Ίφιδα έγραψε: 23 Απρ 2019, 13:01
Άθεος αυτός που δεν πιστεύει στον Θεό
Άθρησκος, αυτός που πιστεύει αλλά δεν περιορίζεται σε θρησκεία
Το θέμα της πίστης γενικά δεν είναι έμφυτο
Μα, αν δεν πιστεύεις πως δεν υπάρχει Θεός γιατί να χαρακτηρίζεσαι άθεος; Είναι παράλογο να χαρακτηρίζεσαι με βάση κάτι το οποίο δεν πιστεύεις πως υπάρχει. Και ένα μικρό ποσοστό πιστεύει πως υπάρχουν νεράιδες, οι υπόλοιποι θα έπρεπε να χαρακτηρίζονται ως ανεράιδωτοι;
Κι εγώ τώρα πιστεύω πως ανάμεσα μας υπάρχει ένας ροζ γυμνοσάλιαγκας με στολή μελισσοκόμου. Χαρακτηρίζω τους υπόλοιπους ως αροζγυμνοσάλιαγκεςμεστολήμελισσοκόμου. Δεν στέκει ο χαρακτηρισμός σε κάτι που δεν πιστεύεις πως υπάρχει, διότι εάν αυτοπροσδιοριστείς ως άθεος σημαίνει πως δίνεις υπόσταση στον Θεό και επομένως δεν είσαι άθεος, αλλά πιστεύεις στην ύπαρξη του θείου.
Αν ήταν ένας ή δύο θα ειχε νοημα αυτό που λες. Αν το 95% του πλανήτη πιστεύει τότε πως θα χαρακτηρίζεται αυτός που δεν πιστεύει στον Θεο;
Άθεος, χωρίς Θεό
Το δεν περιορίζεται σε θρησκεία το εννοείς με την έννοια πως δέχεται πολλά πράγματα ως αλήθειες από περισσότερες της 1 θρησκείες ή με την έννοια πως απορρίπτει όλες τις γηινες θρησκείες ?
Γιατί αν συμβαίνει το δεύτερο τότε είναι χλωμό να έχει πίστη, μάλλον απλά πιθανολογεί περί ενδεχόμενης ύπαρξης/χαρακτηριστικών και μη, όπως ακριβώς κάνει και ο αγνωστικιστής.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Το δεν περιορίζεται σε θρησκεία το εννοείς με την έννοια πως δέχεται πολλά πράγματα ως αλήθειες από περισσότερες της 1 θρησκείες ή με την έννοια πως απορρίπτει όλες τις γηινες θρησκείες ?
Γιατί αν συμβαίνει το δεύτερο τότε είναι χλωμό να έχει πίστη, μάλλον απλά πιθανολογεί περί ενδεχόμενης ύπαρξης/χαρακτηριστικών και μη, όπως ακριβώς κάνει και ο αγνωστικιστής.
Θα μπορουσαν να ισχύουν και τα δύο, αλλά υπο την εννοια οτι πιστευει σε ενα ανωτερο ον χωρις να έχει την ανάγκη μορφοποίησης του ως καθ εικόνα και ομοίωση κλπ. Δεν πιστεύει στις θρησκείες και το όποιο δόγμα ή ότι πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένες εντολές αλλά πιστεύει πως υπάρχει ανώτερο όν. Όχι;
ναι ρε φιλε, αιώνια κολλημένος στα πιο βαθειά νοήματα του Ιουδαϊσμού, που διδάσκουν γυμνόστηθες μεσόγειες με μακριά μαλλιά και βελούδινα οπίσθια . Ξέρεις εσύ, εσύ μου τα μαθες
Θα μπορουσαν να ισχύουν και τα δύο, αλλά υπο την εννοια οτι πιστευει σε ενα ανωτερο ον χωρις να έχει την ανάγκη μορφοποίησης του ως καθ εικόνα και ομοίωση κλπ. Δεν πιστεύει στις θρησκείες και το όποιο δόγμα ή ότι πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένες εντολές αλλά πιστεύει πως υπάρχει ανώτερο όν. Όχι;
κουντ μπι ... αν και φλερτάρει με συγκριτισμό, δυσδιάκριτα τα όρια.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
ναι ρε φιλε, αιώνια κολλημένος στα πιο βαθειά νοήματα του Ιουδαϊσμού, που διδάσκουν γυμνόστηθες μεσόγειες με μακριά μαλλιά και βελούδινα οπίσθια . Ξέρεις εσύ, εσύ μου τα μαθες
Επιτέλους, ένας άνθρωπος που είναι μυημένος στα βαθιά μυστικά της πανάρχαιας Σοφίας. Σώσε με, φίλε, γεμίσαμε μαρίδα. Μίλησέ τους για την ταλμουδική έξαρση (τα υπόλοιπα τα ξέρεις με τις κοπέλες).
Ίφιδα έγραψε: 23 Απρ 2019, 09:44
Όταν έρθει η ώρα, καλύτερα να δηλώσεις Χριστιανός μπας και τη γλυτώσεις με κάνα φόρο. Δε σιχαίνονται κάτι περισσότερο απ τους άθεους.
Μιλάω πάντα γι αυτούς που θα πάρουν τα ηνία στα χέρια τους
Ιφιδα, το βλέπουμε τότες αυτό
τώρα πρέπει να εχουμε ενα αραγέςμέτωπο.
Δεν θα το δεις εσύ, αλλά τα παιδιά όλων μας. Και δεν γουστάρουμε τα ιδεοληπτικά πειράματα σας, να πέσουν στα κεφάλια τους.
.
«Όποιος φοβάται
πέφτει και κοιμάται»
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Πω!πω! πόσες πολλές επιλογές έχει αυτό το ποουλ! Δεν ξέρω τι να διαλέξω. Λες και μπήκα στα Jumbo.
“Ο πολιτισμός, η κοινωνική ιεραρχία που γεννάται από τις πολιτισμικές αξίες, είναι που προΐστανται στην απόδοση ρόλων προηγουμένων κάθε οικονομικής αναλύσεως της παραγωγής και του καταμερισμού.” (Francois Perroux)
ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Απρ 2019, 22:46
Είμαι αγνωστικίστρια αλλά δηλώνω Χριστιανή Ορθόδοξη γιατί βρίσκω πιο ενδιαφέρουσα την Ορθόδοξη προσέγγιση σε επίπεδο φιλοσοφίας. Τι να ψηφίσω;
Αφού σου αρέσει η Ορθόδοξη προσέγγιση σε επίπεδο φιλοσοφίας ψήφισε Χ.Ο
Δεν πιστεύω στον Θεό αλλά θα γούσταρα να υπάρχει και δεν είμαι και σίγουρη ότι δεν υπάρχει, ασχέτως αν δεν πιστεύω. Ψήφισα αγνωστικίστρια
Δεν πιστεύω, θα μου ήταν αδιάφορο αν ήταν ένας θεός δημιουργός και τίποτα άλλο και δεν θα μου γούσταρα καθόλου να υπήρχε προσωπικός θεός, γιατί αυτό θα συνεπαγόταν πολλά άσχημα πράγματα για τον επίγειο κόσμο (δεν με ενδιαφέρουν υποθετικές μεταθανάτιες ζωές που άλλωστε κανείς δεν ξέρει πώς είναι).
Πάντως είναι εντυπωσιακά τα ποσοστά του πολ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Εγώ τη μόνη θεϊστική περίοδο της ζωής μου τη βίωσα γύρω στα14-15 μου, όταν κάποιος κομήτης επρόκειτο να περάσει κοντά στη Γη
Θυμίζω πως ο κοντινότερος κομήτης που πέρασε από τη Γη ήταν αυτός του Χάλεϊ το 1911.
Παρακαλώ κάντε τα μαθηματικά.
Έλα, πέρασε και το 1986. Ακόμη κι εγώ ζούσα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Al Bundy έγραψε: 23 Απρ 2019, 18:42
2) Δηλαδή θες να μας πεις πως υπάρχει περίπτωση ο Σαλι να είναι γεννημένος το 72;
Έτσι όπως το έχεις γραμμένο, ναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,