!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ειναι το παστιτσιο παραδοσιακο ελληνικο φαγητο;
Re: Ειναι το παστιτσιο παραδοσιακο ελληνικο φαγητο;
να καταλάβεις όταν εκείνη η κωλόγρια μου είπε έτσι, τα πεθερικά μου δε στράβωσαν για κανέναν άλλο λόγο, αλλά που τόλμαγε να μας πιάσει στο στόμα της μια χωριάτα με μάνα από την Καππαδοκία 
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Αν έχει μπει αβγό στην μπεσαμέλ τότε είσαι για πολύstergiosbik έγραψε: 01 Φεβ 2019, 22:36 Ειναι κανεις που τρωει το υπολοιπο της μπεσαμελ που μενει στην κατσαρολα ή μονο εγω το κανω ρε;![]()
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
οι αθηναιοι; δηλαδη ο εξης ενας ο χατζηφωτιου;foscilis έγραψε: 01 Φεβ 2019, 22:42για τρίτη φορά: ο λόγος που συνέβαινε αυτό ήταν ότι ήσασταν όλοι από την Τουρκία όπου οι Πολίτες ήταν οι Αθηναίοι της υπόθεσης. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και τους βλέπατε σαν κουλ. Ήταν.hellegennes έγραψε: 01 Φεβ 2019, 22:25Από το 1970 ως το 2000* είναι 30 χρόνια. Δεν το λες και λίγο. Το ξέρω ότι αρχικά αυτό λέγανε οι άπλυτοι χωριάτες ΕΛ, αλλά δεν το έχω ακούσει στην ζωή μου. Πάντα ήξερα ως κουλ το να είναι κάποιος Πολίτης ή Πολίτισσα.Cavaliere έγραψε: 01 Φεβ 2019, 16:58 Ως το 1970τοσο Τουρκόσπορους λέγανε τους Πολίτες οι Αθηναίοι. Με την ταινία το 2000 τόσο, έγινε κουλ.
γενικα προφανως επειδη δεν ειχε μεγαλο παρελθον απο προσφυγες η αθηνα,αλλα απο εσωτερικη μεταναστευση
ισως λειτουργησε διαφορετικα αυτο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 01 Φεβ 2019, 22:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- hellegennes
Ωχ, τι μαλακίες λες; Σοβαρέψου. Όλοι οι Μικρασιάτες και Πόντιοι από την Τουρκία ήρθαν, δεν υπήρχε κάποιο μαγικό μέρος που δεν ήταν Τουρκία και που στο μυαλό σου ήταν χάι κλας. Σε όλην την Ελλάδα θεωρούνταν κουλ το να είσαι από την Πόλη, για διάφορους λόγους. Κι αυτό αντικατοπτριζόταν και στην λογοτεχνία και στην εκπαίδευση γενικότερα.foscilis έγραψε: 01 Φεβ 2019, 22:42για τρίτη φορά: ο λόγος που συνέβαινε αυτό ήταν ότι ήσασταν όλοι από την Τουρκία όπου οι Πολίτες ήταν οι Αθηναίοι της υπόθεσης. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και τους βλέπατε σαν κουλ. Ήταν.hellegennes έγραψε: 01 Φεβ 2019, 22:25Από το 1970 ως το 2000* είναι 30 χρόνια. Δεν το λες και λίγο. Το ξέρω ότι αρχικά αυτό λέγανε οι άπλυτοι χωριάτες ΕΛ, αλλά δεν το έχω ακούσει στην ζωή μου. Πάντα ήξερα ως κουλ το να είναι κάποιος Πολίτης ή Πολίτισσα.Cavaliere έγραψε: 01 Φεβ 2019, 16:58 Ως το 1970τοσο Τουρκόσπορους λέγανε τους Πολίτες οι Αθηναίοι. Με την ταινία το 2000 τόσο, έγινε κουλ.
Αν υπήρχε μέρος που έβλεπαν τους Πολίτες σαν τουρκόσπορους και υποδεέστερους μπορεί να ήταν στην γειτονιά σου. Εγώ δεν μεγάλωσα σε Ελλάδα με τόση μειωμένη αντιληπτική ικανότητα και παιδεία. Σόρι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Κόκκορας
σωστη επισημανση εξαλλου και η Πολη επι μακρον ηταν η φυσικη πρωτευουσα του ελληνισμου(και εννοω και την τουρκοκρατια)hellegennes έγραψε: 01 Φεβ 2019, 22:48Ωχ, τι μαλακίες λες; Σοβαρέψου. Όλοι οι Μικρασιάτες και Πόντιοι από την Τουρκία ήρθαν, δεν υπήρχε κάποιο μαγικό μέρος που δεν ήταν Τουρκία και που στο μυαλό σου ήταν χάι κλας. Σε όλην την Ελλάδα θεωρούνταν κουλ το να είσαι από την Πόλη, για διάφορους λόγους. Κι αυτό αντικατοπτριζόταν και στην λογοτεχνία και στην εκπαίδευση γενικότερα.foscilis έγραψε: 01 Φεβ 2019, 22:42για τρίτη φορά: ο λόγος που συνέβαινε αυτό ήταν ότι ήσασταν όλοι από την Τουρκία όπου οι Πολίτες ήταν οι Αθηναίοι της υπόθεσης. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και τους βλέπατε σαν κουλ. Ήταν.hellegennes έγραψε: 01 Φεβ 2019, 22:25
Από το 1970 ως το 2000* είναι 30 χρόνια. Δεν το λες και λίγο. Το ξέρω ότι αρχικά αυτό λέγανε οι άπλυτοι χωριάτες ΕΛ, αλλά δεν το έχω ακούσει στην ζωή μου. Πάντα ήξερα ως κουλ το να είναι κάποιος Πολίτης ή Πολίτισσα.
Αν υπήρχε μέρος που έβλεπαν τους Πολίτες σαν τουρκόσπορους και υποδεέστερους μπορεί να ήταν στην γειτονιά σου. Εγώ δεν μεγάλωσα σε Ελλάδα με τόση μειωμένη αντιληπτική ικανότητα και παιδεία. Σόρι.
μονο τον 20 αιωνα αρχιζε να αλλαζει αυτο και ιδιως μετα την καταστροφη
εξαλλου το παλι με χρονια με καιρους εδινε μια αιγλη,με αυτο μεγαλωσαν τοσες γενιες,πατριαρχειο,αγια σοφια,η ιδια η Πολη ολα αυτα εδιναν ενα κυρος περαν του γεγονοτος οτι ειχε πολυ ελληνικο πληθυσμο,οι οποιοι ηταν και ισχυροι οικονομικα
αποτελουσε ενα σημειο αναφορας
τωρα το τι εγινε μετα την εσωτερικη μεταναστευση στην Αθηνα και αν και πως και που,δεν γνωριζω
Το ξέρω ότι δε μεγάλωσες στην Ελλάδα. Μεγάλωσες σε κάποιο χωριό στη Μακεδονία.hellegennes έγραψε: 01 Φεβ 2019, 22:48 Εγώ δεν μεγάλωσα σε Ελλάδα με τόση μειωμένη αντιληπτική ικανότητα και παιδεία. Σόρι.
- Κόκκορας
παιδες ψυχραιμια.ροντεο η συζητηση σε νημα για το παστιτσιο;
- hellegennes
Μεγάλωσα στο μοναδικό μέρος που ήταν μεγαλούπολη στην Ελλάδα κατά τον 19ο αιώνα. Αντιθέτως εσύ μεγάλωσες σε ένα χωριό* που απλά μάζεψε όλους τους τριγύρω αλβανόφωνους κατσίβελους και αυτή η νοοτροπία του χωριού εμφανώς δεν αποβλήθηκε. Βγαίνει ας πούμε στην αρχοντοχωριάτικη τάση μανταμσουσουδισμού που εκπέμπεις.foscilis έγραψε: 02 Φεβ 2019, 00:09Το ξέρω ότι δε μεγάλωσες στην Ελλάδα. Μεγάλωσες σε κάποιο χωριό στη Μακεδονία.hellegennes έγραψε: 01 Φεβ 2019, 22:48 Εγώ δεν μεγάλωσα σε Ελλάδα με τόση μειωμένη αντιληπτική ικανότητα και παιδεία. Σόρι.
* τον 19ο αιώνα μετά βίας το έλεγες ακόμα και χωριό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Έτσι γουστάρομεν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Κόκκορας
δεκτον
αν και απαραδεκτον
αν και απαραδεκτον
Μπορούμε να λέμε: νεοελληνικό φαγητό. Μεταξύ μας και ελληνικό φαγητό, 'παραδοσιακό' όχι αλλά είναι ζήτημα ορισμού επί της ουσίας. Μπορεί να θεωρείται παραδοσιακό ένα φαγητό με ιστορία π.χ. 200 ετών ή λιγότερο. Αν ναι, ας το θεωρούμε.
Σε όποιο τουκοσποράκι δεν αρέσουν οι βρωμεροί μπουρτζόβλαχοι, έχει το ελεύθερο να αδειάσει την εδώ γωνιά και γυρίσει στην ευωδιαστή Ιστανμπούλ. Δεν το 'χε δα προσκαλέσει και κανείς.
Φυσικά υπήρχε διαφορά μεταξύ Αθήνας και Β. Ελλάδας. Αυτό λέμε εγώ και ο foscil.Κόκκορας έγραψε: 01 Φεβ 2019, 22:28ισχυει,ισως κατω ομως ηταν διαφορετικα τα πραγματα,ειχαμε και παρελθον προσφυγιας εμεις,εντονοτερο.
Ordem e Progresso.
Καλά, να μαλλώνουμε για το κωλοπαστίτσο;
Ordem e Progresso.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 58 Απαντήσεις
- 1082 Προβολές