!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Στράτευση γυναικών

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Re: Στράτευση γυναικών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

vantono έγραψε: 23 Μάιος 2019, 17:34
Μάλλον εγώ βιάστηκα να παρερμηνεύσω. Εσύ μιλούσες προφανώς για μια διαταγή διαρκείας που σου αναθέτουν εκει μεσα και πρέπει να την ακολουθεις σαν ρουτίνα, ενω εγώ κατάλαβα γενικά ρουτίνα. Οτι και καλα την όποια ρουτίνα εκτελουσες και πριν εκτος στρατου (τακτικό ξύρισμα εν προκειμένω), να συνεχιζεις να την εκτελείς κανονικά και εντός.
Θενκς για τη διευκρινιση περι μη ξυρισματος στο ναυτικό, αν και υποψιαζομουν οτι κατι τετοιο θα ισχυει, λογω παράδοσης.
Απορία:
Αν η στράτευση γίνει υποχρεωτική για τις γυναίκες, θα είναι υποχρεωτικό και το ξύρισμα λες;
Και δεν αναφέρομαι σε αποτρίχωση για το χνούδι (μπας και προλάβω τις συμπαθείς πχωρουμίτισσες), αλλά για κανονικές τρίχες στο πρόσωπο... :)
Yippie Kay Yay
lolek1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lolek1 »

foscilis έγραψε: 23 Μάιος 2019, 17:10
lolek1 έγραψε: 23 Μάιος 2019, 16:00 δεν ξερω τι ψυχολογικα εχετε με τον στρατο, παντως εμενα μου αρεσε. ηταν κατι σαν κατασκηνωση, προσκοπακια κατι τετοιο. ουτε ειχα προβλημα με τους ανωτερους στον βαθμο, μια χαρα ηταν ολοι τους
ναι αλλά εσύ είσαι gay.

Κι εμένα θα μου άρεσε αν με στρίμωχναν 24/7 με εικοσάχρονες.
:o δεν ειμαι, μου αρεσουν οι γυναικες. απλα εγω δεν αρεσω σε αυτες
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ST48410 έγραψε: 23 Μάιος 2019, 15:10
enaon έγραψε: 23 Μάιος 2019, 14:39 Πάντως παιδιά για αυτό λέω οτι ο στρατός έχει πλάκα, γιατί αυτό που ζούμε είναι αυτό που επιτρέπουμε. Όταν έφτασα στην δεύτερη μονάδα, με 18 φυλάκια, ρώτησα τον αξιωματικό υπηρεσίας που θα μπορούσα να βρώ σπίτι. Γέλασε και μου είπε οτι δεν έχει έρθει ποτέ δόκιμος στο τάγμα που να μην πήγε σε φυλάκιο. Του χαμογέλασα και εγώ και του ευχήθηκα να μην χρειαστεί να συνεργαστούμε. Την επόμενη έφτασε και η φήμη μου, αλλά ήταν άτυχος. :)
Η όλη συζήτηση και η διαφωνία σου με τον foscilis πρέπει να τοποθετηθεί σε χρονικό ορίζοντα για να έχει κάποιο νόημα. Στη προ κινητού, προ internet εποχή είχες πολύ μεγάλη δυσκολία να γνωρίζεις τι πραγματικά προβλέπεται για να διεκδικήσεις το όποιο δίκιο σου. Αν δεν υπήρχε φίλος, αδελφός ή τέλος πάντων κάποιος σχετικός στο κοντινό σου περιβάλλον, καλή τύχη. Δεν γνωρίζω αν η εκπαίδευση των δοκίμων έδινε κάποιες περισσότερες πληροφορίες. Για τους φαντάρους πάντως δεν θυμάμαι να υπήρχε κάποια εύκολη πρόσβαση σε τέτοια γνώση.
Εγώ πήγα το '09 και έκανα και σύνορα και φυλάκιο και επιτελεία, δεν ήταν πολύ η θητεία μου αλλά ήταν αντιπροσωπευτική πιστεύω. Διάβασα ΠΑΡΑ πολύ καλά όλους τους κανονισμούς και στην αρχή για να ξέρω τι παίζει και μετά λόγω θέσης, και διαταγές και τα πάντα. Ήταν ένας Ρωσοπόντιος που του είχαν φορτώσει 11 μήνες παραπάνω κι εγώ τον πήρα από το χεράκι και πήγαμε στο Ρουφ και φύγαμε με διαταγή για άμεση απόλυση γιατί ανακάλυψα ότι από μαλακία του είχαν φορτώσει όλη αυτήν την παραπάνω θητεία (και ο διοικητής μου είπε μπράβο γιατί ο τύπος ήταν πρεζόνι και γιγάντιο πρόβλημα). Ξέρω ΠΑΡΑ πολύ καλά λοιπόν τι προβλεπόταν και τι όχι καθώς και τι είναι υποχρεωμένος να κάνει ο καθένας και δεν είναι. Ας πούμε μια μικρή προσωπική μου νίκη είναι ότι ποτέ δεν πήγα για την ακτινογραφία στο τέλος (στην απόλυση) γιατί ΠΟΥΘΕΝΑ δε διασταυρώνεται ότι την έκανες και μάλιστα σου λένε να την πάρεις μαζί σου γιατί τώρα που έχεις απολυθεί είναι προσωπικό σου δεδομένο. Πήρα λοιπόν το υπηρεσιακό, έκανα την τσάρκα μου και γυρίζοντας δανείστηκα ακτινογραφία από έναν άλλον και την έδειξα για να μου σφραγίσουν το απολυόχαρτο.

Πουθενά δε έλεγε λοιπόν ότι οι δόκιμοι δεν προβλέπεται να κάνουν υπηρεσία ΑΥΔΜ. Μάλιστα είναι το πιο στάνταρ πράγμα που κάνουν. Δεν ξέρω αν το 2000 δεν επιτρεπόταν αλλά το 2009 σίγουρα επιτρεπόταν. Πρώτη φορά ακούω ότι ο ΑΥΔΜ πρέπει να είναι αξιωματικός (με την έννοια του σχετικού βαθμού). Και επιλοχία είχαμε για ΑΥΔΜ και ανθυπασπίστρια. Σιγά που δε θα είχαμε δόκιμο που είναι ανώτερος και από τους δύο. Θυμάμαι μάλιστα πολύ χαρακτηριστικά στη μονάδα που ο δόκιμος κλαιγόταν ότι όλο σε αυτόν δίνουν τις χειρότερες μέρες για ΑΥΔΜιλίκι και ότι στο ΓΕΕΘΑ (που ήταν μικτό τάγμα) μια μέρα ήταν ΑΥΔΜ ένας μαλάκας δόκιμος της αεροπορίας*, λέτε το ΓΕΕΘΑ όπου συνέβαιναν όλα αυτά να μην ήταν προβλεπόμενο; Έλεος.

Δεύτερον ακόμα και αν υπάρχει κάπου κάποιος κανονισμός που λέει ότι ο ΑΥΔΜ πρέπει να είναι ας πούμε ξανθός, αν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ξανθοί ο διοικητής έχει ΚΑΘΕ ευχέρεια να βάλει όποιον θέλει προκειμένου να βγουν οι υπηρεσίες. Δηλαδή αν πέσει γαστρεντερίτιδα ρε παιδί μου και ταβλιαστούν όλοι οι αξιωματικοί τι θα γίνει, δε θα έχει ΑΥΔΜ το στρατόπεδο; Ο διοικητής έχει σε ζητήματα λειτουργίας της μονάδας ένα περιθώριο ευελιξίας που πολύ απλά δεν έχει αντίστοιχο στον υπόλοιπο δημόσιο (ή και ιδιωτικό) τομέα. Ας πούμε και 1 έξω για κάθε 3 μέρες προβλέπεται. Αλλά όπως όλοι ξέρουμε δεν είναι καθόλου σπάνιο το 1-15 γιατί ΠΑΝΩ απ' όλα προβλέπεται να βγαίνουν οι υπηρεσίες και κανείς ποτέ δεν πρόκειται να πει στο διοικητή "γιατί τον έχεις αυτόν 15 μέρες μέσα", ενώ αντιθέτως είναι πάρα πολύ πιθανό να τον γαμήσουν αν μια μέρα δε γίνουν καθόλου υπηρεσίες επειδή όλοι έχουν πάρει τις "προβλεπόμενες" εξόδους.

* μαλάκας γιατί ήταν ο ΜΟΝΟΣ δόκιμος σε όλη τη θητεία μου που απαιτούσε να του μιλάς στον πληθυντικό και το έπαιζε και μπαρουτοκαπνισμένος στρατηγός ενώ ήταν ένας φλώρος αεροπόρος που πάταγε μια φορά την εβδομάδα.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

lolek1 έγραψε: 23 Μάιος 2019, 17:42
foscilis έγραψε: 23 Μάιος 2019, 17:10
lolek1 έγραψε: 23 Μάιος 2019, 16:00 δεν ξερω τι ψυχολογικα εχετε με τον στρατο, παντως εμενα μου αρεσε. ηταν κατι σαν κατασκηνωση, προσκοπακια κατι τετοιο. ουτε ειχα προβλημα με τους ανωτερους στον βαθμο, μια χαρα ηταν ολοι τους
ναι αλλά εσύ είσαι gay.

Κι εμένα θα μου άρεσε αν με στρίμωχναν 24/7 με εικοσάχρονες.
:o δεν ειμαι, μου αρεσουν οι γυναικες. απλα εγω δεν αρεσω σε αυτες
Μην τον ακούς, μάλλον του ήρθε περίοδος σήμερα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

φοσι ήταν βαυδμ ή απλά βλάκες που δέχθηκαν την ευθύνη, δεν προβλέπεται. Και σε φυλάκια πήγαιναν αλλά δεν προβλέπεται οι διαβιβαστές. Ο αυδμ είναι ο διοικητής της μονάδος, σκέψου το λίγο αν θες, δεν έχουμε τις γνώσεις να το κάνουμε ως δόκιμοι, δεν μπορούμε να λάβουμε την ευθήνη.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Σε εμάς μονο 2 φορες ειχαν κανει ΑΥΔΜ δόκιμοι (συνηθως εκαναν ΒΑΥΔΜ). Ο πατέρας μου δε, στην εποχη του (early 80s) ειχε κανει και ο ίδιος ΑΥΔΜ ως δόκιμος. Δεν νομίζω ότι απαγορεύεται, απλώς για κάποιο λόγο δεν ειναι συχνό φαινομενο ίσως.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Airman68 έγραψε: 23 Μάιος 2019, 14:39

Η εκπαίδευση στις μάχιμες μονάδες των περισσοτέρων χωρών περιλαμβάνει καψόνια.
Είναι η διαδικασία κατά την οποία ο νεοσύλλεκτος "αποδέχεται" την εξουσία του/των ανωτέρω του (ιεραρχικά).
Και για να προλάβω όσους ορμήξουν να με πουν στρατόκαυλο, να πω ότι είναι απαραίτητη αυτή η διαδικασία για τους ακόλουθους λόγους:
- Καλώς ή κακώς ο στρατός πρέπει να σε προετοιμάζει για πόλεμο. Και όταν λέμε πόλεμο δεν εννοούμε Call Of Duty στο Playstation, αλλά πραγματικό πόλεμο όπου κάποιοι θα σκοτωθούν ή θα τραυματιστούν στα αλήθεια. Η αποστολή του καθενός είναι ενάντια στο ένστικτο της αυτο συντήρησης, το οποίο θα σου φωνάζει μέσα στο κεφάλι σου να φύγεις από τον κίνδυνο όσο πιο γρήγορα μπορείς. Αλλά εσύ θα πρέπει να μείνεις και να εκτελέσεις διαταγές που σου έχουν δώσει χωρίς να τις αμφισβητείς, ξέροντας ότι αυτός που τις έδωσε γνωρίζει καλύτερα.
αυτο εστεκε 100 χρονια πριν, που ο μεσος οπλιτης δεν ειχε παει ουτε δημοτικο, μη σου πω δεν ειχε βγει απ το χωριο του. ενω ο αξιωματικος ηταν τελοσπαντων καπως μορφωμενος. ετσι, ο οπλιτης ειχε την εντυπωση οτι ο αξ ξερει καλυτερα.

τωρα ο μεσος οπλιτης ειναι περισσοτερο μορφωμενος και εξυπνος απο το μεσο γιδι αξ. οσα καψονια και αν του κανεις, η νοημοσυνη του τον ωθει να αρνηθει οτι κι αν λεει το γιδι.
για να λειτουργησει αυτο που λες, πρεπει ο στρατος να εχει αξ που να ειναι τουλαχιστον γνωστες του αντικειμενου τους, και αυτο να φαινεται.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Ο ΑΥΔΜ *ΔΕΝ* είναι διοικητής της μονάδας. Είναι απλά ο αξιωματικός υπηρεσίας διανυκτέρευσης. Έχει πολύ συγκεκριμένα καθήκοντα (κυρίως σχετικά με την οργάνωση των υπηρεσιών). Οι όποιος διοικητικές του αρμοδιότητες σαν "ο ανώτερος που είναι παρών αυτή τη στιγμή στη μονάδα" είναι εντελώς πρακτικής φύσεως και αν συμβεί κάτι χοντρό εννοείται ότι ειδοποιεί το διοικητή.

Στο αστυνομικό τμήμα άμα πας 11 η ώρα μπορεί να έχει μόνο μια κοπελίτσα που μόλις βγήκε από τη σχολή. Είναι η αξιωματικός υπηρεσίας. ΔΕ σημαίνει ότι είναι... ο διοικητής.
Άβαταρ μέλους
enaon

παιδιά δεν μπορεί να σταθεί σε αναφορά περιστατικού, προβλέπεται να χώνεις τον βλάκα τον δόκιμο για να πας για μπύρες, αλλά ελπίζεις να μην γίνει στραβή κλπ.

Γενικά όλα είναι λίγο χύμα, μέχρι που αρχίζεις να μιλάς σοβαρά.
Άβαταρ μέλους
enaon

foscilis έγραψε: 23 Μάιος 2019, 18:03 Ο ΑΥΔΜ *ΔΕΝ* είναι διοικητής της μονάδας.

ΔΕ σημαίνει ότι είναι... ο διοικητής.
εκπροσωπεί τον διοικητή που απουσιάζει, εκτελεστικά είναι ο διοικητής. Τεσπα, αυτά, πέρασαν και 20 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

Ασέβαστος έγραψε: 23 Μάιος 2019, 18:02
Airman68 έγραψε: 23 Μάιος 2019, 14:39

Η εκπαίδευση στις μάχιμες μονάδες των περισσοτέρων χωρών περιλαμβάνει καψόνια.
Είναι η διαδικασία κατά την οποία ο νεοσύλλεκτος "αποδέχεται" την εξουσία του/των ανωτέρω του (ιεραρχικά).
Και για να προλάβω όσους ορμήξουν να με πουν στρατόκαυλο, να πω ότι είναι απαραίτητη αυτή η διαδικασία για τους ακόλουθους λόγους:
- Καλώς ή κακώς ο στρατός πρέπει να σε προετοιμάζει για πόλεμο. Και όταν λέμε πόλεμο δεν εννοούμε Call Of Duty στο Playstation, αλλά πραγματικό πόλεμο όπου κάποιοι θα σκοτωθούν ή θα τραυματιστούν στα αλήθεια. Η αποστολή του καθενός είναι ενάντια στο ένστικτο της αυτο συντήρησης, το οποίο θα σου φωνάζει μέσα στο κεφάλι σου να φύγεις από τον κίνδυνο όσο πιο γρήγορα μπορείς. Αλλά εσύ θα πρέπει να μείνεις και να εκτελέσεις διαταγές που σου έχουν δώσει χωρίς να τις αμφισβητείς, ξέροντας ότι αυτός που τις έδωσε γνωρίζει καλύτερα.
αυτο εστεκε 100 χρονια πριν, που ο μεσος οπλιτης δεν ειχε παει ουτε δημοτικο, μη σου πω δεν ειχε βγει απ το χωριο του. ενω ο αξιωματικος ηταν τελοσπαντων καπως μορφωμενος. ετσι, ο οπλιτης ειχε την εντυπωση οτι ο αξ ξερει καλυτερα.

τωρα ο μεσος οπλιτης ειναι περισσοτερο μορφωμενος και εξυπνος απο το μεσο γιδι αξ. οσα καψονια και αν του κανεις, η νοημοσυνη του τον ωθει να αρνηθει οτι κι αν λεει το γιδι.
για να λειτουργησει αυτο που λες, πρεπει ο στρατος να εχει αξ που να ειναι τουλαχιστον γνωστες του αντικειμενου τους, και αυτο να φαινεται.
Αν μιλάς για αξιωματικούς, από πού προκύπτει ότι ο μέσος οπλίτης είναι περισσότερο μορφωμένος;.
Ο αξιωματικός έχει αποφοιτήσει από 4-ετή σχολή αντίστοιχη Πανεπιστημίου ενώ ο 18χρονος φαντάρος (ο μέσος οπλίτης που αναφέρεις) μόλις τέλειωσε το Λύκειο... :102:
Yippie Kay Yay
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

vantono έγραψε: 23 Μάιος 2019, 17:00 Και δεν γνωριζω και για ποιο λογο γινεται αυτη η διακριση με το ναυτικο πανω στο ξυρισμα, και ηθελα να το ρωτησω κιολας, αν καποιος ξερει.
φανταζομαι επειδη το νερο μεσοπελαγα ειναι περιορισμενο, και το ξουρισμα σπαταλη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
enaon

και θέλω ρε παιδιά να καταλάβω σε τί μονάδες ήσασταν, που έμεναν το βράδυ με δόκιμο διοίκηση και υπαξιωματικούς μέσα μόνο, ούτε ένας ανθυπασπιστής δηλαδή, ούτε ένας με γενικές γνώσεις διοίκησης επιπέδου αξιωματικού.
foscilis έγραψε: 23 Μάιος 2019, 18:03 Στο αστυνομικό τμήμα άμα πας 11 η ώρα μπορεί να έχει μόνο μια κοπελίτσα που μόλις βγήκε από τη σχολή. Είναι η αξιωματικός υπηρεσίας. ΔΕ σημαίνει ότι είναι... ο διοικητής.
φόσι ο αυδμ στο τμήμα κάπου την έχει πέσει, σιγα μην μιλάει μαζί σου, στην βαυδμ μιλούσες.
Άβαταρ μέλους
foscilis

enaon έγραψε: 23 Μάιος 2019, 18:04 παιδιά δεν μπορεί να σταθεί σε αναφορά περιστατικού, προβλέπεται να χώνεις τον βλάκα τον δόκιμο για να πας για μπύρες, αλλά ελπίζεις να μην γίνει στραβή κλπ.
Πραγματικά δεν το νομίζω. Και οι δόκιμοι και οι υπαξιωματικοί που είχα δει σε υπηρεσίες ήταν κανονικότατα δηλωμένοι και μάλιστα στην περίπτωση του ΓΕΕΘΑ οι υπηρεσίες έβγαιναν 1 μήνα πριν και τις πήγαινα για σφραγίδες υπογραφές, πρωτόκολλα, ακριβή αντίγραφα, όταν ερχόταν εκείνη η μέρα έγραφα στην ημερήσια διαταγή "ΑΥΔΜ: τάδε". Δεν ήταν φάση "κάτσε 2 ώρες στη θέση μου".

Στη μονάδα μου είχε φανεί όντως υπερβολικό που τους πήγε και τους δύο στρατοδικείο και μάλιστα ειδικά για τον δόκιμο μιλάμε του έσουρνε τα 1002 σε σημείο που να λες τι στο διάολο τον έπιασε με το παιδί.
Άβαταρ μέλους
foscilis

enaon έγραψε: 23 Μάιος 2019, 18:10 και θέλω ρε παιδιά να καταλάβω σε τί μονάδες ήσασταν, που έμεναν το βράδυ με δόκιμο διοίκηση και υπαξιωματικούς μέσα μόνο, ούτε ένας ανθυπασπιστής δηλαδή, ούτε ένας με γενικές γνώσεις διοίκησης επιπέδου αξιωματικού.
Τ/ΓΕΕΘΑ.

Η μονάδα στα σύνορα ήταν μια μικρή "επιλαρχία" εθνοφυλακής (αν και άμα έλεγες τη λέξη "τεθωρακισμένα" ο ίλαρχος έκανε λες και του σκότωσες τη μάνα γιατί ως γνωστόν δεν υπάρχουν τεθωρακισμένα στην εθνοφυλακή).
φόσι ο αυδμ στο τμήμα κάπου την έχει πέσει, σιγα μην μιλάει μαζί σου, στην βαυδμ μιλούσες.
whatever, κανείς από τους δύο δεν είναι διοικητής όμως.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 23 Μάιος 2019, 18:21, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”