!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Επανάσταση στη Βενεζουέλα ;

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Επανάσταση στη Βενεζουέλα ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

-71 έγραψε: 27 Ιαν 2019, 00:38 Δε φαντάζομαι τίποτα σχετικά με τη ζωή σου,δε σε ξέρω και ούτε με αφορά.Αυτά είναι προσωπικά ζητήματα.Εγώ όταν έρθει η ώρα να μεταναστεύσω έχω στο μυαλό μου τρεις χώρες προορισμού.Η μία βρίσκεται στην μέση ανατολή,η άλλη στη λατινική αμερική και η τρίτη στην ωκεανία.Δε μπορώ εγώ να ξέρω τι ζωή θες να κάνεις επομένως είναι άτοπο το ερώτημα.Τώρα σχετικά με το τι θα ήθελα να δω στην Ελλάδα...αυτό είναι μια καλή ερώτηση αλλά δυστυχώς η Ελλάδα είναι χώρα-περίπτωση μοναδική.Ειλικρινά δίχως να θέλω να αποφύγω την απάντηση δε μπορώ να βρω κάτι όμοιο.Σα χώρες προσωπικά που θεωρώ ότι μπορεί να πάρει στοιχεία η χώρα είναι οι σκανδιναβικές,οι ιβηρικές,οι ανατολικές ορθόδοξες και οι απωανατολικές.Μια σύνθεση με τα καλά στοιχεία των παραπάνω θα έκανα αν ήμουν κυβερνήτης.Ο Τσίπρας αδερφέ προσπαθεί να φτιάξει μια σκανδιναβία κατά τη γνώμη μου και γι'αυτό το ψηφίζω.Μεγάλο μειονέκτημα όμως είναι οι προδότες στο εσωτερικό,πράγμα που δε συναντάς σε τέτοιο βαθμό σε καμία χώρα έξω.Είναι χαρακτηριστικό του ρωμέικου υποβάθρου των ντόπιων αστών.
Δεν είναι προσωπικό το θέμα και το καταλαβαίνεις. Οποιοσδήποτε φεύγει από την Ελλάδα ως οικονομικός μετανάστης, φεύγει για να έχει ένα καλύτερο εργασιακό πλαίσιο και για να ζήσει σε μια χώρα όπου θα παρέχει καλύτερες συνθήκες στην οικογένειά του (υγεία, παιδεία, ασφάλεια). Υπάρχουν και άνθρωποι που θα αλλάξουν χώρα αναζητώντας την περιπέτεια ή ένα άλλο μέρος για να περάσουν τα γεράματά τους αλλά είναι η εξαίρεση και προφανώς δεν μιλάμε για αυτό. Ρώτα φίλους και γνωστούς να σου πουν που συνήθως πηγαίνουν όσοι άφησαν την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν πηγαίνει Κούβα, Β. Κορέα και Ρωσία.
Αν ο Τσίπρας θέλει να κάνει Σκανδιναβία την Ελλάδα και νομίζει ότι θα το πετύχει αυξάνοντας τους φόρους και τον δημόσιο τομέα στα επίπεδα αυτών των χωρών μας δουλεύει και κακώς τον εμπιστεύεσαι. Πρέπει να γίνει σειρά μεταρρυθμίσεων σε πολλούς τομείς μαζί και πάλι είναι συζητήσιμο αν αυτό το μοντέλο είναι το καλύτερο για την χώρα μας. Εγώ θα έβλεπα ειλικρινή προσπάθεια για κάτι τέτοιο αν για παράδειγμα άλλαζε την νομοθεσία αναζητώντας λύσεις στο πως επιλέγονται δημόσιοι υπάλληλοι σε πιο προηγμένες χώρες, πως αξιολογούνται, πότε και με τι κριτήρια απολύονται οι ανίκανοι, πότε κλείνουν υπηρεσίες χωρίς αντικείμενο, πως μηχανογραφούνται οι δημόσιες υπηρεσίες, πως γίνεται πιο εύκολη και γρήγορη η διαδικασία για το άνοιγμα επιχείρησης, πως απονέμεται γρηγορότερα η δικαιοσύνη εκεί κλπ κλπ.
Άκουσες ποτέ κάτι τέτοιο; Όχι, δεν άκουσες παρά μόνο αποσπασματικά. Η επίκληση του Σκανδιναβικού μοντέλου είναι απλά μια πρόφαση για να διατηρήσουμε έναν μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων και να χώνουμε μετακλητούς κολλητούς και ψηφοφόρους προκειμένου να υπάρχει μια κρίσιμη μάζα των οποίων η ψήφος εξαρτάται από το κόμμα. Φυσικά δεν είναι εφεύρεση του Τσίπρα αυτό, αλλά δυστυχώς έκανε ακριβώς ότι κατηγορούσε ως αντιπολίτευση.
Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης »

-71 έγραψε: 27 Ιαν 2019, 00:26 Το καθεστώς της Β.Κορέας οπωσδήποτε ξεκόνησε ως σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό αφού τον Κιμ ιλ Σουνγκ,παππού του σημερινού ηγέτη τον εγκατέστησαν εκεί τα σοβιετικά στρατεύματα του μεγάλου Στάλιν στο τέλος του β΄παγκοσμίου πολέμου και τον στήριξαν για να επιβιώσει στον πόλεμο της Κορέας τα στρατεύματα του μεγάλου Μάο.
Είναι ένα ενδιφέρον πολιτικό ερώτημα πως μετατρέπεται ένα σοσιαλιστικό/κομμουνιστικό καθεστώς σε εθνικοσοσιαλιστικό χωρίς να γίνει καμμιά επανάσταση,καμμιά αλλαγή στο κόμμα που κυβερνάει,ούτε καν στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ που κυβερνάει και τον κύκλο της.

Δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να απαντηθεί το τελευταίο,υπό τον όρο ότι κάποιος θα μελετήσει τον κομμουνισμό και την σύντομη σχετικά ιστορία αυτού με αντικειμενικότητα και δίχως εμπάθεια.Όχι από στρατευμένη βιβλιογραφία και ειδησεογραφία προφανώς
Την απάντηση την είχε δώσει ο ίδιος ο Τρότσκυ όταν ο Λένιν παρουσίασε το κόμμα νέου τύπου στο βιβλίο του Τι να Κάνουμε. Είναι προφανές ότι το πράγμα θα κατέληγε σε μια νεα μοναρχία.
Ο λενινισμός ήταν χρεοκοπημένος εξ αρχής και η υπαρκτή παραφροσύνη που χαρακτήρισε το ανατολικό μπλοκ, είναι γέννημα του. Ο Νικήτα που τρώει πολύ κράξιμο, για εμένα πήγε να διορθώσει μια κατάσταση, απλά η μπάλα πήρε και πολλά άλλα μαζί. Παρόλα αυτά, του αναγνωρίζω την γενναιότατη καταγγελία μιας περιόδου, καθώς και το ότι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, απλά υποβαθμίζονταν(Μολότοφ πρεσβης στην Μογγολία, Ζαχαριάδης διευθυντής εργοστασίου κ.λ.π.) δεν εκτελούνταν για ψήλου πήδημα(σσ Από την κ.ε. του ΚΚΕ, πριν το 31, καλέστηκαν άπαντες στην Μόσχα για εξηγήσεις, μόνο 2 επέστρεψαν,οι άλλοι απλά εκτελέστηκαν και οι σταλινικοι μαζί! Είναι αυτό η νέα ζωή ή το γέννημα των Κιμ;)
Η ζωή έδειξε πως τα γυφτοδεξιά ή τα κομμουνιστικά πειράματα, ήταν μόνο δυστυχία. Το γνώρισε στο πετσί του και ο λαό μας,στα 40ς. Ο σοσιαλισμός και το εμπόριο, μια χαρά μπορούν να πάνε μαζί,στο σωστό balance.Είμαι πιο κοντα από οτιδήποτε άλλο, στην παλιά δυτική σοσιαλδημοκρατία και την λατινοαμερικανική αριστερά, χωρίς να με καλύπτει πλήρως. Και σαν μέγιστη αρχή στο πολιτισμικό, τίποτα λιγότερο από την απαράβατη ελευθερία οποιαδήποτε γνώμης. Είμαι υπερ του να έχουν πλήρη ελευθερία ναζί, κομμουνιστές,παιδεραστες, σατανιστες και ότι παλαβό υπάρχει. Το αυτό του φιδιού είναι η οποιαδήποτε απαγόρευση και με θίγει σαν άνθρωπο ακόμα και αν δεν με αφορά προσωπικά. Οι περισσότεροι δεν εχουν εκπαιδευτεί να ανέχονται τις άλλες γνώμες, για αυτό και δεν χαλιούνται με την δικτατορία, αρκεί να την επιβάλουν οι ίδιοι. Και εκει είναι το πρόβλημα.

Για να μείνω και στο θέμα, ελπίζω ο Μαδούρο να τσακίσει το πραξικόπημα.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Juno έγραψε: 27 Ιαν 2019, 09:51 Άσχετο, ο αρχιπροδότης μετά τις Πρέσπες, άρχισε τις δηλώσεις υπέρ Μαδούρο.
Λέτε να δούμε τον Μαδούρο στο επικρατείας του σύριζα; Να μας έχουν για εντελώς τσίρκο στο εξωτερικό;
Ο Μαδούρο πια στην περιοχή μας ποντάρει στον Ερντογάν που είναι πολύ ισχυρότερος του Ποκοπίκου και έχει και λεφτά.Τώρα εάν αποφασίσει να την κοπανήσει δεχόμενος τις προτάσεις των αντιπολιτευόμενων για άσυλο δεν ξέρεις που μπορεί να καταλήξει.
Άβαταρ μέλους
argouen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από argouen »

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 27 Ιαν 2019, 10:58 Το αυτγό του φιδιού είναι η οποιαδήποτε απαγόρευση και με θίγει σαν άνθρωπο ακόμα και αν δεν με αφορά προσωπικά. Οι περισσότεροι δεν εχουν εκπαιδευτεί να ανέχονται τις άλλες γνώμες, για αυτό και δεν χαλιούνται με την δικτατορία, αρκεί να την επιβάλουν οι ίδιοι. Και εκει είναι το πρόβλημα.
:+1: :bravo:
Νήφε και μέμνησο απιστείν
Άβαταρ μέλους
The Great Leader

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Great Leader »

dna replication έγραψε: 26 Ιαν 2019, 17:32
The Great Leader έγραψε: 26 Ιαν 2019, 17:04 O Τσάβεζ, τόσο στο αποτυχημένο κίνημα του, όσο και την πρώτη φορά που εκλέχτηκε, είχε επιρροές από τις προοδευτικές στρατοκρατίες του Παναμά και του Περού και λιγότερο την Κούβα ή άλλο σοσιαλιστικό/κομμουνιστικό πρότυπο. Ξεκίνησε με στόχο να βελτιώσει την κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων, άλλα με σχετικά μετριοπαθή μέτρα. Η ριζοσπαστικοποίηση του τσαβισμού ξεκίνησε μετά το αποτυχημένο κίνημα του 2002. Εκεί ο Τσάβεζ πήγε ακόμα πιο αριστερά και άρχισαν να σκάνε και μερικά ενδιαφέροντα οικονομικά πειράματα με αυτοδιαχείρηση εργοστασίων(πρωτοβουλία της βάσης που αργότερα ο Τσάβεζ στήριξε). Άλλα ακόμα και στα πιο ριζοσπαστικά του, ο Τσάβεζ ήταν ένας πιο αριστερός Περόν. Από γνήσιους ιδεαλιστές μέχρι κρατικοδίαιτα λαμόγια, στηρίχτηκαν σε ένα ιδεολόγημα άκρως προσωποκεντρικό, χωρίς σοβαρή ιδεολογική βάση. Ακόμα και ο Μαδούρο, δικτάτορας με την ανάμνηση του Τσάβεζ έγινε.

Η σοσιαλιστική επανάσταση είναι χαμένη υπόθεση στην Βενεζουέλα, γιατί ο Τσαβισμός καπέλωσε τα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία και τα μη τσαβικά και μετριοπαθή στοιχεία πάνε με την αντιπολίτευση. Βάλε και το γεγονός ότι οι κρατικοποιήσεις τσακίσανε τα παραγωγικά μέσα, μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα ξεκίναγε από ακόμα χειρότερη βάση. Οπότε το λιγότερο κακό είναι να απομακρυνθεί ο Μαδούρο και οι τσαβικοί, μιας και αφήσανε όντως καμμένη γη.
ναι αλλά αυτές οι εσωτερικές εξελίξεις δεν έγιναν εν κενώ
υπήρξαν γνήσιες εσωτερικές αιτίες αλλά αυτή "η αποτυχία του σοσιαλισμού στη Βενεζουέλα" είχε πολύ συγκεκριμένες εξωτερικές δράσεις να αντιμετωπίσει οι οποίες εξασθενούσαν την οικονομική κατάσταση.

Κάθε σοσιαλιστικό κίνημα είναι προορισμένο να αντιμετωπίσει μεγάλη εχθρότητα από το ξεκίνημά του και σε πολλές περιπτώσεις τα σοσιαλιστικά κράτη είχαν εξωτερική αντιπολίτευση από την πρώτη μέρα
Στην Βενεζουέλα υπάρχει καραμπάμ ανικανότητα, είτε δεχτούμε ότι της έγινε τόσο σκληρός οικονομικός πόλεμος, είτε όχι. Η Κούβα,π.χ., δέχτηκε χειρότερο οικονομικό πόλεμο και στα 90ς έχασε και ένα ολόκληρο μπλοκ όπου είχε οικονομικές σχέσεις. Δεν εμφάνισε αυτό το χάλι. Το Ιράν, που δεν έχει ούτε τις κρατικοποιήσεις της Βενεζουέλας ούτε κεντρικό σχεδιασμό σαν την Κούβα, δέχεται συχνές πιέσεις και οικονομικές κυρώσεις, άλλα δεν εμφάνισε το χάλι που έχει η Βενεζουέλα, ειδικά από το 2016 και μετά.

Οι κρατικές εταιρίες και η κρατική παρέμβαση είναι αποτελεσματικές όσο το πολιτικό και γραφειοκρατικό προσωπικό είναι αποτελεσματικό. Εδώ καπιταλιστικές χώρες γίνανε μεγάλα βιομηχανικά κέντρα με αυτό τον τρόπο. Η Βενεζουέλα ατύχησε ότι οι διαχειριστές της εξουσίας ήταν λαμόγια και τρωκτικά που όχι μόνο τσακίσαν την χώρα, άλλα δώσανε και άλλοθι για περαιτέρω δυσφήμιση της αριστεράς στην χώρα αυτή.
-71

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από -71 »

ST48410 έγραψε: 27 Ιαν 2019, 10:26
-71 έγραψε: 27 Ιαν 2019, 00:38 Δε φαντάζομαι τίποτα σχετικά με τη ζωή σου,δε σε ξέρω και ούτε με αφορά.Αυτά είναι προσωπικά ζητήματα.Εγώ όταν έρθει η ώρα να μεταναστεύσω έχω στο μυαλό μου τρεις χώρες προορισμού.Η μία βρίσκεται στην μέση ανατολή,η άλλη στη λατινική αμερική και η τρίτη στην ωκεανία.Δε μπορώ εγώ να ξέρω τι ζωή θες να κάνεις επομένως είναι άτοπο το ερώτημα.Τώρα σχετικά με το τι θα ήθελα να δω στην Ελλάδα...αυτό είναι μια καλή ερώτηση αλλά δυστυχώς η Ελλάδα είναι χώρα-περίπτωση μοναδική.Ειλικρινά δίχως να θέλω να αποφύγω την απάντηση δε μπορώ να βρω κάτι όμοιο.Σα χώρες προσωπικά που θεωρώ ότι μπορεί να πάρει στοιχεία η χώρα είναι οι σκανδιναβικές,οι ιβηρικές,οι ανατολικές ορθόδοξες και οι απωανατολικές.Μια σύνθεση με τα καλά στοιχεία των παραπάνω θα έκανα αν ήμουν κυβερνήτης.Ο Τσίπρας αδερφέ προσπαθεί να φτιάξει μια σκανδιναβία κατά τη γνώμη μου και γι'αυτό το ψηφίζω.Μεγάλο μειονέκτημα όμως είναι οι προδότες στο εσωτερικό,πράγμα που δε συναντάς σε τέτοιο βαθμό σε καμία χώρα έξω.Είναι χαρακτηριστικό του ρωμέικου υποβάθρου των ντόπιων αστών.
Δεν είναι προσωπικό το θέμα και το καταλαβαίνεις. Οποιοσδήποτε φεύγει από την Ελλάδα ως οικονομικός μετανάστης, φεύγει για να έχει ένα καλύτερο εργασιακό πλαίσιο και για να ζήσει σε μια χώρα όπου θα παρέχει καλύτερες συνθήκες στην οικογένειά του (υγεία, παιδεία, ασφάλεια). Υπάρχουν και άνθρωποι που θα αλλάξουν χώρα αναζητώντας την περιπέτεια ή ένα άλλο μέρος για να περάσουν τα γεράματά τους αλλά είναι η εξαίρεση και προφανώς δεν μιλάμε για αυτό. Ρώτα φίλους και γνωστούς να σου πουν που συνήθως πηγαίνουν όσοι άφησαν την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν πηγαίνει Κούβα, Β. Κορέα και Ρωσία.
Αν ο Τσίπρας θέλει να κάνει Σκανδιναβία την Ελλάδα και νομίζει ότι θα το πετύχει αυξάνοντας τους φόρους και τον δημόσιο τομέα στα επίπεδα αυτών των χωρών μας δουλεύει και κακώς τον εμπιστεύεσαι. Πρέπει να γίνει σειρά μεταρρυθμίσεων σε πολλούς τομείς μαζί και πάλι είναι συζητήσιμο αν αυτό το μοντέλο είναι το καλύτερο για την χώρα μας. Εγώ θα έβλεπα ειλικρινή προσπάθεια για κάτι τέτοιο αν για παράδειγμα άλλαζε την νομοθεσία αναζητώντας λύσεις στο πως επιλέγονται δημόσιοι υπάλληλοι σε πιο προηγμένες χώρες, πως αξιολογούνται, πότε και με τι κριτήρια απολύονται οι ανίκανοι, πότε κλείνουν υπηρεσίες χωρίς αντικείμενο, πως μηχανογραφούνται οι δημόσιες υπηρεσίες, πως γίνεται πιο εύκολη και γρήγορη η διαδικασία για το άνοιγμα επιχείρησης, πως απονέμεται γρηγορότερα η δικαιοσύνη εκεί κλπ κλπ.
Άκουσες ποτέ κάτι τέτοιο; Όχι, δεν άκουσες παρά μόνο αποσπασματικά. Η επίκληση του Σκανδιναβικού μοντέλου είναι απλά μια πρόφαση για να διατηρήσουμε έναν μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων και να χώνουμε μετακλητούς κολλητούς και ψηφοφόρους προκειμένου να υπάρχει μια κρίσιμη μάζα των οποίων η ψήφος εξαρτάται από το κόμμα. Φυσικά δεν είναι εφεύρεση του Τσίπρα αυτό, αλλά δυστυχώς έκανε ακριβώς ότι κατηγορούσε ως αντιπολίτευση.
Κατ'αρχάς για να πας σε μια χώρα ως οικονομικός μετανάστης και να κτίσεις από το απόλυτο μηδέν την καινούρια ζωή σου πρέπει να σε θέλει και η ίδια η χώρα για να πας εκεί.Όλες οι χώρες στις οποίες αναφέρεσαι δεν άκουσα ποτέ να ζητάνε εργατικό δυναμικό,κοινώς δεν έχουν πολιτική μετανάστευσης που να αναζητεί με πάθος επήλυδες προς επικοισμό.Ας πάρουμε για παράδειγμα τη β.κορέα μιας και τη χρησιμοποιούν τακτικά τα μέσα ενημέρωσης που παρακολουθείς,η χώρα έχει ως σύστημα το τζούτσε έναν ιδιότυπο εθνικοσοσιαλισμό που μιλάει για αυτάρκεια και σκοπό έχει το έθνος εκεί να πατήσει στα πόδια του μόνο του.Υπέρτατη αρχή της χώρας είναι οι ένοπλες δυνάμεις της και κατόρθωσε από το μηδέν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα.Δεν ζητάει μετανάστες ένα τέτοιο καθεστώς,πως να στο πω.Η ρωσσία που λες έπαψε να είναι εσσδ γιατί κάποιοι από την κορυφή θεώρησαν βαρίδι να θρέφουν όλους τους λαούς της πρώην εσσδ και ήθελαν ότι έχουν να το τρώνε για την πάρτη τους.Δε ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός.Πάρε όμως και χώρες στην εε,τη γαλλία για παράδειγμα και τη γερμανία.Θα άκουσες για πολλούς ενδεχομένως που τη ψάχνουν για δουλειά στη γερμανία,όχι αρκετούς όμως στη γαλλία και δε θα μπορούσε να πει κάποιος ότι εμπόδιο είναι η γλώσσα.Η αλήθεια βρίσκεται στο ότι η γαλλία ΔΕΝ θέλει τόσους μετανάστες όσους επιζητεί η γερμανία.Η συντριπτική πλειοψηφία επομένως των ανθρώπων που οδηγείται στη μετανάστευση πηγαίνει εκεί που μπορεί να πάει και πάνω απ'όλα εκεί που υπάρχει ανάγκη και από τρίτους να τον υποδεχθούν.Όλα τα άλλα που γράφεις είναι η προπαγάνδα της αστοφιλελεύθερης συνιστώσας των ντόπιων λαδεμπόρων αστών που στεγάζονται στη νδ,αυτό το προδοτικό κόμμα.Μην περιμενεις ο συριζα να κάτσει να απολύσει κόσμο μόνο και μόνο επειδή κάποιος δυ δεν είναι γραμμένος στην τοπική του κόμματός του.Αυτά τα είδαμε με τη νδ και είναι τιμή του που δεν τα κάνει.Η νδ για παράδειγμα όταν χρειάστηκε να απολύσει έστειλε μαζικά στην πείνα ΟΛΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ τους εργαζομένους στην ερτ μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν της νδ.Και στη νεριτ που έστησε μετά κράτησε όλο το δημοσιογραφικό βόθρο του μετώπου λογικής με ένα δύο ξέμπαρκους για ξεκάρφωμα.Οι προσλήψεις εκτός ασεπ είναι παρελθόν εδώ και καιρό και τα υπερ-ρουσφέτια λόγω κρίσης είναι μετρημένα και για τόσο λίγους που είναι σαν να μη γίνονται πρακτικά,αυτό ισχύει ΚΑΙ για τη νδ που μέχρι πρόσφατα κυβερνούσε.Η μηχανογράφηση έχει προχωρήσει πάρα πολύ επί συριζα,εκτός και αν δε χρειάστηκε να κλείσεις κάποια συνάντηση με γιατρό του πεδυ,δεν έκανες φορολογική δήλωση και πάρα πολλά άλλα.Ειδικά στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση εγώ είδα τεράστια διαφορά που κορυφή ήταν το εισιτήριο στις μεταφορές στην πρωτεύουσα.Πάντως μην νομίζεις ότι περνόντας τις απόψεις τις νδ φορώντας κουκούλα με αντικειμενικό χρώμα ότι δε γίνεσαι αντιληπτός.Εγώ διαφωνώ με όσα καταλογίζεις στον Τσίπρα,είδα μεγάλη βελτίωση ειδικά για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα και απεναντίας τα λυσσασμένα προδοτικά φοροφυγάδικα σκυλιά που το ρίχνουν νδ να κατεβαίνουν λυσσασμένα μέχρι και σε αποτυχημένα μακεδονικά πανηγύρια μήπως και το ρίξουν.Δεν πέφτει και ο κόσμος που το στηρίζει θα σας ρίξει μούτζα στις εθνικές που έρχονται που θα τη θυμάστε όλη σας τη ζωή.
-71

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 27 Ιαν 2019, 10:58
-71 έγραψε: 27 Ιαν 2019, 00:26 Το καθεστώς της Β.Κορέας οπωσδήποτε ξεκόνησε ως σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό αφού τον Κιμ ιλ Σουνγκ,παππού του σημερινού ηγέτη τον εγκατέστησαν εκεί τα σοβιετικά στρατεύματα του μεγάλου Στάλιν στο τέλος του β΄παγκοσμίου πολέμου και τον στήριξαν για να επιβιώσει στον πόλεμο της Κορέας τα στρατεύματα του μεγάλου Μάο.
Είναι ένα ενδιφέρον πολιτικό ερώτημα πως μετατρέπεται ένα σοσιαλιστικό/κομμουνιστικό καθεστώς σε εθνικοσοσιαλιστικό χωρίς να γίνει καμμιά επανάσταση,καμμιά αλλαγή στο κόμμα που κυβερνάει,ούτε καν στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ που κυβερνάει και τον κύκλο της.

Δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να απαντηθεί το τελευταίο,υπό τον όρο ότι κάποιος θα μελετήσει τον κομμουνισμό και την σύντομη σχετικά ιστορία αυτού με αντικειμενικότητα και δίχως εμπάθεια.Όχι από στρατευμένη βιβλιογραφία και ειδησεογραφία προφανώς
Την απάντηση την είχε δώσει ο ίδιος ο Τρότσκυ όταν ο Λένιν παρουσίασε το κόμμα νέου τύπου στο βιβλίο του Τι να Κάνουμε. Είναι προφανές ότι το πράγμα θα κατέληγε σε μια νεα μοναρχία.
Ο λενινισμός ήταν χρεοκοπημένος εξ αρχής και η υπαρκτή παραφροσύνη που χαρακτήρισε το ανατολικό μπλοκ, είναι γέννημα του. Ο Νικήτα που τρώει πολύ κράξιμο, για εμένα πήγε να διορθώσει μια κατάσταση, απλά η μπάλα πήρε και πολλά άλλα μαζί. Παρόλα αυτά, του αναγνωρίζω την γενναιότατη καταγγελία μιας περιόδου, καθώς και το ότι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, απλά υποβαθμίζονταν(Μολότοφ πρεσβης στην Μογγολία, Ζαχαριάδης διευθυντής εργοστασίου κ.λ.π.) δεν εκτελούνταν για ψήλου πήδημα(σσ Από την κ.ε. του ΚΚΕ, πριν το 31, καλέστηκαν άπαντες στην Μόσχα για εξηγήσεις, μόνο 2 επέστρεψαν,οι άλλοι απλά εκτελέστηκαν και οι σταλινικοι μαζί! Είναι αυτό η νέα ζωή ή το γέννημα των Κιμ;)
Η ζωή έδειξε πως τα γυφτοδεξιά ή τα κομμουνιστικά πειράματα, ήταν μόνο δυστυχία. Το γνώρισε στο πετσί του και ο λαό μας,στα 40ς. Ο σοσιαλισμός και το εμπόριο, μια χαρά μπορούν να πάνε μαζί,στο σωστό balance.Είμαι πιο κοντα από οτιδήποτε άλλο, στην παλιά δυτική σοσιαλδημοκρατία και την λατινοαμερικανική αριστερά, χωρίς να με καλύπτει πλήρως. Και σαν μέγιστη αρχή στο πολιτισμικό, τίποτα λιγότερο από την απαράβατη ελευθερία οποιαδήποτε γνώμης. Είμαι υπερ του να έχουν πλήρη ελευθερία ναζί, κομμουνιστές,παιδεραστες, σατανιστες και ότι παλαβό υπάρχει. Το αυτό του φιδιού είναι η οποιαδήποτε απαγόρευση και με θίγει σαν άνθρωπο ακόμα και αν δεν με αφορά προσωπικά. Οι περισσότεροι δεν εχουν εκπαιδευτεί να ανέχονται τις άλλες γνώμες, για αυτό και δεν χαλιούνται με την δικτατορία, αρκεί να την επιβάλουν οι ίδιοι. Και εκει είναι το πρόβλημα.

Για να μείνω και στο θέμα, ελπίζω ο Μαδούρο να τσακίσει το πραξικόπημα.
Αγαπητέ συναγωνιστή υπερκουλ, εσύ είσαι βαμμένος ανδρεοπαπανδρεϊκός που ήταν ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗΣ.Δε θα κάτσω να διαφωνήσω τώρα για ιδεολογικές τάσεις και κατευθύνσεις εντός του σοσιαλιστικού κινήματος ανά τον κόσμο και ειδικά στην Ελλάδα.Επί της παρούσης προέχει η συστράτευση για να λαβώσουμε ορισιστικά και αμετάκλητα τη βρωμοοικογένεια που απειλεί τις ζωές τις δικές μας και των αδύναμων συνανθρώπων μας.Μετά τη νίκη θα τα αναλύσουμε αυτά με μπόλικη αλκοόλη, σχετικά με το τι είναι το υγιές στο σοσιαλισμό.
-71

πατησιωτης έγραψε: 27 Ιαν 2019, 08:19

Άυτό περιμένουμε.Να απαντήσεις χωρίς εμπάθεια.
Δεν υπάρχει χρόνος για ξυπνητζήδες.Βιβλιοπωλεία υπάρχουν,φράγκα έχεις,πληρώνεις και μαθαίνεις.Να κινηθεί η αγορά στην τελική,όχι όλα στον τόκο.
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt »

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 27 Ιαν 2019, 10:58
Εκπληκτικό τραγούδι. Το έχω.
Spoiler
Power in the darkness
Frightening lies from the other side
Power in the darkness
Stand up and fight for your rights
Freedom, we're talking bout your freedom
Freedom to choose what you do with your body
Freedom to believe what you like
Freedom for brothers to love one another
Freedom for black and white
Freedom from harassment, intimidation
Freedom for the mother and wife
Freedom from Big Brother's interrogation
Freedom to live your own life, I'm talking 'bout
Power in the darkness
Power in the darkness
"Today, institutions fundamental to the British system of Government are under attack
the public schools, the house of Lords, the Church of England, the holy institution of Marriage, even our magnificent police force are no longer safe from those who would undermine our society, and it's about time we said 'enough is enough' and saw a return to the traditional British values of discipline, obedience, morality and freedom.
What we want is
Freedom from the reds and the blacks and the criminals
Prostitutes, pansies and punks
Football hooligans, juvenile delinquents
Lesbians and left wing scum
Freedom from the niggers and the Pakis and the unions
Freedom from the Gipsies and the Jews
Freedom from leftwing layabouts and liberals
Freedom from the likes of you"
Power in the darkness
Power in the darkness
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε: 05 Φεβ 2019, 15:27
Άβαταρ μέλους
argouen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από argouen »

Τελικά τί προβλέπετε να γίνει όπως έχει διαμορφωθει η κατάσταση? Θα κάνει εκλογές ο Μαδούρο? Θα αμολήσει στρατό και θα συλλάβει αντιπάλους? Θα την κοπανήσει από τη χώρα? Θα γίνει επέμβαση απ έξω?
Οι αναγνωρίσεις από εδώ και απο εκει δε λύνουν το προβλημα :102:
Νήφε και μέμνησο απιστείν
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

The Great Leader έγραψε: 27 Ιαν 2019, 13:04
dna replication έγραψε: 26 Ιαν 2019, 17:32
The Great Leader έγραψε: 26 Ιαν 2019, 17:04 O Τσάβεζ, τόσο στο αποτυχημένο κίνημα του, όσο και την πρώτη φορά που εκλέχτηκε, είχε επιρροές από τις προοδευτικές στρατοκρατίες του Παναμά και του Περού και λιγότερο την Κούβα ή άλλο σοσιαλιστικό/κομμουνιστικό πρότυπο. Ξεκίνησε με στόχο να βελτιώσει την κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων, άλλα με σχετικά μετριοπαθή μέτρα. Η ριζοσπαστικοποίηση του τσαβισμού ξεκίνησε μετά το αποτυχημένο κίνημα του 2002. Εκεί ο Τσάβεζ πήγε ακόμα πιο αριστερά και άρχισαν να σκάνε και μερικά ενδιαφέροντα οικονομικά πειράματα με αυτοδιαχείρηση εργοστασίων(πρωτοβουλία της βάσης που αργότερα ο Τσάβεζ στήριξε). Άλλα ακόμα και στα πιο ριζοσπαστικά του, ο Τσάβεζ ήταν ένας πιο αριστερός Περόν. Από γνήσιους ιδεαλιστές μέχρι κρατικοδίαιτα λαμόγια, στηρίχτηκαν σε ένα ιδεολόγημα άκρως προσωποκεντρικό, χωρίς σοβαρή ιδεολογική βάση. Ακόμα και ο Μαδούρο, δικτάτορας με την ανάμνηση του Τσάβεζ έγινε.

Η σοσιαλιστική επανάσταση είναι χαμένη υπόθεση στην Βενεζουέλα, γιατί ο Τσαβισμός καπέλωσε τα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία και τα μη τσαβικά και μετριοπαθή στοιχεία πάνε με την αντιπολίτευση. Βάλε και το γεγονός ότι οι κρατικοποιήσεις τσακίσανε τα παραγωγικά μέσα, μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα ξεκίναγε από ακόμα χειρότερη βάση. Οπότε το λιγότερο κακό είναι να απομακρυνθεί ο Μαδούρο και οι τσαβικοί, μιας και αφήσανε όντως καμμένη γη.
ναι αλλά αυτές οι εσωτερικές εξελίξεις δεν έγιναν εν κενώ
υπήρξαν γνήσιες εσωτερικές αιτίες αλλά αυτή "η αποτυχία του σοσιαλισμού στη Βενεζουέλα" είχε πολύ συγκεκριμένες εξωτερικές δράσεις να αντιμετωπίσει οι οποίες εξασθενούσαν την οικονομική κατάσταση.

Κάθε σοσιαλιστικό κίνημα είναι προορισμένο να αντιμετωπίσει μεγάλη εχθρότητα από το ξεκίνημά του και σε πολλές περιπτώσεις τα σοσιαλιστικά κράτη είχαν εξωτερική αντιπολίτευση από την πρώτη μέρα
Στην Βενεζουέλα υπάρχει καραμπάμ ανικανότητα, είτε δεχτούμε ότι της έγινε τόσο σκληρός οικονομικός πόλεμος, είτε όχι. Η Κούβα,π.χ., δέχτηκε χειρότερο οικονομικό πόλεμο και στα 90ς έχασε και ένα ολόκληρο μπλοκ όπου είχε οικονομικές σχέσεις. Δεν εμφάνισε αυτό το χάλι. Το Ιράν, που δεν έχει ούτε τις κρατικοποιήσεις της Βενεζουέλας ούτε κεντρικό σχεδιασμό σαν την Κούβα, δέχεται συχνές πιέσεις και οικονομικές κυρώσεις, άλλα δεν εμφάνισε το χάλι που έχει η Βενεζουέλα, ειδικά από το 2016 και μετά.

Οι κρατικές εταιρίες και η κρατική παρέμβαση είναι αποτελεσματικές όσο το πολιτικό και γραφειοκρατικό προσωπικό είναι αποτελεσματικό. Εδώ καπιταλιστικές χώρες γίνανε μεγάλα βιομηχανικά κέντρα με αυτό τον τρόπο. Η Βενεζουέλα ατύχησε ότι οι διαχειριστές της εξουσίας ήταν λαμόγια και τρωκτικά που όχι μόνο τσακίσαν την χώρα, άλλα δώσανε και άλλοθι για περαιτέρω δυσφήμιση της αριστεράς στην χώρα αυτή.
δεν ξέρω πρόσωπα και πράγματα όπως ο Nandros, στέκομαι όμως στην εξωτερική πίεση
dna replication έγραψε: 27 Ιαν 2019, 03:34 μια λίγο άγνωστη ιστορία: πως η Exxon άρπαξε 300$ εκ απο τον ΟυγκοΤσάβεζ

https://www.businessinsider.com/private ... lls-2012-5
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

η Wall Street Journal καμαρώνει ανοιχτά για το πραξικόπημα στη βενεζουέλα

Άβαταρ μέλους
The Great Leader

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Great Leader »

Οι καρχαρίες είδανε αίμα στο νερό.