ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Απρ 2019, 21:20
stavmanr έγραψε: 01 Απρ 2019, 20:05
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Απρ 2019, 14:02
Μα το ζητούμενο δεν είναι τα διασταυρούμενα πυρά. Σαφώς και ασφαλίζεις κάπου τα παιδιά, πριν ξεκινήσεις το οτιδήποτε μπορεί να είναι επικίνδυνο για τη δική τους σωματική ακεραιότητα.
Και η μόνιμη αναφορά στα παιδιά, είναι εύσχημος τρόπος μετάθεσης του προβλήματος σε άλλο πλαίσιο.
Καλά κατάλαβα από την αρχή ότι μιλάμε για σενάριο Νίκολας Κέιτζ που ξυπνά μέσα στη νύχτα από τα νύχια του διαρρήκτη, αρπάζει το όπλο, τρέχει και ασφαλίζει τα παιδιά, οργανώνει σχέδιο άμυνας και ξεκάνει τους διαρρήκτες...
Μπορείς να οργανώσεις και Panic Room και να παριστάνεις τη Τζόντι Φόστερ.
Υποθέτω ότι από το να αρπάξεις το παιδί και να τρέξεις να βγεις από την πίσω πόρτα, αν είσαι σε διαμέρισμα (κάτι πολύ σπάνιο δηλαδή) είναι πιο σίγουρο.
Όχι, είναι πιο σίγουρο να έχεις ένα Panic room και να παριστάνεις τον Μπρους Γουίλις στο "πολύ σκληρός για να πεθάνει" αντί να καλέσεις σε βοήθεια.
Σε κάθε περίπτωση, το λογικό είναι να υπάρχει ένα στοιχειώδες πλάνο για τέτοιες περιστάσεις.
Εκτός αν θεωρείς ακόμη και αυτό κάτι σαν κινηματογραφικό σενάριο.
Στη φαντασία του μέσου οπαδού του Νίκολας Κέιτζ τα σενάρια γίνονται άνετα ταινίες.
Φαντάσου ότι στο θέμα που συζητάμε, ο διαρρήκτης μπήκε στο ...κοτέτσι της αυλής για να κλέψει κότες. Ούτε καν στο σπίτι. Ούτε καν για χρυσαφικά ή οτιδήποτε άλλο βάζει το μυαλό σου.
Κατά τα άλλα, επιμένω στο μπολνταρισμένο. Αν δεν υπάρχουν άλλοι στο σπίτι (ώστε το θέμα να μην αφορά την ασφάλεια των άλλων) και το θέμα είναι μεταξύ εσού και του τύπου που εισβάλλει, ποια είναι η προτεραιότητα σου;
Να διαφύγω ή να καλέσω σε βοήθεια, προκειμένου να ειδοποιηθεί ο διαρρήκτης ότι τον έχουν πάρει χαμπάρι κι ότι πιθανότατα κάποιος καλεί την αστυνομία.
Να διαφυλάξεις πάση θυσία τη σωματική ακεραιότητα του δίποδου για να μην κατηγορηθείς για
πρόθεση φόνου;
Πρόθεση φόνου θα έχω ήδη, όταν έχω αποφασίσει αλά Γαλή να σκοτώσω όποιον δω μπροστά μου το βράδυ. Καθώς έχω ήδη προαποφασίσει τις ενέργειές μου οι οποίες περιλαμβάνουν φονική επίθεση.