Και ποιανού προνόμιο είναι; Δικό σου;ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Ιαν 2019, 23:12Φυσικά κι έχουν σχέση με την αριστερά.
Η ισοπέδωση δεν είναι δικαίωμα της αριστεράς.
Όπως λοιπόν οι αριστεροί χαρακτηρίζουν όσους κατέβηκαν με όποιο χαρακτηρισμό γουστάρουν το ίδιο ισχύει και για τους άλλους.
Το "αυτοί δεν είναι αριστεροί, αυτοί δεν είναι αναρχικοί, αυτοί δεν είναι εξωγήινοι" ενδιαφέρει μόνον την αριστερά.
Όλοι οι υπόλοιποι έναν αχταρμά βλέπουν.
Εσύ είσαι εκπρόσωπος όλων των υπόλοιπων;
Δεν νομίζω ότι οι αριστεροί γενικότερα χαρακτηρίζουν όλον τον κόσμο που κατέβηκε ως κάτι συγκεκριμένο. Το συλαλλητήριο ως τέτοιο έχει έναν χαρακτήρα που είναι εθνικιστικός σίγουρα. Τώρα πόσοι ήταν φασίστες ή νεοναζί, πόσοι ήταν 'πατριωτική' ή 'αντιιμπεριαλιστική' αριστερά δεν με ενδιαφέρει.
Το ότι οι αναρχικοί δεν είναι αριστεροί είναι δεδομένο. Κάποιοι έχουν πρακτικές που έχουν κοινά με την αριστερά, ιδίως οι αναρχοσυνδικαλιστές, αλλά εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοια παράδοση επί της ουσίας. Υπάρχουν όμως διάφορες τάσεις όπως ο λεγόμενος ατομικιστικός αναρχισμός κτλ που δεν έχουν καμία σχέση απολύτως, ιδεολογικά και σε θέματα πρακτικών.
Ιδίως ο Συνασπισμός, καμία σχέση δεν είχε ποτέ με τη βία. Αυτό το 'χαϊδευαν αυτιά' να το συζητήσω.
Εγώ ειδικά είμαι υπέρ της ακριβολογίας.