1. Από ποια δικαστήρια δικάστηκαν;Chainis έγραψε: 29 Μαρ 2019, 17:36 1. Έχω στοιχεία ότι πολλοί που κρύβονταν δεν ήθελαν να δικαστούν για εγκλήματα που κατηγορούνταν ότι έκαναν στην κατοχή.
Ότι άλλοι πήραν τα βουνά γιατί δεν συμφωνούσαν με τον αφοπλισμό.
Ότι όσοι παραδόθηκαν πέρασαν από κανονικά δικαστήρια.
Ότι όλοι αυτοί ήταν μικρό μέρος από τα 430.000 μέλη του ΚΚΕ, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ούτε κυνηγήθηκε ούτε έπαθε τίποτα.
2. Το ΚΚΕ έβγαζε εφημερίδες σε όλη την Ελλάδα και κυκλοφορούσαν παντού.
Δεξιός θείος μου παραλίγο να δαρθεί από Χίτες γιατί του βρήκαν στο σπίτι Ριζοσπάστη (που τον έπαιρνε μαζί με δεξιές εφημερίδες για να ενημερώνεται) σε ορεινό χωριό. Επενέβησαν όλοι στο χωριό και τις γλύτωσε.
3. Προφανώς εννοώ τα μέλη που είχε το ΚΚΕ μέχρι τα Δεκεμβριανά, μέλη του κόμματος, με κάρτα μέλους.
Μετά τα Δεκεμβριανά άρχισαν να λιγοστεύουν.
Αν δεν ήταν κομουνιστές και το ΚΚΕ έδινε τις κάρτες μέλους χύμα δεν το ξέρω και δεν με ενδιαφέρει.
4. Η συντριπτική πλειοψηφία και των μελών και των συμπαθούντων το ΚΚΕ δεν ήθελε δεύτερο εμφύλιο, δεν είδε με καλό μάτι τα Δεκεμβριανά και ήθελε ομαλή ζωή και για τον εαυτό της και για την χώρα.
Ελάχιστοι δεν παρουσιάστηκαν στον εθνικό στρατό όταν κλήθηκαν και πήγαν στον δημοκρατικό και προφανώς πολλοί από αυτούς που παρουσιάστηκαν ήταν πρώην ΕΛΑΣίτες.
5. Τίποτα δεν είδαν από πολιτική του Μεταξά, νομιμότατοι ήταν μέχρι που ξεκίνησαν το δεύτερο εμφύλιο το 46.
Αυτό που είδαν πολύ καλά μετά την Βάρκιζα ήταν ότι οι συγγενείς των θυμάτων τους κατά την κατοχή αλλά και οργανώσεις σαν την Χ είχαν εξαγριωθεί και δεν τους άφηναν σε χλωρό κλαρί.
Οι πιο έξυπνοι που δεν είχαν κάνει εγκλήματα παραδίδονταν στις αρχές και καθάριζαν, όσοι είχαν κάνει ή ήταν σκληροπυρηνικοί ή δεν συμφώνησαν με την Βάρκιζα πήραν τα βουνά.
2. Απαντήθηκε αλλά είναι φυσικό να μην το δέχεσαι στο παραμύθι που δημιούργησες στο μυαλό σου
3. Έχεις στοιχεία ή είναι ηθικοπλαστικό παραμύθι;
4. Ούτε τα Δεκεμβριανά (για΄τι ο Τσόρτσιλ και ο Στάλιν χώρισαν τον κόσμο και η Ελλάδα ήταν στους Άγγλους) )αλλά ο Γ. Παπανδρέου και Άγγλοι ήθελαν εμφύλιο.
5. Για τον Μεταξά ξαναψάξτο. Δεν μπορέι ο καθένας να βαδίζει μ' αυτό που φαντάζεται (γιατί έτσι ζει στον κόσμο του και γίνεται γραφικός) αλλά με γεγονότα.