!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θα ειναι σαν να εχετε μετρο αλλα δε θα'χετε

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Re: Θα ειναι σαν να εχετε μετρο αλλα δε θα'χετε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

Εμπεδοκλής έγραψε: Όντως πάντως η Θεσσαλονίκη δεν χρειαζόταν μετρό
Αυτή η βλακεία πότε θα σταματήσει να εμφανίζεται εδω κι εκει;
Από πού βγήκε αυτο το συμπέρασμα;
Υπόψιν πως το συγκεκριμένο έργο ειναι ουσιαστικά ένα υποτυπώδες (πολύ μικρη χωρητικότητα) υπογειο τραμ και οχι κανονικό μέτρο όπως της Αθήνας ή άλλων πόλεων που μπορεί να εχεις καβαλήσει. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι τους περιμένει και θα εκπλαγούν πολύ άσχημα.

Εννοείται πως ένα επίγειο τραμ θα ήταν σχεδόν αδύνατον να λειτουργεί σε αυτήν την πόλη, ιδίως ως ραχοκοκαλιά της συγκοινωνίας, διότι δεν υπάρχει χώρος.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

Εικόνα

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης πήγε να κόψει εισιτήριο στο ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!
Σε κάτι τέτοια είναι άφταστος ο Πανίκας! Πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι έχει καλό χιούμορ!

Εικόνα

Το σταθμό Συντριβανίου του Μετρό Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Εικόνα

Σε σχετική δήλωση του σημείωσε τα εξής:
«Λίγες ώρες μετά τα λαμπρά εγκαίνια του Μετρό στο σταθμό του Συντριβανίου από τον κ. Τσίπρα βρέθηκα και εγώ εκεί για να εκδώσω εισιτήριο από τα υπερσύγχρονα εκδοτήρια και να ταξιδέψω με τους καταπληκτικούς συρμούς του.
Μάταια… Συνάντησα μόνο ερημιά και μουσαμάδες στους οποίους επάνω …ζωγράφισαν τα εκδοτήρια των εισιτηρίων.
Λίγη τσίπα ρε παιδιά! Τουλάχιστον βάλτε ένα τέλος στην κοροϊδία, δεν μας αξίζει…».
https://makpress.blogspot.com/2019/01/blog-post_12.html

Εικόνα
Pirate7G

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pirate7G »

The Rebel έγραψε: 02 Ιαν 2019, 19:12 Εικόνα

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης πήγε να κόψει εισιτήριο στο ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!
Σε κάτι τέτοια είναι άφταστος ο Πανίκας! Πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι έχει καλό χιούμορ!

Εικόνα

Το σταθμό Συντριβανίου του Μετρό Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Εικόνα

Σε σχετική δήλωση του σημείωσε τα εξής:
«Λίγες ώρες μετά τα λαμπρά εγκαίνια του Μετρό στο σταθμό του Συντριβανίου από τον κ. Τσίπρα βρέθηκα και εγώ εκεί για να εκδώσω εισιτήριο από τα υπερσύγχρονα εκδοτήρια και να ταξιδέψω με τους καταπληκτικούς συρμούς του.
Μάταια… Συνάντησα μόνο ερημιά και μουσαμάδες στους οποίους επάνω …ζωγράφισαν τα εκδοτήρια των εισιτηρίων.
Λίγη τσίπα ρε παιδιά! Τουλάχιστον βάλτε ένα τέλος στην κοροϊδία, δεν μας αξίζει…».
https://makpress.blogspot.com/2019/01/blog-post_12.html

Εικόνα
Αυτός δεν είναι που τον καιρό παντοδυναμία του Τσίπρα του έγλειφε τα αρχίδια να τον πάρει μαζί του;
Δεν τσακιζω το φρύδι μου
Άβαταρ μέλους
Ripper

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ripper »

Τελικά υπάρχουν τα εκδοτηρια;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

:smt005: Can’t make this shit up
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 02 Ιαν 2019, 09:57
Εμπεδοκλής έγραψε: Όντως πάντως η Θεσσαλονίκη δεν χρειαζόταν μετρό
Αυτή η βλακεία πότε θα σταματήσει να εμφανίζεται εδω κι εκει;
Από πού βγήκε αυτο το συμπέρασμα;
Υπόψιν πως το συγκεκριμένο έργο ειναι ουσιαστικά ένα υποτυπώδες (πολύ μικρη χωρητικότητα) υπογειο τραμ και οχι κανονικό μέτρο όπως της Αθήνας ή άλλων πόλεων που μπορεί να εχεις καβαλήσει. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι τους περιμένει και θα εκπλαγούν πολύ άσχημα.

Εννοείται πως ένα επίγειο τραμ θα ήταν σχεδόν αδύνατον να λειτουργεί σε αυτήν την πόλη, ιδίως ως ραχοκοκαλιά της συγκοινωνίας, διότι δεν υπάρχει χώρος.
Χώρος υπάρχει και για υπέργειο τραμ. Αν μάλιστα είχε ακουλουθηθεί αυτή η λύση σήμερα θα ήταν έτοιμο και επιπλέον δεν θα χρειαζόταν να καταστραφούν σημαντικές αρχαιότητες...

Το πρόβλημα όλων των ελληνικών πόλεων δεν είναι η μη ύπαρξη μετρό αλλά το παρκάρω όπου βρω...
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Εμπεδοκλής έγραψε: 02 Ιαν 2019, 19:58
Χώρος υπάρχει και για υπέργειο τραμ. Αν μάλιστα είχε ακουλουθηθεί αυτή η λύση σήμερα θα ήταν έτοιμο και επιπλέον δεν θα χρειαζόταν να καταστραφούν σημαντικές αρχαιότητες...

Το πρόβλημα όλων των ελληνικών πόλεων δεν είναι η μη ύπαρξη μετρό αλλά το παρκάρω όπου βρω...
Φυσικά και δεν υπάρχει χώρος. Έχεις επισκεφθεί ποτέ την πόλη;

Επίσης το να «μην γίνει ανασκαφή» δεν είναι ίσο με το «να μην καταστραφούν αρχαιότητες». Τα έχεις μπερδέψει μου φαίνεται.

Το ότι υπάρχει αναρχία ενώ δεν υπάρχει τροχαία να επιβάλλει τον κοκ δεν έχει άμεση σχέση με το μετρό.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Εμπεδοκλής

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 02 Ιαν 2019, 20:11
Εμπεδοκλής έγραψε: 02 Ιαν 2019, 19:58

Φυσικά και δεν υπάρχει χώρος. Έχεις επισκεφθεί ποτέ την πόλη;

Επίσης το να «μην γίνει ανασκαφή» δεν είναι ίσο με το «να μην καταστραφούν αρχαιότητες». Τα έχεις μπερδέψει μου φαίνεται.

Το ότι υπάρχει αναρχία ενώ δεν υπάρχει τροχαία να επιβάλλει τον κοκ δεν έχει άμεση σχέση με το μετρό.
Φυσικά και έχει σχέση. Όταν η Τσιμισκή έχει τέσσερα ρεύματα κυκλοφορίας και λόγω των λαθροπαρκαρισμένων μένει ενάμισι είναι αστείο να λέμε ότι δεν υπάρχει χώρος για υπέργειο τραμ, ότι τα λεωφορεία δεν αρκούν και ότι η Θεσσαλονίκη έχει στενούς δρόμους και χρειάζεται μετρό...

Επειδή εγώ έχω πάει στη Θεσσαλονίκη, αλλά εσύ φαίνεται δεν έχεις πάει σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη, πάρε τη μεζούρα και μέτρα το πλάτος των δρόμων στη Θεσσαλονίκη και το πλάτος των δρόμων σε ευρωπαϊκές πόλεις χωρίς μετρό και έλα να τα πούμε...
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Εμπεδοκλής έγραψε: 02 Ιαν 2019, 20:27
Φυσικά και έχει σχέση. Όταν η Τσιμισκή έχει τέσσερα ρεύματα κυκλοφορίας και λόγω των λαθροπαρκαρισμένων μένει ενάμισι είναι αστείο να λέμε ότι δεν υπάρχει χώρος για υπέργειο τραμ, ότι τα λεωφορεία δεν αρκούν και ότι η Θεσσαλονίκη έχει στενούς δρόμους και χρειάζεται μετρό...

Επειδή εγώ έχω πάει στη Θεσσαλονίκη, αλλά εσύ φαίνεται δεν έχεις πάει σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη, πάρε τη μεζούρα και μέτρα το πλάτος των δρόμων στη Θεσσαλονίκη και το πλάτος των δρόμων σε ευρωπαϊκές πόλεις χωρίς μετρό και έλα να τα πούμε...
Φίλε μου αν νομίζεις πως η Θεσσαλονίκη έχει φαρδείς δρόμους δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
Με εκπλήσσει η ανικανότητα αντίληψης των μεγεθών, του χώρου και του μέτρου. Δεν θα έπρεπε να είσαι μηχανικός για να αντιλαμβάνεσαι τα απλά καθημερινά αυτά πράματα. Η Θεσσαλονίκη δεν έχει ούτε δρόμους, ούτε γενικά δημόσιους χώρους αλλά ούτε και κάποιον πραγματικό πολεοδομικό σχεδιασμό.
Προφανώς δεν έχεις καν ιδέα του τι εστί τραμ. Ναι, το επίγειο όχι το υπέργειο που φαντασιώνεσαι. Δεν έχεις ιδέα πού χρησιμοποιείται, τι φόρτους μπορεί να δεχτεί και, το κυριότερο, πόσο χώρο χρειάζεται. Επίσης εγώ δεν είπα ότι ο λόγος που χρειάζεται το μετρό είναι οι στενοί δρόμοι, αλλά ότι «το τραμ δεν χωράει ιδίως ως ραχοκοκαλιά της συγκοινωνίας επειδή δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι χώροι (δηλαδή δρόμοι)».

ΥΓ εδώ και χρόνια ζω στην Ευρώπη. Ούτε και πρώτη φορά μου είναι, ήμουν και παλιότερα έξω, ούτε και μπαστακώθηκα σε μιαν μόνο πόλη.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Θέλαμε να φτιάξουμε τραμ και στην Καλαμάτα, αλλά όποιον ειδικό φέρναμε έλεγε ότι η πόλη είναι μικρή για τραμ.
Για να μην μπαίνει μέσα οικονομικά το τραμ, θα έπρεπε η πόλη να έχει πληθυσμό πάνω από 250.000.
Και έτσι το σχέδιο εγκαταλείφθηκε.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

δεν σου φτάνει το κοσμοδρόμιο, θες και τράμ. :003:
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

enaon έγραψε: 02 Ιαν 2019, 21:44 δεν σου φτάνει το κοσμοδρόμιο, θες και τράμ. :003:
Η ιστορία με το τραμ ήταν πολύ πριν το κοσμοδρόμιο, από όταν ήταν δήμαρχος ο Μπένος (επί παλαιού ΠΑΣΟΚ) είχαν αρχίσει να το συζητάνε.
Εμπεδοκλής

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 02 Ιαν 2019, 21:05

Φίλε μου αν νομίζεις πως η Θεσσαλονίκη έχει φαρδείς δρόμους δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
Με εκπλήσσει η ανικανότητα αντίληψης των μεγεθών, του χώρου και του μέτρου. Δεν θα έπρεπε να είσαι μηχανικός για να αντιλαμβάνεσαι τα απλά καθημερινά αυτά πράματα. Η Θεσσαλονίκη δεν έχει ούτε δρόμους, ούτε γενικά δημόσιους χώρους αλλά ούτε και κάποιον πραγματικό πολεοδομικό σχεδιασμό.
Προφανώς δεν έχεις καν ιδέα του τι εστί τραμ. Ναι, το επίγειο όχι το υπέργειο που φαντασιώνεσαι. Δεν έχεις ιδέα πού χρησιμοποιείται, τι φόρτους μπορεί να δεχτεί και, το κυριότερο, πόσο χώρο χρειάζεται. Επίσης εγώ δεν είπα ότι ο λόγος που χρειάζεται το μετρό είναι οι στενοί δρόμοι, αλλά ότι «το τραμ δεν χωράει ιδίως ως ραχοκοκαλιά της συγκοινωνίας επειδή δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι χώροι (δηλαδή δρόμοι)».

ΥΓ εδώ και χρόνια ζω στην Ευρώπη. Ούτε και πρώτη φορά μου είναι, ήμουν και παλιότερα έξω, ούτε και μπαστακώθηκα σε μιαν μόνο πόλη.
Σε ποια πόλη ζεις; Μάλλον εκεί στην Ευρώπη δεν κυκλοφορείς και πολύ.
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Ενταξει
Άβαταρ μέλους
zoltan
Phorum.gr user: zoltan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zoltan »

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 02 Ιαν 2019, 21:05

+1000
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”