Πατησαίος έγραψε: 13 Ιαν 2019, 17:21
Professor έγραψε: 13 Ιαν 2019, 16:59
Εγώ είμαι υπέρ να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιγμα στο Ποτάμι, αυτούς που είναι πραγματικά Ποτάμι δηλαδή (Θεοδωράκη, Μαυρωτά, Λυκούδη) όχι τους νεοδημοκράτες του Ποταμιού (Αμυράς, Ψαριανός).
Δεν είναι εύκολο αυτό σε καμία περίπτωση, γιατί δεν θα θέλουν.
Να πηγαινε δηλαδή με Δανέλλη, Παπαχριστόπουλο, Κουντουρά + Θεοδωράκη, Μαυρωτά, Λυκούδη
Ανθρωπολογικά και πολιτισμικά αυτό το σχήμα με εκφράζει προσωπικά.
Να μη χρειάζεται δηλαδή κι η Παπακώστα κι ο Ζουράρις ακόμα.
Εσένα μπορεί να σε εκφράζει αλλά δεν εκφράζει τη μεγαλύτερη βάση του ΣΥΡΙΖΑ ή και του Ποταμιού.Η βάση του Ποταμιού είναι φιλελεύθεροι ευρωπαϊστές αντιεθνικιστές.Τα βρίσκει με τη βάση του συριζα μόνο στο τελευταίο.Κατά τα λοιπά είναι οι μενουμευρωπαίοι που ο Δελάστικ ονόμαζε γκεσταπίτες και ο Κυρίτσης έλεγε ότι η ταξική πολιτική του συριζα θα φορολογήσει.
Καλά, οι άνθρωποι που ψήφισαν Ποτάμι ήταν άνθρωποι με ανώτερη μόρφωση. Αρκετοί με μεσαία, μεσοανώτερα εισοδήματα προερχόμενοι και από το φιλελεύθερο χώρο και τη σοσιαλδημοκρατία, τη λεγόμενη ανανεωτική αριστερά κτλ. Γιατί στις ευρωεκλογές του 2014 οι πρώτοι σε σταυρούς ήταν ο Κύρκος και ο Γραμματικάκης;
Εγώ προέρχομαι από την αριστερά αλλά είχα ψηφίσει Ποτάμι το 2014 και τον Ιανουάριο του 15 γιατί μου φαίνονταν επικίνδυνοι οι του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή γνωρίζω το χώρο ήξερα που θα οδηγηθούν, επομένως δεν μπορούσα να στηρίξω κάτι τέτοιο συνειδητά.
Και στη ΝΔ έκαναν κουμάντο αντιδημοκράτες κρυπτοφασίστες. (δεν αναφέρομαι στον Άδωνι και το Βορίδη αλλά στους περί τον Σαμαρά).
Το Ποτάμι μετά την υπογραφή του μνημονίου είχε απώλειες και προς ΝΔ και προς ΣΥΡΙΖΑ. Να δεις τα στοιχεία. Γιατί κάποιοι άνθρωποι, όπως εγώ, π.χ. έβλεπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απομάκρυνση του αριστερού ρεύματος και των συνιστωσών θα οδηγούνταν σε σοσιαλδημοκρατικοποίηση.
Ισχύει ότι στο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν και υπάρχουν οι απόψεις που λες. Και ο Κατρούγκαλος έλεγε ότι το Ποτάμι είναι 'νεοδεξιό', αλλά μετά την υπογραφή μνημονίων, υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης στην πραγματικότητα.
Όχι πως είναι εύκολο, σε καμία περίπτωση. Αλλά θα φανεί, αν όχι άμεσα, τα επόμενα χρόνια, αν υπάρχει σχετική οικονομική σταθερότητα.