ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:44Εγώ έχω μια παρωχημένη αρχή.Sid Vicious έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:29Άσχημη κατάσταση αυτό, σαν απόπειρα επίδειξη δύναμης επάνω σου αλλά με το που θα αναφέρεις ότι σε κάνει να νιώθεις άβολα και δε το καταλαβαίνει δεν υπάρχει νόημα συνέχειας (όπως δεν υπάρχει και νόημα αντίδρασης), απλά βγαίνεις εκτός από μια άβολη, μη ευχάριστη κατάσταση και όλα καλά.ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:17 σημαίνει ότι θέλει να κάνει μια δημόσια επίδειξη και βασίζεται στην ανοχή του άντρα. Κάτι σαν "χουχου, εγώ έχω το πάνω χέρι γιατί αυτός μπορεί να λέει διάφορα αλλά δεν αντιδράει"... Απλή ατόφια κατινιά και τίποτα παραπάνω.
Δεν μου αρέσει να βλέπω το οτιδήποτε μειώνει επιδεικτικά τον/την σύντροφο σε δημόσια θέα.
Και δεν το βλέπω ως υποκρισία αλλά ως ένδειξη αυτοσεβασμού.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μην κάνεις πλάκα στο μαλάκα
Re: Μην κάνεις πλάκα στο μαλάκα
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
ναι μα, κι ο γαμπρος μπορει να μη γουσταρει καποιο εθιμο. μπορει ναχει μουσι ο ανθρωπος, και να μη θελει να τονε ξουρισουν. αμα τονε βαλουνε κατω και τονε ξουρισουνε, "για πλακα", δεν εχει κι αυτος το δικαιωμα να τους γαμησει το ταμ τιριριμ;Naida έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:02 Την παράδοση της νύφης στην εκκλησία γιατί την παραδίδει ο αρσενικός της οικογένειας; Κι αυτό κατάλοιπο παλαιότερων ετών ειναι. Ρύζι γιατί πετάνε; Κι αυτό έθιμο είναι. Η νυφη γιατί γράφει τα ονόματα των κοριτσώνε στο παπούτσι της; Γιατί της βάζουν λεφτα στη καλτσοδέτα ο κουμπάρος; Το κρεββάτι γιατί το στρώνουν και πετάνε λεφτά;τον γαμπρό γιατί τον ξυρίζουν; Κτλ κτλ γιατί είναι έθιμα.
Απλά είναι ρε συ Πάνα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Ε θεωρώ το μούσι θα το σεβαστούν. Δε μπορεί να του αλλάξουν του άλλου τη μάπα να μην τον αναγνωρίσει η νύφη.Ασέβαστος έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:49ναι μα, κι ο γαμπρος μπορει να μη γουσταρει καποιο εθιμο. μπορει ναχει μουσι ο ανθρωπος, και να μη θελει να τονε ξουρισουν. αμα τονε βαλουνε κατω και τονε ξουρισουνε, "για πλακα", δεν εχει κι αυτος το δικαιωμα να τους γαμησει το ταμ τιριριμ;Naida έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:02 Την παράδοση της νύφης στην εκκλησία γιατί την παραδίδει ο αρσενικός της οικογένειας; Κι αυτό κατάλοιπο παλαιότερων ετών ειναι. Ρύζι γιατί πετάνε; Κι αυτό έθιμο είναι. Η νυφη γιατί γράφει τα ονόματα των κοριτσώνε στο παπούτσι της; Γιατί της βάζουν λεφτα στη καλτσοδέτα ο κουμπάρος; Το κρεββάτι γιατί το στρώνουν και πετάνε λεφτά;τον γαμπρό γιατί τον ξυρίζουν; Κτλ κτλ γιατί είναι έθιμα.
Απλά είναι ρε συ Πάνα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Το πως εντοπίζεις το πραγματικόNaida έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:51Ε θεωρώ το μούσι θα το σεβαστούν. Δε μπορεί να του αλλάξουν του άλλου τη μάπα να μην τον αναγνωρίσει η νύφη.Ασέβαστος έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:49ναι μα, κι ο γαμπρος μπορει να μη γουσταρει καποιο εθιμο. μπορει ναχει μουσι ο ανθρωπος, και να μη θελει να τονε ξουρισουν. αμα τονε βαλουνε κατω και τονε ξουρισουνε, "για πλακα", δεν εχει κι αυτος το δικαιωμα να τους γαμησει το ταμ τιριριμ;Naida έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:02 Την παράδοση της νύφης στην εκκλησία γιατί την παραδίδει ο αρσενικός της οικογένειας; Κι αυτό κατάλοιπο παλαιότερων ετών ειναι. Ρύζι γιατί πετάνε; Κι αυτό έθιμο είναι. Η νυφη γιατί γράφει τα ονόματα των κοριτσώνε στο παπούτσι της; Γιατί της βάζουν λεφτα στη καλτσοδέτα ο κουμπάρος; Το κρεββάτι γιατί το στρώνουν και πετάνε λεφτά;τον γαμπρό γιατί τον ξυρίζουν; Κτλ κτλ γιατί είναι έθιμα.
Απλά είναι ρε συ Πάνα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν είναι παρωχημένη αρχή, καταρχάς για να φτάσεις να παντρευτείς σημαίνει οτι αυτόν που κάθεται δίπλα σου τον αγαπάς και τον νοιάζεσαι. Αυτούς που πραγματικά αγαπας και νοιάζεσαι δεν αντέχεις να τους δεις να ξεφτιλίζονται δημόσια. Πόσο μάλλον να τους εξευτελίσεις εσύ ο ίδιος για να δείξεις οτι τιμάς τα παντελόνια σου ή για να έχεις το "πάνω χέρι"ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:44Εγώ έχω μια παρωχημένη αρχή.Sid Vicious έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:29Άσχημη κατάσταση αυτό, σαν απόπειρα επίδειξη δύναμης επάνω σου αλλά με το που θα αναφέρεις ότι σε κάνει να νιώθεις άβολα και δε το καταλαβαίνει δεν υπάρχει νόημα συνέχειας (όπως δεν υπάρχει και νόημα αντίδρασης), απλά βγαίνεις εκτός από μια άβολη, μη ευχάριστη κατάσταση και όλα καλά.ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:17 σημαίνει ότι θέλει να κάνει μια δημόσια επίδειξη και βασίζεται στην ανοχή του άντρα. Κάτι σαν "χουχου, εγώ έχω το πάνω χέρι γιατί αυτός μπορεί να λέει διάφορα αλλά δεν αντιδράει"... Απλή ατόφια κατινιά και τίποτα παραπάνω.
Δεν μου αρέσει να βλέπω το οτιδήποτε μειώνει επιδεικτικά τον/την σύντροφο σε δημόσια θέα.
Αχ πως με πιάνεις, πως με πιάνεις γατάκι.ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:54Το πως εντοπίζεις το πραγματικόNaida έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:51Ε θεωρώ το μούσι θα το σεβαστούν. Δε μπορεί να του αλλάξουν του άλλου τη μάπα να μην τον αναγνωρίσει η νύφη.Ασέβαστος έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:49
ναι μα, κι ο γαμπρος μπορει να μη γουσταρει καποιο εθιμο. μπορει ναχει μουσι ο ανθρωπος, και να μη θελει να τονε ξουρισουν. αμα τονε βαλουνε κατω και τονε ξουρισουνε, "για πλακα", δεν εχει κι αυτος το δικαιωμα να τους γαμησει το ταμ τιριριμ;πρόβλημα την κάθε φορά, είναι όντως αξιοσημείωτο.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Ωραίο!Sid Vicious έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:16Θυμάμαι κάποτε, τότε παλιά πριν αποσυρθώ από τα εγκόσμια, είχε τύχει να διασταυρωθώ στιγμιαίως μέσα στο συμπαντικό χωροχρονικό συνεχές με μια ανθρώπινη θηλυκή ύπαρξη η οποία πάντα με άκουγε ότι κι αν έλεγα. Σε όλα έλεγε "ναι", "ότι πεις εσύ", "εχεις δίκιο", στα πάντα όμως. Με είχε κυριεύσει τρόμος. Μελέτησα κάποια πανάρχαια κείμενα και ενισχύθηκε η υποψία μου πως μπορεί να επρόκειτο για κάποιου είδους οντότητα από Εκεί Που Δεν Πρέπει Να Κατανομάζουμε. Ανησύχησα κιόλας κάποια στιγμή πως μπορεί να έκλεβε και την μορφη μου ακόμη. Για αρκετό καιρό λαγοκοιμόμουν με έναν σταυρό κάτω από το μαξιλάρι καλού κακού, ποτέ δεν ξες.Chainis έγραψε: 12 Μαρ 2019, 11:19 Το οτι ο αντρας μπορει να θελει απλως να τον ακουει η γυναικα του
Μόνο που κανένας δεν ζητάει ναι σε όλα χωρίς αντίλογο από την γυναίκα του.
Το "να τον ακούει" σημαίνει κυριολεκτικά αυτό που λένε οι λέξεις.
Να τον ακούει τι λέει κι αν έχει αντιρρήσεις να τις πει και να τις υποστηρίξει και να συμφωνήσουν σε κάτι τελικό.
Αν δεν γίνεται έτσι και κάνει τα δικά της η συμπεριφορά της λέει "ασ' τον μαλάκα να λέει, εγώ θα κάνω αυτό που θέλω".
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
- Sid Vicious
Συμφωνώ απόλυτα.ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:44Εγώ έχω μια παρωχημένη αρχή.Sid Vicious έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:29Άσχημη κατάσταση αυτό, σαν απόπειρα επίδειξη δύναμης επάνω σου αλλά με το που θα αναφέρεις ότι σε κάνει να νιώθεις άβολα και δε το καταλαβαίνει δεν υπάρχει νόημα συνέχειας (όπως δεν υπάρχει και νόημα αντίδρασης), απλά βγαίνεις εκτός από μια άβολη, μη ευχάριστη κατάσταση και όλα καλά.ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:17 σημαίνει ότι θέλει να κάνει μια δημόσια επίδειξη και βασίζεται στην ανοχή του άντρα. Κάτι σαν "χουχου, εγώ έχω το πάνω χέρι γιατί αυτός μπορεί να λέει διάφορα αλλά δεν αντιδράει"... Απλή ατόφια κατινιά και τίποτα παραπάνω.
Αν και δεν θα το έλεγα παρωχημένο, αυτονόητο θα το έλεγα, τιμάμε τις επιλογές μας, παρ'όλο που αρκετός κόσμος έχει χάσει κάποια αυτονόητα.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Συμφωνώ με τα παραπάνω. Ωστόσο οι άνθρωποι είναι σύνθετα όντα και μόνο σε ένα ιδεατό κόσμο μπορεί να λειτουργούν όλα με βάση τον αυτοσεβασμό, την αγάπη και την λογική. Στην πράξη υπάρχουν μικρές παρεκτροπές εδώ κι εκεί. Και υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι είναι παρορμητικοί χωρίς να θέλουν ντε και καλά να βλάψουν ή να προσβάλλουν. Νομίζω το γενικότερο πλαίσιο του τι σου έχει δείξει ο σύντροφος είναι σημαντικότερο από μία πατάτα που μπορεί να είναι και της στιγμής. Επίσης όσο και να ξέρεις τον άλλο ο γάμος πάντα είναι μία νέα πραγματικότητα, δημιουργεί μια νέα δυναμική στις σχέσεις του ζεύγους και πολλές φορές κρύβει εκπλήξεις.gassim έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:59Δεν είναι παρωχημένη αρχή, καταρχάς για να φτάσεις να παντρευτείς σημαίνει οτι αυτόν που κάθεται δίπλα σου τον αγαπάς και τον νοιάζεσαι. Αυτούς που πραγματικά αγαπας και νοιάζεσαι δεν αντέχεις να τους δεις να ξεφτιλίζονται δημόσια. Πόσο μάλλον να τους εξευτελίσεις εσύ ο ίδιος για να δείξεις οτι τιμάς τα παντελόνια σου ή για να έχεις το "πάνω χέρι"ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:44 Εγώ έχω μια παρωχημένη αρχή.
- Sid Vicious
Κατάλαβα τι εννοούσες!Chainis έγραψε: 12 Μαρ 2019, 13:04Ωραίο!Sid Vicious έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:16Θυμάμαι κάποτε, τότε παλιά πριν αποσυρθώ από τα εγκόσμια, είχε τύχει να διασταυρωθώ στιγμιαίως μέσα στο συμπαντικό χωροχρονικό συνεχές με μια ανθρώπινη θηλυκή ύπαρξη η οποία πάντα με άκουγε ότι κι αν έλεγα. Σε όλα έλεγε "ναι", "ότι πεις εσύ", "εχεις δίκιο", στα πάντα όμως. Με είχε κυριεύσει τρόμος. Μελέτησα κάποια πανάρχαια κείμενα και ενισχύθηκε η υποψία μου πως μπορεί να επρόκειτο για κάποιου είδους οντότητα από Εκεί Που Δεν Πρέπει Να Κατανομάζουμε. Ανησύχησα κιόλας κάποια στιγμή πως μπορεί να έκλεβε και την μορφη μου ακόμη. Για αρκετό καιρό λαγοκοιμόμουν με έναν σταυρό κάτω από το μαξιλάρι καλού κακού, ποτέ δεν ξες.Chainis έγραψε: 12 Μαρ 2019, 11:19 Το οτι ο αντρας μπορει να θελει απλως να τον ακουει η γυναικα του
Να τον ακούει τι λέει κι αν έχει αντιρρήσεις να τις πει και να τις υποστηρίξει και να συμφωνήσουν σε κάτι τελικό.
Αν δεν γίνεται έτσι και κάνει τα δικά της η συμπεριφορά της λέει "ασ' τον μαλάκα να λέει, εγώ θα κάνω αυτό που θέλω".
Αλλά έπρεπε να καταθέσω και την τρομακτική εμπειρία μου τούτη!
Έτσι είναι ωραία. Να συζητάνε ότι είναι κοινό και να αποφασίζουν από κοινού. Αν διαφωνούν όμως;Chainis έγραψε: 12 Μαρ 2019, 13:04Ωραίο!Sid Vicious έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:16Θυμάμαι κάποτε, τότε παλιά πριν αποσυρθώ από τα εγκόσμια, είχε τύχει να διασταυρωθώ στιγμιαίως μέσα στο συμπαντικό χωροχρονικό συνεχές με μια ανθρώπινη θηλυκή ύπαρξη η οποία πάντα με άκουγε ότι κι αν έλεγα. Σε όλα έλεγε "ναι", "ότι πεις εσύ", "εχεις δίκιο", στα πάντα όμως. Με είχε κυριεύσει τρόμος. Μελέτησα κάποια πανάρχαια κείμενα και ενισχύθηκε η υποψία μου πως μπορεί να επρόκειτο για κάποιου είδους οντότητα από Εκεί Που Δεν Πρέπει Να Κατανομάζουμε. Ανησύχησα κιόλας κάποια στιγμή πως μπορεί να έκλεβε και την μορφη μου ακόμη. Για αρκετό καιρό λαγοκοιμόμουν με έναν σταυρό κάτω από το μαξιλάρι καλού κακού, ποτέ δεν ξες.Chainis έγραψε: 12 Μαρ 2019, 11:19 Το οτι ο αντρας μπορει να θελει απλως να τον ακουει η γυναικα του
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- Sid Vicious
Αχα! Υπάρχουν εν τέλει διαφορετικές φύλες και κουλτούρες!Γραφικός έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:38 1ον: Οι φυλές που παίρνουν μέρος είναι διαφορετικές από τις δικές μας
ΑΡΑ: Η κουλτούρα μέσα στην οποία τελείται ο γάμος είναι τελείως διαφορετική από την δική μας
Μπορεί και να τσακωθούν, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.Naida έγραψε: 12 Μαρ 2019, 13:11Έτσι είναι ωραία. Να συζητάνε ότι είναι κοινό και να αποφασίζουν από κοινού. Αν διαφωνούν όμως;Chainis έγραψε: 12 Μαρ 2019, 13:04Ωραίο!Sid Vicious έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:16
Θυμάμαι κάποτε, τότε παλιά πριν αποσυρθώ από τα εγκόσμια, είχε τύχει να διασταυρωθώ στιγμιαίως μέσα στο συμπαντικό χωροχρονικό συνεχές με μια ανθρώπινη θηλυκή ύπαρξη η οποία πάντα με άκουγε ότι κι αν έλεγα. Σε όλα έλεγε "ναι", "ότι πεις εσύ", "εχεις δίκιο", στα πάντα όμως. Με είχε κυριεύσει τρόμος. Μελέτησα κάποια πανάρχαια κείμενα και ενισχύθηκε η υποψία μου πως μπορεί να επρόκειτο για κάποιου είδους οντότητα από Εκεί Που Δεν Πρέπει Να Κατανομάζουμε. Ανησύχησα κιόλας κάποια στιγμή πως μπορεί να έκλεβε και την μορφη μου ακόμη. Για αρκετό καιρό λαγοκοιμόμουν με έναν σταυρό κάτω από το μαξιλάρι καλού κακού, ποτέ δεν ξες.
Κάποιος θα υποχωρήσει και κάποιου η άποψη θα επικρατήσει τελικά.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
- Βινόσαυρος
ala καρτ όμως, όποτε μας βολευειSid Vicious έγραψε: 12 Μαρ 2019, 13:12Αχα! Υπάρχουν εν τέλει διαφορετικές φύλες και κουλτούρες!Γραφικός έγραψε: 12 Μαρ 2019, 12:38 1ον: Οι φυλές που παίρνουν μέρος είναι διαφορετικές από τις δικές μας
ΑΡΑ: Η κουλτούρα μέσα στην οποία τελείται ο γάμος είναι τελείως διαφορετική από την δική μας
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Είναι θέμα χαρακτήρων και δυναμικής της σχέσης. Συζητάς και σου λένε ναι ενώ εννοούν όχι. Σε παλιότερες εποχές που ο άντρας έριχνε ξύλο ήταν συχνό η γυναίκα να "πηγαίνει με τα νερά του" και να προσπαθεί "να κάνει ήσυχα" πλαγίως το δικό της. Υπάρχουν και τέτοια κατάλοιπα σήμερα και από την άλλη πλευρά βεβαίως.Naida έγραψε: 12 Μαρ 2019, 13:11
Έτσι είναι ωραία. Να συζητάνε ότι είναι κοινό και να αποφασίζουν από κοινού. Αν διαφωνούν όμως;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 311 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
-
- 14 Απαντήσεις