foscilis έγραψε: 18 Μάιος 2019, 18:54
Έχω δουλέψει στην υλοποίηση συστήματος evoting για αποφάσεις σε επίπεδο δημου στη Ναρβα.
Έφυγα με την εντύπωση ότι οι Εσθονοί είναι τελείως μαλάκες ή τέλος πάντων ότι η κοινωνία τους είναι πολύ ιδιάζουσα και η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση ειναι ότι μπορεί να δανείσει τεχνογνωσία οπουδήποτε αλλού (συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδιας που είναι πολιτισμικά εγγυτατη).
Dwarven Blacksmith έγραψε: 18 Μάιος 2019, 16:25
Όλοι οι ειδικοί ηλεκτρονικής ασφαλείας συμφωνούν πλέον ότι η ηλεκτρονική ψήφος είναι διάτρητη.
Το χαρτί παραμένει η ασφαλέστερη επιλογή όσο και να μην αρέσει ούτε σε μένα που είμαι τεχνολοβερ.
Ναι ειδικά στην Εσθονία.
(προκύπτουν όντως πολλά τεχνικά προβλήματα στο θέμα της ασφάλειας, ο οπαπ, αν θέλουμε να μιλήσουμε για Ελλάδα πχ, φαίνεται ότι τα έχει λύσει όλα. Επίσης κάτι που λύνει μπαμ μπαμ τα μισά προβλήματα είναι να μην είναι κρυφή η ψήφος, κάτι που λύνει ακόμη περισσότερα προβλήματα είναι να γίνεται κλήρωση για την επιλογή των προσώπων και ψηφοφορία επί της λήψης των αποφάσεων, έξαλλου η Δημοκρατία έτσι ακριβώς ορίζεται από γεννησιμιού της από την κλήρωση. Θα έπρεπε να με πληρώνατε κανονικά, όταν τα παίρνεται τσάμπα όλα δεν εχτιμάτε τίποτα )
αυτο το παιδι απο ολο το βιβλιο της εκθεσης-ρητορειας, διαβασε μονο το κεφαλαιο της Ειρωνιας
απο τοτε το χρησιμοποιει σαν ασχετος απο εργασιες σπιτιου, το φσιτ φσιτ W69? και την μονωτική ταινία
τα έχει μάθει άριστα βέβαια, και συχνά λύνουν το πρόβλημα
αλλά ώρες ώρες έχεις την αισθηση οτι θα τα χρησημοποιουσε και να επισκευασει διαστημοπλοιο ή να κανει προταση γαμου
και για να ειμαστε πιο ακριβεις, θα τα χρησιμοποιουσε για να κανει προταση διαστημοπλοιου σε γαμο
(ή κατι τετοιο ακαταλαβιστικο τελος παντων )
κάποια στιγμή άμα έχεις λίγο χρόνο για σκότωμα θα ήθελα να με μάθεις να κάνω καμάκι.
hellegennes έγραψε: 18 Μάιος 2019, 02:33
Το άρθρο που παράθεσες δεν λέει κάπου ότι μπορούν να εξαιρούνται από την άμισθη επίταξη οι Χ ή οι Ψ. Οπότε η εφαρμογή του, όπως είναι αυτήν την στιγμή, είναι αντισυνταγματική.
Το ίδιο αντισυνταγματική είναι η υποχρεωτική θητεία μόνο για τους άντρες. Το σύνταγμα λέει ότι υπόχρεοι στράτευσης είναι όλοι, αλλά δεν εφαρμόζεται.
Μα τι λες βρε χελι; Το Συνταγματικο αρθρο ειναι γενικο, για να επιδεχεται πολλαπλες ερμηνειες, απο εκει και περα επιλεγει ο Νομοθετης ποια του χρειαζεται και την κανει Νομο εξειδικευοντας την. Δεν γραφει το Συνταγμα συγκεκριμενα για καθε περιπτωση.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
hellegennes έγραψε: 18 Μάιος 2019, 02:36
Εγώ ξέρω πρέζονα της γειτονιάς που μου είπε ότι είναι η δεύτερη φορά που τον καλούν. Άρα δεν γίνεται τέτοια επιλογή. Και σιγά μην ξέρει το κράτος όλες αυτές τις πληροφορίες που διατείνεσαι ότι ξέρει.
Τι εννοεις πρεζονα; καποιον γνωστο σου που ρουφαει κοκα η κανει χασικλικι και δεν εχει συλληφθει ποτε και τον ξερετε ολη στη γειτονια; Και να ειχε συλληφθει αφου θα ειχε εκτισει την ποινη του παλι συμμετεχει, δεν του αφαιρειτε η αναγνωριση αυτη ουτε και στο δικαιωμα να ψηφισει. Η μονη περιπτωση που εξαιρουνται ειναι να ειναι φυλακη, απο εκει και περα συμμετεχουν κανονικα αρκει να πληρουν και τα υπολοιπα κριτηρια ηλικιακα, μορφωτικα κλπ.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας». Stephen Hawking
hellegennes έγραψε: 18 Μάιος 2019, 02:33
Το άρθρο που παράθεσες δεν λέει κάπου ότι μπορούν να εξαιρούνται από την άμισθη επίταξη οι Χ ή οι Ψ. Οπότε η εφαρμογή του, όπως είναι αυτήν την στιγμή, είναι αντισυνταγματική.
Το ίδιο αντισυνταγματική είναι η υποχρεωτική θητεία μόνο για τους άντρες. Το σύνταγμα λέει ότι υπόχρεοι στράτευσης είναι όλοι, αλλά δεν εφαρμόζεται.
Μα τι λες βρε χελι; Το Συνταγματικο αρθρο ειναι γενικο, για να επιδεχεται πολλαπλες ερμηνειες, απο εκει και περα επιλεγει ο Νομοθετης ποια του χρειαζεται και την κανει Νομο εξειδικευοντας την. Δεν γραφει το Συνταγμα συγκεκριμενα για καθε περιπτωση.
Δεν έχει σημασία αν είναι γενικό ή όχι. Δεν ορίζει πουθενά ότι είναι νόμιμο σε οποιαδήποτε περίπτωση να αμείβεται επιλεκτικά η επίταξη εργασίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
hellegennes έγραψε: 19 Μάιος 2019, 03:06
Δεν έχει σημασία αν είναι γενικό ή όχι. Δεν ορίζει πουθενά ότι είναι νόμιμο σε οποιαδήποτε περίπτωση να αμείβεται επιλεκτικά η επίταξη εργασίας.
Γιατι να το κανει; Αφου οι δικηγοροι των εκλογων δεν επιτασσονται, διοριζονται. Μονο τα μελη της εφορευτικης επιτασσονται και εφαρμοζεται για ολους η μη πληρωμη, δεν γινεται καμια διακριση πληρωμης σε καποιους απο τους επιτασσομενους.
Άμα μαζευτούν όλοι όσοι διορίστηκαν σε εφορευτικές επιτροπές και πάνε στα δικαστήρια και στην συνέχεια στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, θα πάρουν την αποζημίωση τους και με τους τόκους.
paul25 έγραψε: 19 Μάιος 2019, 12:06
Γιατι να το κανει; Αφου οι δικηγοροι των εκλογων δεν επιτασσονται, διοριζονται. Μονο τα μελη της εφορευτικης επιτασσονται και εφαρμοζεται για ολους η μη πληρωμη, δεν γινεται καμια διακριση πληρωμης σε καποιους απο τους επιτασσομενους.
Το χαρτί που λάβαμε δεν λέει για επίταξη.
Λέει: "Οριστήκατε ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ της Εφορευτικής Επιτροπής..."
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας». Stephen Hawking
Μηχανικός έγραψε: 19 Μάιος 2019, 12:22
Άμα μαζευτούν όλοι όσοι διορίστηκαν σε εφορευτικές επιτροπές και πάνε στα δικαστήρια και στην συνέχεια στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, θα πάρουν την αποζημίωση τους και με τους τόκους.
Μάλλον πρέπει να απαιτήσουμε μονιμοποίηση στο ΥΠΕΣ καθώς φαίνεται ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες τόσες φορές που έχουμε οριστεί..
paul25 έγραψε: 19 Μάιος 2019, 12:06
Το χαρτί που λάβαμε δεν λέει για επίταξη.
Λέει: "Οριστήκατε ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ της Εφορευτικής Επιτροπής..."
Οριστηκατε λεει, οχι διοριστηκατε.
hellegennes έγραψε: 19 Μάιος 2019, 03:06
Το ίδιο πράγμα είναι και χρησιμοποιούμε άλλη λέξη. Αυτό λέγεται κοροϊδία. Ο ένας ορίστηκε και ο άλλος διορίστηκε. Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, δηλαδή;
Είναι σαν να λες «όχι, αυτό δεν το αγόρασα, το αντάλλαξα με χρήματα».
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 19 Μάιος 2019, 12:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μα χρειαζονται υπαλληλοι για να στηθει ο μηχανισμος, οι δικηγοροι κανουν και αλλα πραγματα (μεσα σε ενα 8ημερο το ελαχιστο), αλλοι που πληρωνονται και δουλευουν εκεινη την ημερα ειναι αστυνομικοι και δημοτικοι υπαλληλοι., στην ιδια λογικη ειναι και οι δικηγοροι.