Νομίζω ότι αγοράζει χρόνο βλέποντας ίσως σχετικά εχθρικό κλίμα και στην Ευρώπη. Δεν πιστεύω ότι θα λήξει τόσο απλάNito έγραψε: 26 Ιαν 2019, 22:30Έληξε ήδη, τύπε, με υποχώρηση του Προέδρου.![]()
https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/95 ... -o-madoyro
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Επανάσταση στη Βενεζουέλα ;
Re: Επανάσταση στη Βενεζουέλα ;
-
brb και tyt
- Μέλη που αποχώρησαν
Οι συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα είναι τραγικές όχι γιατί έχουμε ΔΥ αλλά για την λεγόμενη ''απορρύθμιση της αγοράς εργασίας''.ST48410 έγραψε: 26 Ιαν 2019, 22:29Υπάρχουν απαντήσεις σε αυτά που ρωτάς και δεν υπήρχαν υψηλά πλεονάσματα πριν μερικά χρόνια ωστόσο εγώ ΠΟΤΕ δεν δούλεψα με συνθήκες ανάλογες ενός δημοσίου υπαλλήλου. Απλά τα πράγματα για να μην χανόμαστε. Μπορείς να μου βρεις δουλειά με ωράριο - προνόμια - υποχρεώσεις - φορολογία δημοσίου υπαλλήλου και σε μένα και σε όλους όσους εργαζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα με τραγικές συνθήκες;
'Όχι. Ένα ποσοστό όπως στις Σκανδιναβικές χώρες (νομίζω το 25% των εργαζόμενων) είναι εφικτό και επιθυμητό.ST48410 έγραψε: 26 Ιαν 2019, 22:29 Μπορεί το κράτος να σταθεί κάνοντάς μας όλους δημοσίους υπαλλήλους
ST48410 έγραψε: 26 Ιαν 2019, 22:29 και όλες τις εταιρείες κρατικές; Να παίρνει και όλο το κέρδος όπως μας λες.
Ελπίζω να έχεις αντιληφθεί ότι μιλάω για τις εταιρείες που μέχρι το 2010 ήταν κρατικές συν τον ΟΤΕ. Μήπως πριν πουληθούν, είχαμε κομμουνισμό και δεν το κατάλαβα;
Σκανδιναβικές χώρες. Δεν ξέρω πόσες εταιρείες τους είναι κρατικές αλλά έχουν ΔΥ πολύ πάνω από τον μέσο όρο όπως και βαρύτατη φορολογία (νομίζω 26% εταιρική αλλά δεν είμαι σίγουρος).ST48410 έγραψε: 26 Ιαν 2019, 22:29 Που αλλού συμβαίνει αυτό ΣΗΜΕΡΑ και έχουν επιτύχει υψηλότερο βιωτικό επίπεδο από το δικό μας; Μη μου πεις για τίποτα χώρες του κόλπου που κολυμπάνε στο πετρέλαιο.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
-
brb και tyt
- Μέλη που αποχώρησαν
Ρε σεις. Σας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου εδώ και 9 χρόνια τουλάχιστον. Γιατί δεν ψάχνετε να βρείτε την αλήθεια;
Πάντως οι Γερμανοί έχουν κάνει εκπληκτική (γι' αυτούς) δουλειά. Και παίρνουν τον δημόσιο πλούτο και οι Έλληνες πολίτες νομίζουν ότι είναι σωστό αυτό.
Πάντως οι Γερμανοί έχουν κάνει εκπληκτική (γι' αυτούς) δουλειά. Και παίρνουν τον δημόσιο πλούτο και οι Έλληνες πολίτες νομίζουν ότι είναι σωστό αυτό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος brb και tyt την 26 Ιαν 2019, 22:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η μάλλον δύση ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα. Δεν νομίζω να πιστεύουν πραγματικά (ούτε πολυθέλουν) ότι ο Πρόεδρος θα εγκαταλείψει αύριο το πρωί. Θέλουν όμως να τον αναγκάσουν σε υποχωρήσεις/κωλοτούμπες και να του εμπεδώσουν ότι δεν θα είναι prez for life. Ε, και στις επόμενες εκλογές θα βγει ο άλλος.ST48410 έγραψε: 26 Ιαν 2019, 22:32Νομίζω ότι αγοράζει χρόνο βλέποντας ίσως σχετικά εχθρικό κλίμα και στην Ευρώπη. Δεν πιστεύω ότι θα λήξει τόσο απλάNito έγραψε: 26 Ιαν 2019, 22:30Έληξε ήδη, τύπε, με υποχώρηση του Προέδρου.![]()
Μπορεί και ίσως μια τέτοια αναίμακτη λύση να είναι ότι καλύτερο έχει απομείνει στο λαό τους δεδομένων των συνθηκών.Nito έγραψε: 26 Ιαν 2019, 22:38 Η μάλλον δύση ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα. Δεν νομίζω να πιστεύουν πραγματικά (ούτε πολυθέλουν) ότι ο Πρόεδρος θα εγκαταλείψει αύριο το πρωί. Θέλουν όμως να τον αναγκάσουν σε υποχωρήσεις/κωλοτούμπες και να του εμπεδώσουν ότι δεν θα είναι prez for life. Ε, και στις επόμενες εκλογές θα βγει ο άλλος.
Ναι, πολύ ωραία. Πες μας τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί κάθε φορά που διαβάζω εδώ για σκανδιναβικές χώρες βλέπω μόνο την αναφορά στο μεγάλο τους δημόσιο. Πάρε τα απαραίτητα μέτρα να γίνει και ο ιδιωτικός τομέας εδώ αντίστοιχος και σε μισθούς και σε οργάνωση και σε απόδοση και σε φορολογία και μόνο τότε αύξησέ μου το δημόσιο στα δικά τους επίπεδα. Όχι να μου φέρεις το παράδειγμα των χωρών αυτών για να δεχτώ μεγαλύτερη φορολογία στο κεφάλι ώστε να μπορεί να διορίζει η κάθε κυβέρνηση περισσότερα δικά της παιδιά. Σκανδιναβία και για μένα, όχι τους κρατικοδίαιτους μόνο.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Δημοκρατία.ST48410 έγραψε: 26 Ιαν 2019, 21:34 ......
Βλέπω ότι 2 τουλάχιστον φορουμίτες συμφωνείτε ότι ο Μαδούρο δεν πήρε σκληρά μέτρα τύπου Κιμ Γιονγκ όταν μπορούσε και τώρα είναι αργά.
Δηλαδή η Βόρειος Κορέα είναι παράδειγμα προς μίμηση; Τώρα πους μας τελειώνει η Κούβα και ίσως η Βενεζουέλα αυτό θα είναι το πρότυπο; Φτώχεια, υποταγή και περιορισμός βασικών ελευθεριών σε όλους πλην του ηγέτη/θεού και μιας κάστας προνομιούχων κρατικών υπαλλήλων; Γιατί; Για να αποδείξουμε ότι δουλεύει ο σοσιαλισμός; Δηλαδή το ζητούμενο είναι ο θρίαμβος της ιδεολογίας μας ή να προσαρμοστούμε στην όποια διεθνή πραγματικότητα και να προσφέρουμε καλό παρόν και καλύτερο μέλλον στην πατρίδα και τους Έλληνες;
Άνθρωπος (σαν οντότητα και όχι μέλος μάζας).
Ελευθερία.
Πατρίδα.
Ελλάδα.
Είναι λέξεις που ανάβουν τα λαμπάκια κάποιων εδώ μέσα.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
Στρακαστρουκας
- Phorum.gr user: Στρακαστρουκας
Δημοκρατια, λεει ο ανθρωπος που θεωρει οτι οι Αμερικανοι και οι Ευρωπαιοι εχουν δικαιωμα να "εκλεγουν" τον προεδρο της ΒενεζουελαςNandros έγραψε: 26 Ιαν 2019, 22:45Δημοκρατία.ST48410 έγραψε: 26 Ιαν 2019, 21:34 ......
Βλέπω ότι 2 τουλάχιστον φορουμίτες συμφωνείτε ότι ο Μαδούρο δεν πήρε σκληρά μέτρα τύπου Κιμ Γιονγκ όταν μπορούσε και τώρα είναι αργά.
Δηλαδή η Βόρειος Κορέα είναι παράδειγμα προς μίμηση; Τώρα πους μας τελειώνει η Κούβα και ίσως η Βενεζουέλα αυτό θα είναι το πρότυπο; Φτώχεια, υποταγή και περιορισμός βασικών ελευθεριών σε όλους πλην του ηγέτη/θεού και μιας κάστας προνομιούχων κρατικών υπαλλήλων; Γιατί; Για να αποδείξουμε ότι δουλεύει ο σοσιαλισμός; Δηλαδή το ζητούμενο είναι ο θρίαμβος της ιδεολογίας μας ή να προσαρμοστούμε στην όποια διεθνή πραγματικότητα και να προσφέρουμε καλό παρόν και καλύτερο μέλλον στην πατρίδα και τους Έλληνες;
Ελευθερία.
Πατρίδα.
Ελλάδα.
.
Ανθρωπος(σαν οντοτητα)λεει ο ανθρωπος που φανταζομαι δεν εχει προβλημα με συστηματα οπως το ΑΜερικανικο που 3 ανθρωποι(Μπεζος, Γκειτς, Μπαφετ)εχουν τοσο πλουτο οσο το 50% των Αμερικανων. Αν τωρα εμφανιστει κανας Τσαβεζ και παρει το μερος του 50%, ο NANDROS το λεει... αδικο συστημα
Ελευθερια, λεει ο ανθρωπος που δεν εχει προβλημα στην ιδεα μιας ξενης επεμβασης στην Βενεζουελα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Στρακαστρουκας την 26 Ιαν 2019, 22:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
- Nandros
Έχεις μιαν απάντηση εδώ, αλλά δεν θέλεις να την δεις:brb και tyt έγραψε: 26 Ιαν 2019, 22:13Τι κερδίζει ο Έλληνας πολίτης από τις γερμανικές κρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις των ελληνικών εταιρειών;Bipsco έγραψε: 26 Ιαν 2019, 22:11Προτιμάς να πληρώνουν τους δημοσίους υπαλλήλους οι Γερμανοί ή οι Έλληνες;brb και tyt έγραψε: 26 Ιαν 2019, 21:55 Όσοι είστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, πώς εξηγείτε ότι κρατικές γερμανικές εταιρείες πήραν τον ΟΤΕ και τα 14 αεροδρόμια οέο;
Εγώ λέω χάνει τα κέρδη που φεύγουν έξω. Με τα αεροδρόμια το κράτος έχασε και την τουριστική πολιτική.
Αλλά δεν απάντησες.
Σταμάτα με τα ΟΦ-ΤΟΠΙΚ!Nandros έγραψε: 26 Ιαν 2019, 17:37Με τον κρατικό ΟΤΕ περιμέναμε κάτι χρόνια για νέα γραμμή τηλ/νου.
Απλή γραμματέας του κρατικού ΟΠΑΠ πήρε κάποιες χιλιάδες ευρώ μπόνους για μια απλή δακτυλογράφηση κάποιας μελέτης. Πόσο να πήραν οι γκόλντεν μπόις μελετητές;
Τεχνίτης της κρατικής Ολυμπιακής (γαμπρός φίλου μου) πήγαινε για δουλειά με την νταμιτζάνα υπό μάλης. Οι άλλοι θα βάζανε τις μπριζόλες.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
-
brb και tyt
- Μέλη που αποχώρησαν
Έχουν βαριά φορολογία ειδικά την ατομική. Και ο δημόσιος τομέας είναι αλληλένδετος με την ευημερία του ιδιωτικού.ST48410 έγραψε: 26 Ιαν 2019, 22:45Ναι, πολύ ωραία. Πες μας τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί κάθε φορά που διαβάζω εδώ για σκανδιναβικές χώρες βλέπω μόνο την αναφορά στο μεγάλο τους δημόσιο. Πάρε τα απαραίτητα μέτρα να γίνει και ο ιδιωτικός τομέας εδώ αντίστοιχος και σε μισθούς και σε οργάνωση και σε απόδοση και σε φορολογία και μόνο τότε αύξησέ μου το δημόσιο στα δικά τους επίπεδα.
Να ξαναγράψω ότι το κράτος πληρώνει ΔΥ και όλες τις υποχρεώσεις του κι έχει 6.3 δισ πρωτογενές πλεόνασμα για να τα δώσει στους δήθεν δανειστές συν όσα δίνει για κοινωνικό μέρισμα (νομίζω 900 εκατομμύρια) Αν δεν σταματήσει να υπάρχει αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα, μηδένισε τους ΔΥ αλλά θα εξακολουθούμε να πληρώνουμε τους βαρύτατους φόρους και αν μειώνονται οι δημόσιες δαπάνες.ST48410 έγραψε: 26 Ιαν 2019, 22:45 Όχι να μου φέρεις το παράδειγμα των χωρών αυτών για να δεχτώ μεγαλύτερη φορολογία στο κεφάλι ώστε να μπορεί να διορίζει η κάθε κυβέρνηση περισσότερα δικά της παιδιά. Σκανδιναβία και για μένα, όχι τους κρατικοδίαιτους μόνο.
Εγώ θέλω διορισμούς ΔΥ αλλά να μην είναι κομματικές και κομματικό το κράτος για λόγους δημοκρατίας και ισονομίας αλλά και γιατί κάηκαν μυαλά.
- Nandros
Juan Guaidó aclaró que no se prestará "para falsos diálogos" con el régimen de Nicolás MaduroNito έγραψε: 26 Ιαν 2019, 22:30Έληξε ήδη, τύπε, με υποχώρηση του Προέδρου.![]()
https://www.infobae.com/america/venezue ... as-maduro/
Ο Guaidó όμως δήλωσε πως δεν ανοίγει "απατηλό διάλογο" με τον δικτάτορα.
.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Το καθεστώς της Β.Κορέας οπωσδήποτε ξεκόνησε ως σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό αφού τον Κιμ ιλ Σουνγκ,παππού του σημερινού ηγέτη τον εγκατέστησαν εκεί τα σοβιετικά στρατεύματα του μεγάλου Στάλιν στο τέλος του β΄παγκοσμίου πολέμου και τον στήριξαν για να επιβιώσει στον πόλεμο της Κορέας τα στρατεύματα του μεγάλου Μάο.-71 έγραψε: 26 Ιαν 2019, 21:47Σοσιαλισμός δεν υπάρχει στον πλανήτη μετά και το θάνατο του μεγάλου Μάο Τσε Τουνγκ.Το καθεστώς της Β.Κορέας δεν είναι κομμουνιστικό αλλά εθνικοσοσιαλιστικό απωανατολικού τύπου και από τα αποτελέσματά του κρίνεται επιτυχές.Μια μικρή χώρα με ένα παχύσαρκο νεανία στο τιμόνι της έχει καταφέρει να αναπτύξει πυρηνικά συστήματα ενάντια ακόμα και στους ίδιους τους ρωσσοκινέζους.Ο σοσιαλισμός βέβαια είναι πάντα επίκαιρος,αλλά δεν έχει σχέση με τα καθεστώτα που σχολιάζεις,όχι τουλάχιστον όσο συνεχίζεις τόσο εσύ όσο και οι άλλοι να μιλάτε για κομμουνισμό και να φέρνετε για παράδειγμα χώρες μη κομμουνιστικές.Το καθεστώς Τσάβες είναι αντεστραμένος εθνικοσοσιαλισμός και είχε στον πυρήνα του την εξέγερση των ιθαγενών εναντίον των λευκών αποικιοκρατών που αρμέγανε τη χώρα καθώς και των ντόπιων συνεργατών τους.Ο καθένας μπορεί να συμφωνήσει,να διαφωνήσει ή να παραμείνει απλά ουδέτερος ως προς το τι ακριβώς γίνεται σε αυτή τη χώρα θα ήταν μεγάλο λάθος και ατιμία πάντως να βάζετε ταμπέλες σε πράγματα και καταστάσεις για τα οποία δεν έχετε την παραμικρή ιδέα.ST48410 έγραψε: 26 Ιαν 2019, 21:34Δεν μπορεί να εργάζομαι εγώ για 3 και 60 στον ιδιωτικό τομέα και να πληρώνω πάνω από το μισό μου εισόδημα σε φόρους (έμμεσους και άμεσους) για να μπορεί ο άλλος να είναι αργόμισθος και να μην πεινάει.brb και tyt έγραψε: 26 Ιαν 2019, 14:49 Για εμένα εκεί που να είναι κάποιος (μπορεί κι εγώ) άνεργος, άστεγος κλπ. και να παίρνει επιδόματα, καλύτερα να είναι ακόμα και αργόμισθος σε δημόσια εταιρεία (τώρα τι έχω να ακούσω, θα με πουν κρατιστή ή κομμουνιστοσυμμορίτη) με τεράστια κέρδη όπως είχε ο δημόσιος ΟΤΕ. Το θέμα είναι αν μην γίνονται κομματικές προσλήψεις (που διχάζουν και ''καίνε'' μυαλά).
Κάνε μας όλους δημοσίους υπαλλήλους τότε. Αλλά αυτό δεν γίνεται. Χρειάζεται κάποιοι να δημιουργούν πλούτο που το κράτος μοιάζει να μην μπορεί να το καταφέρει καλά για να έχει να μοιράζει μετά. Τέρμα το off topic από μένα.
Είναι ένα ενδιφέρον πολιτικό ερώτημα πως μετατρέπεται ένα σοσιαλιστικό/κομμουνιστικό καθεστώς σε εθνικοσοσιαλιστικό χωρίς να γίνει καμμιά επανάσταση,καμμιά αλλαγή στο κόμμα που κυβερνάει,ούτε καν στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ που κυβερνάει και τον κύκλο της.
Tώρα εσύ Στ πιάνεις κουβέντα με άτομο που έχει 32 ποστ τη μέρα μέσο όρο
- Nandros
Ήδη έχω απαντήσει, αλλά σαν τυπικός αριστερός ψεύτης και συκοφάντης που είσαι, κάνεις πως δεν τα βλέπεις!Στρακαστρουκας έγραψε: 26 Ιαν 2019, 22:51Δημοκρατια, λεει ο ανθρωπος που θεωρει οτι οι Αμερικανοι και οι Ευρωπαιοι εχουν δικαιωμα να "εκλεγουν" τον προεδρο της ΒενεζουελαςNandros έγραψε: 26 Ιαν 2019, 22:45Δημοκρατία.ST48410 έγραψε: 26 Ιαν 2019, 21:34 ......
Ελευθερία.
Πατρίδα.
Ελλάδα.
Ανθρωπος(σαν οντοτητα)λεει ο ανθρωπος που φανταζομαι δεν εχει προβλημα με συστηματα οπως το ΑΜερικανικο που 3 ανθρωποι(Μπεζος, Γκειτς, Μπαφετ)εχουν τοσο πλουτο οσο το 50% των Αμερικανων. Αν τωρα εμφανιστει κανας Τσαβεζ και παρει το μερος του 50%, ο NANDROS το λεει... αδικο συστημα
Ελευθερια, λεει ο ανθρωπος που δεν εχει προβλημα στην ιδεα μιας ξενης επεμβασης στην Βενεζουελα
Όσο για τον Καπιταλισμό δεν έχω παράπονο: Δούλεψα καλά, αμείφθηκα πολύ καλά και απολαμβάνω τώρα τους κόπους μου.Nandros έγραψε: 26 Ιαν 2019, 16:47Βεβαίως και καταδικάζω (τον αμερικανικό επεμβατισμό), όπως καταδικάζω τον ιμπεριαλισμό της Μ.Βρετανίας, Γαλλίας, Ρωσίας, Ιαπωνίας Αρχαίας Ρώμης, κλπ, κλπ, κλπ!
Εσύ το κάνεις ή ασχολείσαι μόνο με τους Αμερικάνους;
Είτε μας αρέσει είτε όχι οι μεγάλοι έχουν σφαίρες επιρροής και οι μικροί είτε συντάσσονται είτε πληρώνουν το τίμημα. Ονομάζεται realpolitik.
Τα μαθήματα της Ιστορίας πρέπει να μαθαίνονται και να εφαρμόζονται, αλλιώς την πληρώνουν οι λαοί την μακακία των ηγετών τους (βλπ Μακάριος)
Όχι σαν κάποιους τεμπελχανάδες που τους φταίει το κεφάλαιο, το αφεντικό, η κενωνία, ο ανάδρομος Ερμής, κλπ για να καλύψουν την ακαματοσύνη τους και ελπίζουν στον Κρατισμό για να εξασφαλίσουν τον επιούσιο, ματώνοντας το όσχεο τους!
.
Είναι τρομερή η προβατοποιηση.brb και tyt έγραψε: 26 Ιαν 2019, 22:38 Ρε σεις. Σας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου εδώ και 9 χρόνια τουλάχιστον. Γιατί δεν ψάχνετε να βρείτε την αλήθεια;
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας - Σπάρτακος
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 248 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
-
- 6 Απαντήσεις