Gherschaagk έγραψε: 24 Ιαν 2019, 13:09
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Ιαν 2019, 13:04
Gherschaagk έγραψε: 24 Ιαν 2019, 12:44
Αυτό πώς προκύπτει; Από μελέτη, από παρατήρηση; Από βαθειά γνώση;
Από εντυπώσεις που μου προκάλεσαν γκέι που έχω γνωρίσει και από παρατήρηση του ευρύτερου χώρου εκτός συνόρων.
Η δική σου ειρωνία από που προκύπτει;
Από επιστημονική τεκμηρίωση ή από βαθειά γνώση;
Καμία σχέση με ειρωνεία. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω. Οι άντρες ποιοι είναι, οι "ενεργητικοί";
Το μόνο που έχω καταλάβει εγώ για τους γκέι είναι πως είναι καταναλωτικά όρνια.
Εγώ έγραψα αυτά:
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Ιαν 2019, 11:46
Κατά τη γνώμη μου, οι περισσότερες γκέι φάσεις παίζουν στο στρέιτ πλαίσιο "Πυγμαλίωνας-Γαλάτεια".
Οι πραγματικοί γκέι (άντρες-γυναίκες) έχουν ξεκολλήσει απ' αυτό.
Και εξήγησα γιατί:
Ότι και στην πλειοψηφία των γκέι ζευγαριών ισχύουν οι στερεοτυπικοί ρόλοι συμπεριφοράς και η ίδια αναλογία "χαρακτήρων" που παίζει και στα στρέιτ ζευγάρια. Εννοώ ότι δεν υπάρχει ισότητα φύλων ούτε στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Είτε στους άντρες είτε στις γυναίκες που είναι γκέι, ο άντρας και η γυναίκα είναι άμεσα διακριτοί και μάλιστα πολύ πιο έντονα από ό,τι είναι στις στρέιτ σχέσεις. Οι άντρες στα γκέι ζευγάρια είναι πολύ πιο κυριαρχικοί από τους άντρες στους στρέιτ. Επαναλαμβάνω ότι αναφέρομαι στην πλειοψηφία.
Aναφέρομαι σε ρόλους, χαρακτήρες, βάζω το "άντρες" και "γυναίκες" σε εισαγωγικά, τα παρακάμπτεις και απομονώνεις την πρόταση όπου αντιλαμβάνεσαι την κυριαρχικότητα μόνον ως σεξουαλική έκφραση.
Ε, μ' αυτήν τη λογική καλό είναι να διευκρινήσω ότι όταν έγραφα για την εντύπωση που μου προκαλούν τα γκέι ζευγάρια, δεν εννοούσα ότι ήμουν παρατηρητής της πράξης. Γράφοντας για "κυριαρχικότητα" και "άντρες" αναφερόμουν στους γκέι (άντρες και γυναίκες) που έχουν εμφανέστατα το πάνω χέρι στη σχέση, που υιοθετούν, μιμούνται τον στερεοτυπικό αντρικό ρόλο του Πυγμαλίωνα που πλάθει όπως θέλει τη Γαλάτεια του. Το ποιος πηδάει ποιον και ποια φοράει το στραπόν, είναι τελείως άλλο ζήτημα που εξαρτάται από τα "θέλω" του Πυγμαλίωνα.
Ελπίζω να έγινα πιο σαφής γιατί δεν προτίθεμαι να το ζωγραφίσω.
Αναφορικά με τα "καταναλωτικά όρνια", ισχύει το ίδιο και για τους στρέιτ, οπότε δεν το θεωρώ στοιχείο προσδιορισμού.