!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπάρχουν πραγματικά τα έθνη ή είναι ανθρώπινες κατασκευές

Φιλοσοφία πολιτικής
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Υπάρχουν πραγματικά τα έθνη ή είναι ανθρώπινες κατασκευές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Chainis έγραψε: 05 Μαρ 2019, 16:30
stavmanr έγραψε: 05 Μαρ 2019, 16:21
Chainis έγραψε: 04 Μαρ 2019, 19:41

Κοινό συμφέρον για τους Έλληνες του 490 πΧ ήταν ότι δεν ήθελαν να είναι φόρου υποτελείς στον Πέρση μονάρχη όπως οι Έλληνες την Μ.Ασίας.
Επίσης ότι δεν ήθελαν οι Πέρσες να κυριαρχήσουν στο εμπόριο της δυτικής μεσογείου, του Αιγαίου και του Εύξεινου Πόντου.

Δεν σε καλύπτει το παράδειγμα;
:lol:
Και για να το πετύχουν αυτό σφάζονταν κάθε 20-50 χρόνια;
Να υποθέσω ότι το αιτιολογείς ως "δραστηριότητα αδελφοποίησης";

Κάθε ον με κάθε άλλο ον προσπαθούν να ξεφορτωθούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Αυτό τους κάνει πάγιους συνεργάτες με κοινά συμφέροντα;
Το κοινό συμφέρον ενώνει (πχ Πέρσες).
Τα ιδιαίτερα συμφέροντα διχάζουν (πχ Αθήνα, Σπάρτη, Θήβα κλπ).
Δεν καταλαβαίνω τισε προβληματίζει.
Ότι δεν είχαν κανένα πάγιο κοινό συμφέρον, γι' αυτό και σφάζονταν διαρκώς μεταξύ τους. Το όποιο συμφέρον προέκυπτε μία φορά στα 100 χρόνια. Αυτό δεν δικαιολογεί "κοινό συμφέρον" τέτοιο που περιγράφεται στις ιδιότητες ενός έθνους. Το αντίθετο: επιδεικνύεται τελείως ανταγωνιστικό συμφέρον που θα έπρεπε να τους έχει στείλει, τον ένα στην Ανταρκτική και τον άλλον στην Αρκτική.
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

Εσθήρ έγραψε: 22 Φεβ 2019, 23:39
Ραστσιστικο και ακρως κομματικο και αυτο.Προβαταρες.Δεν ειναι οι αντιφασιστες ανθελληνες.ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕς ΕΙΝΑΙ.Αλλα μαλλον εσυ το βλεπεις ετσι.Οποτε σε λες φασιστα ναι;;;;;;;;;;Καληνυχτα και σε εσενα. :wave:
Θα σου απαντήσω με ερώτηση για να κάνουμε φιλοσοφική συζήτηση: ποια από τις δύο κατηγορίες, γράφει στους τοίχους "Έλληνες είστε και φαίνεστε";
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

stavmanr έγραψε: 05 Μαρ 2019, 16:24
sys3x έγραψε: 04 Μαρ 2019, 19:55
stavmanr έγραψε: 04 Μαρ 2019, 14:29
Καθένας μπορεί να ζει τη φαντασίωσή του, sys3x. Αν εσύ θέλεις να λέγεσαι Αμαζόνος, είναι ένα προσωπικό σου δικαίωμα. Η ιστορικότητα, όμως, της συνέχειας της φυλής των Αμαζόνων δεν θα κριθεί από τη δική σου προσωπική φαντασίωση αλλά από συγκεκριμένα ιστορικά δεδομένα, στοιχεία και αναλύσεις.

Προτιμώ να ξεφύγουμε από τα σκοπιανά, τα οποία προσφέρονται κυρίως για flaming παρά για ανάπτυξη του γενικού θέματος. :g030:
Οκ αλλά επειδή μάλλον δεν κατάλαβες ότι σου έκανα δύο ερωτήσεις (που δεν έχουν σχέση με αυτά που μου έγραψες παραπάνω) αν θέλεις ξανακοίτα τες λίγο και πες μου. Στο λέω γιατί ξεκίνησες με φολς στέητμεντ - κανείς δεν... - αλλά θέλω να το σιγουρέψουμε ότι ήθελες να πεις κανίς, ότι μίλησες σωστά τελικά δλδ.
:D
Σου απάντησα, sys, ότι είναι λάθος να πιάνεσαι σε γενικές συζητήσεις από συναισθηματικά φορτισμένα ή επίκαιρα πολωτικά θέματα.
Στο ερώτημά σου απάντησα ότι καθένας έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει Ο,ΤΙ θέλει για τον εαυτό του. Το συγκεκριμένο ονομάζεται "δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού" και είναι αναγνωρισμένο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορία, ως επιστήμη, γράφεται από τις φαντασιώσεις του καθενός. Γι' αυτό και η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στη συμφωνία, με την οποία το διπλανό κράτος απαρνείται τη γνωστή μακεδονική ιστορία.

Προτιμώ να μην μπούμε στο σκοπιανό ζήτημα. Θα καταστρέψουμε το παρόν νήμα το οποίο αναφέρεται γενικά σε έθνη.
Δεν μίλησα για αυτοπροσδιορισμούς (δεν με απασχολούν οι φαντασιώσεις των ανθρώπων σε αυτό το επίπεδο) μίλησα για κλέψιμο χωρίς καμία επιστημονική βάση, αν παρατήρησες κάποια φόρτιση από πλευράς μου παρατήρησες λάθος αλλά μπορεί να φταίω και εγώ. Κατά τα άλλα δεκτόν, σέβομαι την βούληση σου και πάω μπάσο.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

Juno έγραψε: 05 Μαρ 2019, 17:14
Ραστσιστικο και ακρως κομματικο και αυτο.Προβαταρες.Δεν ειναι οι αντιφασιστες ανθελληνες.ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕς ΕΙΝΑΙ.Αλλα μαλλον εσυ το βλεπεις ετσι.Οποτε σε λες φασιστα ναι;;;;;;;;;;Καληνυχτα και σε εσενα. :wave:
Θα σου απαντήσω με ερώτηση για να κάνουμε φιλοσοφική συζήτηση: ποια από τις δύο κατηγορίες, γράφει στους τοίχους "Έλληνες είστε και φαίνεστε";
Ναι παλι τα ιδια.Καταλαβε επιτελους οτι δεν υπαρχουν ΜΟΝΟ οι αντιφασιστες ανθελληνες ,αλλα και αλλοι αντιφασιστες που δεν ειναι ανθελληνες,μια χαρα πατριωτες ειναι,απλα δεν ειναι φασιστοειδη.Δηλαδη απλα εχουν σωας τας φρεβας τους.
Δεν το καταλαβαινεις,αρα μαζι σου κουβεντα γιοκ.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

sys3x έγραψε: 05 Μαρ 2019, 17:50
sys3x έγραψε: 04 Μαρ 2019, 19:55

Οκ αλλά επειδή μάλλον δεν κατάλαβες ότι σου έκανα δύο ερωτήσεις (που δεν έχουν σχέση με αυτά που μου έγραψες παραπάνω) αν θέλεις ξανακοίτα τες λίγο και πες μου. Στο λέω γιατί ξεκίνησες με φολς στέητμεντ - κανείς δεν... - αλλά θέλω να το σιγουρέψουμε ότι ήθελες να πεις κανίς, ότι μίλησες σωστά τελικά δλδ.
Σου απάντησα, sys, ότι είναι λάθος να πιάνεσαι σε γενικές συζητήσεις από συναισθηματικά φορτισμένα ή επίκαιρα πολωτικά θέματα.
Στο ερώτημά σου απάντησα ότι καθένας έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει Ο,ΤΙ θέλει για τον εαυτό του. Το συγκεκριμένο ονομάζεται "δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού" και είναι αναγνωρισμένο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορία, ως επιστήμη, γράφεται από τις φαντασιώσεις του καθενός. Γι' αυτό και η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στη συμφωνία, με την οποία το διπλανό κράτος απαρνείται τη γνωστή μακεδονική ιστορία.

Προτιμώ να μην μπούμε στο σκοπιανό ζήτημα. Θα καταστρέψουμε το παρόν νήμα το οποίο αναφέρεται γενικά σε έθνη.
Δεν μίλησα για αυτοπροσδιορισμούς (δεν με απασχολούν οι φαντασιώσεις των ανθρώπων σε αυτό το επίπεδο) μίλησα για κλέψιμο χωρίς καμία επιστημονική βάση, αν παρατήρησες κάποια φόρτιση από πλευράς μου παρατήρησες λάθος αλλά μπορεί να φταίω και εγώ. Κατά τα άλλα δεκτόν, σέβομαι την βούληση σου και πάω μπάσο.
Δεν αντιλαμβάνομαι το νόημα της "ιστορικής κλοπής". Η ιστορία δεν είναι κηροπήγιο ή καδένα. Κρίνεται με συγκεκριμένα μέσα.
Τώρα, αν εσύ αποφάσιζες να αυτοονομαστείς "κινέζος" θα έκλεβες την κινέζικη ιστορία; Αν έλεγες ότι είσαι απόγονος του Βούδα θα έκλεβες την ιστορία και θρησκεία του βουδισμού; :p2:
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Οι δωσίλογοι φιλοναζιστές του Β' ΠΠ, πρόγονοι των σύγχρονων ακροδεξιών; :p2:
Και το έγραφαν με αίμα. :g030:
Άβαταρ μέλους
ΓΕΣΑΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΕΣΑΡ »

stavmanr έγραψε: 06 Μαρ 2019, 07:08
Μμμμ όχι. Οι αντιφασίστες τα γράφουν αυτά (και άλλα χειρότερα) μπερδευεσε
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

stavmanr έγραψε: 06 Μαρ 2019, 07:04
sys3x έγραψε: 05 Μαρ 2019, 17:50

Δεν αντιλαμβάνομαι το νόημα της "ιστορικής κλοπής". Η ιστορία δεν είναι κηροπήγιο ή καδένα. Κρίνεται με συγκεκριμένα μέσα.
Τώρα, αν εσύ αποφάσιζες να αυτοονομαστείς "κινέζος" θα έκλεβες την κινέζικη ιστορία; Αν έλεγες ότι είσαι απόγονος του Βούδα θα έκλεβες την ιστορία και θρησκεία του βουδισμού; :p2:
Όχι δε νομίζω.
Αλλά οκ αφού δεν αντιλαμβάνεσαι να σε βοηθήσω ρε, ας τα πάρουμε από την αρχή, τα αγάλματα του μεγαλέκου στα Σκόπια τα έχεις υπόψιν σου;
Κάτι άλλο για να ξέρεις από δω και πέρα, δεν έχω πρόβλημα να σέβομαι αυτό που θέλεις κτλ αρκεί να το σέβεσαι και εσύ πρώτον και δεύτερον εγώ προσπαθώ να διαβάζω αυτό που γράφεις και αν με ρωτάς κάτι να απαντώ σε αυτό, ε για το καλό του διαλόγου τι λες να το κάνουμε κι οι δυό;

Ας το πάμε και λίγο παρακάτω, αν εγώ με το θολωμένο μου μυαλό πω εγώ είμαι ο γνήσιος απόγονος του μεγαλέκου μιλάω την γλώσσα του τα αρχαιοσκοπιανά και διάφοροι από δω κι από κει με ζπρώχνουν φράγκα για να πείσω κι άλλους γι αυτό και ξαφνικά με φωνάζουν να εγκαινιάσω τα ευρήματα ενός αρχαίου τάφου ενός στρατηγού πχ του μεγαλέκου κλέβω για έχω δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού κτλ;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

stavmanr έγραψε: 06 Μαρ 2019, 07:08
Έχασες! Αριστερούλια το γράφουν και συγκεκριμένα ο κλάδος των αναρχοβλαμμένων που δηλώνουν αντιφασίστες για να φωνάζουν φασίστα οποιονδήποτε διαφωνεί με τα δικά τους.
Δεν πειράζει, την άλλη φορά μπορεί να κερδίσεις. Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι πριν γράψεις. :c020:

Εντωμεταξύ δεν υπήρχε η κατηγορία που επέλεξες, αλλά ήθελες να πεις κάτι και το είπες, έστω και εκτός θέματος.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Δεν ξέρω τί γράφουν ή τί εννοούν τα "αριστερούλια". Ξέρω τί έκαναν οι δωσίλογοι του Β' ΠΠ που σήμερα εκπροσωπούνται στη Βουλή από ιδεολογικούς απογόνους, όταν παρέδιδαν τους έλληνες στα τάγματα εκτελέσεων, τους βούλγαρους και τους γερμανούς.

Δεν πιστεύω να συντάσσεσαι με αυτούς τους ανθέλληνες... :smt018
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

stavmanr έγραψε: 07 Μαρ 2019, 01:11 Δεν ξέρω τί γράφουν ή τί εννοούν τα "αριστερούλια". Ξέρω τί έκαναν οι δωσίλογοι του Β' ΠΠ που σήμερα εκπροσωπούνται στη Βουλή από ιδεολογικούς απογόνους, όταν παρέδιδαν τους έλληνες στα τάγματα εκτελέσεων, τους βούλγαρους και τους γερμανούς.
Ξέρεις σίγουρα τί έκαναν και οι προδότες του άλλου άκρου, που σήμερα εκπροσωπούνται στη Βουλή από ιδεολογικούς απογόνους, και αν κέρδιζαν θα παρέδιδαν τμήμα της χώρας σε ξένη δύναμη.
Δεν πιστεύω να συντάσσεσαι με αυτούς τους προδότες...

Να τα λέμε όλα, όχι τα μισά.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR »

"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
Άβαταρ μέλους
Obi Wan Iakobi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Obi Wan Iakobi »

Nandros έγραψε: 07 Μαρ 2019, 10:47
Δεν πιστεύω να συντάσσεσαι με αυτούς τους προδότες...

Να τα λέμε όλα, όχι τα μισά.
.
Με κανεναν δεν συντασσεται ανηκει στην κατηγορια ολιγον εγκυος :lol:
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

κάθε μέρα μαθαίνει κανείς και κάτι καινούργιο.οι ανθρώπινες κατασκευές δεν υπάρχουν στ αλήθεια
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Nandros έγραψε: 07 Μαρ 2019, 10:47
stavmanr έγραψε: 07 Μαρ 2019, 01:11 Δεν ξέρω τί γράφουν ή τί εννοούν τα "αριστερούλια". Ξέρω τί έκαναν οι δωσίλογοι του Β' ΠΠ που σήμερα εκπροσωπούνται στη Βουλή από ιδεολογικούς απογόνους, όταν παρέδιδαν τους έλληνες στα τάγματα εκτελέσεων, τους βούλγαρους και τους γερμανούς.
Ξέρεις σίγουρα τί έκαναν και οι προδότες του άλλου άκρου, που σήμερα εκπροσωπούνται στη Βουλή από ιδεολογικούς απογόνους, και αν κέρδιζαν θα παρέδιδαν τμήμα της χώρας σε ξένη δύναμη.
Ξέρω ότι οι μεν είναι καταδικασμένοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από την πολιτεία μας και οι δε υπάρχουν ως "προδότες" μόνο στη φαντασία σου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”