!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αρχιλοχίας Πλεξίδα - Είδα την Παναγία και με έβγαλε από το ελικόπτερο που διαλύθηκε

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Re: Αρχιλοχίας Πλεξίδα - Είδα την Παναγία και με έβγαλε από το ελικόπτερο που διαλύθηκε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 16 Μάιος 2019, 21:06 εννοω οτι ειναι ενας σαλτιμπαγκος που συντασσεται με τις μοδες και το ρευμα της εποχης (ως καλος μαρκετιστας) και λαικιζει ταυτιζομενος με την χριστιανοπληκτη ακροδεξια η οποια εχει τοσο σχεση με τον φιλελευθερισμο οσο η νδουλα με την αριστεια

πωλητης αεριτζης ειναι ο ανθρωπος

πρωτα με το πασοκ του ανδρεα,μετα με αεριτζιδικο πασοκ του σημιτη τωρα με την ακροδεξια,αυριο ποιος ξερει που

τυπικη πορεια βαλκανιοψευτοφιλελε
μλκα μου δεν φτάνει που είσαι "για όλα φταιν οι γκομενες οι πρωην και οι επομενες", είσαι και ξερόλας τρομάρα σου. Όλα τα καλά πάνω σου πήγαν κι έκατσαν ... τι διάολο.

αντιθρησκος είναι, αλλά με τη τύφλα που έχεις άστο γάμα το, έχει και τικ είναι κι απτυχίωτος, βασικά μπροστά σου δεν φτουράει μια ...
under έγραψε: 16 Μάιος 2019, 21:24
Απαντησα σε ολα αυτα.Σου ειπα οτι αποδεχομαι την υπαρξη των θαυματων αλλα δεν πιστοποιω εγω το καθε θαυμα.
Το σχεδιο του Θεου για καθε ανθρωπο πως μπορω να το γνωριζω ;
Αν ο Θεος θελει να σε φερει κοντα του με καποιο τροπο ειναι δυνατον να γνωριζω εγω τον τροπο ;
Πιστευω οτι θα υπαρξει Ανασταση των νεκρων.Αυτο ειναι το μονο σχεδιο του Θεου που εμεις γνωριζουμε.
- Επομένως αφού αποδέχεσαι γενικά την ύπαρξη των θαυμάτων, η στάση σου γενικά σε αυτά δεν είναι μπορεί και ναι, μπορεί και όχι, όπως είπες ειδικά για της Πλεξούδα, γενικα η στάση σου είναι ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑΙ απλά για την κάθε Πλεξούδα το παίζεις και αγνωστικιστής ... ! τίγκα στην αντίφαση είσαι ...

- Σε ρώτησα εγώ για το σχέδιο του θεου ειδικά για κάθε έναν άνθρωπο ? Προφανώς και όχι, απλά διαστρέφεις την ερώτηση για να μην απαντήσεις ...

- Άρα ένα γενικό σχέδιο του θεού και ένα γενικό θέλημα του θεού τα γνωρίζεις φαρσί ! Αλλά όταν συμβαίνει κάτι που δεν ταιριάζει είτε στη βάση της λογικής είτε στη βάση της ηθικής με αυτό, τότε κολλάς κι από δίπλα κι ένα "άγνωσται αι βουλαι, τα θεϊκά σχέδια δεν περιορίζονται να πουμε από την ανθρώπινη νόηση" και ξεμπερδεύεις ... όπου βολεύει το θέλημα γενικά του θεού το ξέρεις φαρσί, όπου δεν βολεύει άγνωστο το θέλημα του θεού ...

Συνοψίζοντας, όπως είπα και εξαρχής, η πίστη σε θαύμα που συμβαίνει σε άνθρωπο είναι η κορύφωση του ανθρώπινου εγωϊσμού, η απάτη ότι ένα καλοθρεμένο "εγω" (και όχι όλα ανεξαιρέτως τα "εγώ" γιατί δεν είναι και όλα τα "εγώ" ίσα κι όμοια) συναλλάσσεται ιδιοτελώς με μια συμπαντική συνείδηση που τα έφτιαξε όλα και εξυψώνεται έναντι των υπόλοιπων "εγώ".

Πολύ πλάκα όλα αυτά, εφόσον ο άνθρωπος που χάθηκε, δίπλα σε αυτόν που σώθηκε με θαύμα, δεν είναι ο δικός μας άνθρωπος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 17 Μάιος 2019, 00:02, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Re: Αρχιλοχίας Πλεξίδα - Είδα την Παναγία και με έβγαλε από το ελικόπτερο που διαλύθηκε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

πώς τα καταφέρατε και μπλέξατε την Παναγία με την πολιτική.....μυστήριο πράμα...!
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Kauldron έγραψε: 16 Μάιος 2019, 15:28Θα 'θελα να βλεπα τον μαξουλίνο αν ήταν σ' ελικόπτερο που πέφτει αν θα 'λεγε "Θεε μου" ή οχι. Έχουν πλάκα οι "άθεοι".
Είμαι άθεος, έχω περάσει από καταστάσεις που δεν φαντάζεσαι και δεν θα αποκαλύψω (προσωπικά δεδομένα) και ποτέ δεν επικαλέστηκα θεό/ παναγία/ άγιο.
Αδυνατείτε να σκεφτείτε έξω από το δομημένο σας πλαίσιο και βγάζετε λάθος συμπεράσματα. Έχετε πλάκα οι "ένθεοι"!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Nandros

Beria έγραψε: 16 Μάιος 2019, 15:38 .....
Στο Κατηχητικό που πήγα το 1973 (υποχρεωτικά, αλλιώς δεν μπορούσαμε να δώσουμε εξετάσεις από Δημοτικό προς Γυμνάσιο!) οι δυο κατηχητές μας συνελήφθησαν στο Πολυτεχνείο :003:
Ώπα! Έβγαλα το Λύκειο το '69 στον Πειραιά. Για να μπω στο Λύκειο από το Γυμνάσιο έδωσα εξετάσεις. Όταν ήμουν στην Α' Λυκείου μπήκε στην αίθουσα ένας παππάς και μας μοίρασε αιτήσεις για κατηχητικό. Έφυγε με όλες τις αιτήσεις ασυμπλήρωτες και δεν έτρεξε κάστανο.
Για ποια πόλη μιλάς;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Άβαταρ μέλους
Nandros

under έγραψε: 16 Μάιος 2019, 20:26 Ας το παμε αλλιως.
Ο Ιησους ανεστησε τον Λαζαρο.Εμεις οι Χριστιανοι πιστευουμε οτι οντως ανεστησε τον Λαζαρο.
Ερχεστε εσεις και μας λετε : γιατι ανεστησε μονο τον Λαζαρο ; Ειχε προηγουμενα με τους αλλους νεκρους ; Μισουσε τους αλλους νεκρους ; Εκανε ρουσφετι στον Λαζαρο επειδη τον παρακαλεσαν οι αδελφες του ;
Αν ζουσαμε τοτε μπορει και να καναμε αυτες τις σκεψεις.
Δεν θα καταλαβαιναμε γιατι μονο τον Λαζαρο.
Εμεις που ζουμε τωρα και που πιστευουμε στην Σταυρωση και στην Ανασταση του Κυριου καταλαβαινουμε ΤΩΡΑ γιατι ανεστησε τοτε μονο τον Λαζαρο.
Γιατι αυτο ηταν το σχεδιο του για να στειλει ενα μηνυμα για οσα θα επακολουθουσαν και μεσω αυτου χαλυβδωσε περισσοτερο την Πιστη των μαθητων του.
Η οποια ακομα και τοτε ακριβως λογω της ανθρωπινης πιστης δεν σταματησε ποτε να ερχεται αντιμετωπη με τις αμφιβολιες.
Μωρέ μπράβο! Άλλος ένας που γνωρίζει τα μύχια της σκέψης του θεού του! (αλλά αλλού λέει πως δεν γνωρίζει)
.
Άβαταρ μέλους
Nandros

under έγραψε: 16 Μάιος 2019, 20:40 Η ευθεια απαντηση ειναι οτι αποδεχομαι την υπαρξη των θαυματων.Αλλα δεν μπορω να πιστοποιησω ΕΓΩ οτι αυτο που λες ΕΣΥ ειναι θαυμα.
Οσο για το σχεδιο του Θεου,σου απαντησα μεσω της περιπτωσης του Λαζαρου.
Το bottom line ειναι οτι εφοσον αντιμετωπιζεις τον Ανθρωπο ως κουραδομηχανη δικαιουσαι να μην πιστευεις σε τιποτα.
Εγω που βλεπω τον Ανθρωπο αλλα και το συμπαν ως θαυμα δικαιουμαι να πιστευω στα θαυματα.
Μην προσπαθεις λοιπον να μου ζητας να απαντησω (οχι εσυ προσωπικα αλλα ο καθε αθεος) σε δεδομενα που θετεις αυθαιρετως εσυ.
κουραδομηχανή; Να πας να διαβάσεις τα περί Ανθρωπισμού και σταμάτα να προσβάλλεις/ προκαλείς.
.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

μου αρέσει πάντως ότι και οι χριστιανοί αλλά και οι άθεοι είναι τόσο βεβαιοι για τους εαυτούς τους που νομίζουν ότι όλα περιστρέφονται γύρω τους! Συγκλονιστικό το να γενικεύεις!
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

tanipteros έγραψε: 17 Μάιος 2019, 00:57 μου αρέσει πάντως ότι και οι χριστιανοί αλλά και οι άθεοι είναι τόσο βεβαιοι για τους εαυτούς τους που νομίζουν ότι όλα περιστρέφονται γύρω τους! Συγκλονιστικό το να γενικεύεις!
Και οι δογματικοί της new age είναι τόσο βέβαιοι πως μια ολόκληρη εποχή περιστρέφεται γύρω απ τις...θεωρίες τους. Συγκλονιστική εγωπάθεια που όταν λαμβάνει έκταση...πολλαπλών ομάδων (cults) μεταφράζεται σε αρκετά ευρώ :003:
Άβαταρ μέλους
tanipteros

taliban έγραψε: 17 Μάιος 2019, 08:38
tanipteros έγραψε: 17 Μάιος 2019, 00:57 μου αρέσει πάντως ότι και οι χριστιανοί αλλά και οι άθεοι είναι τόσο βεβαιοι για τους εαυτούς τους που νομίζουν ότι όλα περιστρέφονται γύρω τους! Συγκλονιστικό το να γενικεύεις!
Και οι δογματικοί της new age είναι τόσο βέβαιοι πως μια ολόκληρη εποχή περιστρέφεται γύρω απ τις...θεωρίες τους. Συγκλονιστική εγωπάθεια που όταν λαμβάνει έκταση...πολλαπλών ομάδων (cults) μεταφράζεται σε αρκετά ευρώ :003:
σωστά δεν πάνε πίσω ούτε αυτοί...το γενικεύειν είναι γνωστό φαινόμενο στην ανθρώπινη φύση. Το εγώ πάνω από όλα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Kauldron έγραψε: 16 Μάιος 2019, 15:28 Θα 'θελα να βλεπα τον μαξουλίνο αν ήταν σ' ελικόπτερο που πέφτει αν θα 'λεγε "Θεε μου" ή οχι. Έχουν πλάκα οι "άθεοι".
Εγώ το λέω συχνά. Όπως το «ο Χριστός και η Παναγία». Είναι μια έκφραση του λόγου. Και «μα τον θεό» λέω, αλλά δεν ορκίζομαι στ' αλήθεια στον θεό ούτε εννοώ πως ό,τι ακολουθεί την φράση αυτή ορκίζομαι να το κάνω.

Φαντάζομαι εσύ όταν λες «θα τον γαμήσω τον μαλάκα», εννοείς ότι θα του κατεβάσεις τα σώβρακα και θα του χώσεις έναν πούτσο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 16 Μάιος 2019, 16:07 Σκεφτηκες ποτε οτι μπορει απλα να εισπραττεις οτι αξιζεις;
Όχι, γιατί τότε θα έβγαζε χρήμα από το συντονιστιλίκι, δεν θα κατέθετε χρόνο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Η εξυπναδα της χρονιας
Πως το σκεφτηκες;
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
ΤΣΟΛΙΑΣ
Phorum.gr user: sofos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΣΟΛΙΑΣ »

hellegennes έγραψε: 17 Μάιος 2019, 13:39
Kauldron έγραψε: 16 Μάιος 2019, 15:28 Θα 'θελα να βλεπα τον μαξουλίνο αν ήταν σ' ελικόπτερο που πέφτει αν θα 'λεγε "Θεε μου" ή οχι. Έχουν πλάκα οι "άθεοι".
Εγώ το λέω συχνά. Όπως το «ο Χριστός και η Παναγία». Είναι μια έκφραση του λόγου. Και «μα τον θεό» λέω, αλλά δεν ορκίζομαι στ' αλήθεια στον θεό ούτε εννοώ πως ό,τι ακολουθεί την φράση αυτή ορκίζομαι να το κάνω.

Φαντάζομαι εσύ όταν λες «θα τον γαμήσω τον μαλάκα», εννοείς ότι θα του κατεβάσεις τα σώβρακα και θα του χώσεις έναν πούτσο.
Να είσαι καλά άνθρωπε μου , η πιο ωραία παρομοίωση! Γέλασα με την καρδιά μου!
Να συμπληρώσω ότι την κρίσιμη στιγμή στο ελικόπτερο και οι υπόλοιποι επιβάτες την ώρα που κομματίαζονταν υποθέτω Θεέ μου ή μανούλα μου φώναζαν.Σε κάθε περίπτωση δεν έχουν καθόλου πλάκα οι υποτιθέμενοι "ένθεοι" που η πίστη τους είναι επιπέδου μπαμπούλα ή σάντα κλάουζ.
Τι πρότυπο να αποτελέσει η στρατιωτικός που ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι η Υπέρμαχος Στρατηγός έσωσε αυτή και άφησε άλλους να γίνουν κομμάτια; Απόλυτα αντίθετα με την ορθοδοξία αυτά τα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

hellegennes έγραψε: 17 Μάιος 2019, 13:39

Εκείνη την ώρα το εννοείς ενδεχομένως, έστω και στιγμιαία.
Κι εκείνη την ώρα, ενδεχομένως να το εννοώ κι εγώ. Γιατί σου φαίνεται παράξενο?
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

under έγραψε: 16 Μάιος 2019, 19:21 Η θρησκεια μας λεει οτι η θεληση του Θεου δεν μπορει να περιοριστει απο τον ανθρωπινο νου.Αυτο προφανως πιστευει και η Πλεξουδα για τους συναδελφους της που χαθηκαν και για το οτι σωθηκε εκεινη.
Αρα την απαντηση πρεπει να τη δωσεις εσυ.
Και γιατί χαίρεται;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”