματους κρητικους ,φαντασου εναν θαλαμο απο ολους αυτους ,ινστρουχτορες του κκε ,κομμςνους καταδρομεις και γιδοβοσκους ...
Εξαλλου ολα ειναι θεμα καθηκοντων ,στην χαλκιδα πού ημουν αρχηγος του τμηματος μας την ειχα πει στον διοικητη των λοχαγων που περνουσαν το ιδιο σχολειο ( μου ειπε να πανε οι δοκιμοι να κουβαλησουν τους ολμους για το μάθημα τους και τους ειπα δικο σας μαθημα εσεις κουβαλατε)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος perseus την 23 Μάιος 2019, 18:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
αχεμ, δεν ήσουν αυδμ ασέβαστε, δεν είχες καμία ευθύνη, μπορούσες να πας για ύπνο.Ασέβαστος έγραψε: 23 Μάιος 2019, 18:39 αχεμ,
και γω ειχα κανει αυδμ. ο λοχαγος που ειχε υπηρεσια την κοπανησε και πηγε για κυνηγι,και με αφησε στο ποδι του, "αμα γινει κατι, παρε τηλ"
- Οργισμένος
hellegennes έγραψε: 22 Μάιος 2019, 23:05Τράβα διάβασε το σύνταγμα κι άσε τις μαλακίες. Είσαι και ΔΥ, θα έπρεπε να ντρέπεσαι.Οργισμένος έγραψε: 22 Μάιος 2019, 22:54Βρες γκομεναhellegennes έγραψε: 22 Μάιος 2019, 22:52
Σε κάθε σχετική συζήτηση επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο, που είναι ότι το σύνταγμα αναφέρεται πάντα σε Έλληνες. Η μοναδική φορά που αναφέρεται η λέξη Ελληνίδα, είναι στην αρχή του, εκεί που ορίζει ότι η όποια αναφορά σε Έλληνες εννοεί Έλληνες και Ελληνίδες. Πουθενά αλλού δεν αναφέρεται η λέξη «Ελληνίδες».
Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις διαβάσει ποτέ το σύνταγμα και είσαι για φτύσιμο. Όποιος έχει άγνοια του συντάγματος είναι για φτύσιμο. Είναι ένα κείμενο που διδασκόμαστε στο σχολείο, που υπάρχει παντού δωρεάν διαθέσιμο και δεν δικαιολογείται να γράφεις τέτοιες μαλακίες.

ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
-
Παρταλι
εδω λεμε να καταργησομε το στρατο κι εσεις θελτε να βαλομε τις γυναικες
γιδια αναρμεχτα ειστε
γιδια αναρμεχτα ειστε
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-