!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Στράτευση γυναικών

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Στράτευση γυναικών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

stavmanr έγραψε: 22 Μάιος 2019, 16:15
Ασέβαστος έγραψε: 22 Μάιος 2019, 09:40
Εσθήρ έγραψε: 21 Μάιος 2019, 22:08 Και δεν συνηθιζω να εχω χαρακτηρισνους σε χρηστες,αλλα επειδη με ειπες αποκαιδι,και εγω σε λεω παπαρα και κομπλιμεντο σου κανω.ΠΑΡΕ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΔΕς ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕς ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ
https://www.e-nomothesia.gr/kat-enoples ... -1977.html
το γλυφιτζουρι σου τωρα και μοκο.ΑΣΧΕΤΗΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ,
δεν εχεις καταλαβει οτι αλλο νομος, και αλλο συνταγμα. και μαλιστα το συνταγμα ειναι ανωτερο.
Το Σύνταγμα είναι το πλαίσιο παραγωγής των νόμων.
Δεν είναι ανώτερο ή κατώτερο. Είναι άλλη η λειτουργία του: παρέχει τις βασικές κατευθυντήριες οδηγίες για την παραγωγή και τροποποίηση των νόμων.
Λάθος. Το σύνταγμα είναι ο ανώτατος νόμος και κανένας νόμος δεν μπορεί να αντιβαίνει τις διατυπώσεις του. Σιγά μην είναι και αρχιτεκτονικό σχέδιο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Οργισμένος έγραψε: 22 Μάιος 2019, 17:02
hellegennes έγραψε: 20 Μάιος 2019, 15:19 Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.
ΕλληνΑΣ και οχι ΕλληνιΔΑ. Ακομα λαι στο συνταγμα ειμαστε ερμαια ερμηνιων και σκατιλας.
Σε κάθε σχετική συζήτηση επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο, που είναι ότι το σύνταγμα αναφέρεται πάντα σε Έλληνες. Η μοναδική φορά που αναφέρεται η λέξη Ελληνίδα, είναι στην αρχή του, εκεί που ορίζει ότι η όποια αναφορά σε Έλληνες εννοεί Έλληνες και Ελληνίδες. Πουθενά αλλού δεν αναφέρεται η λέξη «Ελληνίδες».

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις διαβάσει ποτέ το σύνταγμα και είσαι για φτύσιμο. Όποιος έχει άγνοια του συντάγματος είναι για φτύσιμο. Είναι ένα κείμενο που διδασκόμαστε στο σχολείο, που υπάρχει παντού δωρεάν διαθέσιμο και δεν δικαιολογείται να γράφεις τέτοιες μαλακίες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Εσθήρ έγραψε: 22 Μάιος 2019, 21:12
paul25 έγραψε: 22 Μάιος 2019, 21:09
paul25 έγραψε: 22 Μάιος 2019, 19:43 Αρθρο 4 παρ 6

Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.

Το "Ελληνες" απευθεινεται σε ολους αντρες και γυναικες. Η φραση "που μπορει" υποδηλωνει πως υπαρχουν και ατομα που δεν θα μπορουν να φερουν οπλα γι 'αυτο ο Συνταγματικος Νομοθετης ριχνει το μπαλακι στον κοινο νομοθετη με την φραση "συμφωνα με τους ορισμους των νομων". Για να μην υπαρχει και παρερμηνεια στην αναθεωρηση εβαλαν και την ερμηνευτικη δηλωση για τους αντιρρησιες συνειδησης.

Εφοσον λοιπον ο Συνταγματικος Νομοθετης δινει το δικαιωμα στον κοινο Νομοθετη να κρινει ποιοι ειναι αυτοι που μπορουν, αυτο εγινε μετα την μεταπολιτευση με τους Νομους που εκδοθηκαν το 1977 και 1979. Θα συνεχισω σε επομενο ποστ.
Εκεινη την εποχη λοιπον, στις προπαρασκευαστικες εργασιες και τις συζητησεις στη Βουλη, θεωρηθηκε οτι οι γυναικες για βιολογικους λογους οπως η κοινη εμπειρια και αισθηση αντιλαμβανεται, θα επρεπε να κατηγοριοποιηθουν σε αυτους που δεν μπορουν. Απο τοτε μεχρι τωρα η κοινωνια δεν συζητα με τιποτα να αλλαξει αυτο το πιστευω της. Ομως, στο θεμα που μας αφορα, σχετικα με την Αντισυνταγματικοτητα, οι Νομοι του 1977 και 1979 δεν ειναι αντισυνταγματικοι συμφωνα με τα παραπανω. Η φραση με την οποια ξεκινα ο Συνταγματικος Νομοθετης " Ολοι οι Ελληνες" ειναι για να δημιουργησει την υποχρεωση.
:smt023
Ετσι ακριβως και δινει το δικαιωμα στον νομοθετη να ορισει ποιος θα στρατευεται υποχρεωτικα και ποιος οχι,και αυτοι αποφανθηκαν,ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟ ΧΤΕΣ,ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΝΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,αλλα κατι φωστηρες κλαψομουνιδες διαμαρτυρονται.Βεβαια διαμαρτυρονται και οταν λεμε οτι θεμε να παμε στρατο,αυτο τα ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΛΑ.
Βασικα αυτο συμβαινει γιατι κολλανε στο "ολοι" και επειδη η λογικη οριζει και οτι και οι γυναικες ειναι ικανες να φερουν οπλα ακομα και εν καιρο ειρηνης. Ακομα και αυριο να θεσπιστει να υπηρετουν γυναικες δεν ειναι αντισυνταγματικο, το αν υπηρετουν η δεν υπηρετουν δεν επηρεαζει το Συνταγμα, εξαρταται απο το πνευμα των επιτροπων και των βουλευτων που αποτελουν τον κοινο Νομοθετη και δημιουργουν τους Νομους. Ολοι αυτοι αποτελουν κομματι της κοινωνιας και εκφραστες της, αν η κοινωνια ειναι πατριαρχικη και πιστευει κατι τετοιο, θα αντανακλαστει στο πνευμα του Νομου. Οπως ειπα και καποια ποστ πριν, ΔΕΝ ειναι απαραιτητο να συμβαδιζει αυτο το πνευμα με καποια αλλη αληθεια (που μπορει να φανταζει ορθοτερη-επιστημονικοτερη) περα απο την επικρατουσα και γυρω απι την οποια οργανωνεται η κοινωνια που την πιστευει. Το ΣτΕ και το καθε ανωτατο δικαστηριο, δεν θα ελεγξουν την ορθοτητα αυτης της αληθειας (χωρις και να αποκλειεται σν χρειαστει) αλλα κυριως την θεση του εξεταζομενου Νομου μεσα στο πλαισιο των υπολοιπων Νομων και Διαταξεων του Συνταγματος ωστε να μην ερχεται σε συγκρουση μαζι τους. Ετσι λειτουργουν οι θεσμοι αυτοι (γι'αυτο και δεν υπαγονται στο θετικιστικο πνευμα). Επισης, υπαρχουν Νομοι που στηριζονται σε αυθαιρετες παραδοχες ως αληθειες αλλα δεν εμποδιζει αυτο την ισχυ τους. Παραδειγμα οι αμβλωσεις, οπως εχω ξαναπει.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

hellegennes έγραψε: 22 Μάιος 2019, 22:52
hellegennes έγραψε: 20 Μάιος 2019, 15:19 Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.
ΕλληνΑΣ και οχι ΕλληνιΔΑ. Ακομα λαι στο συνταγμα ειμαστε ερμαια ερμηνιων και σκατιλας.
Σε κάθε σχετική συζήτηση επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο, που είναι ότι το σύνταγμα αναφέρεται πάντα σε Έλληνες. Η μοναδική φορά που αναφέρεται η λέξη Ελληνίδα, είναι στην αρχή του, εκεί που ορίζει ότι η όποια αναφορά σε Έλληνες εννοεί Έλληνες και Ελληνίδες. Πουθενά αλλού δεν αναφέρεται η λέξη «Ελληνίδες».

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις διαβάσει ποτέ το σύνταγμα και είσαι για φτύσιμο. Όποιος έχει άγνοια του συντάγματος είναι για φτύσιμο. Είναι ένα κείμενο που διδασκόμαστε στο σχολείο, που υπάρχει παντού δωρεάν διαθέσιμο και δεν δικαιολογείται να γράφεις τέτοιες μαλακίες.
Βρες γκομενα
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

stavmanr έγραψε: 22 Μάιος 2019, 18:43 Το μόνο που λέει ο "νόμος" είναι αυτό που λέει ο stavmanr περί αναλογικότητας των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.
Σου το λέει καί το ΣτΕ στο οποίο προσέφυγαν οι "αδικημένοι" του ντουνιά.
Ο νόμος πουθενά δεν λέει τέτοιο πράγμα. Ούτε καν το ΣτΕ λέει τέτοια μαλακία. Δεν υπάρχει σχετικότητα των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων, αναφέρεται ρητά στο σύνταγμα και είναι από τις βασικότερες αρχές του.

Η δικαιολογία που ψέλλισαν οι ανεγκέφαλοι του ΣτΕ είναι πως η γυναίκα είναι βιολογικά κατώτερη και άρα δεν μπορεί να έχει ίσες υποχρεώσεις, παρά το τι λέει το σύνταγμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

paul25 έγραψε: 22 Μάιος 2019, 19:43 Αρθρο 4 παρ 6

Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.

Το "Ελληνες" απευθεινεται σε ολους αντρες και γυναικες. Η φραση "που μπορει" υποδηλωνει πως υπαρχουν και ατομα που δεν θα μπορουν να φερουν οπλα γι 'αυτο ο Συνταγματικος Νομοθετης ριχνει το μπαλακι στον κοινο νομοθετη με την φραση "συμφωνα με τους ορισμους των νομων". Για να μην υπαρχει και παρερμηνεια στην αναθεωρηση εβαλαν και την ερμηνευτικη δηλωση για τους αντιρρησιες συνειδησης.

Εφοσον λοιπον ο Συνταγματικος Νομοθετης δινει το δικαιωμα στον κοινο Νομοθετη να κρινει ποιοι ειναι αυτοι που μπορουν, αυτο εγινε μετα την μεταπολιτευση με τους Νομους που εκδοθηκαν το 1977 και 1979. Θα συνεχισω σε επομενο ποστ.
Η κρίση του ποιοι μπορούν γίνεται με την κατάταξη σε ικανότητες 1 ως 5. Αυτό εννοεί το σύνταγμα και τίποτα άλλο. Κι αυτό παραβιάζεται, γιατί τυπικά θα έπρεπε να κάνουν θητεία μόνο οι Ι1 και Ι2. Ο νόμος στρίβει διά του «οι Ι3 και Ι4 μπορούν υπό συνθήκη και εν καιρώ να φέρουν όπλα», διότι υποτίθεται ότι πρόκειται για μη μόνιμες σωματικές ή ψυχικές παθήσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Εσθήρ έγραψε: 22 Μάιος 2019, 20:48 Οτι δειχνει και οτι ολοι ξερουμε για μεγαλη μεριδα του πχωρουμ.ΤΟΝ ΣΕΞΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. :102:
Τράβα πλύνε κάνα πιάτο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Οργισμένος έγραψε: 22 Μάιος 2019, 22:54
hellegennes έγραψε: 22 Μάιος 2019, 22:52

Βρες γκομενα
Τράβα διάβασε το σύνταγμα κι άσε τις μαλακίες. Είσαι και ΔΥ, θα έπρεπε να ντρέπεσαι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Μηπως γνωριζετε το λογο που δε νιωθουν την υποχρεωση οι γυναικες Ελληνιδες να κανουν στην ακρη οταν ειναι στενο το πεζοδρομιο;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ορέστης 35 έγραψε: 22 Μάιος 2019, 23:08 Μηπως γνωριζετε το λογο που δε νιωθουν την υποχρεωση οι γυναικες Ελληνιδες να κανουν στην ακρη οταν ειναι στενο το πεζοδρομιο;
Σε εμένα κάνουν στην άκρη πάντα. Εγώ δεν κάνω ποτέ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

hellegennes έγραψε: 22 Μάιος 2019, 23:09
Ορέστης 35 έγραψε: 22 Μάιος 2019, 23:08 Μηπως γνωριζετε το λογο που δε νιωθουν την υποχρεωση οι γυναικες Ελληνιδες να κανουν στην ακρη οταν ειναι στενο το πεζοδρομιο;
Είστε και οι δύο σεξιστές, για να μην πω ρατσιστές και μπερδέψω ακόμη περισσότερο τον καλό φίλο σταβ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

sys3x έγραψε: 22 Μάιος 2019, 22:38
Υπάρχουν περισσότεροι άθρωποι εδώ μέσα που εκτιμούν τις γυναίκες παρά άνθρωποι που εκτιμούν τους άντρες.
Ε όχι δα. Όταν λέω "εκτιμούν" δεν εννοώ ερωτικά .
Άβαταρ μέλους
hellegennes

sys3x έγραψε: 22 Μάιος 2019, 23:15
hellegennes έγραψε: 22 Μάιος 2019, 23:09
Είστε και οι δύο σεξιστές, για να μην πω ρατσιστές και μπερδέψω ακόμη περισσότερο τον καλό φίλο σταβ.
Δεν είμαι σεξιστής, αυτές είναι γυναίκες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Ίφιδα έγραψε: 22 Μάιος 2019, 23:16
sys3x έγραψε: 22 Μάιος 2019, 22:38
Υπάρχουν περισσότεροι άθρωποι εδώ μέσα που εκτιμούν τις γυναίκες παρά άνθρωποι που εκτιμούν τους άντρες.
Ε όχι δα. Όταν λέω "εκτιμούν" δεν εννοώ ερωτικά .
α οκ.
:D
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas »

Ίφιδα έγραψε: 22 Μάιος 2019, 22:22
Rakomelofronas έγραψε: 22 Μάιος 2019, 21:49
Όπως και να' χει, είναι πολύ διασκεδαστικός ο τρόπος που η ιδέα της στράτευσης των γυναικών καταλήγει πάντα σε συζήτηση "εγώ εκτιμώ πραγματικά τις γυναίκες γιατί τις θεωρώ ικανές να βγάλουν θητεία κι εξίσου υποχρεωμένες να συνεισφέρουν στην άμυνα" vs "εγώ εκτιμώ πραγματικά τις γυναίκες γιατί δεν θέλω να χάσουν τον χρόνο τους σε περίοδο ειρήνης και τη ζωή τους σε περίοδο πολέμου".
Ε όχι δα, πάντα καταλήγει σε κλαψ λυγμ οι γυναικες δεν πάνε στον στρατό, ειμαστε οι αδικημένοι κι όταν λες να πάμε λένε είστε άχρηστες, δεν κάνετε για τίποτα, ναί να πάτε, να μας κάνετε τις καθαρίστριες. Ο μόνος που εξέφρασε θετική γνώμη για τις γυναίκες χωρίς να βγάζει ταυτοχρόνως άχτι είναι ο σταβμανρ, οι υπόλοιποι ακόμα κι αυτοί που πιστεύουν ότι μια χαρά θα τα καταφέρουμε έχουν το κατηγορώ του στυλ "εγώ πήγα, θα πανε κι αυτές" "δεν πήγες γιατί δεν ήθελες" κλπ. Κ'αποιοι που δεν εκφράζονται αρνητικά είναι της άποψης ότι θα πρέπει γενικώς να μειωθεί η θητεία.

Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι εδω μεσα εκτιμούν τις γυναίκες.
Για εθελοντική κατάταξη γυναικών, δες τον ν. 705/1977 "Περί στρατεύσεως των Ελληνίδων".

Δεν ξέρω ποιοι άνθρωποι εδώ μέσα εκτιμούν το άλλο φύλο γιατί δεν τους ζω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, μιλάμε για μια κατεξοχήν ανδροκρατούμενη δραστηριότητα σχεδόν από τότε που υπάρχει ανθρώπινη ιστορία οπότε τα στερεότυπα είναι λίγο πολύ αναμενόμενα: οι αμαζόνες και οι... εποπίνες είναι εξαιρέσεις αν και όλα δείχνουν ότι η τάση είναι μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών.

Το αρχαίο σκεπτικό είναι ότι μια γυναίκα είναι πιο πολύτιμη για την επιβίωση της φυλής απ' ό,τι ένας άντρας: από βιολογική άποψη, "είμαστε" πιο αναλώσιμοι άρα έχει περισσότερο νόημα να είμαστε "εμείς" στην πρώτη γραμμή και οι γυναίκες να δίνουν τη δική "τους" μάχη κατά τη γέννα. Ευτυχώς, μπορούμε να ζούμε σε μια κοινωνία όπου παλιές διευθετήσεις βάσει βιολογικών δεδομένων δεν ορίζουν αναγκαία την πορεία μας στη ζωή. Η καλύτερη λύση σε κάθε περίπτωση παραμένει η κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”