!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
bluerose

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Πάνας έγραψε: 08 Μάιος 2018, 22:08
bluerose έγραψε: 08 Μάιος 2018, 21:57 Δεν ειναι λαθος. Καλα το σκεφτηκες το κανανε ετσι

Δε μπορω να διακρίνω κατω εχει πηχακι;
Ακόμα δεν έχω βάλει πηχάκι παντού γιατί στα διπλά θα βάλω ένα, τα έχω πιάσει με νταβίδια για να τα ευθυγραμμίσω, μη ξεχνάς ότι δεν είμαι επαγγελματίας, σιγά σιγά το πάω, 10 μετράω και μια κόβω...
Λάθος μου
Διαφορετικός τρόπος ήταν το θέμα
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Ασέβαστος έγραψε: 08 Μάιος 2018, 19:22 Εικόνα

εδω φτιαχνω μια ντουλαπα, τα συρταρια θαχουν μπροστα τζαμι, καπου το ειδε η γυναικα, της αρεσε, και με εχωσε με τη γνωστη τακτικη "εσυ μπορεις να το φτιαξεις αυτο;"

Εικόνα

η ντουλαπα στο αλλο δωματιο, μαζι με σκαλα που θα ανεβαινει στη σοφιτα, οπου εχω φτιαξει την πορτα απο γυψοσανιδα, η οποια οταν ειναι κλειστη σχεδον δεν φαινεται οτι υπαρχει.
καλός!
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Πάνας έγραψε: 08 Μάιος 2018, 22:17 Υ.Γ Το ξεσκίσαμε το νήμα του Τσιλ..
όχι ρε μη λές μλκίες, γουστάρω και μαθαίνω
για όλους είναι το νήμα απλά δε μ'αφήνει ν'αλλάξω τίτλο.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Ασέβαστος έγραψε: 08 Μάιος 2018, 19:22 Εικόνα

η ντουλαπα στο αλλο δωματιο, μαζι με σκαλα που θα ανεβαινει στη σοφιτα, οπου εχω φτιαξει την πορτα απο γυψοσανιδα, η οποια οταν ειναι κλειστη σχεδον δεν φαινεται οτι υπαρχει.
πολύ μ'αρέσει αυτό, συρτάρια είναι αυτά κάτω απ'τα σκαλοπάτια;

είμαι σε φάση που πληρώνω 13 χιλιάρικα για 4 ντουλάπες 2pac και κλαίω :a040:
αλλά δεν με εμπιστεύομαι να τις κάνω μόνος μου, δεν έχω ξανακάνει. Όλες αυτές τις επιφάνειες με τι τις κόβεις;
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Chilloutbuddy έγραψε: 09 Μάιος 2018, 01:29
Πάνας έγραψε: 08 Μάιος 2018, 22:17 Υ.Γ Το ξεσκίσαμε το νήμα του Τσιλ..
όχι ρε μη λές μλκίες, γουστάρω και μαθαίνω
για όλους είναι το νήμα απλά δε μ'αφήνει ν'αλλάξω τίτλο.
Και εγώ μαθαίνω... αναγκαστικά, έτοιμο να γκρεμιστεί ήταν το σπίτι. :lol:
the end
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Chilloutbuddy έγραψε: 09 Μάιος 2018, 01:33 είμαι σε φάση που πληρώνω 13 χιλιάρικα για 4 ντουλάπες 2pac και κλαίω :a040:
αλλά δεν με εμπιστεύομαι να τις κάνω μόνος μου, δεν έχω ξανακάνει. Όλες αυτές τις επιφάνειες με τι τις κόβεις;
Δεν κοβουν μελαμίνες εκεί σε κανένα μαγαζί ? melamine cut to size και edge banding ψάξε
Μετά ψάξε για carcase connectors και ανάλογα με την εταιρεία και τα εξαρτήματα που θα επιλέξεις υπάρχουν ανάλογα jigs.
Mόνο με ένα τρυπάνι και ένα καλό jig* θα κάνεις τη δουλειά σου
Αλλιως με 8 χιλιάρικα για σένανε μόνο, κάνε τα εισιτήρια το καλοκαίρι στον Ασέβαστο να στις φτιάξει (και έρχομαι βοηθός :) )

* σαν αυτά π.χ.

καλυτερα πάρε αυτό το πλήρες και μπορεί μετα να σκεφτείς να αλλάξεις επάγγελμα αν είναι έτσι όπως τα λες εκεί

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

dna replication έγραψε: 09 Μάιος 2018, 02:49
Chilloutbuddy έγραψε: 09 Μάιος 2018, 01:33 είμαι σε φάση που πληρώνω 13 χιλιάρικα για 4 ντουλάπες 2pac και κλαίω :a040:
Δεν κοβουν μελαμίνες εκεί σε κανένα μαγαζί ? melamine cut to size και edge banding ψάξε
Μετά ψάξε για carcase connectors και ανάλογα με την εταιρεία και τα εξαρτήματα που θα επιλέξεις υπάρχουν ανάλογα jigs.
Mόνο με ένα τρυπάνι και ένα καλό jig* θα κάνεις τη δουλειά σου
Αλλιως με 8 χιλιάρικα για σένανε μόνο, κάνε τα εισιτήρια το καλοκαίρι στον Ασέβαστο να στις φτιάξει (και έρχομαι βοηθός :) )
Ευχαριστώ

Φίλος μου είναι αυτός που τα κάνει, σε πολύ φιλική τιμή. Κανονικά θα χρέωνε $22k γιατί είναι κι απ'τους καλούς με καλό όνομα στην αγορά. 4 γενιές ξυλουργοί. Μόλις έρθει θα βάλω φωτογραφίες.

Δεν θα την ήθελα τη δουλειά του να σου πώ την αλήθεια, έχει να κυνηγάει να πληρωθεί, έχει να πληρώνει προσωπικό ($40 την ώρα παίρνει ένας έμπειρος installer) και έχει να τσακώνεται με κάθε μυστήρια κυρά του σπιτιού που θέλει μυστήρια πράματα, και μετά πρέπει να εξηγεί και στον άντρα της γιατί η ντουλάπα απ'το ΙΚΕΑ κάνει 80% λιγότερο απ'τη δικιά του. Βγάζει λεφτά αλλά πολύ άγχος και πολλά πράματα που μπορεί να πάνε (και πάνε) στραβά. Προτιμάω λιγότερα λεφτά και περισσότερη ησυχία.

Αυτός τα κόβει σε ένα τεράστιο panel saw, φαντάσου δισκοπρίονο τραπεζιού αλλά το τραπέζι είναι 3 Χ 3 μέτρα και ηλεκτρονικό, βάζει πάνω ολόκληρο φύλο μελαμίνη, πληκτρολογεί πόσα mm θέλει να είναι η τομή και το φέρνει μόνο του. Επίσης έχει ένα άλλο τέρας ($150χιλ το αγόρασε) που βάζει ταινίες στα σοκορα. Μετά συναρμολογεί τη ντουλάπα/κουζίνα στο μαγαζί, φωνάζει την κυρά να έρθει να την δει, και μόλις πάρει το οκ την ξαναλύνει και τη στέλνει για βάψιμο αν είναι 2pac ή την στέλνει όπως είναι σπίτι για στήσιμο αν είναι μελαμίνη.

Τίποτα από αυτά δε με φοβίζει στην πράξη. Αυτό που μου τεντώνει τα νεύρα και μου τα παίζει σαν κιθάρα είναι οι πόρτες που δεν κλείνουν και ό,τι έχει να κάνει με ρυθμίσεις σε μεντεσέδες. Απλά-δεν-μπορώ.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

dna replication έγραψε: 09 Μάιος 2018, 02:49 Μετά ψάξε για carcase connectors και ανάλογα με την εταιρεία και τα εξαρτήματα που θα επιλέξεις υπάρχουν ανάλογα jigs.
Ούτε οι επαγγελματίες μαραγκοί δεν χρησιμοποιούν τέτοια σε ντουλάπια-ντουλάπες μελαμίνης.
Μόνο οι επιπλοποιοί τα χρησιμοποιούν.

Οι μαραγκοί χρησιμοποιούν απλές νοβοπανόβιδες και όταν είναι εμφανής η τρυπημένη πλευρά βάζουν δεύτερο φύλο καπάκι.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Chilloutbuddy έγραψε: 09 Μάιος 2018, 01:33
πολύ μ'αρέσει αυτό, συρτάρια είναι αυτά κάτω απ'τα σκαλοπάτια;

είμαι σε φάση που πληρώνω 13 χιλιάρικα για 4 ντουλάπες 2pac και κλαίω :a040:
ναι, συρταρια ειναι. και το τελευταιο σκαλοπατι, ειναι η φατσα του κρυφο συρταρι.

τις λευκες μελαμινες τις παραγγελνω ετοιμες κομμενες και με ταινια περιθωριων, γιατι ολοκληρο φυλλο δεν μπορω να το κουμανταρω μονος μου. τα μικροτερα κομματια τα κοβω με δισκοπριονο παγκου.

μην κολωνεις, ειναι πανευκολο, σαν να συναρμολογεις επιπλο του ικεα. δουλεια θελει μονο στο σχεδιασμο, μην κανεις κανα λαθος μετρημα.

ψαχνω ιδεες για καγκελο στο πλαι της σκαλας. σκεφτομαι για μια επιφανεια mdf, στην οποια θα κανω τρυπες, ειτε στρογγυλες και θα τις βαψω να μοιαζουν με φινιστρινια, ειτε καποιο αλλο σχεδιο (ειναι παιδικο δωματιο)

επισης η ντουλαπα θα συνεχιστει προς τα δεξια. σκεφτομαι να βαλω μια γερη επιφανεια και να συνεχισω κι εκει το καγκελο, να γινει το ταβανι της ντουλαπας κατι σαν μπαλκονι, και αν τελικα το κανω πριν ενηλικιωθει ο μπομπιρας :hammer: στο τελος μια τσουληθρα για να ξανακατεβαινει.

ενα αλλο θεμα που δεν εχω λυσει, ειναι το πως θα ανοιγουν ολες οι πορτες στη γωνια. η μεγαλη ντουλαπα μαλλον θα γινει συρομενη, και να δω πως θα γινει να μη βρισκει στην πορτα του ντουλαπιου κατω απο τη σκαλα. στη χειροτερη θα το κανω απλως ραφιερα, χωρις πορτα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Ε τίποτα ρε συ, τα ντουλάπια κάτω απ'τη σκάλα θα ανοίγουν αριστερά και τα μεγάλα ντουλάπια δεξιά θα ανοίγουν δεξιά. Αν θες ραφιέρα αφήνεις και μια χωρίς πόρτες, αλλά μην το κάνεις μόνο γι'αυτό το λόγο.
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

Chilloutbuddy,
έβαλες και την εξώπορτα που είχες βάλει στο άλλο;
Εντυπωσιακή αλλαγή.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Ασέβαστος έγραψε: 08 Μάιος 2018, 19:22

Εικόνα

Μια παρατησρηση μονο αν μου επιτρεπεις.
Μηπως στο πατημα των σκαλοπατιων να εβαζες καμμια επιπλεον ενισχυση απο κατω για να μην σπασουν απο το βαρος;
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Chilloutbuddy έγραψε: 09 Μάιος 2018, 01:33 Όλες αυτές τις επιφάνειες με τι τις κόβεις;
Όλες τις επιφάνειες τις κόβουν και βάζουν ταινεία μόνο σε μελαμίνη. Εδώ πχ έχουμε την αλφα γουντ η οποία είναι ο χονδρέμπορας κι από εκει πάνε τοπικά σε ξυλεμπορικά και υπάρχουν συγκολλητικές - πιβισιερες, ώστε να παραδόσουν, επίσης όσοι εργάζονται μόνο με μελαμίνη έχουν συγκολλητική. Είναι μελαμίνη;;
Η τιμή σου είναι καλή, οριακά 1700 4φυλλη εδώ. Όμως, δε στοιχιζουν τά υλικά όσο οι μηχανισμοι
600 κανει για συρώμενη η σωστή, η φθηνη 160 θα σπρωξει καμμια κουβέρτα τη πορτα και θα σου βγει.Ο μηχανισμος για να κατεβάζεις ρουχα χωρις σκαλες εχει 180 μπλουμ απαλο κλείσιμο 35 ζευγαρι πανω κατω Αν δεν είναι συρώμενες είσαι λίγο ψηλά στη τιμή
Όλα τα παραπανω έχουν τη χρήσιμοτητα τους και για αυτό υπάρχουν
Ο φθηνότερος θα μπει σε ντουλάπα διφυλλη εάν το προτείνει και εξηγησει χωρις ψηλό ύψος η ντουλάπα
Όλα κανουν για καποια χρήση

Εάν είναι από τεχνητό δρυς ή δρυ ή οξια εισαι χαμηλά στη τιμή

Επισης τινουν να καταργηθούν οι βακελίτες οι οποίοι τους αγοράζεις σε συγκεκριμένες διαστάσεις, πράγμα που διευκολύνει τη κατασκευή

Βεβαια εγώ είμαι λάτρης του καπλαμα και της λάκας, αλλα γουστα είναι αυτά.

* σαν αυτά π.χ.

:smt023
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

bluerose έγραψε: 09 Μάιος 2018, 12:18 Ο μηχανισμος για να κατεβάζεις ρουχα χωρις σκαλες
τιν τούτο πιδίμ; δεν έχουμε εμείς τέτοια εδώ είμαστε χωριό

τα ταβάνια μου είναι ψηλά 3.10 μ και θα φτιάξει και τέτοιο από πάνω πώς το λένε, για να ενώσει με το ταβάνι, και θα περάσει και το απ'αυτό το γύψινο γύρω γύρω στις γωνίες με το ταβάνι, γαμώ το κέρατό μου δεν έχω ιδέα πώς λέγονται όλα αυτά στα ελληνικά. Bulkhead και cornice στα αγγλικά.

Κάπως έτσι αλλά με κανονικές πόρτες, όχι συρόμενες, και εντοιχισμένο μόνο πάνω, όχι δεξιά κι αριστερά.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Juno έγραψε: 09 Μάιος 2018, 11:07 Chilloutbuddy,
έβαλες και την εξώπορτα που είχες βάλει στο άλλο;
Εντυπωσιακή αλλαγή.
πού βρε; στο εργαστήριο; ναι βρήκα μια παλιά με τζάμια δίφυλλη και την έβαψα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”