!!! DEVELOPMENT MODE !!!

8 σεζόν G.O.T

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: 8 σεζόν G.O.T

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Πρετεντέρης έγραψε: 02 Μάιος 2019, 16:17
Αυτό με τους γυναικείους χαρακτήρες να γαμάνε και να δέρνουν και τους άντρες να μένουν σε δεύτερο ρόλο με ξενερώνει πολύ.

Αν η σειρά εμπνέεται από τον Μεσαίωνα η Μπριεν και περισσότερο η Άρια δε θα μπορούσαν να υπάρξουν.

Με άλλα λόγια ο φεμινισμός γαμαει και τη λογοτεχνία. :003:
Ναι, όπως είναι γνωστό στο Μεσαίωνα όλοι οι αρσενικοί ήταν ήρωες και διανοητές και δεν τους επηρέαζε στο ελάχιστο ο γυναικείος παράγων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Κουρκούας
Phorum.gr user: Κουρκούας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κουρκούας »

Εχμ, βασικά το βασικό που εμπόδιζε τις γυναίκες να κάνουν πιο πολεμικά επαγγέλματα είναι ότι χωρίς αντισύλληψη γεννοβολούσαν σαν κουνέλες.

Ε, στο γουέστερος μπορεί η τεχνολογία τους να ναι 14ου αιώνα, αλλά έχουν μαγεία. Σίγουρα θα παίζουν αντισυλληπτικά ξόρκια, οπότε μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
Κουρκούας
Phorum.gr user: Κουρκούας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κουρκούας »

shrike έγραψε: 02 Μάιος 2019, 15:59
Ίφιδα έγραψε: 02 Μάιος 2019, 15:49
ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Μάιος 2019, 13:26

Εγώ βρίσκω πιο τρομακτική τη "χαμηλών τόνων" Σάνσα, που ακόμη και κλεισμένη στην υπόγα με τους άμαχους, την έχει δει μελλοντική ηγέτης. :lol:
Λες; Πάντως και το ύφος της Καλίσι όταν νόμιζε πως έκανε μπάρμπεκιου τον ΝΚ ήταν ....ανατριχιαστικό :romance-hearteyes:

Λέτε να τελειώσουν και την Σέρσει και να χουμε μάχη κακιάς Καλίσι και Τζόν;
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έναν από τους δύο Ταργκάρυεν θα τον πεθάνουν πριν το τέλος, για να μην τεθεί στο σενάριο θέμα διεκδίκησης του θρόνου μεταξύ τους.
εμένα με αγχώνουν λίγο οι υπερβολικά πολλές αναφορές σε ευνουχισμό στο έργο. κι αν είναι προμήνυμα; μπορεί ευνούχος να κάτσει στο σιδηρό θρόνο;
Άβαταρ μέλους
Rocco Siffredi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rocco Siffredi »

ε 2 εχουνε μεινει
ο φαλακρος ο Βαρυς και αρχηγος των Ασπιλων
χλωμοι και οι 2
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Σε κανέναν θρόνο δεν επιτρέπεται να καθίσει ευνούχος. Αν θυμάμαι καλά.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Μάιος 2019, 16:22
Ίφιδα έγραψε: 02 Μάιος 2019, 15:49

Λες; Πάντως και το ύφος της Καλίσι όταν νόμιζε πως έκανε μπάρμπεκιου τον ΝΚ ήταν ....ανατριχιαστικό :romance-hearteyes:

Λέτε να τελειώσουν και την Σέρσει και να χουμε μάχη κακιάς Καλίσι και Τζόν;
Κούκλα, κακά τα ψέματα. Η Καλίσι χωρίς δράκους και μαγικό μπαγκράουντ δεν κάνει ούτε για φρούτο για τη Σέρσι.
Οπότε, δεν βρίσκω καθόλου τρομακτική ή επιβλητική την "κακία" της. :lol:

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έναν από τους δύο Ταργκάρυεν θα τον πεθάνουν πριν το τέλος, για να μην τεθεί στο σενάριο θέμα διεκδίκησης του θρόνου μεταξύ τους.
Εγώ δεν είμαι καν σίγουρη ότι τελειώσαμε με τον ΝΚ. Ό,τι διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη, μπορεί να επανέλθει. Είτε στην αρχική του μορφή είτε με κάποια άλλη. :lol:

Θα δείξει.
Το κόκκινο δεν το 'χω πει ποτέ. Κάποιο μπλέξιμο παίζει με τις παραθέσεις μάλλον. :o

Άβαταρ μέλους
shrike

Gherschaagk έγραψε: 02 Μάιος 2019, 17:29 Σε κανέναν θρόνο δεν επιτρέπεται να καθίσει ευνούχος. Αν θυμάμαι καλά.
Στον βασικό θρόνο όμως (τον σιδερένιο), είναι πιθανόν να σηκωθεί ευνούχος, αν δεν κάτσει πολύ-πολύ προσεκτικά.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

shrike έγραψε: 02 Μάιος 2019, 18:24
Κούκλα, κακά τα ψέματα. Η Καλίσι χωρίς δράκους και μαγικό μπαγκράουντ δεν κάνει ούτε για φρούτο για τη Σέρσι.

Το κόκκινο δεν το 'χω πει ποτέ. Κάποιο μπλέξιμο παίζει με τις παραθέσεις μάλλον. :o
Εγώ το είπα στην Ίφιδα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Μάιος 2019, 18:41
shrike έγραψε: 02 Μάιος 2019, 18:24

Εγώ το είπα στην Ίφιδα. :lol:
Καλά, σε θέμα κάκίας και μηχανορραφίας, η Καλίσι μπροστά στην Σέρσει είναι σα το κοριτσάκι με τα σπίρτα, αλλά έδειξε ότι κάτι υπάρχει εκεί στο βάθος
Αυτό με τους γυναικείους χαρακτήρες να γαμάνε και να δέρνουν και τους άντρες να μένουν σε δεύτερο ρόλο με ξενερώνει πολύ.

Αν η σειρά εμπνέεται από τον Μεσαίωνα η Μπριεν και περισσότερο η Άρια δε θα μπορούσαν να υπάρξουν.

Ε βεβαια, μια ζωή μονόχνωτοι φοβιτσιάριδες ορισμένοι. Ένα σωρό άντρες έχει που γαμάνε και δέρνουν, το πρόβλημά σας είν ότι έχει και γυναίκες. Τετχοιοι είστε.Τις θέτε γλυκούλες του χεριού σας να παίζουν το χαρτί της αγνής αθώας κι αμόλυντης αλλιώς δε φτάνετε. Πφφφ
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

φοβουμαι νεροβραστο χολιγουντ, οπου βασιλευουν μαζι κι αγαπημενοι, και ζησαμε εμεις καλα...
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
shrike

Ασέβαστος έγραψε: 02 Μάιος 2019, 18:48
φοβουμαι νεροβραστο χολιγουντ, οπου βασιλευουν μαζι κι αγαπημενοι, και ζησαμε εμεις καλα...
Τι, να μοιράσουν το Γουέστερος; Πάρε εσύ τον Βορρά, να πάρω εγώ το Νότο κι έτσι;

Μόνο κάπως έτσι θα στεκόταν, γιατί μαζί σαν ζεύγος, απ' τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η συγγένεια, κομματάκι δύσκολο.
Αλλά κι έτσι ακόμα, θα πρέπει ο ένας να έχει το πάνω χέρι, το 51% ας πούμε.

Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης
Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πρετεντέρης »

Ίφιδα έγραψε: 02 Μάιος 2019, 18:46

Ε βεβαια, μια ζωή μονόχνωτοι φοβιτσιάριδες ορισμένοι. Ένα σωρό άντρες έχει που γαμάνε και δέρνουν, το πρόβλημά σας είν ότι έχει και γυναίκες. Τετχοιοι είστε.Τις θέτε γλυκούλες του χεριού σας να παίζουν το χαρτί της αγνής αθώας κι αμόλυντης αλλιώς δε φτάνετε. Πφφφ
Μωράκι μου, το πρόβλημά μου είναι ότι οι Μπριεν και Άρια, ιδιαίτερα η δεύτερη, είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά περιπτώσεις για μια μεσαιωνική κοινωνία.

Θα ήταν πιο φυσιολογικό οι γυναίκες να ασχολούνται με την ίντριγκα. Αλλά και εδώ οι γυναίκες μονοπωλούν σχεδόν τις θέσεις: Σερσεϊ, Καλισι, Σάνσα, οι άλλες από το Ντορν, η αδελφή του Θήον, μέχρι και το μυξιάρικο που σκοτώθηκε από τον γίγαντα είχαν τις θέσεις εξουσίας. Μητριαρχία ρουλζ. :smt005: :smt005:
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
Άβαταρ μέλους
shrike

Πρετεντέρης έγραψε: 02 Μάιος 2019, 18:59

Μωράκι μου, το πρόβλημά μου είναι ότι οι Μπριεν και Άρια, ιδιαίτερα η δεύτερη, είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά περιπτώσεις για μια μεσαιωνική κοινωνία.

Θα ήταν πιο φυσιολογικό οι γυναίκες να ασχολούνται με την ίντριγκα. Αλλά και εδώ οι γυναίκες μονοπωλούν σχεδόν τις θέσεις: Σερσεϊ, Καλισι, Σάνσα, οι άλλες από το Ντορν, η αδελφή του Θήον, μέχρι και το μυξιάρικο που σκοτώθηκε από τον γίγαντα είχαν τις θέσεις εξουσίας. Μητριαρχία ρουλζ. :smt005: :smt005:
Ναι, αλλά όπως λες κι εσύ ο ίδιος, είναι εμπνευσμένο από τον Μεσαίωνα (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στρατιωτικά θέματα, είδη οπλισμού, ρουχισμού, τεχνολογικό επίπεδο κλπ, κάτι που είναι στανταράκι σχεδόν σε όλα τα φάνταζυ). Δεν είναι κανένα έργο ιστορικής μυθιστοριογραφίας, να περιμένεις ακρίβεια στο χιλιοστό σε τέτοια πράματα.

Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης
Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πρετεντέρης »

shrike έγραψε: 02 Μάιος 2019, 19:04
Πρετεντέρης έγραψε: 02 Μάιος 2019, 18:59

Ναι, αλλά όπως λες κι εσύ ο ίδιος, είναι εμπνευσμένο από τον Μεσαίωνα (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στρατιωτικά θέματα, είδη οπλισμού, ρουχισμού, τεχνολογικό επίπεδο κλπ, κάτι που είναι στανταράκι σχεδόν σε όλα τα φάνταζυ). Δεν είναι κανένα έργο ιστορικής μυθιστοριογραφίας, να περιμένεις ακρίβεια στο χιλιοστό σε τέτοια πράματα.
Πολύ σωστά, μόνο που ίσως είναι πάνω από το μέτρο.

Πάντως, πείτε με συντηρητικό κλπ, αλλά έχει γίνει μόδα να παρουσιάζονται οι γυναίκες πολύ δυναμικες, π.χ. ταινίες Μάρβελ, ο αγαπημένος μου Abercrombie κλπ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πρετεντέρης την 02 Μάιος 2019, 19:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Λες να είναι όντως δυναμικές και στην πραγματικότητα; :lol:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”