!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Στράτευση γυναικών

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Στράτευση γυναικών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Ίφιδα έγραψε: 21 Μάιος 2019, 15:14 Ή στράτευση των γυναικών θα μπορουσε να ελαττώσει και τον χρόνο στράτευσης και τον φόρτο εργασίας. Όχι;
Ο χρόνος στράτευσης μόλις μειώθηκε άλλον ένα μήνα και έχει ήδη λιγότερη από τη μισή διάρκεια που είχε πριν 15 χρόνια, όταν οι στρατεύσιμοι ήταν σχεδόν διπλάσιοι.

Όπως σου είπαν άστο, δεν έχεις ιδέα πώς δουλεύουν όλα αυτά. Μην το φαντάζεσαι σαν κάτι που όντως επιτελεί χειροπιαστό έργο, τουλάχιστον όχι το κομμάτι που έχει να κάνει με κληρωτούς.
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Δεν ισχυρίστηκα οτι εχω ιδέα, αλλα θελω να μάθω γι αυτό ρωτάω.
pikey25
Phorum.gr user: pikey25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pikey25 »

Γραφικός έγραψε: 21 Μάιος 2019, 15:12
pikey25 έγραψε: 21 Μάιος 2019, 15:04 Κανεις δεν σε αναγκαζει αν δε θες να υπηρετησεις
Το θέμα μας δεν είναι η υποχρεωτική στράτευση; Τόση ώρα εξετάζουμε την στέρηση του δικαιώματος από γυναίκες που θέλουν να υπηρετήσουν εθελοντικά; Τότε συμφωνώ να το έχουν, όποιες θέλουν να πάνε στρατό καλά να πάθουν.
pikey25 έγραψε: 21 Μάιος 2019, 15:04 και προφανως το θεμα δεν ειναι θεμα εκδικησης και ουδεμια σχεση εχει το πως θα βελτιωθει η ζωη των αντρων, περα απο το καθαρα αριθμητικο πλεονεκτημα για υπηρεσιες :003:
Αμφιβάλλω. Θα αυξηθούν τα στρατόπεδα και μαζί κι οι υπηρεσίες.
1.Δεν υπαρχει υποχρεωτικη στρατευση, μπορει να υπαρχει υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών ακομα και εκτος στρατου
2.Συζηταμε αν στο ονομα της ισοτητας και της ισονομιας, των ισων δικαιωματων και υποχρεωσεων ειναι α) αντισυνταγματικη ή μη στρατευση των γυναικων
3.Βασικα μας την φεραν :003: καθως ο νομοθετης παραπανω κανει διαχωρισμο σε Ελληνες και Ελληνιδες
Ετσι στο αρθρο 6 αφου δεν αναφερει Ελληνες και Ελληνιδες ή Ελληνες πολιτες, συνταγματικοτατα δεν ζητειται η συνεισφορα των Ελληνιδων
4.Αν θα επρεπε β) να ζητειται η συνεισφορα, ποτε και πως μεγαλο θεμα, με πολλες ειδικες περιπτωσεις (κατασταση εκτακτης αναγκης,ανηλικα τεκνα κτλ)
5.Για καιρο ειρηνης ας γινει υποχρεωτικο για οσες θελουν αστυνομια λιμενικο κτλ καθοτι εκει ειναι το θεμα κυριως πρακτικα
Open your eyes time to wake up, Enough is enough is enough is enough
Spoiler
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Οποιος λογιζεται για mgtow πρεπει να ζηταει υποχρεωτικη στρατευση γυναικων.
Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός »

pikey25 έγραψε: 21 Μάιος 2019, 15:52 1.Δεν υπαρχει υποχρεωτικη στρατευση, μπορει να υπαρχει υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών ακομα και εκτος στρατου
Τι φάση; Άλλαξαν τόσο πολύ τα πράγματα από το 08;
pikey25 έγραψε: 21 Μάιος 2019, 15:52 2.Συζηταμε αν στο ονομα της ισοτητας και της ισονομιας, των ισων δικαιωματων και υποχρεωσεων ειναι α) αντισυνταγματικη ή μη στρατευση των γυναικων
Γραφικός έγραψε: 21 Μάιος 2019, 15:09
pikey25 έγραψε: 21 Μάιος 2019, 15:52 5.Για καιρο ειρηνης ας γινει υποχρεωτικο για οσες θελουν αστυνομια λιμενικο κτλ καθοτι εκει ειναι το θεμα κυριως πρακτικα
Πάλι δεν μπορώ να σε εννοήσω. Ένας από τους δυο μας έχει σοβαρά ζητηματάκια με την ελληνική.
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

pikey25 έγραψε: 21 Μάιος 2019, 15:04 Κανεις δεν σε αναγκαζει αν δε θες να υπηρετησεις
Το θέμα μας δεν είναι η υποχρεωτική στράτευση; Τόση ώρα εξετάζουμε την στέρηση του δικαιώματος από γυναίκες που θέλουν να υπηρετήσουν εθελοντικά; Τότε συμφωνώ να το έχουν, όποιες θέλουν να πάνε στρατό καλά να πάθουν.
Στη Γαλλία είσαι βρε; Εκεί η στρατιωτική θητεία θεωρείτε δικαίωμα και όχι υποχρέωση όπως εδώ.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός »

paul25 έγραψε: 21 Μάιος 2019, 16:04
Στη Γαλλία είσαι βρε; Εκεί η στρατιωτική θητεία θεωρείτε δικαίωμα και όχι υποχρέωση όπως εδώ.
Εμ, στον pikey25 πες τα.
pikey25

Ορέστης 35 έγραψε: 21 Μάιος 2019, 15:56 Οποιος λογιζεται για mgtow πρεπει να ζηταει υποχρεωτικη στρατευση γυναικων.
γινατε 2

αφου δε το περασε αυτος για 6μηνη εθελοντικη παει

Εικόνα
Spoiler
Άβαταρ μέλους
paul25

Στην χώρα της αμεσότερης Δημοκρατίας και ουδετερότητας.

Ελβετία

Στην Ελβετία, η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για τους άνδρες ηλικίας 18-34 ετών. Στο δημοψήφισμα της χώρας το 2013, απορρίφθηκε η άρση της στρατιωτικής θητείας. Το θέμα παρουσιάστηκε στους ψηφοφόρους για τρίτη φορά. Η βασική στρατιωτική εκπαίδευση διαρκεί 21 εβδομάδες, και στη συνέχεια γίνεται πρόσθετη εκπαίδευση ετησίως. Οι αντιρρησίες συνείδησης επιτρέπεται να υπηρετούν σε πολιτική θητεία. Για τις γυναίκες η στρατιωτική θητεία δεν είναι υποχρεωτική αλλά μπορούν να καταταγούν οικειοθελώς.

Για να μην λέτε οτι η Ελληνική κοινωνία είναι πίσω.
pikey25

Γραφικός έγραψε: 21 Μάιος 2019, 16:02
pikey25 έγραψε: 21 Μάιος 2019, 15:52 1.Δεν υπαρχει υποχρεωτικη στρατευση, μπορει να υπαρχει υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών ακομα και εκτος στρατου
Τι φάση; Άλλαξαν τόσο πολύ τα πράγματα από το 08;
pikey25 έγραψε: 21 Μάιος 2019, 15:52 2.Συζηταμε αν στο ονομα της ισοτητας και της ισονομιας, των ισων δικαιωματων και υποχρεωσεων ειναι α) αντισυνταγματικη η μη στρατευση των γυναικων
Γραφικός έγραψε: 21 Μάιος 2019, 15:09
pikey25 έγραψε: 21 Μάιος 2019, 15:52 5.Για καιρο ειρηνης ας γινει υποχρεωτικο για οσες θελουν αστυνομια λιμενικο κτλ καθοτι εκει ειναι το θεμα κυριως πρακτικα
Πάλι δεν μπορώ να σε εννοήσω. Ένας από τους δυο μας έχει σοβαρά ζητηματάκια με την ελληνική.
1.Λιγο αλλαξαν παντως, γιατι ειχε πολλες αυτοκτονιες, σε ρωτανε χιλιες πεντακοσιες φορες αν θες να υπηρετησεις
2.λαθος τονος
Spoiler
Άβαταρ μέλους
paul25

Ίφιδα έγραψε: 21 Μάιος 2019, 15:14
paul25 έγραψε: 21 Μάιος 2019, 14:57
Ίφιδα έγραψε: 21 Μάιος 2019, 14:54
20 μέρες φυλακή και στους δυό σας, να μάθετε να χαχανίζετε
Εμένα γιατί Στρατηγέ μου; Τον Fosci να τιμωρήσετε που είναι ακομβίωτος και αξύριστος.
Αν εδειχνες ασέβεια στον Στρατηγό ποια θα ήταν η ποινή;
Δεν ξέρω, μια φορά μόνο σταμάτησε μπροστά μου που δεν τον χαιρέτησα (γιατί δεν τον πήρα χαμπάρι) και επι 5 λεπτά μου φώναζε μέσα στα μούτρα.
Άβαταρ μέλους
paul25

Θεωρώ οτι και οι άλλες χώρες την ίδια δικαιολογία θα χρησιμοποιούν για να μην δέχονται τις γυναίκες στον στρατό, θα επικαλούνται βιολογικά κριτήρια.
Ορέστης 35

paul25 έγραψε: 21 Μάιος 2019, 16:19
Ίφιδα έγραψε: 21 Μάιος 2019, 15:14
paul25 έγραψε: 21 Μάιος 2019, 14:57

Εμένα γιατί Στρατηγέ μου; Τον Fosci να τιμωρήσετε που είναι ακομβίωτος και αξύριστος.
Αν εδειχνες ασέβεια στον Στρατηγό ποια θα ήταν η ποινή;
Δεν ξέρω, μια φορά μόνο σταμάτησε μπροστά μου που δεν τον χαιρέτησα (γιατί δεν τον πήρα χαμπάρι) και επι 5 λεπτά μου φώναζε μέσα στα μούτρα.
Αυτο ειναι κακοποιηση.
Άβαταρ μέλους
zoltan
Phorum.gr user: zoltan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zoltan »

foscilis έγραψε: 21 Μάιος 2019, 15:04 Αυτό σημαίνει ότι ο στρατός είναι δομημένος ηλίθια όχι ότι πρέπει να βασίζεται στους κληρωτούς.

Αν έχω εργοστάσιο που χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα και μου εξασφαλίσεις 10.000 δούλους να κάνουν πετάλι και να μου κουνάνε τη γεννήτρια χωρίς αμοιβή, προφανώς θα είναι πανάκριβο για μένα να τους αντικαταστήσω με κανονικούς εργάτες που πληρώνονται κανονικά λεφτά για να κάνουν το ίδιο. Και σίγουρα θα μου στοιχίζει πιο πολύ απ' ό,τι οι 10 κανονικοί εργάτες που έχει το διπλανό εργοστάσιο (που πληρώνει τη ΔΕΗ για το ρεύμα του), οι οποίοι κάνουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα από πετάλι. Αυτό δε σημαίνει ότι "είναι απαραίτητοι οι δούλοι" για το εργοστάσιό μου, σημαίνει ότι είμαι ένας καραγκιόζης που το παίζει εργοστασιάρχης ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι σε κάποιο γκούλαγκ και να τσαπίζει.
Ο στρατός δεν είναι δομημένος ηλίθια, και ούτως ή άλλως αυτό δεν είσαι σε θεση να το κρίνουμε εσύ ή εγώ. Υπάρχει σπατάλη προσωπικού λόγω πολιτικών πιέσεων και βυσμάτωσης αλλά αυτό δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει. Μια φύρα της τάξης του ξερωγώ 20% πάντα θα υπάρχει. Από κει και πέρα οι δομές του στρατού, της αεροπορίας και του ναυτικού ορίζονται από τους αρμόδιους επιτελείς και καταπώς γνωρίζω δεν εφευρίσκουμε τον τροχό αλλά αντιγράφουμε ξένες δομές, κυρίως αμερικάνικες.
Η οργάνωση μιας μοίρας της αεροπορίας με 20 μαχητικά πχ είναι συγκεκριμένη. Μια φρεγάτα έχει καθορισμένο προβλεπόμενο πλήρωμα. Σημείωσε πως από όσο γνωρίζω ισχύει ας πούμε το ότι αγοράζει η Ελλάδα ένα πλοίο από ΗΠΑ που οι αμερικανοί το λειτουργούν με 350 άτομα πλήρωμα και εμείς του δίνουμε προβλεπόμενο πλήρωμα 250. Και στην πραγματικότητα σήμερα δεν έχουμε αρκετούς ναύτες ούτε για αυτό το μειωμένο πλήρωμα. Το πόσα πλοία και τι είδους, και πόσα αεροπλάνα θα έχουμε το αποφασίζουν οι αρμόδιοι.
Το ίδιο και για τον ΕΣ. Ο ΕΣ έχει ένα βαρύ Σώμα Στρατού στη Θράκη απέναντι στην τουρκική 1η Στρατιά (που είναι μεγαλύτερη) και ένα σχηματισμό αντίστοιχου μεγέθους, την ΑΣΔΕΝ, που περιλαμβάνει τις φρουρές των νησιών. Κάθε μεγάλο νησί έχει μια δύναμη για αυτοάμυνα σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης από αέρα και θάλασσα. Το πόσα τάγματα πεζικού και μοίρες πυροβολικού θα έχει το νησί διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος. Σε αυτά να προστεθούν οι μονάδες υποστήριξης, δηλαδή εφοδιασμού μεταφορών, υγειονομικού, υλικού πολέμου, τεχνικού κλπ. Πέραν αυτών των σχηματισμών υπάρχουν και μερικές στρατηγικές εφεδρείες όπως μια βαριά μεραρχία στην Κεντρική Μακεδονία και οι ειδικές δυνάμεις επιπέδου μεραρχίας. Για λόγους που τα επιτελεία ξέρουν υπάρχει από ένα ΕΤΕΘ σε κάθε μεγάλο νησί (αμφίβιοι καταδρομείς), η ταξιαρχία πεζοναυτών στην ηπειρωτική Ελλάδα, από μία ταξιαρχία αερομεταφερόμενου πεζικού σε Κιλκίς και Ρέθυμνο και η ταξιαρχία καταδρομών-αλεξιπτωτιστών.
Αυτή τη στιγμή οι ΕΔ έχουν περίπου 110.000 άτομα εκ των οποίων οι 80.000 επαγγελματίες πάσης φύσης. Αυτή τη στιγμή επίσης υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού ακόμα και για να συμπληρωθεί η προβλεπόμενη στην ειρήνη επάνδρωση που είναι 130.000. Στην πράξη τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για τις μη βυσματικές μονάδες του στρατού ξηράς. Τάγματα στον Έβρο και στα νησιά που έχουν εμπόλεμη σύνθεση 600 άτομα έχουν αυτήν την στιγμή 100-200 άτομα.
Όσο και να κόψεις πλήρως επαγγελματικές ΕΔ δεν μπορούν να υπάρξουν εκτός κι αν εγκαταλειφθεί η ιδέα της υπεράσπισης του συνόλου της Ελλάδας. Για τον χώρο που καλείται να υπερασπιστεί και για την ποιότητα και την ποσότητα του αντιπάλου η Ελλάδα έχει πολύ περιορισμένες δημογραφικές και οικονομικές δυνατότητες.
Ορέστης 35

H Eλλαδα δεν εχει καμια τυχη απεναντι στην Τουρκια ο,τι κι αν κανει.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”