!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κετογονική ή κετονική διατροφή (ketogenic/keto)

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
tipiti klop

Re: Κετογονική ή κετονική διατροφή (ketogenic/keto)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tipiti klop »

Κουρκούας θα τα φτιάξς;
Άβαταρ μέλους
tipiti klop

Λέω να ξεκινήσω από αύριο γιατί το παράκανα με τους υδατάνθρακες τελευταία...
Άβαταρ μέλους
Κουρκούας
Phorum.gr user: Κουρκούας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κουρκούας »

tipiti klop έγραψε: 19 Μαρ 2019, 20:20 Κουρκούας θα τα φτιάξς;
η πέστροφα μου κίνησε το ενδιαφέρον. καπνιστή εννοείς φαντάζομαι.
αυτό θα το κάνω.
Άβαταρ μέλους
tipiti klop

Η κανονική συνταγή έχει και μια μικρή βραστή πατάτα, αλλά δεν χρειάζεται.
Είναι καταπληκτική σαλάτα, κάν' τη.
Άβαταρ μέλους
akirav
Phorum.gr user: akirav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από akirav »

tipiti klop έγραψε: 19 Μαρ 2019, 20:13 ΠΕΣΤΡΟΦΟΣΑΛΑΤΑ

1 πέστροφα, 2 αυγά βραστά,αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο, μαγιονέζα σπιτική φτιαγμένη στο μούλτι σε 2 λεπτά.

Την τρώμε με στικ καρότων και αγγουριού.

Τέλειο!!!!
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

Antares έγραψε: 19 Μαρ 2019, 19:01 Τι πρόβλημα έχετε;
Δεν εννοούσα επ' ουδενί κάτι πονηρό. Συγγνώμη αν σε ενόχλησε.
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

συννεφιασμένη Κυριακή έγραψε: 19 Μαρ 2019, 21:02
Antares έγραψε: 19 Μαρ 2019, 19:01 Τι πρόβλημα έχετε;
Δεν εννοούσα επ' ουδενί κάτι πονηρό. Συγγνώμη αν σε ενόχλησε.
Το θεώρησα κοροϊδία, δεν είναι η πρώτη φορά. Αλλά δεκτή η συγγνώμη, δεν έγινε και τίποτα. Στο διαδίκτυο είμαστε.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

Antares έγραψε: 19 Μαρ 2019, 21:44Το θεώρησα κοροϊδία, δεν είναι η πρώτη φορά. Αλλά δεκτή η συγγνώμη, δεν έγινε και τίποτα. Στο διαδίκτυο είμαστε.
Δεν ήταν κοροϊδία, το εννοώ. Αλλά δεν σου κρύβω πως αν υποψιαζόμουν τί θα ακολουθούσε, θα είχα συγκρατηθεί. Δεν σκόπευα να σε φέρω σε δύσκολη θέση, αλλά όπως και η ίδια είπες, στο διαδίκτυο είμαστε.
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Ασέβαστος έγραψε: 19 Μαρ 2019, 18:03 γω εχω την αισθηση οτι ολα ειναι στις θερμιδες. αμα σαβουρωνεις παραπανω απο οτι καταναλωνεις, εχασες. ασχετα με το τι φαγια τρως, τι ωρα τα τρως κλπ. ξερω, ετσι σβηνω μονοκοντυλια ολοκληρη τη διατροφολογια, αλλα ειπα, δεν κατεχω, μεχρι εκει φτανει η γνωση μου.
Iσχύει. Αλλά το πόση λαιμαργία θα έχεις για να σαβουρώσεις την επόμενη μέρα εξαρτάται από το τι έφαγες τις προηγούμενες.
Όχι πόσο έφαγες αλλά τι έφαγες. Κάποια φαγητά σε "κρατάνε" παραπάνω, κάποια σε κάνουν να νιώθεις σα να σου πέφτει το ζάχαρο ένα πράμα και μετά πρέπει να φας μισή κατσαρόλα να συνέρθεις. Τουλάχιστον εγώ έτσι λειτουργώ, άλλοι μπορεί να είναι αλλιώς.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Athina__P έγραψε: 19 Μαρ 2019, 19:47 Οι περισσότεροι που κάνουν κετο δεν μπορούν να την κρατήσουν επ αόριστον. Θα μου πεις ισχύει και για άλλες δίαιτες. Αν έχεις θέληση και το γυρίσεις όταν φτάσεις στο στόχο σε περιορισμένες θερμίδες, δεν θα τα ξαναπάρεις.
Κι αυτό ισχύει. Είναι πολύ δύσκολο να την κρατήσεις επ'αόριστον εκτός αν η δουλειά σου είναι νοικοκυρά και είσαι όλη μέρα στο σπίτι και μπορείς να μαγειρεύεις κάθε μέρα ξεχωριστά για σένα. Αν όμως αρχίσεις να τρώς έξω μια-δυο-τρεις θα την πατήσεις δεν υπάρχει περίπτωση, δε βρίσκεις εύκολα τέτοιο φαί. Είσαι σινεμά πχ, όλοι φορτώνουν πατατάκια παγωτά και μπύρες κι εσύ τους κοιτάς, ή σε βγάζει πχ το αφεντικό σε ιταλικό, σιγά μη φέρεις μαζί σου ταπεράκι με φρικασέ.

Όταν φτάνεις το στόχο δεν το γυρνάς σε περιορισμένες θερμίδες, το γυρνάς σε περιορισμένους υδατάνθρακες. Βρίσκεις το σημείο ισορροπίας που μπορείς να τρώς υδατάνθρακες μέχρι εκεί που δεν σου δημιουργούν υπνηλίες και λιγούρες μετά από μερικές ώρες, και μένεις εκεί. Αν ελέγχεις τις λιγούρες είναι πολύ εύκολο να ελέγξεις τις ποσότητες. Αλλά κι αυτό το σημείο ισορροπίας είναι πολύ δύσκολο στην πράξη, όχι γιατι το φαί είναι λίγο ή δεν είναι νόστιμο, αλλά γιατί δεν το βρίσκεις εύκολα αν είσαι νορμάλ κοινωνικός άνθρωπος και δουλεύεις, κυκλοφορείς κλπ. Ουσιαστικά παλεύεις όλον το κόσμο γιατί όλοι θέλουν να σε ταίσουν μακαρόνια πατάτες ζάχαρη και ψωμιά, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι πάμφτηνα.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
akirav

New military study: “Remarkable” results among soldiers on a ketogenic diet

https://www.dietdoctor.com/new-military ... genic-diet
https://academic.oup.com/milmed/advance ... 46/5382216
Άβαταρ μέλους
akirav

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα »

Antares έγραψε: 19 Μαρ 2019, 11:02
Natasha έγραψε: 19 Μαρ 2019, 02:28
enaon έγραψε: 19 Μαρ 2019, 02:23 ειναι λιγο περίεργο πάντως αυτό, το παθαίνω και εγώ μερικές φορές και δεν μου αρέσει. Ειναι σαν να χαλάει ο μετρητής ενέργειας και να μην δίνει σήμα οτι πρέπει να βάλεις λίγη, δεν είναι οτι δεν θέλουμε φαγητό εκείνη την ώρα, αν με ρωτήσει κάποιος αν πεινάω και το σκεφτώ πάει, θέλω να φάω άμεσα. Αλλά κάτι γίνεται και δεν ειδοποιεί η πείνα μέχρι να πονέσει το στομάχι στο τέλος, περίεργο.
Βασικά θα ήθελα παρα πολυ να διαβάσω καμιά στατιστική και ερευνα, αν και κατά ποσο πηρε κιλά ο κόσμος κατά την περίοδο της κρίσης. Θα μου ήταν πολυτιμη γνώση επειδή θέλω να το συνδέσω με τα πνευματικά θέματα.
H κρίση πρέπει να μας πάχυνε και να μας αρρώστησε (όχι όλους, όσους αντιμετώπισαν οικονομικά θέματα). Περισσότερο φαγητό λόγω άγχους και λόγω ακρίβειας των άλλων υλικών, περισσότερους υδατάνθρακες. Κατανάλωση ψυχοφαρμάκων που επίσης αυξάνουν την όρεξη για γλυκά και υδατάνθρακες.
Γενεσιουργός παράγοντας το άγχος και η οργή. Έχει σχέση με την συνείδηση και το πνεύμα. Βέβαια δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς, γιατί υπάρχουν άνθρωποι τελείως σάπιοι στο πνεύμα που δεν έχουν τέτοια θέματα, όπως όλοι αυτοί που έκλεψαν και είδαν καμία κρίση.
Έτσι υποθέτω και γω αλλά δεν είμαι σιγουρη.
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Natasha έγραψε: 20 Μαρ 2019, 02:49
Antares έγραψε: 19 Μαρ 2019, 11:02
Natasha έγραψε: 19 Μαρ 2019, 02:28

Βασικά θα ήθελα παρα πολυ να διαβάσω καμιά στατιστική και ερευνα, αν και κατά ποσο πηρε κιλά ο κόσμος κατά την περίοδο της κρίσης. Θα μου ήταν πολυτιμη γνώση επειδή θέλω να το συνδέσω με τα πνευματικά θέματα.
H κρίση πρέπει να μας πάχυνε και να μας αρρώστησε (όχι όλους, όσους αντιμετώπισαν οικονομικά θέματα). Περισσότερο φαγητό λόγω άγχους και λόγω ακρίβειας των άλλων υλικών, περισσότερους υδατάνθρακες. Κατανάλωση ψυχοφαρμάκων που επίσης αυξάνουν την όρεξη για γλυκά και υδατάνθρακες.
Γενεσιουργός παράγοντας το άγχος και η οργή. Έχει σχέση με την συνείδηση και το πνεύμα. Βέβαια δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς, γιατί υπάρχουν άνθρωποι τελείως σάπιοι στο πνεύμα που δεν έχουν τέτοια θέματα, όπως όλοι αυτοί που έκλεψαν και είδαν καμία κρίση.
Έτσι υποθέτω και γω αλλά δεν είμαι σιγουρη.
Δεν τα λέτε καλά νομίζω, η κρίση δεν είναι κάτι κακό, είναι αυτό που λέει η λέξη, ουδέτερη και άχρωμη, δίκαιη και απρόσωπη, ένας μονόκερος με αγάπη για όλους. Και στο σχολείο είχαμε κάθε τρίμηνο, περιμέναμε να έρθει ή κάναμε υπομονή να περάσει. Και με τα αποκαλυπτικά που λες το ίδιο είναι, όλο για κρίση λες που θα έρθει και θα σώσει τον κόσμο, εκεί την λες για καλή βέβαια, αλλά πάλι η ίδια είναι, ουδέτερη. :003:

πρέπει να βρούμε άλλη λέξη νομίζω αν θεωρούμε οτι δεν ήταν απλά πλήρωμα χρόνου, οτι κάτι έγινε τότε περίεργο, γιατί μοιάζει ότι θα ειμαστε ένα διάστημα χωρίς ποδήλατο και λέμε οτι φταίει που είδαν τους βαθμούς οι γονείς μας, όχι τι κάναμε εμείς μέχρι εκείνη την ημέρα. Νομίζω η σωστή λέξη είναι τιμωρία, αλλά και αυτή η λέξη είναι παρεξηγημένη και δεν θα δουλέψει.
Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

Chilloutbuddy έγραψε: 19 Μαρ 2019, 23:17
Athina__P έγραψε: 19 Μαρ 2019, 19:47 Οι περισσότεροι που κάνουν κετο δεν μπορούν να την κρατήσουν επ αόριστον. Θα μου πεις ισχύει και για άλλες δίαιτες. Αν έχεις θέληση και το γυρίσεις όταν φτάσεις στο στόχο σε περιορισμένες θερμίδες, δεν θα τα ξαναπάρεις.
Κι αυτό ισχύει. Είναι πολύ δύσκολο να την κρατήσεις επ'αόριστον εκτός αν η δουλειά σου είναι νοικοκυρά και είσαι όλη μέρα στο σπίτι και μπορείς να μαγειρεύεις κάθε μέρα ξεχωριστά για σένα. Αν όμως αρχίσεις να τρώς έξω μια-δυο-τρεις θα την πατήσεις δεν υπάρχει περίπτωση, δε βρίσκεις εύκολα τέτοιο φαί. Είσαι σινεμά πχ, όλοι φορτώνουν πατατάκια παγωτά και μπύρες κι εσύ τους κοιτάς, ή σε βγάζει πχ το αφεντικό σε ιταλικό, σιγά μη φέρεις μαζί σου ταπεράκι με φρικασέ.

Όταν φτάνεις το στόχο δεν το γυρνάς σε περιορισμένες θερμίδες, το γυρνάς σε περιορισμένους υδατάνθρακες. Βρίσκεις το σημείο ισορροπίας που μπορείς να τρώς υδατάνθρακες μέχρι εκεί που δεν σου δημιουργούν υπνηλίες και λιγούρες μετά από μερικές ώρες, και μένεις εκεί. Αν ελέγχεις τις λιγούρες είναι πολύ εύκολο να ελέγξεις τις ποσότητες. Αλλά κι αυτό το σημείο ισορροπίας είναι πολύ δύσκολο στην πράξη, όχι γιατι το φαί είναι λίγο ή δεν είναι νόστιμο, αλλά γιατί δεν το βρίσκεις εύκολα αν είσαι νορμάλ κοινωνικός άνθρωπος και δουλεύεις, κυκλοφορείς κλπ. Ουσιαστικά παλεύεις όλον το κόσμο γιατί όλοι θέλουν να σε ταίσουν μακαρόνια πατάτες ζάχαρη και ψωμιά, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι πάμφτηνα.
Ναι, εννοώ ότι... αν κοιτάξεις γύρω σου, όσους συνεργάτες πχ καταφέρνουν να έχουν το ίδιο στυλ ζωής και να μην παχαίνουν, μπορεί η κετο να μην είναι ο τρόπος να ελέγχουν το βάρος τους, αλλά άλλοι τρόποι. Μπορεί να ασκούνται αρκετά ή να αποφεύγουν πχ τα τηγανιτά ή να μην τρώνε πολύ εκτός των γευμάτων που τους βλέπεις να τρώνε ΑΝ τρώνε ακριβώς όπως εσύ και δεν παχαίνουν. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Δηλαδή μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κετο σαν εργαλείο να χάσεις τα κιλά, αλλα να ξεχάσεις, να το πω έτσι την κετο όταν φτάσεις σε ένα ικανοποιητικό βάρος, σίγουρα όμως δεν πρέπει να γυρίσει σε αυτό που έκανες πριν πριν την κετο, γιατί τότε σίγουρα θα παχύνεις.

Έχω και γω το ίδιο θέμα με τις λιγούρες. Μπορεί να κρατάνε εβδομάδες και να τρώω από λίγο παραπάνω από αυτό που πρέπει και να παίρνω σιγά σιγά. Ακόμα προσπαθώ να χάσω από μια ανηφόρα που πήρα το Νοέμβριο Μετά Χριστούγεννα, είπα ε, Χριστούγεννα είναι, και παλεύω με ένα 7ρι που πήρα από τότε και τώρα έχασα το πρώτο κιλό. :a040: Την άνοιξη χάνω πάντα πιο εύκολα για διάφορους λόγους. Κυρίως δεν έχει γιορτές κλπ, αλλά και περισσότερη κίνηση, χόμπι με τις ώρες σε ανοιχτούς χώρους σχεδόν καθημερινά (το χειμώνα στο γυμναστήριο πήζω και το αποφεύγω πλέον, η ζωή είναι μικρή :102: :003: αλλά και το χειμώνα γυμνάζομαι τα ΣΚ που δεν βρέχει) και πιο πολλά ωραία φρούτα χωρίς πολλές θερμίδες, βλέπε φράουλες. Αλλά δεν κάνω δίαιτα όταν χάνω. Με το μάτι και υπολογίζοντας θερμίδες. Υπάρχει και το myfitnesspal, θα το έχεις ακουστά. Φασαρία είναι, αλλά πιάνει στους περισσότερους ΑΝ μπορούν να βρουν την πειθαρχία να το ακολουθήσουν. Το πρόβλημα το εντόπισα στον άντρα μου που φέρνει μέσα στο σπίτι τρόφιμα που δεν χρειάζεται κανείς, αλλά όταν έχεις λιγούρα απλώνεις το χέρι και... :a040:

Τις προάλλες με ξανακοίταξε με λαγνεία ένας ζιγκολό, ωωωωωωπα λαίμε, περνάω το μήνυμα ότι χρειάζεται να πληρώσω πχια, τα πράγματα έγιναν σοβαρά!

Τι να σου πω, εγώ στη δουλειά τους βλέπω όλους όλο το χρόνο με ταπεράκια με σαλατούλες, φασολάκια, μικρές μερίδες όλοι. Νομιζω η παραδοσιακή μας κουζίνα, πίτες, ψωμιά, λαδερά με λάδια, είναι για ανθρώπους που δουλεύαν στο χωράφι και στην οικοδομή, οχι σε μια καρέκλα όλη μέρα.

Οι δίμετροι έχουν περιθώριο να τρώνε λίγο παραπάνω από τους πιο μικρόσωμους, αλλά όχι και πάρα πάρα πολύ.

Εγώ έχω λιγούρες που καταλήγουν σε αύξηση βάρους σταδιακά αν δεν γυμνάζομαι, αυτό κατάλαβα, δεν είμαι φτιαγμένη για την καρέκλα. Δηλαδή κανείς δεν είναι, απλά μερικοί μπορούν να κρατάνε το βάρος με λίγη πείνα ή χωρίς να πεινάνε, δεν ξέρω, δεν έχω καταλάβει... Αλλά είμαστε φτιαγμένοι και για να καίμε εκτός από το να τρώμε. Με το σύγχρονο τρόπο ζωής δεν είναι εύκολο να βρεις χρόνο και για αυτό.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”