Ναι, όπως είναι γνωστό στο Μεσαίωνα όλοι οι αρσενικοί ήταν ήρωες και διανοητές και δεν τους επηρέαζε στο ελάχιστο ο γυναικείος παράγων.Πρετεντέρης έγραψε: 02 Μάιος 2019, 16:17
Αυτό με τους γυναικείους χαρακτήρες να γαμάνε και να δέρνουν και τους άντρες να μένουν σε δεύτερο ρόλο με ξενερώνει πολύ.
Αν η σειρά εμπνέεται από τον Μεσαίωνα η Μπριεν και περισσότερο η Άρια δε θα μπορούσαν να υπάρξουν.
Με άλλα λόγια ο φεμινισμός γαμαει και τη λογοτεχνία.![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
8 σεζόν G.O.T
Re: 8 σεζόν G.O.T
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εχμ, βασικά το βασικό που εμπόδιζε τις γυναίκες να κάνουν πιο πολεμικά επαγγέλματα είναι ότι χωρίς αντισύλληψη γεννοβολούσαν σαν κουνέλες.
Ε, στο γουέστερος μπορεί η τεχνολογία τους να ναι 14ου αιώνα, αλλά έχουν μαγεία. Σίγουρα θα παίζουν αντισυλληπτικά ξόρκια, οπότε μια χαρά.
Ε, στο γουέστερος μπορεί η τεχνολογία τους να ναι 14ου αιώνα, αλλά έχουν μαγεία. Σίγουρα θα παίζουν αντισυλληπτικά ξόρκια, οπότε μια χαρά.
εμένα με αγχώνουν λίγο οι υπερβολικά πολλές αναφορές σε ευνουχισμό στο έργο. κι αν είναι προμήνυμα; μπορεί ευνούχος να κάτσει στο σιδηρό θρόνο;shrike έγραψε: 02 Μάιος 2019, 15:59Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έναν από τους δύο Ταργκάρυεν θα τον πεθάνουν πριν το τέλος, για να μην τεθεί στο σενάριο θέμα διεκδίκησης του θρόνου μεταξύ τους.Ίφιδα έγραψε: 02 Μάιος 2019, 15:49Λες; Πάντως και το ύφος της Καλίσι όταν νόμιζε πως έκανε μπάρμπεκιου τον ΝΚ ήταν ....ανατριχιαστικόΓΑΛΗ έγραψε: 02 Μάιος 2019, 13:26
Εγώ βρίσκω πιο τρομακτική τη "χαμηλών τόνων" Σάνσα, που ακόμη και κλεισμένη στην υπόγα με τους άμαχους, την έχει δει μελλοντική ηγέτης.![]()
![]()
Λέτε να τελειώσουν και την Σέρσει και να χουμε μάχη κακιάς Καλίσι και Τζόν;
- Rocco Siffredi
ε 2 εχουνε μεινει
ο φαλακρος ο Βαρυς και αρχηγος των Ασπιλων
χλωμοι και οι 2
ο φαλακρος ο Βαρυς και αρχηγος των Ασπιλων
χλωμοι και οι 2
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Σε κανέναν θρόνο δεν επιτρέπεται να καθίσει ευνούχος. Αν θυμάμαι καλά.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Το κόκκινο δεν το 'χω πει ποτέ. Κάποιο μπλέξιμο παίζει με τις παραθέσεις μάλλον.ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Μάιος 2019, 16:22Εγώ δεν είμαι καν σίγουρη ότι τελειώσαμε με τον ΝΚ. Ό,τι διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη, μπορεί να επανέλθει. Είτε στην αρχική του μορφή είτε με κάποια άλλη.shrike έγραψε: 02 Μάιος 2019, 15:59Κούκλα, κακά τα ψέματα. Η Καλίσι χωρίς δράκους και μαγικό μπαγκράουντ δεν κάνει ούτε για φρούτο για τη Σέρσι.Ίφιδα έγραψε: 02 Μάιος 2019, 15:49
Λες; Πάντως και το ύφος της Καλίσι όταν νόμιζε πως έκανε μπάρμπεκιου τον ΝΚ ήταν ....ανατριχιαστικό![]()
Λέτε να τελειώσουν και την Σέρσει και να χουμε μάχη κακιάς Καλίσι και Τζόν;
Οπότε, δεν βρίσκω καθόλου τρομακτική ή επιβλητική την "κακία" της.![]()
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έναν από τους δύο Ταργκάρυεν θα τον πεθάνουν πριν το τέλος, για να μην τεθεί στο σενάριο θέμα διεκδίκησης του θρόνου μεταξύ τους.![]()
Θα δείξει.
- shrike
Στον βασικό θρόνο όμως (τον σιδερένιο), είναι πιθανόν να σηκωθεί ευνούχος, αν δεν κάτσει πολύ-πολύ προσεκτικά.Gherschaagk έγραψε: 02 Μάιος 2019, 17:29 Σε κανέναν θρόνο δεν επιτρέπεται να καθίσει ευνούχος. Αν θυμάμαι καλά.
Εγώ το είπα στην Ίφιδα.shrike έγραψε: 02 Μάιος 2019, 18:24
Κούκλα, κακά τα ψέματα. Η Καλίσι χωρίς δράκους και μαγικό μπαγκράουντ δεν κάνει ούτε για φρούτο για τη Σέρσι.
Το κόκκινο δεν το 'χω πει ποτέ. Κάποιο μπλέξιμο παίζει με τις παραθέσεις μάλλον.![]()
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Καλά, σε θέμα κάκίας και μηχανορραφίας, η Καλίσι μπροστά στην Σέρσει είναι σα το κοριτσάκι με τα σπίρτα, αλλά έδειξε ότι κάτι υπάρχει εκεί στο βάθοςΓΑΛΗ έγραψε: 02 Μάιος 2019, 18:41Εγώ το είπα στην Ίφιδα.shrike έγραψε: 02 Μάιος 2019, 18:24
Κούκλα, κακά τα ψέματα. Η Καλίσι χωρίς δράκους και μαγικό μπαγκράουντ δεν κάνει ούτε για φρούτο για τη Σέρσι.
Το κόκκινο δεν το 'χω πει ποτέ. Κάποιο μπλέξιμο παίζει με τις παραθέσεις μάλλον.![]()
![]()
Ε βεβαια, μια ζωή μονόχνωτοι φοβιτσιάριδες ορισμένοι. Ένα σωρό άντρες έχει που γαμάνε και δέρνουν, το πρόβλημά σας είν ότι έχει και γυναίκες. Τετχοιοι είστε.Τις θέτε γλυκούλες του χεριού σας να παίζουν το χαρτί της αγνής αθώας κι αμόλυντης αλλιώς δε φτάνετε. ΠφφφΠρετεντέρης έγραψε: 02 Μάιος 2019, 16:17
Αυτό με τους γυναικείους χαρακτήρες να γαμάνε και να δέρνουν και τους άντρες να μένουν σε δεύτερο ρόλο με ξενερώνει πολύ.
Αν η σειρά εμπνέεται από τον Μεσαίωνα η Μπριεν και περισσότερο η Άρια δε θα μπορούσαν να υπάρξουν.
φοβουμαι νεροβραστο χολιγουντ, οπου βασιλευουν μαζι κι αγαπημενοι, και ζησαμε εμεις καλα...shrike έγραψε: 02 Μάιος 2019, 15:59
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έναν από τους δύο Ταργκάρυεν θα τον πεθάνουν πριν το τέλος, για να μην τεθεί στο σενάριο θέμα διεκδίκησης του θρόνου μεταξύ τους.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- shrike
Τι, να μοιράσουν το Γουέστερος; Πάρε εσύ τον Βορρά, να πάρω εγώ το Νότο κι έτσι;Ασέβαστος έγραψε: 02 Μάιος 2019, 18:48φοβουμαι νεροβραστο χολιγουντ, οπου βασιλευουν μαζι κι αγαπημενοι, και ζησαμε εμεις καλα...shrike έγραψε: 02 Μάιος 2019, 15:59
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έναν από τους δύο Ταργκάρυεν θα τον πεθάνουν πριν το τέλος, για να μην τεθεί στο σενάριο θέμα διεκδίκησης του θρόνου μεταξύ τους.
Μόνο κάπως έτσι θα στεκόταν, γιατί μαζί σαν ζεύγος, απ' τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η συγγένεια, κομματάκι δύσκολο.
Αλλά κι έτσι ακόμα, θα πρέπει ο ένας να έχει το πάνω χέρι, το 51% ας πούμε.
- Πρετεντέρης
- Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια
Μωράκι μου, το πρόβλημά μου είναι ότι οι Μπριεν και Άρια, ιδιαίτερα η δεύτερη, είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά περιπτώσεις για μια μεσαιωνική κοινωνία.Ίφιδα έγραψε: 02 Μάιος 2019, 18:46Ε βεβαια, μια ζωή μονόχνωτοι φοβιτσιάριδες ορισμένοι. Ένα σωρό άντρες έχει που γαμάνε και δέρνουν, το πρόβλημά σας είν ότι έχει και γυναίκες. Τετχοιοι είστε.Τις θέτε γλυκούλες του χεριού σας να παίζουν το χαρτί της αγνής αθώας κι αμόλυντης αλλιώς δε φτάνετε. ΠφφφΠρετεντέρης έγραψε: 02 Μάιος 2019, 16:17
Θα ήταν πιο φυσιολογικό οι γυναίκες να ασχολούνται με την ίντριγκα. Αλλά και εδώ οι γυναίκες μονοπωλούν σχεδόν τις θέσεις: Σερσεϊ, Καλισι, Σάνσα, οι άλλες από το Ντορν, η αδελφή του Θήον, μέχρι και το μυξιάρικο που σκοτώθηκε από τον γίγαντα είχαν τις θέσεις εξουσίας. Μητριαρχία ρουλζ.
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
- shrike
Ναι, αλλά όπως λες κι εσύ ο ίδιος, είναι εμπνευσμένο από τον Μεσαίωνα (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στρατιωτικά θέματα, είδη οπλισμού, ρουχισμού, τεχνολογικό επίπεδο κλπ, κάτι που είναι στανταράκι σχεδόν σε όλα τα φάνταζυ). Δεν είναι κανένα έργο ιστορικής μυθιστοριογραφίας, να περιμένεις ακρίβεια στο χιλιοστό σε τέτοια πράματα.Πρετεντέρης έγραψε: 02 Μάιος 2019, 18:59Μωράκι μου, το πρόβλημά μου είναι ότι οι Μπριεν και Άρια, ιδιαίτερα η δεύτερη, είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά περιπτώσεις για μια μεσαιωνική κοινωνία.Ίφιδα έγραψε: 02 Μάιος 2019, 18:46Ε βεβαια, μια ζωή μονόχνωτοι φοβιτσιάριδες ορισμένοι. Ένα σωρό άντρες έχει που γαμάνε και δέρνουν, το πρόβλημά σας είν ότι έχει και γυναίκες. Τετχοιοι είστε.Τις θέτε γλυκούλες του χεριού σας να παίζουν το χαρτί της αγνής αθώας κι αμόλυντης αλλιώς δε φτάνετε. ΠφφφΠρετεντέρης έγραψε: 02 Μάιος 2019, 16:17
Θα ήταν πιο φυσιολογικό οι γυναίκες να ασχολούνται με την ίντριγκα. Αλλά και εδώ οι γυναίκες μονοπωλούν σχεδόν τις θέσεις: Σερσεϊ, Καλισι, Σάνσα, οι άλλες από το Ντορν, η αδελφή του Θήον, μέχρι και το μυξιάρικο που σκοτώθηκε από τον γίγαντα είχαν τις θέσεις εξουσίας. Μητριαρχία ρουλζ.![]()
![]()
- Πρετεντέρης
- Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια
Πολύ σωστά, μόνο που ίσως είναι πάνω από το μέτρο.shrike έγραψε: 02 Μάιος 2019, 19:04Ναι, αλλά όπως λες κι εσύ ο ίδιος, είναι εμπνευσμένο από τον Μεσαίωνα (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στρατιωτικά θέματα, είδη οπλισμού, ρουχισμού, τεχνολογικό επίπεδο κλπ, κάτι που είναι στανταράκι σχεδόν σε όλα τα φάνταζυ). Δεν είναι κανένα έργο ιστορικής μυθιστοριογραφίας, να περιμένεις ακρίβεια στο χιλιοστό σε τέτοια πράματα.Πρετεντέρης έγραψε: 02 Μάιος 2019, 18:59Μωράκι μου, το πρόβλημά μου είναι ότι οι Μπριεν και Άρια, ιδιαίτερα η δεύτερη, είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά περιπτώσεις για μια μεσαιωνική κοινωνία.Ίφιδα έγραψε: 02 Μάιος 2019, 18:46
Ε βεβαια, μια ζωή μονόχνωτοι φοβιτσιάριδες ορισμένοι. Ένα σωρό άντρες έχει που γαμάνε και δέρνουν, το πρόβλημά σας είν ότι έχει και γυναίκες. Τετχοιοι είστε.Τις θέτε γλυκούλες του χεριού σας να παίζουν το χαρτί της αγνής αθώας κι αμόλυντης αλλιώς δε φτάνετε. Πφφφ
Θα ήταν πιο φυσιολογικό οι γυναίκες να ασχολούνται με την ίντριγκα. Αλλά και εδώ οι γυναίκες μονοπωλούν σχεδόν τις θέσεις: Σερσεϊ, Καλισι, Σάνσα, οι άλλες από το Ντορν, η αδελφή του Θήον, μέχρι και το μυξιάρικο που σκοτώθηκε από τον γίγαντα είχαν τις θέσεις εξουσίας. Μητριαρχία ρουλζ.![]()
![]()
Πάντως, πείτε με συντηρητικό κλπ, αλλά έχει γίνει μόδα να παρουσιάζονται οι γυναίκες πολύ δυναμικες, π.χ. ταινίες Μάρβελ, ο αγαπημένος μου Abercrombie κλπ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πρετεντέρης την 02 Μάιος 2019, 19:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Λες να είναι όντως δυναμικές και στην πραγματικότητα; 
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση