!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Re: Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

paul25 έγραψε: 18 Μάιος 2019, 00:59
Spiros252 έγραψε: 18 Μάιος 2019, 00:51 Ναι καλά :) τα 7 μύρια στο τζόκερ άλλος τα τσίμπησε.. :lol: (μοναδικός)
Μηχανικός έγραψε: 18 Μάιος 2019, 00:52 Ήσουν ευσυνείδητος και καλός, τις προηγούμενες φορές που πήγες και θα σε βαθμολόγησαν με άριστα οι δικηγόροι. :D
Γίνεται κλήρωση στο Πρωτοδικείο και είναι ανοιχτή στο κοινό ή μόνο σε αντιπροσώπους και υποψήφιους κομμάτων, δε θυμάμαι τώρα, στις Εθνικές εκλογές πηγαίνετε 15 μέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής τους και επισκεφθείτε το Πρωτοδικείο. Πάντως ρε Σπύρο πραγματικά, ένα Τζοκερ να μην κάθεται και να κάθεται το ρημάδι για εφορευτική; Σκατοζωή.... :lol:
Γίνεται σίγουρα και κάποια επιλογή.
Έχεις δει ποτέ γέρο στην εφορευτική;
Δεν θα έβλεπες ούτε αγράμματο, που παλιά υπήρχαν.
Δεν έχω δει να καλέσουν ούτε τσιγγάνο, πρεζόνι, πρώην ποινικό, ... τουλάχιστον στην επαρχία που γνωριζόμαστε.
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Μηχανικός έγραψε: 18 Μάιος 2019, 01:11 Γίνεται σίγουρα και κάποια επιλογή.
Δεν έχω δει να καλέσουν ούτε τσιγγάνο, πρεζόνι, πρώην ποινικό, ... τουλάχιστον στην επαρχία που γνωριζόμαστε.
Σίγουρα γίνεται σε β φάση μετά την κλήρωση, οι ηλικιωμένοι άνω των 65 χρονών δεν συμμετέχουν στους καταλόγους εννοείται και ποινικοί και φυσικά οι αναλφάβητοι κόβονται αν κληρωθούν, γι'αυτό άλλωστε υπάρχουν και αναπληρωματικοί, αλλά όλοι βγαίνουν απο κλήρωση και για τις κενές θέσεις που προκύπτουν.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Spiros252 έγραψε: 18 Μάιος 2019, 01:06 Άνεργοι είπε. Όχι όλοι δικηγόροι. Μόνο οι αντιπρόσωποι χωρίς λεφτά.
Μα δεν είναι επίδομα και δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ως τέτοιο, δεν είναι ώρα για κοινωνική πρόνοια η ώρα των εκλογών, αν πληρώνει το κράτος, τότε είναι πιο πολύ που θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι ισάξια και να μην δείξει προτίμηση.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

Τα μέλη της εφορευτικής βγαίνουν με κλήρωση. Παλαιότερα δεν υπήρχαν προϋποθέσεις: στις πρώτες εκλογές που έκανα, και πριν την εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων είχα μέλος εφορευτικής γεννηθέν το 1890φεύγα. Σήμερα, μετά και την εκκαθάριση, έχουν τεθεί αυστηρές προϋποθέσεις: όχι κατά το δυνατόν μέλη των σωμάτων ασφαλείας, όχι άνω των 67, ενώ τίθενται και ζητήματα μορφωτικού επιπέδου.

Ως εφορευτική έχω κληρωθεί (πτυχίο Νομικής) τρεις φορές, αλλά ευτυχώς είχα διοριστεί και τις 3.
My Life had stood, a Loaded Gun
Άβαταρ μέλους
aljawn

Lord Brum έγραψε: 18 Μάιος 2019, 00:46 δεν είναι τυχαίο ότι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι κάτοχοι πτυχίου νομικής ή προϊστάμενοι Τμήματος, Διεύθυνσης κτλ μπορούν να μπουν δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι οποίοι όμως αποζημιώνονται...
Τυχαίο είναι προς το παρόν, φέτος για πρώτη φορά θα τους συμπεριλάβουν λόγω 40000 εκλογικών τμημάτων (και με 35% μεσοσταθμικά αποποιήσεις, παρά τους 2 γύρους κληρώσεων).
Άβαταρ μέλους
aljawn

Μηχανικός έγραψε: 18 Μάιος 2019, 00:26
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 17 Μάιος 2019, 14:47 Μπορεις να αρνηθεις ή ειναι αναγκαστικο?
Είναι αναγκαστικό.
Αν δεν παρουσιαστείς, ο δικηγόρος μπορεί να στείλει την αστυνομία να σε βρει και να σε φέρει. Αλλά δεν γίνεται ποτέ, πολλοί δεν πάνε.
Αν όμως ψηφίζεις στο τμήμα που σε έχουν βάλει στην εφορευτική επιτροπή, και δεν πας, θα σε τσακώσουν αν πας να ψηφίσεις. :D
3. Οι δικαστικοί, διοικητικοί στρατιωτικοί, αστυνομικοί, δημοτικοί υπάλληλοι, δήμαρχοι, και δημοτικοί σύμβουλοι, δικαστικοί αντιπρόσωποι, μέλη εφορευτικών επιτροπών, γραμματείς ή διερμηνείς αυτών, που αμελούν ή δείχνουν απείθεια στην έγκαιρη εκπλήρωση των καθηκόντων που τους επιβάλλονται από τις διατάξεις του παρόντος, ή επεμβαίνουν ενεργώς και με τρόπο που δεν επιτρέπεται από τις κείμενες διατάξεις σ’ εκλογικές ενέργειες ή δείχνουν συμπεριφορά ασυμβίβαστη προς τα αξιώματα και τις ιδιότητές τους σε ζητήματα εκλογικά, τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών μέχρι δύο χρόνια και με στέρηση των αξιωμάτων και θέσεων που προβλέπονται στο άρθρο 63 του Ποινικού Κώδικα, από έξι μήνες μέχρι δύο χρόνια.
ΠΔ 26/2012, άρθρο 118

Για την ιστορία η ποινή είναι αυτομάτως μετατρέψιμη, αλλά εγγράφεται σε ποινικό μητρώο. Σε περίπτωση που ο δικαστικός αντιπρόσωπος συντάξει έκθεση για τον εισαγγελέα (με την παράδοση στο Πρωτοδικείο), θεωρείστε βέβαιο ότι θα παραπεμφθεί στο ακροατήριο και θα πέσει η ταρίφα, αν δεν επικαλεστεί εξαιρετικά σπουδαίο λόγο (καθότι οι δικαστές επίσης έχουν φάει στην μάπα σαν δικηγόροι, το γαμήσι του να κάνεις εκλογές μόνος σου).

Μια απόφαση εδώ: http://policenet.gr/article/%CE%AD%CE%B ... E%AD%CF%82

Οι πιθανότητες να συντάξει έκθεση για τον εισαγγελέα ένας δικηγόρος είναι μηδαμινές. Πιθανότητες έχει όποιος πέσει σε δικαστικό.

Αν θέλετε να είστε απολύτως καλυμμένοι, φροντίστε να πάρετε χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο και μόνο.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

aljawn έγραψε: 18 Μάιος 2019, 01:44 Ως εφορευτική έχω κληρωθεί (πτυχίο Νομικής) τρεις φορές, αλλά ευτυχώς είχα διοριστεί και τις 3.
Μολογανε δίχως ξύλο
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Δύο φορές έχω πάει.
Την τελευταία φορά είμαστε 4 στο τμήμα που με είχαν καλέσει, οπότε φεύγαμε εκ περιτροπής για φαγητό ή διάλειμμα,
ενώ στο δίπλα τμήμα δεν είχε πάει κανένας, ήταν ο δικηγόρος και η γραμματέας. :D

Αν με ξανακαλέσουν, δεν πάω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μηχανικός την 18 Μάιος 2019, 02:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
aljawn

Lugozzi έγραψε: 18 Μάιος 2019, 02:02
aljawn έγραψε: 18 Μάιος 2019, 01:44 Ως εφορευτική έχω κληρωθεί (πτυχίο Νομικής) τρεις φορές, αλλά ευτυχώς είχα διοριστεί και τις 3.
Μολογανε δίχως ξύλο
Με κλήρωση είναι ρε παπάρα και οι δύο μάλιστα επί κυβερνήσεων ΝΔούλας. :smt005:
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

aljawn έγραψε: 18 Μάιος 2019, 02:04
Μολογανε δίχως ξύλο
Για την κωλοσυντεχνια σας λέγω
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
aljawn

Lugozzi έγραψε: 18 Μάιος 2019, 02:05
aljawn έγραψε: 18 Μάιος 2019, 02:04

Μολογανε δίχως ξύλο
Για την κωλοσυντεχνια σας λέγω
Είχα την εντύπωση ότι κι εσύ είχες σχέση με την "κωλοσυντεχνία". Τέσπα.
Για την ιστορία, επί 11 εκλογικών διαδικασιών έχω διοριστεί τις 9. Βέβαια δηλώνω πάντα Α' Αθηνών, που δεν προτιμάται λόγω φόρτου εργασίας.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Απορώ πως δεν έχει τεθεί αυτό το θέμα τόσα χρόνια.
Είναι άδικο αυτό που γίνεται να πληρώνεται μόνο ένας ο οποίος διορίζει όποιον θέλει να πάρει κι εκείνος ένα κατοστάρικο.
Θυμάμαι μια δικηγορινα που έβαλε τη μάνα της
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Lugozzi έγραψε: 18 Μάιος 2019, 02:05 Για την κωλοσυντεχνια σας λέγω
Άσχετο με το νήμα, αλλά δεν μπορώ να το χωνέψω.

Έχεις συμφωνήσει την αμοιβή του δικηγόρου, κερδίζεις τη δίκη και βγαίνει να σου πληρώσει ο αντίδικος αποζημίωση για τα δικαστικά έξοδα που έκανες.
Τα τσεπώνει ο δικηγόρος χωρίς να σε ρωτήσει. Το θεωρεί αυτονόητο. Επισημαίνω πάλι χωρίς να έχεις κάνει τέτοια συμφωνία μαζί του.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

paul25 έγραψε: 18 Μάιος 2019, 00:42
hellegennes έγραψε: 18 Μάιος 2019, 00:39 Η ανισότητα στην μισθολογική αντιμετώπιση. Ή είναι επίταξη και κανείς δεν πληρώνεται ή πληρώνονται όλοι.
Για την Συνταγματικότητα του θέματος παρέθεσα το άρθρο του Συντάγματος σχετικά με την καταναγκαστική εργασία και που προβλέπεται αυτή, μπορείς να βρεις το ποστ μου στις προηγούμενες σελίδες.
Το άρθρο που παράθεσες δεν λέει κάπου ότι μπορούν να εξαιρούνται από την άμισθη επίταξη οι Χ ή οι Ψ. Οπότε η εφαρμογή του, όπως είναι αυτήν την στιγμή, είναι αντισυνταγματική.

Το ίδιο αντισυνταγματική είναι η υποχρεωτική θητεία μόνο για τους άντρες. Το σύνταγμα λέει ότι υπόχρεοι στράτευσης είναι όλοι, αλλά δεν εφαρμόζεται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Μηχανικός έγραψε: 18 Μάιος 2019, 01:11
paul25 έγραψε: 18 Μάιος 2019, 00:59
Spiros252 έγραψε: 18 Μάιος 2019, 00:51 Ναι καλά :) τα 7 μύρια στο τζόκερ άλλος τα τσίμπησε.. :lol: (μοναδικός)
Μηχανικός έγραψε: 18 Μάιος 2019, 00:52 Ήσουν ευσυνείδητος και καλός, τις προηγούμενες φορές που πήγες και θα σε βαθμολόγησαν με άριστα οι δικηγόροι. :D
Γίνεται κλήρωση στο Πρωτοδικείο και είναι ανοιχτή στο κοινό ή μόνο σε αντιπροσώπους και υποψήφιους κομμάτων, δε θυμάμαι τώρα, στις Εθνικές εκλογές πηγαίνετε 15 μέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής τους και επισκεφθείτε το Πρωτοδικείο. Πάντως ρε Σπύρο πραγματικά, ένα Τζοκερ να μην κάθεται και να κάθεται το ρημάδι για εφορευτική; Σκατοζωή.... :lol:
Γίνεται σίγουρα και κάποια επιλογή.
Εγώ ξέρω πρέζονα της γειτονιάς που μου είπε ότι είναι η δεύτερη φορά που τον καλούν. Άρα δεν γίνεται τέτοια επιλογή. Και σιγά μην ξέρει το κράτος όλες αυτές τις πληροφορίες που διατείνεσαι ότι ξέρει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”