!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πήγαν να τον κλέψουν και πυροβόλησε και σκότωσε τον διαρρήκτη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Πήγαν να τον κλέψουν και πυροβόλησε και σκότωσε τον διαρρήκτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:15
Chainis έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:07 Το όπλο κάνει και τον αδύναμο σωματικά σεβαστό στον τραμπούκο νταή ή τον παράνομο και τον αποτρέπει από την παρανομία.

Αυτοί που κάνουν ληστείες δεν έχουν πρόβλημα να βρουν όπλα, τα βρίσκουν και δεν τους ενδιαφέρει η νομιμότητα τους, στο έγραψα πριν, ο νόμιμος πολίτης μειονεκτεί απέναντι τους ακριβώς γι' αυτό.
Καταρχήν, αν έχεις όπλο σε εμφανές και προσβάσιμο μέρος στο σπίτι σου, και ειδικά οπλισμένο, πιθανότατα δεν κάνεις για πατέρας. Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες να ξυπνήσεις μέσα στα άγρια χαράματα,να τρέξεις να ξεκλειδώσεις αποθήκες και ειδικά μπαούλα για να πάρεις όπλο, και να έχεις καθαρό μυαλό για να εξασκήσεις το άθλημα είναι δυσμενείς ως αδύνατες.

Ο νόμιμος πολίτης, όπως κάθε αμυνόμενος, μειονεκτεί στο στοιχείο του αιφνιδιασμού. Ούτε στα όπλα, ούτε σε τίποτα παρόμοιο.

Αν δεν αιφνιδιαστείς, αλλά καταλάβεις ότι κάποιος πάει να μπει στο σπίτι σου, τότε θα είσαι υπερβολικά ανόητος να προσπαθήσεις να οπλιστείς για να αντιμετωπίσεις το δράστη. Απλά, φωνάζεις βοήθεια, αρπάζεις το παιδί και τρέχεις να φύγεις από την πίσω πόρτα.
Στα προηγούμενα χρόνια στην επαρχία τα δίκαννα αφθονούσαν και τα παιδιά μάθαιναν από νωρίς να τα σέβονται.
Οπωσδήποτε ατυχήματα συνέβαιναν και συμβαίνουν, αλλά η μεγεθυμένη μεταμοντέρνα παπαρολογία του σταβομανούρα θα προκαλούσε πολλά γέλια!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Nandros

stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:17
sys3x έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:14 Λαός οπλισμένος ποτέ νικημένος. :003:
Ξεχνάς μία ολόκληρη γενιά που αφανίστηκε στον εμφύλιο από οπλισμένους έλληνες.
Άρπαζε καθένας το τυφέκιο και την άναβε στο γείτονα για να προστατεύσει την "τιμή και την υπόληψη".
Αλλόό! Ήταν ΠΟΛΕΜΟΣ! Τί δεν καταλαβαίνεις;
Σήμερα οι δικαννοφόροι βγαίνουν στους δρόμους και αλληλοτουφεκίζονται;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Al Bundy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Al Bundy »

Το πόσες πίπες διαβάζω από ανθρώπους που η μόνη τους σχέση με γύφτους είναι οι βιντεοκασέτες που είδανε με τον Ταμτάκο, δεν λέγεται!

Ρε δεν μπορείτε να νοιώσετε αυτά που ζούμε εμείς που γειτνιάζουμε μαζί τους!

"Αντερφέ...τέλω 100€ το μίνα να μη σου πειράκσουμε ταμάκσι"
"Αντερφέ, να αφίνις καμιά σακκούλα με φαγκόσιμα στο κάγκελο για να μη μπούμε μέσα"
"Αντερφέ, άσε τη καραμπίνα, αντέρφια ίμαστε όλοι μη κάνεις καμιά μαλακία"
"Αντερφέ, έχεις το λόγκο μου ντεν ξαναπερνάω από το σπίτι σου,μη πατήσεις τη σκαντάλη"

κπλ (όχι κλπ)
Άβαταρ μέλους
Nandros

stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:20
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:19
stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:15 Αν δεν αιφνιδιαστείς, αλλά καταλάβεις ότι κάποιος πάει να μπει στο σπίτι σου, τότε θα είσαι υπερβολικά ανόητος να προσπαθήσεις να οπλιστείς για να αντιμετωπίσεις το δράστη. Απλά, φωνάζεις βοήθεια, αρπάζεις το παιδί και τρέχεις να φύγεις από την πίσω πόρτα.
:lol:

Το "βοήθεια" σ' αυτήν τη φάση είναι μάλλον αστείο, δε νομίζεις;
Δηλαδή τι περισσότερο περιμένεις να κάνουν οι άλλοι από αυτό που κάνεις εσύ;

Μην πεις τίποτε για αστυνομία, γιατί θα βάλω 5 φατσούλες.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την τοποθέτηση...
Αναμενόμενο! :roll:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:39
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:28
Ούτε κι εγώ τη δική σου. Από τη στιγμή που γράφεις ότι "αρπάζεις το παιδί και τρέχεις για να σωθείτε" (το που θα πάτε είναι απολύτως αόριστο) σημαίνει ότι έχεις συνδέσει την οποιαδήποτε εισβολή στο σπίτι σου με άμεσο κίνδυνο για σένα και την οικογένεια σου και όχι με μια περίπτωση που μπορείς να ανταπεξέλθεις με διάλογο.

Γιατί δεν κάνετε ότι κοιμάστε, που είναι πιο σίγουρο;

...Ή δεν είναι; :)
Δηλαδή, θεωρείς ότι εξυπηρετείς τα συμφέροντα του παιδιού σου αν το εμπλέξεις με δική σου πρωτοβουλία σε ανταλλαγή πυρών 5 μέτρα από το κεφάλι του;
Ας σοβαρευτούμε λίγο γιατί νομίζω ότι από ένα σημείο κι έπειτα γίνεται μαύρο χιούμορ...
Όχι, σαφώς και δεν θεωρώ κάτι τέτοιο. Απλώς θεωρώ ότι αν έχεις παιδιά στο σπίτι, επιβάλλεται να έχεις ένα στοιχειώδες πλάνο για την περίπτωση της εισβολής από οποιαδήποτε πιθανή είσοδο, είτε έχεις είτε δεν έχεις πυροβόλο όπλο.

Και κάπου εδώ καλό είναι να διευκρινισθεί κάτι. Συνήθως, τίθεται ως αντεπιχείρημα στην "ένοπλη" αντίδραση, η επικινδυνότητα των όπλων σε ειρηνικό πλαίσιο. Αυτό όμως είναι ένα ξεχωριστό θέμα, που αφορά στα υπέρ και κατά της ελεύθερης οπλοφορίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, τίθενται δύο ξεχωριστά θέματα.
Το ένα είναι η οπλοφορία και το άλλο η "αξία της ζωής" του ληστή.

Και θέτω το εξής ερώτημα: Aν δεν έχεις όπλο, δικαιούσαι να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε άλλο που θα έχει τη δυνατότητα επικίνδυνου ή θανατηφόρου πλήγματος, αν μπορείς να το κάνεις;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Nandros

Ούτε κι εγώ τη δική σου. Από τη στιγμή που γράφεις ότι "αρπάζεις το παιδί και τρέχεις για να σωθείτε" (το που θα πάτε είναι απολύτως αόριστο) σημαίνει ότι έχεις συνδέσει την οποιαδήποτε εισβολή στο σπίτι σου με άμεσο κίνδυνο για σένα και την οικογένεια σου και όχι με μια περίπτωση που μπορείς να ανταπεξέλθεις με διάλογο.

Δηλαδή, θεωρείς ότι εξυπηρετείς τα συμφέροντα του παιδιού σου αν το εμπλέξεις με δική σου πρωτοβουλία σε ανταλλαγή πυρών 5 μέτρα από το κεφάλι του;
Ας σοβαρευτούμε λίγο γιατί νομίζω ότι από ένα σημείο κι έπειτα γίνεται μαύρο χιούμορ...
Η ζωή του παιδιού μου έχει μεγαλύτερη αξία από την δική σου. Αν τολμάς πλησίασε την εξώπορτα μου.
Άβαταρ μέλους
Nandros

stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:42
Αγις έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:31
stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:22
Κανείς διαρρήκτης δεν θα μπει στο σπίτι σου γνωρίζοντας ότι είσαι σε εγρήγορση.
Χάνει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Αρκεί που ο άλλος αντιλαμβάνεται ότι δεν κοιμάσαι, με οποιονδήποτε τρόπο.
:smt005:
Οτι πεις....

* Καποιοι εχουμε κοπιάσει για να εχουμε μια καλυτερη ζωη - το να καθήσουμε πχ να κοιτάμε να μας κλεβουν απο το γκαραζ τα επαγγελματικα αυτοκινητα με τα εργαλεια μας δεν υπάρχει σαν πιθανοτητα και σκουξτε οσο θέλετε για την ''αξια της ζωης '' του καθε παπάρα που γραφει την δικη μας κ της οικογενειας μας στ αρχιδια του.
Για τη δική σου ζωή γράφω. Όχι μόνο για του "παπάρα".
Εκείνος δεν έχει πολλά να χάσει από μία συμπλοκή. Εσύ σίγουρα έχεις.

Αυτόν εξυπηρετείς όταν μεθαύριο στο δικαστήριο υποστηρίξει ότι του άνοιξες πυρ και σε ξέκανε για να ...σωθεί.
Τέτοιες παπαριές μόνο από τον στραβομανούρα!
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

Chainis έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:07 Το όπλο κάνει και τον αδύναμο σωματικά σεβαστό στον τραμπούκο νταή ή τον παράνομο και τον αποτρέπει από την παρανομία.

Αυτοί που κάνουν ληστείες δεν έχουν πρόβλημα να βρουν όπλα, τα βρίσκουν και δεν τους ενδιαφέρει η νομιμότητα τους, στο έγραψα πριν, ο νόμιμος πολίτης μειονεκτεί απέναντι τους ακριβώς γι' αυτό.
Καταρχήν, αν έχεις όπλο σε εμφανές και προσβάσιμο μέρος στο σπίτι σου, και ειδικά οπλισμένο, πιθανότατα δεν κάνεις για πατέρας. Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες να ξυπνήσεις μέσα στα άγρια χαράματα,να τρέξεις να ξεκλειδώσεις αποθήκες και ειδικά μπαούλα για να πάρεις όπλο, και να έχεις καθαρό μυαλό για να εξασκήσεις το άθλημα είναι δυσμενείς ως αδύνατες.

Ο νόμιμος πολίτης, όπως κάθε αμυνόμενος, μειονεκτεί στο στοιχείο του αιφνιδιασμού. Ούτε στα όπλα, ούτε σε τίποτα παρόμοιο.

Αν δεν αιφνιδιαστείς, αλλά καταλάβεις ότι κάποιος πάει να μπει στο σπίτι σου, τότε θα είσαι υπερβολικά ανόητος να προσπαθήσεις να οπλιστείς για να αντιμετωπίσεις το δράστη. Απλά, φωνάζεις βοήθεια, αρπάζεις το παιδί και τρέχεις να φύγεις από την πίσω πόρτα.
Εγώ την καραμπίνα την είχα πάντα στο επάνω τη ντουλάπας στην κρεβατοκάμαρα και τον σάκο τα φυσίγγια κάτω καλυμμένα με ρούχα, και ήταν πολύ απίθανο να πάθω ζημιά με παιδί, που άλλωστε δεν έμεναν ποτέ μόνα στο σπίτι.
Το να σηκωθώ από το κρεβάτι, να πάρω το όπλο και να βάλω φυσίφφια ήταν θέμα δευτερολέπτων.
Πολύ πιο εύκολη πρόσβαση είχαμε εγώ και τα αδέλφια μου στο δίκαννο του πατέρα μου που κρεμόταν στον τοίχο και δεν πάθαμε τίποτα.

Αν δεν πάρεις είδηση ότι κάποιος προσπαθεί να μπει στο σπίτι ή την αυλή σου θα αιφνιδιαστείς, αν το πάρεις όμως έχεις τρόπο να αμυνθείς.

Αν αρπάξεις το παιδί (κι αν έχεις τρία;) και προλάβεις να φύγεις θα αφήσεις τον κλέφτη να κάνει ήσυχος την δουλειά του.... και θα ξανάρθει όποτε γουστάρει.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:22
Κανείς διαρρήκτης δεν θα μπει στο σπίτι σου γνωρίζοντας ότι είσαι σε εγρήγορση.
Χάνει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Αρκεί που ο άλλος αντιλαμβάνεται ότι δεν κοιμάσαι, με οποιονδήποτε τρόπο.
Οτι πεις....

* Καποιοι εχουμε κοπιάσει για να εχουμε μια καλυτερη ζωη - το να καθήσουμε πχ να κοιτάμε να μας κλεβουν απο το γκαραζ τα επαγγελματικα αυτοκινητα με τα εργαλεια μας δεν υπάρχει σαν πιθανοτητα και σκουξτε οσο θέλετε για την ''αξια της ζωης '' του καθε παπάρα που γραφει την δικη μας κ της οικογενειας μας στ αρχιδια του.

Αυτόν εξυπηρετείς όταν μεθαύριο στο δικαστήριο υποστηρίξει ότι του άνοιξες πυρ και σε ξέκανε για να ...σωθεί.
Φοβερα επιχειρηματα

:smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:53

Όχι, σαφώς και δεν θεωρώ κάτι τέτοιο. Απλώς θεωρώ ότι αν έχεις παιδιά στο σπίτι, επιβάλλεται να έχεις ένα στοιχειώδες πλάνο για την περίπτωση της εισβολής από οποιαδήποτε πιθανή είσοδο, είτε έχεις είτε δεν έχεις πυροβόλο όπλο.

Και κάπου εδώ καλό είναι να διευκρινισθεί κάτι. Συνήθως, τίθεται ως αντεπιχείρημα στην "ένοπλη" αντίδραση, η επικινδυνότητα των όπλων σε ειρηνικό πλαίσιο. Αυτό όμως είναι ένα ξεχωριστό θέμα, που αφορά στα υπέρ και κατά της ελεύθερης οπλοφορίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, τίθενται δύο ξεχωριστά θέματα.
Το ένα είναι η οπλοφορία και το άλλο η "αξία της ζωής" του ληστή.

Και θέτω το εξής ερώτημα: Aν δεν έχεις όπλο, δικαιούσαι να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε άλλο που θα έχει τη δυνατότητα επικίνδυνου ή θανατηφόρου πλήγματος, αν μπορείς να το κάνεις;
Το ερώτημά σου έχει υποερωτήματα:
- θεωρείται "όπλο" κάθε αντικείμενο; Θεωρείται οπλοχρησία η κατοχή ...λάμπας;
- είναι η ανθρωποκτονία από κηροπήγιο λιγότερο ...ανθρωποκτονία από την αντίστοιχη με όπλο;
- είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής κι αξίας θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου στο κατοχυρωμένο μας Σύνταγμα;

Όταν αρχίσεις να απαντάς τέτοια ερωτήματα, θα βρεις απάντηση καί στο συνιστάμενο ερώτημά σου.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Εγώ πάντως αν έμπαινε κλέφτης σπίτι μου δεν θα έκανα τίποτα. Θα τον άφηνα ανενόχλητο να μου κλέψει
το ηθικό πλεονέκτημα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Chainis έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:58

Εγώ την καραμπίνα την είχα πάντα στο επάνω τη ντουλάπας στην κρεβατοκάμαρα και τον σάκο τα φυσίγγια κάτω καλυμμένα με ρούχα, και ήταν πολύ απίθανο να πάθω ζημιά με παιδί, που άλλωστε δεν έμεναν ποτέ μόνα στο σπίτι.
Το να σηκωθώ από το κρεβάτι, να πάρω το όπλο και να βάλω φυσίφφια ήταν θέμα δευτερολέπτων.
Πολύ πιο εύκολη πρόσβαση είχαμε εγώ και τα αδέλφια μου στο δίκαννο του πατέρα μου που κρεμόταν στον τοίχο και δεν πάθαμε τίποτα.

Αν δεν πάρεις είδηση ότι κάποιος προσπαθεί να μπει στο σπίτι ή την αυλή σου θα αιφνιδιαστείς, αν το πάρεις όμως έχεις τρόπο να αμυνθείς.

Αν αρπάξεις το παιδί (κι αν έχεις τρία;) και προλάβεις να φύγεις θα αφήσεις τον κλέφτη να κάνει ήσυχος την δουλειά του.... και θα ξανάρθει όποτε γουστάρει.
Εγώ έγραψα απλά πόσο επικίνδυνος είναι ένας πατέρας, εν αγνοία του, όταν έχει όπλο σε εύκολη πρόσβαση στο σπίτι και δη οπλισμένο.
Τα αν έπαθες κάτι εσύ, ή ο διπλανός, δεν αποτελεί επιχείρημα κατά της προχειρότητας και επικινδυνότητας της οπλοκατοχής σε μέρος που κινούνται -ειδικά- ανήλικα άτομα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Αγις έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:59

Οτι πεις....

Φοβερα επιχειρηματα

:smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:
Αντεπιχειρήματα στο "η ζωούλα μου είναι αξιότερη των άλλων ζωών επειδή έχω σπίτι κι αυτοκίνητο".
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

Nandros έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:49
stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:17
sys3x έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:14 Λαός οπλισμένος ποτέ νικημένος. :003:
Ξεχνάς μία ολόκληρη γενιά που αφανίστηκε στον εμφύλιο από οπλισμένους έλληνες.
Άρπαζε καθένας το τυφέκιο και την άναβε στο γείτονα για να προστατεύσει την "τιμή και την υπόληψη".
Αλλόό! Ήταν ΠΟΛΕΜΟΣ! Τί δεν καταλαβαίνεις;
Σήμερα οι δικαννοφόροι βγαίνουν στους δρόμους και αλληλοτουφεκίζονται;
.
Είπαμε, η μπάλα αλλού.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Χαοτικός έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:01 Εγώ πάντως αν έμπαινε κλέφτης σπίτι μου δεν θα έκανα τίποτα. Θα τον άφηνα ανενόχλητο να μου κλέψει
το ηθικό πλεονέκτημα.
Πού το βρήκες εσύ βρε ανήθικε; :lol:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”