!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο Αντετοκουμπο μιλάει στα ίσα και οι αριστεροφιλελεδες σε στοχασμό.
Re: Ο Αντετοκουμπο μιλάει στα ίσα και οι αριστεροφιλελεδες σε στοχασμό.
Κι εγω πάντως έχω καταγωγή απο Μικρά Ασία, σπίτι μου μαγειρεύουμε ανάλογα λέμε για τις χαμένες πατρίδες κτλ μνημονεύουμε και την Καβάλα όπου γεννήθηκε και έζησε ο πατέρας μου αλλά εγω είμαι αθηναίος με καταγωγή απο καβάλα, δεν είμαι ούτε καβαλιώτης ούτε μικρασιάτης.
Χρήστη "Γάταρε", δυστυχώς ή ευτυχώς, για τον καθένα είναι διαφορετικό, η ομοιόμορφη ελληνική κοινωνία μέχρι και στις αρχές του 90, δεν υφίσταται πλέον. Ποίο το μέλλον, γνωστό ένα χωνευτήρι λαών. Η περίπτωση Αντετοκούμπο θα είναι ο κανόνας. Μακάρι για αυτό τον άμοιρο τόπο, να μην ζήσουμε μελανά φαινόμενα. Οπότε οφείλεται από τον κάθε αρμόδιο το πώς θα υπάρξει η περιβόητη ενσωμάτωση των νεοφερμένων πληθυσμών στην Ελλάδα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jimdenin την 07 Μαρ 2019, 12:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Και ο Αντετοκούμπο εκφράζει μια καλή περίπτωση αξιοπρεπέστατης ενσωμάτωσης στο Δυτικό Πολιτισμό.Γάταρος έγραψε: 07 Μαρ 2019, 12:12 Στις χώρες μας μόνο ένας πολιτισμός μπορεί να υπάρξει κι αυτός είναι ο Δυτικός Πολιτισμός. Αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή του.
Και ήταν έτσι πριν γίνει παγκόσμια γνωστός.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Όχι, δεν είπα αυτό. Το να συμπεριφέρεσαι ως Ρωμαίος , έχει δύο αποδόσεις. Την υποκριτική συμπεριφορά μέχρι να επιτευχθεί ένας στόχος εχθρικός προς τη Ρώμη και το σεβασμό προς αυτό που σου παρέχει η Ρώμη.gassim έγραψε: 07 Μαρ 2019, 12:06ναι δικιο έχεις αλλά αρχικά είπες οτι το διαβατήριο ή η ιθαγένεια δεν συνεπαγονται την ίδια πολιτισμική κουλτούρα και κατάλαβα οτι εννοείς πως το μόνο που έχει ο αντετοκούμπο απο ελλάδα είναι ενα διαβατήριο και μια ιθαγένεια.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Μαρ 2019, 11:34Το ότι έχει επηρεαστεί από την ελληνική κουλτούρα είναι σίγουρο, το αναφέρει και ο ίδιος. Η Νιγηρία, είναι ένα άγνωστο πεδίο γι' αυτόν, που προσπαθεί να εξερευνήσει. Όπως θα είναι η Ελλάδα ένα άγνωστο πεδίο για τα παιδιά του. Αυτό που γράφω είναι ότι αποδέχεται τη συνέχεια και δεν θέλει να αποκόπτονται οι ρίζες. Δηλαδή σέβεται τόσο το παρόν όσο και το παρελθόν της οικογένειας του. Και αυτό θα προσπαθήσει να μεταδώσει στα παιδιά του.gassim έγραψε: 07 Μαρ 2019, 11:25
ο Γιάννης ανεξαρτήτως του τι πιστεύει ή τι λέει έχει επηρεαστεί απο την ελληνική πολιτιστική κουλτούρα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απο ότι έχει επηρεαστεί απο την Νιγηριανή.
Είναι κάπως σαν τα παιδιά των Ελληνοαμερικανών που οι γονείς τους μιλάνε για την Ελλάδα, τους μαθαίνουν Ελληνικά, τα καλοκαίρια μπορεί να πηγαίνουν διακοπές σε κανένα νησί αλλά στην πραγματικότητα η Αμερική τους επηρεάζει περισσότερο γιατί εκεί ζούνε όλη τους την ζωή.
Δεν έχουμε εδω την περίπτωση κάποιου που ήρθε στην Ελλάδα 20 χρονών και απλά του δώσανε ένα χαρτί που λέει οτι είναι Έλληνας. Αν βρεθεί στην Νιγηρία θα είναι εντελώς ξένος.
Αυτό το βρίσκω απολύτως υγιή αντιμετώπιση.
Επίσης είπες οτι στην Ρώμη συμπεριφέρεται ως Ρωμαίος. Δηλαδή παριστάνει τον Έλληνα επειδή βρισκόταν σε μια ξένη χώρα. Την Ελλάδα, την χώρα που έζησε όλη του την ζωή.
Ο Αντετοκούμπο -για μένα τουλάχιστον- εκπροσωπεί το δεύτερο.
Υπάρχουν όμως και αρκετοί, που με τη λογική του Δούρειου Ίππου, εκπροσωπούν το πρώτο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Το 1800 η Αθήνα απλά δεν υπήρχε, ενώ η Θεσσαλονίκη ήταν κανονική πόλη. Άρχισε να αυξάνει σε πληθυσμό από όταν έγινε πρωτεύουσα. Μέχρι τότε ήταν τρεις μονοκατοικίες κοντά στην Ακρόπολη.gassim έγραψε: 07 Μαρ 2019, 11:06Η Θεσσαλονίκη το 1870 είχε 80 χιλιάδες πληθυσμό και το 1890 118 χιλιάδες. Η δε Αθήνα το 1889 κάπου 114 χιλιάδες.hellegennes έγραψε: 07 Μαρ 2019, 05:45Ξέρω μια παρόμοια ιστορία με καλύτερη κατάληξη: έχω έναν πελάτη Αλβανό, που τον ξέρω από μωρό. Τώρα είναι στα 16-17. Τον λένε Έλβις. Ήθελε εδώ και χρόνια να αλλάξει το όνομά του. Βαφτίστηκε Κώστας (επίσημα) μετά από δική του πρωτοβουλία και τώρα όταν τον λέω Κώτσο χαμογελάει. Του είπα μάλιστα ότι βλακεία έκανε, γιατί το Έλβις είναι πολύ πιο ωραίο. Φυσικά απάντησε ότι μπορεί να ακούγεται πιο ωραίο, αλλά αυτός ήθελε πάντα να τον λένε Κώστα.Χαοτικός έγραψε: 07 Μαρ 2019, 01:31 Ήταν ένα αλβανάκι, το πιο αστέρι μαθητής της τάξης και ίσως του σχολείου ολόκληρου. Σαν τα παιδάκια που παίζουν μαθηματικές ολυμπιάδες και τέτοια. Η δασκάλα κατενθουσιασμένη με την πάρτη του ,ψιλοπατριώστισσα κιόλας ξεπέρασε τις αναστολές της και του πρότεινε ξεκάθαρα.
- Γκέντι αγόρι μου όπως ξέρεις κι εσύ θα πάρεις ελληνική υπηκοότητα. Οι γονείς σου είναι πολλά χρόνια στη χώρα. Δε μένει παρά να σου δώσουμε κι ένα ελληνικό όνομα για να σε σέβονται περισσότερο ως Έλληνα. Τι λες;
- Εντάξει κυρία. Συμφωνώ, το θέλω κι εγώ.
- Σκέφτομαι ότι σου πάει το "Κώστας". Μμμ;
- Α ναι κυρία, πολύ μου αρέσει αυτό το όνομα.
- Ωραία λοιπόν Κώστα μου, είσαι κανονικός Έλληνας μέσα στους Έλληνες! Μουτς! (φιλί)
Πάει σπίτι το παιδί, τρώει, περνάει η ώρα και σε κάποια φάση του λέει ο πατέρας του,
- Γκέντι διάβασες γι αύριο;
-Όχι Γκέντι, Κώστα
-Τι;
- Δε με λένε Γκέντι, μη με λέτε έτσι. Κώστα να με λέτε.
- Τι λε ρε, τι σαχλαμάρες είναι αυτές;
Έγινε κάποιος διαπληκτισμός και με τα πολλά τα πήρε ο μπαμπάς του και τον πλακώνει στο ξύλο. Την άλλη μέρα πάει στο σχολείο το παιδί με μελανιές. Τον βλέπει η δασκάλα...
- Κώστα παιδί μου τι έπαθες;
- Αφήστε τα κυρία. Χθες μου επιτέθηκαν κάτι Αλβανοί.![]()
Στο μεταξύ η νοοτροπία τους είναι 100% ελληνική, γιατί μεταξύ άλλων είναι πιο λάιτ και κουλ, δεν έχει ηλίθιες απαιτήσεις και κολλήματα και γενικά είναι πιο ελεύθερη. Τουλάχιστον εδώ, που ήμασταν πόλη καθ' όλη την διάρκεια της τουρκοκρατίας. Σε μέρη που ήταν κωλοχώρια και ξαφνικά έγιναν μεγαλουπόλεις μπορεί να είναι διαφορετικά, δεν ξέρω.
Απο αλλού θα προέρχεται αυτός ο κοσμοπολιτισμός.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Κουρκούας έγραψε: 07 Μαρ 2019, 10:17ε, έχει καλά γονίδια ο γιάννης. δεν είν κακό να τα κρατήσουμε στη φυλή. με δυο γενιές προσμίξεις, οι απόγονοι του δε θα ξεχωρίζουν χρωματικώς από παραδοσιακούς ρουμελιώτες.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 07 Μαρ 2019, 10:12Ποιοι να κερδίσουμε, εμείς οι μαύροι; Εμένα με προσβάλει σαν θέαμα, πολύ καπιταλιστικό αυτό. Και δεν είμαι και κανένας εθνικιστής, κάθε φορά που κλέβουν τίτλο από τον ΠΑΟΚ μας, ανεβάζω από τα νεύρα μου καμιά δεκαριά Βουλγάρικες σημαίες.Κουρκούας έγραψε: 07 Μαρ 2019, 10:09
γω θέλω να ξανακερδίσουμε το teamUSΑ και να πάρουμε εκδίκηση για τον τελικό του 2006 από τους πουταμάδρες. Δε με νοιάζει να ταυτιστώ.
τρια πουλακια καθονταν
ο ανθρωπος αναγνωρισε τις ριζες του κι είναι υπερήφανος για αυτό
καιρο να παν στον κορακα ηδουλοπρεπεια ο ραγιαδισμος ο ανθελληνισμος
οι ελληνες μπορούμε αρκει να αμουριαστου ν τα παραπανω
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
ο ανθρωπος ειναι απλα αμερικανος.
αυτα που ειπε, στο περιοδικο για μαυρους, ειναι αυτα που ηθελαν να ακουσουν, αυτα που του ειπε ο μανατζερ του να πει.
ναι, καποια χρονια πισω, ηταν ελληνας, και εχει καλες αναμνησεις απο εδω, και μπορει αυριο να ξαναγινει ελληνας,η οτι αλλο. οτι γουσταρει ας κανει, με γεια του με χαρα του.
περισσοτερα χρονια πισω, οι ριζες του ειναι απο νιγηρια, μαλιστα απο καποια συγκεκριμμενη περιοχη-φυλη. πιο πισω ακομη, μπορει οι προηγουμενες γενιες να ηταν απο παραδιπλα, παραπερα, η καπου αλλου, ιστορια χαμενη στο χρονο.
δεν στεκει να δηλωνει νιγηριανος, χωρις να εχει ζησει εκει, και χωρις παραγματικα να ξερει αν 100 συνεχομενες γενιες προγωνων του δεν ηταν απο οπουδηποτε αλλου.
αυτα που ειπε, στο περιοδικο για μαυρους, ειναι αυτα που ηθελαν να ακουσουν, αυτα που του ειπε ο μανατζερ του να πει.
ναι, καποια χρονια πισω, ηταν ελληνας, και εχει καλες αναμνησεις απο εδω, και μπορει αυριο να ξαναγινει ελληνας,η οτι αλλο. οτι γουσταρει ας κανει, με γεια του με χαρα του.
περισσοτερα χρονια πισω, οι ριζες του ειναι απο νιγηρια, μαλιστα απο καποια συγκεκριμμενη περιοχη-φυλη. πιο πισω ακομη, μπορει οι προηγουμενες γενιες να ηταν απο παραδιπλα, παραπερα, η καπου αλλου, ιστορια χαμενη στο χρονο.
δεν στεκει να δηλωνει νιγηριανος, χωρις να εχει ζησει εκει, και χωρις παραγματικα να ξερει αν 100 συνεχομενες γενιες προγωνων του δεν ηταν απο οπουδηποτε αλλου.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Αυτό κατάλαβα οτι είπες.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Μαρ 2019, 12:30Όχι, δεν είπα αυτό. Το να συμπεριφέρεσαι ως Ρωμαίος , έχει δύο αποδόσεις. Την υποκριτική συμπεριφορά μέχρι να επιτευχθεί ένας στόχος εχθρικός προς τη Ρώμη και το σεβασμό προς αυτό που σου παρέχει η Ρώμη.gassim έγραψε: 07 Μαρ 2019, 12:06ναι δικιο έχεις αλλά αρχικά είπες οτι το διαβατήριο ή η ιθαγένεια δεν συνεπαγονται την ίδια πολιτισμική κουλτούρα και κατάλαβα οτι εννοείς πως το μόνο που έχει ο αντετοκούμπο απο ελλάδα είναι ενα διαβατήριο και μια ιθαγένεια.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Μαρ 2019, 11:34
Το ότι έχει επηρεαστεί από την ελληνική κουλτούρα είναι σίγουρο, το αναφέρει και ο ίδιος. Η Νιγηρία, είναι ένα άγνωστο πεδίο γι' αυτόν, που προσπαθεί να εξερευνήσει. Όπως θα είναι η Ελλάδα ένα άγνωστο πεδίο για τα παιδιά του. Αυτό που γράφω είναι ότι αποδέχεται τη συνέχεια και δεν θέλει να αποκόπτονται οι ρίζες. Δηλαδή σέβεται τόσο το παρόν όσο και το παρελθόν της οικογένειας του. Και αυτό θα προσπαθήσει να μεταδώσει στα παιδιά του.
Αυτό το βρίσκω απολύτως υγιή αντιμετώπιση.
Επίσης είπες οτι στην Ρώμη συμπεριφέρεται ως Ρωμαίος. Δηλαδή παριστάνει τον Έλληνα επειδή βρισκόταν σε μια ξένη χώρα. Την Ελλάδα, την χώρα που έζησε όλη του την ζωή.
Ο Αντετοκούμπο -για μένα τουλάχιστον- εκπροσωπεί το δεύτερο.
Υπάρχουν όμως και αρκετοί, που με τη λογική του Δούρειου Ίππου, εκπροσωπούν το πρώτο.
Αλλά ο Γιάννης δεν είναι επισκέπτης της Ρώμης, είναι Ρωμαίος με καταγωγή απο αλλού.
Πολυφυλετική κοινωνία μπορεί να υπάρξει. Πολυπολιτισμική ποτέ.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Μαρ 2019, 12:23Και ο Αντετοκούμπο εκφράζει μια καλή περίπτωση αξιοπρεπέστατης ενσωμάτωσης στο Δυτικό Πολιτισμό.Γάταρος έγραψε: 07 Μαρ 2019, 12:12 Στις χώρες μας μόνο ένας πολιτισμός μπορεί να υπάρξει κι αυτός είναι ο Δυτικός Πολιτισμός. Αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή του.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Γάταρος έγραψε: 07 Μαρ 2019, 12:38Πολυφυλετική κοινωνία μπορεί να υπάρξει. Πολυπολιτισμική ποτέ.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Μαρ 2019, 12:23Και ο Αντετοκούμπο εκφράζει μια καλή περίπτωση αξιοπρεπέστατης ενσωμάτωσης στο Δυτικό Πολιτισμό.Γάταρος έγραψε: 07 Μαρ 2019, 12:12 Στις χώρες μας μόνο ένας πολιτισμός μπορεί να υπάρξει κι αυτός είναι ο Δυτικός Πολιτισμός. Αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή του.
στην ελλαδα που οι παπποτδες πηρανε το μαχερ κατά τουρκν και τουρκαλβανων πολυφυλετισμος κτλ
δεν γινεται να υπαρξει
εθνος κρατος φτιαξανε...
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
Επαναδιατυπώνω λοιπόν την προσωπική μου άποψη.Γάταρος έγραψε: 07 Μαρ 2019, 12:38Πολυφυλετική κοινωνία μπορεί να υπάρξει. Πολυπολιτισμική ποτέ.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Μαρ 2019, 12:23Και ο Αντετοκούμπο εκφράζει μια καλή περίπτωση αξιοπρεπέστατης ενσωμάτωσης στο Δυτικό Πολιτισμό.Γάταρος έγραψε: 07 Μαρ 2019, 12:12 Στις χώρες μας μόνο ένας πολιτισμός μπορεί να υπάρξει κι αυτός είναι ο Δυτικός Πολιτισμός. Αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή του.
Ο Αντετοκούμπο εκφράζει μια καλή περίπτωση αξιοπρεπέστατης ενσωμάτωσης στη δυτική πολυφυλετική κοινωνία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Το ίδιο λέμε, δεν ξέρω γιατί νιώθεις την ανάγκη να το επαναλαμβάνεις συνεχώς.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Μαρ 2019, 12:45Επαναδιατυπώνω λοιπόν την προσωπική μου άποψη.
Ο Αντετοκούμπο εκφράζει μια καλή περίπτωση αξιοπρεπέστατης ενσωμάτωσης στη δυτική πολυφυλετική κοινωνία.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
το 1800 η αθηνα ηταν παλι κεντρο ελληνικων γραμματωνhellegennes έγραψε: 07 Μαρ 2019, 12:31Το 1800 η Αθήνα απλά δεν υπήρχε, ενώ η Θεσσαλονίκη ήταν κανονική πόλη. Άρχισε να αυξάνει σε πληθυσμό από όταν έγινε πρωτεύουσα. Μέχρι τότε ήταν τρεις μονοκατοικίες κοντά στην Ακρόπολη.gassim έγραψε: 07 Μαρ 2019, 11:06Η Θεσσαλονίκη το 1870 είχε 80 χιλιάδες πληθυσμό και το 1890 118 χιλιάδες. Η δε Αθήνα το 1889 κάπου 114 χιλιάδες.hellegennes έγραψε: 07 Μαρ 2019, 05:45
Ξέρω μια παρόμοια ιστορία με καλύτερη κατάληξη: έχω έναν πελάτη Αλβανό, που τον ξέρω από μωρό. Τώρα είναι στα 16-17. Τον λένε Έλβις. Ήθελε εδώ και χρόνια να αλλάξει το όνομά του. Βαφτίστηκε Κώστας (επίσημα) μετά από δική του πρωτοβουλία και τώρα όταν τον λέω Κώτσο χαμογελάει. Του είπα μάλιστα ότι βλακεία έκανε, γιατί το Έλβις είναι πολύ πιο ωραίο. Φυσικά απάντησε ότι μπορεί να ακούγεται πιο ωραίο, αλλά αυτός ήθελε πάντα να τον λένε Κώστα.
Στο μεταξύ η νοοτροπία τους είναι 100% ελληνική, γιατί μεταξύ άλλων είναι πιο λάιτ και κουλ, δεν έχει ηλίθιες απαιτήσεις και κολλήματα και γενικά είναι πιο ελεύθερη. Τουλάχιστον εδώ, που ήμασταν πόλη καθ' όλη την διάρκεια της τουρκοκρατίας. Σε μέρη που ήταν κωλοχώρια και ξαφνικά έγιναν μεγαλουπόλεις μπορεί να είναι διαφορετικά, δεν ξέρω.
Απο αλλού θα προέρχεται αυτός ο κοσμοπολιτισμός.
το 1812 φτιαχτήκανε οι συνθηκες που οδηγησαν στα 1821
στα 1912 η θεσσαλονικη απελευθερωθηκε και εγινε ελληνικια
ετσι μπραβο
οι ραγιαδες του κκεσταν στον τενεκε της ιστοριας
οποιος δεν αγαπα την πατριδα όπως κανουν οι γειτονες αλβανοι σκοπιανοι βουργαροι τουρκοι κτλ
υπηρετει ενσυνείδητα τα αλβανικα συμφεροντα σκοπιανα βουργαρικα τουρκικα το πρωτον
και τον αφρικαν ο οι ελληνες τον ανεδειξαν
run έγραψε: 07 Μαρ 2019, 12:43
στην ελλαδα που οι παππουδες πηρανε το μαχερ κατά τουρκν και τουρκαλβανων πολυφυλετισμος κτλ
δεν γινεται να υπαρξει
εθνος κρατος φτιαξανε...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 239 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
-
- 81 Απαντήσεις